Inlägg

Inlägg som hwasser har skrivit i forumet
Av hwasser

Fattar inte designen på airpods, kan inte ens få in dem i öronen, de ramlar ut direkt när man stoppar in dem. Man får typ sitta still och vinkla huvudet på ett speciellt sätt om man skall använda dem.

Skrivet av MsSmith:

Gillar idén med trådlöst men tycker inte det fungerar i praktiken. Det är alltid något som strular för någon. Kabel är vad som gäller här ett tag till.

Närå, moderna trådlösa lurar fungerar utan problem. De parkopplas till din lur och ansluts automatiskt så fort de sats på. Man slipper dessutom problemet med att ena luren börjar glappa efter något år. Jag har haft mina sony i flera år utan problem.

Av hwasser

Så vill man spela Farcry 6 på ultra så får man välja mellan att punga ut typ 40 000 kr eller skaffa NvidiaNow?

Med tanke på dagens grafikkortspriser så börjar streamingtjänsterna kännas mer och mer relevanta.

Av hwasser
Skrivet av Molotov:

Varför hoppar AMD över siffror.
Första Ryzen gen började på 1 sen 2 sen 3 och sen 5 och sen om det här stämmer 7 ?
vart tog 4 vägen?

De kanske inte skippar tal, utan kör stenhårt på fibonacci-serien I sådana fall kan vi vänta oss att de hoppar direkt till 8!

Av hwasser
Skrivet av norrby89:

Vill inte va den men är inte så svårt att ha som vana att alltid starta om datorn istället för att stänga av den om det är i samband med en uppdatering? Står ändå ganska tydligt (uppdatera och stäng av) plus den lilla gula ikonen =p
Om man nu vet av sig att man kan behöva använda datorn på kort varsel dagen efter

Jag kör dualboot, som automatiskt startar i Linux om man startar om datorn. Så i typ 50% av fallen jag är inne i windows får jag göra hard shutdown via knappen mitt i en uppdateringsprocess och starta om i Linux istället då jag sällan har tid att sitta och uppdatera. Varför ändrade man från "update on exit" till "update on start"? Annars får man börja göra som rutin att uppdatera Windows 10 varje kväll, fast det vore ju helt retarded och bevisar hur efter i tiden operativsystemet är. Behöver man veva igång det när man ändå håller på liksom? Jaja jag vet, lite rage .. Är van vid Linux där man kan sitta och arbeta medans det uppdaterar och man slipper starta om datorn.

Av hwasser
Skrivet av johanandersson:

Ingen har hört något om automatiska uppgraderingar, eller? Jag är livrädd för att min laptop uppgraderar vid fel tillfälle och jag blir stående med en icke fungerande dator inför en tenta. Vi måste använda skrämmande dålig mjukvara för tentor och jag är nästan helt säker på att den inte skulle fungera om operativsystem byts.

Visst är det kul när man ska ha en zoom-föreläsningen eller presentation och Windows inte ens kan starta pga att det skall stå och uppdatera i 30 minuter? Hur har Microsoft ens tänkt att det här operativsystemet skall fungera för arbetande människor?

Av hwasser
Skrivet av Motherofgod:

Efter att jag fick reda på att DuckDuckGo diskriminerar i rekryteringsprocessen så kommer jag inte använda mig av dem igen.

Googlade på det och såg att det stämmer. Tar bort DuckDuckGo från samtliga enheter nu. Vill inte stödja ett företag som aktivt ser till att jag och majorititen av programmerarna på sweclockers inte anställs.

Av hwasser

Ärligt talat så blir jag hellre övervakad av kinesiska regimen än exempelvis amerikanska. Jag tror det är större chans att bli utsatt för något som t ex Snowden och Assange av amerikanska (eller svenska) regimen än av kinesiska för mig som svensk. Kineserna kan nog inte bry sig mindre om vad jag gör hemma i Europa.

Skrivet av astrberg:

Hur är det med Sydkoreanerna, tänker Samsung specifikt?

Sydkorea är inte en antagonist till väst.

Av hwasser

Tyckte om windows 10, men det är förmodligen mitt sista windows pga katastrofen windows 11. När windows 10 förlorar support så blir det 100% linux.

Av hwasser

På min ena dator: inte sen jag uppgraderade till windows 10 när det kom. På min andra dator: inte någonsin (köpte den för tre år sen). Linux Mint höll däremot bara i tre månader, sen krashade OS och behövde installeras om, jag har inte varit med om det sen Windows 98, hoppas Ubuntu är mer stabilt. Funtar på att byta Ubuntu mot Pop dock.

