Inlägg

Inlägg som busta_rhyme har skrivit i forumet
Av busta_rhyme

Program som läser nätverksnycklar?

Jag satt med en polare igår på ett café och min dator hittade runt tio trådlösa nätverk i lägenheterna ovanför. En av dessa var öppen, resten låsta. Då sa min kompis att när han pluggade Data- & Systemvetenskaplig så hade han några klasskompisar som i en annan inriktning av programmet (nätverk osv) fått lära sig att läsa av dessa "låsta" nycklar. Detta skulle tydligen ske genom ett program? Jag har ingen avsikt att börja surfa på andras "låsta" nätverk, men nån som kan nåt om detta?

Av busta_rhyme

I vilka fysiska former arbetar man i det som dagligt arbete då? Industrimaskiner, mobiltelefoner eller vad? Jag försöker få grepp om vilka konkreta produkter det används i (istället för java, c++ osv osv)...

Av busta_rhyme

Tack! Jag ska återkomma med mer konkret (ska hitta nåt exempel först), men låt mig först fråga. I vilken utsträckning använder man sig av Assembler nu för tiden, är det någon poäng att kunna det Idag och varför? I vilka sammanhang?? Om jag nu lär mig det bra, hur kommer jag kunna få användning av det på ett proffesionellt sätt?

Av busta_rhyme

Glapp i kontakten på laptopen!? Löda?

Jag behöver väl inte säga att jag har Acer, men lika bra så har vi det avklarat! Hehe.. Som vanligt med dessa modeller, så har nätkontakten till strömuttaget börjar glappa där bak! Jag har INTE råd att köpa ny dator, och hur roligt är det att försöka hitta någon som verkligen kan laga den!

Nån som har erfarenhet av detta när det gäller till laptop?? Går det att fixa själv, få tag i nån del och montera? Löda?? Känns värdelöst att en liten grej som att kontakten glappar, inte borde gå att fixa!!

Datorn funkar skitbra för mina studier, den funkar bra i övrigt fullproppad med program och kör på som ett djur utan problem!

Av busta_rhyme

Kan du assemblerprogrammering?

Försöker ta mig genom det här. Kör för att testa lite. Hur funkar det egentligen om man ska addera tal eller skriva en hälsning, den ser ut att loopa samma sekvens om och om igen, och under looparna tar med sig olika bokstäver/tecken och skriver ut?

Av busta_rhyme

yesh

You guys are the best.. tack.. nu förstod jag mycket bättre..

Av busta_rhyme

Omvandling av binära tal??

Ok.. jag gräver mig i huvet.. hittar ingenting..

Försöker förstå datavetenskap lite här. Om vi tar bitsträngen 11010101 och ska ange en decimal tolkning av det. Antar att decimala tolkning är 213 om det är vanlig binärt. Vad gör det för skillnad om det t ex är 1-komplement, 2-komplement eller 8-bitars excess 128????? Hur räknar man om den decimala tolkningen då?

Mvh Fredrik

Av busta_rhyme
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Själv gillar jag inte detta med Java:

Klass 1 kräver två argument, två klasser. Den ena av denna klasserna kräver en klass som argument medan den andra kräver tre, dessa klasser kräver i sin tur två klasser som argument...

Kan du utveckla det där? Hur kommer det sig att det är så?

Av busta_rhyme

Jag är också rätt färsk på Java, precis påbörjat programvaruteknik. Är det nån skillnad i strukturen och syntax på program eller websidor (communitys osv)??