Inlägg

Inlägg som Teknocide har skrivit i forumet
Av Teknocide

När du skapar en Random med new Random() initieras den med ett seed-värde som baseras på datorns interna klocka. Eftersom du skapar en ny Random varje gång du anropar Random() och koden kör i en loop hinner klockan aldrig "ticka" och värdet från .Next() blir alltid samma.

Du vill ha en instans av Random som du hämtar värden ifrån. Något i stil med

private static IEnumerable<int> RandomInts( int startingAt, int until ) { var r = new Random(); while ( true ) { yield return r.Next( startingAt, until ); } } public static void Main(string[] args) { var rNumbers = RandomInts( 1, 26 ).Take( 7 ).ToArray(); }

Av Teknocide
Skrivet av Lexdale:

Tack! mycket informationsrikt! tror du att den regex som jag skrev fungerar, eller finns det någon lucka tro?

Ska 000000000001 fungera? För det gör det.

Gissar att du är ute efter /^-?(?:0|(?:[1-9]{1}\d*))$/

Av Teknocide
Skrivet av we_man1:


Men min fundering är mest varför transition ens triggas när den klassen läggs på efter man lagt på klassen som "visar" elementen.

DOM-förändringarna sker först när ditt javascript har kört klart, så praktiskt sett får elementet bägge klasser på samma gång.

Av Teknocide
Skrivet av railman:

@snajk: Hur får man ut alla datum mellan två med DATEPART?

DATEPART har jag dålig koll på, men Postgres kan fixa en range med generate_series.

Av Teknocide
Skrivet av IluvBread:

Harjag fel men detta är inte första gången Yahoo blivit hackat eller?

Skrivet av scara:

De borde straffas men tycker inte synd om användarna, de valde ju självmant ett arkaiskt sökmotor som borde ha gått under tillsammans med Altavista.

Eftersom ni inte verkar kunna läsa artikeln ni kommenterar på har jag fetmarkerat de relevanta bitarna:

Citat:

Enligt en undersökning utförd av Yahoo och experter på området drabbades alla användare som någonsin haft ett konto hos företaget och det handlar totalt om tre miljarder användarkonton.

Intrånget var det andra av sitt slag som drabbade Yahoo på kort tid, då 500 miljoner e-postkonton läckte ut på webben tidigare under 2016.

Av Teknocide

Tycker inte det är någon direkt jättekonstig fråga. Poängen med XHTML är ju ändå att originaldokumentet ska vara tillåten XML. Det går att konfigurera apache så att den använder PHP-parsern. Stackoverflow har en fråga som gäller html-filer men det borde vara enkelt att ändra den till xhtml genom att helt enkelt lägga till ett 'x' i matchningsregeln. https://stackoverflow.com/questions/6295141/server-not-parsin...

Om dokumentet ska vara tillåten XML måste PHP-koden inuti script-taggen inneslutas i CDATA-fält enligt följande:

<script language="php"> //<![CDATA[ echo 'hello, world!'; //]]> </script>

Notera att PHP 7 har pensionerat <script language="php"> och rekommenderar <?php … ?>: http://php.net/manual/en/language.basic-syntax.phpmode.php

Av Teknocide
Skrivet av BellaB:

@elBenko: Förstår vad du menar, kommer dock bara upp "100" ändå :/

Du har ett semikolon i slutet på raden som har for-loopen, vilket ändrar innebörden.

Vad som händer, på grund av ditt semikolon, är att loopen och det efterföljande kodblocket tolkas som två separata uttryck. Loopen räknar upp i till 100 och sedan sätts texten för värde 100 till i utmatningsfältet.

for (i = 0; i < 100; i++); // block #1 { // block #2 annan kod }

Av Teknocide
Skrivet av Lexdale:

om inte java finns: error message ; quit

platform: windows

färdiga lösningar är inget alternativ.

kom igen nu med riktiga förslag på hur detta kan göras

Du behöver inte packa upp det. Skapa en jar-fil med manifest som säger vilken klass som är startpunkt så kan du dubbelklicka på den för att köra den (förutsatt att Java är installerat då)

https://stackoverflow.com/questions/5258159/how-to-make-an-ex...

Du kan ju skriva ett program som skapar rätt MANIFEST och packar ihop en JAR..

Av Teknocide

Det är svårt att förstå vad du pratar om.