Av hwasser
Skrivet av Ozzed:

"Man får vad man betalar för", verkar inte riktigt ha fastnat hos folk.

Har hänt många gånger t. ex att jag sagt åt familj och bekanta att ge fan i TP-links produkter för att de är skräp. Sen ringer de och vill ha hjälp med sin router, repeater, etc för att den konstant droppar anslutningen. Jag åker dit och ser att det är TP-link... Frågar varför de inte lyssnade när jag sa att den var skit.. "Jamen den var ju mycket billigare än den du rekommenderade".

Nja. I min erfarenhet funkar TP-links billiga skitroutrar bättre än t ex ASUS. Jag har haft flera TP-link som kostade ett par hundra från jula som jag fixat OpenWRT till som funkar MYCKET bättre och stabilare än de skräp-routrar från ASUS som kostar 3-4 gånger mer.

Jag har gjort så att min TP-link startar om varje natt via ett script, då håller den sig stabil hela dagen.

Av hwasser

Vågar någon köpa en sån här efter megaflopp steam machines? Steam OS är väl dött? (Jag hoppades faktiskt lite på steam machines)

Av hwasser

Fördelen med stadia jämfört mot PS5 och XSX är .. att det existerar och går att köpa. Har fått mer gratis spel än jag hinner spela. Fördröjningen är faktiskt låg med tanke på att man spelar i molnet, den är definitivt ok. Förutom på FarCry 5, enda spelet jag spelat där man verkligen märkte latency, returnade det. Ubisoft har problem med att deras spel på Stadia börjar lagga också när spelet varit igång ett tag (minnesläckor?).

Av hwasser
Skrivet av Orisons:

4k i 90hz, orkar ps5 med det? Eller blir det någon form av uppskalning...

Äsch, uppskalad 4k på en 4k-skärm ser ju ändå mycket bättre ut än 1080p på en 1080p skärm. Så även om det inte är full native 4k så tror jag att det definitivt blir en uppgradering . Och vem vet, med PS5Pro så kommer den kanske kunna pumpa full 4k/90hz, så på så sätt är den mer framtidssäker.

Av hwasser

Grafiken ser extremt åldrad ut. Som ett 3d-spel från början av 00-talet. De gamla spelen gav en "wow"-känsla. Känner inte direkt någon "wow"-känsla när jag ser det här. Ser ut som något random kickstarter projekt.

Jag trodde Age Of Empires IV skulle vara ett AAA spel?

Skrivet av JackeShan:

Jag ser fram emot det! "Dålig" grafik spelar inte så stor roll. Jag vill bara ha ett bra RTS-spel igen.
Gameplay, balans > ögongodis. Relic gjorde Company of Heroes så jag hoppas på att det blir bra.

Fast Company Of Heroes hade jäkligt bra grafik för ett FPS när det kom. Problemet med dålig 3d-grafik är att den åldras extremt dåligt jämfört med 2d-grafik. Baldurs Gate II ser fortfarande bra ut, Neverwinter Nights är jag inte ens intresserad av pga block-grafik. Grafik är mer än bara "wow"-faktorn. Det är den visuella bilden utåt, något som förmedlar kvaliteten (oavsett om denna bild är falsk eller inte). AoE4 förmedlar bilden "amatör-projekt" vilket är en skamfläck för en sån fin spelserie.

Av hwasser

Ballt!

Lite nördig off topic fråga, men bör inte avjoniserat vatten vara säkrare än vanligt vatten i vattenkylda datorer? Eller leder det till sämre värmeledningsförmåga?

Av hwasser
Skrivet av Kare:

Lol de lurar alla. Vem som helst fattar att de ska börja mina ju!

Eller så planerar de ha världens största lan-party!

Av hwasser

För oss slutkonsumenter är väl detta dock bra med tanke den extrema komponentbristen? Det är ju liksom brist på allt nu: grafikkort, skärmar, hårddiskar, minnen... Att ha en ökad kretsproduktion här i Europa kan nog bara vara positivt för oss.

Av hwasser
Skrivet av Nikodemous:

...och samtidigt vill EU sänka utsläppen. Hur sjutton får dom ihop den ekvationen när dom samtidigt vill öka produktionen av kretsar som idag görs på kretskort av diverse plaster å grejer? Eller skall grejerna göras av trä och lera i framtiden? ^_^

Bör inte utsläppen minska globalt dock med tanke på Kinas kolkraft-nät och extrema kemiutsläpp i vatten och natur?

Av hwasser

Om de får ut grafikkort som öht finns i lagerhyllorna har de slagit konkurrenterna, de har världens guldläge nu

Av hwasser

Alla scalpers sitter väl och gnuggar händerna av förtjusning ...