Av Teknocide

I valet av webbhotell tycker jag det absolut viktigaste är att man har någon sorts tillgång till SSL/TLS, samt att man kan ansluta till sin server med SSH.

SSL/TLS är ett måste om man vill ha säkra inloggningar, och egentligen annars också. Inom ett år kommer det vara standard på de flesta webbplatser. SSH (SecureSHell) är ett sätt att koppla upp sig mot sitt konto på webbhotellet för att ladda upp/editera filer direkt mot servern. Det är LÅNGT enklare att arbeta med än att traggla fram och tillbaka med FTP (som dessutom ofta inte är säkert.)

Lösningar som AWS/Azure/Digitalocean är jättetrevliga om man har lite kunskap då de går att skräddarsy helt efter ens egna behov och näst intill alltid har bättre prestanda än motsvarande webbhotellösning. Nackdelen är att det kräver mer know-how.

One.com har en webblösning med både SSL och SSH så de får min röst, har några futtiga sidor där. Skulle jag börja bygga något nytt och roligt för egen del idag skulle jag först kolla på digitalocean.

Av Teknocide

@Lafa: Om du inte vill vara vegan så är det helt ok: Det ska inte vara ett påtvingat val. Ät så du mår bra!

Att djuren vill att vi ska äta deras avkomma eller deras avkommas mat har jag däremot svårt att tro

Av Teknocide
Skrivet av Lafa:

jag kör lakto-ovo veg. jag fördömer ju såklart de hemska förhållanden vissa djur befinner sig i. men nummer ett på min lista är att jag inte vill ta ett liv för att jag ska kunna leva. och det är så långt jag går, helt enkelt. jag dricker sällan mjölk för det innehåller hormoner mm. men ägg är väsentligt för musklerna och även gott. så det blir en del av det hemma.

Vad tror du händer med de kalvar som föds för att kon ska ge mjölk? Vad tror du händer med de hönor som inte längre lägger tillräckligt många ägg för att det ska bli ekonomiskt försvarbart? (~300 ägg om året)

Om du är vegetarian av etiska skäl känns det som om du selektivt blundar för en bekväm del av konsekvenserna. Är du vegetarian pga. allergier eller andra icke-etiskt relaterade orsaker så är det valet ditt. Det är det oavsett, så klart, men ska det blandas in etik i bilden försvinner mycket av gråskalan.

Av Teknocide
Skrivet av anon5930:

Då vi nu har fått någon form av sommar och vi sedan en tid också kommit in i grillsäsongen så är jag lite extra nyfiken på hur ni andra löser detta?

Personligen brukar jag uppleva att det är lite småsvårt att hitta på något vettigt här då de flesta som grillar till 99% fokuserar på kött.
Soja-produkter eller Quorn som tål grillning har fungerat hyffsat för mig men börjat tröttna lite på detta. Hur gör ni andra?

Jag hittade för någon månad sedan tsay-filéer på min lokala mini-ICA. En sojaprodukt förvisso men lite mer "bitig" jämfört med vanligare alternativ. Finns gott marinad/sås-recept på paketet.

http://www.tzay.se/produkter/natural-soy-fillet-200g/

Av Teknocide
Skrivet av backspace:

@Grönahunden: Det går ju även att faktiskt uppskatta spelet som det är utan att hänga upp sig på småsaker.
Förresten, hur ofta klagar du på att männen i diverse spel har välbyggda kroppar?

Jag tycker det är en helt rimlig åsikt. BG&E har en särskild prägel med karaktärer som är lätta att tycka om utan överdrivna fysiska attribut. Om Nintendo väljer att ge Link en anabolakur och smälla på Zelda en tight avslöjande latexoutfit i nästa spel i serien kommer jag också lyfta frågande på ögonbrynen.

Det händer att jag garvar åt manliga karaktärer i diverse spel, exempelvis Gears of War-serien. Saken är den att det inte är lika iögonfallande där; de har sett idiotiska ut sedan start.

Av Teknocide
Skrivet av Heptagon:

Jag har försökt att öppna mina filer i en filhanterare vilket fungerar med andra jar-filer. Jag vet inte om det påverkar att jag programmerar med slick2d.
Har även försökt öppna i terminalen:

java -jar Test4.jar

Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: no lwjgl64 in java.library.path
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1867)
at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:870)
at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1122)
at org.lwjgl.Sys$1.run(Sys.java:72)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at org.lwjgl.Sys.doLoadLibrary(Sys.java:66)
at org.lwjgl.Sys.loadLibrary(Sys.java:87)
at org.lwjgl.Sys.<clinit>(Sys.java:117)
at org.lwjgl.opengl.Display.<clinit>(Display.java:135)
at org.newdawn.slick.AppGameContainer$1.run(AppGameContainer.java:39)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at org.newdawn.slick.AppGameContainer.<clinit>(AppGameContainer.java:36)
at NextProg.Klass2.main(Klass2.java:35)

Ditt program kräver lwjgl64 men det hittas inte. Någon på stackoverflow har haft samma problem: https://stackoverflow.com/questions/30346632/java-error-no-lw...

Av Teknocide
Skrivet av jH0Ni:

Många intressanta svar. Kort sagt verkar PHP kraftfullt och mångsidigt, men det kanske är det hetaste på tapeten längre. Just nu lutar det mot C# med .Net core. Måste dock läsa på lite mer, men det känns ju onekligen som själva språket C# är värdefullt att kunna i övrigt, till skillnad mot tex php. Men jag ska forska lite..

Vad för ramverk tillåter server side-utveckling med java? Har googlat ytterst lite på detta, men spontant verkade det inte vara så stort.

Urvalet av webbplattformar är bra mycket större för Java än C# skulle jag säga. Finns massvis med ramverk, allt från gamla klassiker som Tomcat för app-servrar (motsvarar ISIS, förlåt IIS i .NET-världen), till nyare grejer som Play, Dropwizard, Wicket, Spring boot osv.

Av dessa har jag jobbat med Tomcat, Play, Dropwizard och Spring. Kan rekommendera Play och Dropwizard för att komma igång snabbt.

PHP tycker jag verkligen att du ska undvika. Det är antagligen den minst konsekventa webbplattformen som går att hitta.

Av Teknocide

@zeem Jag tycker inte funktionerna add, multiply osv. tillför värde eller läsbarhet till koden. Små funktioner är förvisso vackra men i detta fall finns redan "funktionen" inbyggd i ett enkelt uttryck som x + y

Av Teknocide

Det här är ju jättebra för Microsoft, nu kan de enkelt tvinga alla som sitter på < Windows 10 att uppgradera genom att lägga in ett img-element på alla sina webbplatser! Tänk hur mycket pengar det skulle bli från skola, vård, omsorg och industri som är sega med sånt där men ofta besöker bing, live-mail eller någon av Microsofts supportkanaler!

Av Teknocide
Skrivet av Tott3:

Frågan är om jag inte tyckte en hel stroke va snyggare ;o Får experimentera vidare, tack för tipsen, tar gärna emot fler tips på hur man kan uppnå denna effekt. ^^

Edit: Skoja bara, stroke blev jätte konstigt när man merga objekten eller drop på en drop-shadow.

Det finns många sätt att lösa detta på!

Dels kan du göra om bokstäverna till vektorer (med object to path) och som tidigare rekommenderats klippa ut ena foten på A:et och lägga en stroke runt den. Du kan naturligtvis göra tvärtom och kopiera en bit av D:et och lägga den ovanpå A:et — det ger samma visuella effekt.

Ett annat lite mer trixigt men praktiskt sätt är att göra en så kallad "linked offset" av din text[1] och sätta den till vit färg. En linked offset är en kopia av originalobjektet som går att förstora och förminska separat. Därtill uppdateras kopian om originalet manipuleras! Mycket användbart. Om du bara vill att en del av din linked offset ska vara synlig kan du därefter lägga på en clip[2] (killen i videoklipp 2 fattar inte riktigt skillnaden mellan clip och mask. Du vill använda clip iaf.)

[1]: https://www.youtube.com/watch?v=wXAK6SeIjfM
[2]: https://www.youtube.com/watch?v=YacgI2N9hQg

Av Teknocide

Kul tråd! Varit vegan i lite mer än två år nu och det rullar på bra Var först lacto/ouvo-vegetarian i nåt kvartal för att "testa på", sedan blev det "strikt vegetarian" med stark antipolitisk agenda. Numer är det rätt och slätt veganism med allt vad det innebär.

Ett recept jag mer än varmt kan rekommendera till folk som vill testa veganskt är det här grymma receptet på boeuf bourguignone som jag lagat åt både köttisar och mig själv ett par gånger, och som alltid har mottagits med uppskattning.