Inlägg

Inlägg som Pellefant har skrivit i forumet
Av Pellefant
Skrivet av Ts_1999:

Glöm inte att kolla så att betalning är verifierad

Vart hittar man det alternativet? Hittar det inte någonstans.

Av Pellefant

Bara så ni vet franska Amazon har redan avbrutit en order som jag gjorde hos dem. Då köpte jag den då pre-orders gick upp i September. Så Amazon kan absolut göra detsamma här. Vill inte vara för pessimistisk, men ta inte ut något i förväg förrän konsolen har blivit skickad.

Btw, pengar har inte dragits för mig. Känns som amazon drar pengarna direkt ibland, men andra gånger så drar de pengarna vid utskick.

Av Pellefant

Tryckte så snabbt jag bara kunde och ändrade aldrig fraktalternativet. Vågar nu i efterhand inte ändra något på ordern. Hade velat ändra till den snabbare leveranstiden. Förmodar att det hade kommit på fredag då.

Av Pellefant
Skrivet av anon259487:

Men då hade jag väl ändå rätt i det jag sa, eller?

Grejen är att ni båda pratar om olika saker. Ja det du ser på skärmen kommer halveras och det spelar ingen roll om du kör i 1000fps.du kommer ändå se en ny bild var 8.33ms på en 120hz skärm. Jag uppfattar det dock mer som att han pratar om att faktiskt får ner input latensen vid knapptryck på sin kontroller / m&k. Din konsol/ pc kommer registrera din knapptryck på Counter Strike t.ex snabbare om du kör i 1000 fps gentemot 120fps oavsett om din skärm bara klarar av 120hz.

Nu har vi dock kommit från ämnet lite grand, mmen hoppas det var lite relevant för denna tråd ändå då många tycker det är otydligt med hdmi 2.1 oxh fördelarna med högre refresh rate.

Av Pellefant
Skrivet av anon259487:

Men hjälp mig då förstår varför alla tv apparater har väsentligt lägre input lag i 120hz läge än i 60hz läge? Typ 4k60 är kanske 16ms och 4k120 är 6ms? De sitter ju inte och beskriver spel för spel utan de berättar bara om input lag i själva den upplösningen med den refresh raten.

Ja för att du kommer se renderingen av bilden dubbelt så snabbt vilket i sin tur kommer leda till betydligt bättre input latency. 16.67ms vs 8,33ms.

Av Pellefant
Skrivet av anon259487:

Du är välkommen att tro det men föreslår att du gör en google sökning och lär dig något nytt.

@trocian har faktiskt rätt. Har hört det själv många gånger och hät har du en artikel.
https://blurbusters.com/faq/benefits-of-frame-rate-above-refr...

Edit: Läste nu hela eran diskussion. Det lönar sig något om du kör i en högre fps än vad din skärm klarar av att rendera. Det är sant att om du renderar ett spel i 60 istället för 120hz så halveras din frame time, men detta är ej samma sak som input lag.

Av Pellefant
Skrivet av chrisbeats:

Du kommer att ha en chans till att köpa från alla europeiska Amazon klockan 12.00 på torsdag. Dom droppar "först till kvarn" konsoller då. Lycka till.

Jaså, kl 12 central europeisk tid alltså? Vart har du hittat den infon?
Det skulle ju trösta en isf, då man sålt sin ps4a nyligen då jag räknat med o få konsolen nu nästa vecka.

Av Pellefant

Fick min PS5-beställning avbruten inatt av franska Amazon. Skulle fått den 26 November enligt dem, men de citerade att de ej kunde dra pengarna från mitt kort. Jag kontaktade dem angående det och de sade att det ej berodde på det. Därefter skickade de även ett mail till mig.

Following your call, I consulted your account and confirm that the cancellation of your order X has been taken into account.

I am sincerely sorry for this situation, I understand your reaction. You placed the order to receive it.

I would like to inform you that your order was cancelled because it is unavailable and the probable delivery date you were given would not have been respected as well if the order had not been cancelled.

Är otroligt arg just nu över detta, men förstår att många fler kommer råka ut över detta. Känns som en sen vår 2021/ sommar 2021 blir troligast o få konsolen.

Av Pellefant

@Dlin89 kör Response Time (vilket är Overdrive?) på Medium och Motion Response Time på Off, då detta ej går köra med Freesync/Gsync om jag inte har helt fel.

Av Pellefant
Skrivet av versions:

oj, väldigt vilken otur du verkar ha fått med din.

Tror nog de flesta lär ha problem med "brightness flickering" och att en del skärmar har coil whine hör tyvärr till allt för ofta. Hade en oled som hade det, fick en ny och den hade det inte.

Med en oled som kostar 20K så kändes det ej OK, men denna kostar 4k:- och då känns det som mer OK. Får se hur det blir med returen bara. Mistore skriver på deras hemsida om man testat produkten som hävs ångerrätten, men distansköpslagen säger ju att man åtminstone har rätt till att testa om produkten fungerar.

Beroende på hur de hanterar detta ärende kommer vara avgörande för mig personligen hur det blir med framtida Xiaomi produkter.

Av Pellefant

Valde att returnera min precis till MiStore då min har coil whine vid 144hz. Det låter mindre vid 120hz och inget vid 60hz. Och ja jag är säker på att det kommer från skärmen. Jämför jag med min andra skärm vid 144hz så är det tyst. Har testat och ändrat med ljusstyrkan då jag vet att det kan påverka ibland, men det hade ingen betydelse.

Inget jag har lust o stå ut med när jag bara sitter och surfar på webben t.ex. och vill att det ska vara tyst. Hade det varit vid spelande hade det varit OK, då man ändå alltid har ljud på från spelet.

Hon i kundtjänst sa att de skulle stå för frakten, men på hemsidan står det att jag måste betala för frakten. Får se vad som händer..

Av Pellefant
Skrivet av versions:

har också noterat flimmer vid låg fps, i synnerhet på laddningsskärmar.

att göra freesync-spannet bredare lär om något göra det värre eftersom ju lägre uppdateringsfrekvens desto mer flimmer. om något kan du väl testa att göra det smalare så du går in i LFC tidigare. då får du högre uppdateringsfrekvens på skärmen. vet ej om det finns någon nackdel med LFC 80Hz vid 40 FPS jämfört med 40Hz.

Har du inget flimmer på andra program? Otroligt störande. Men att få en 3440x1440p 144hz för 4041:- så är jag ev redo att stå ut med det, då jag inte spelar super mycket på monitorer längre. Blir perfekt för programmering och surfande på webben.

Måste utforska mer kring flimmret, för att det dyker upp i diverse program är smått irreterande..

Av Pellefant

Tips på att bli av med "brightness flickering"? Inte upplevt det så mycket i spel, men upplever det när jag använder diverse program. Detta är också för Chrome t.ex. Jag har sänkt freesync rangen till 29hz, så det skall fungera mellan 29-144 med g-sync kompaktbilen för spelen.

Någon som har koll på vad man ska göra för att minska det? Vilket overdrive läge kör ni på? Valde medium då de i Harware Unboxed videon rekommenderade det.

Av Pellefant

Hejsan!

Fortfarande intresserad? Har en Asus PG278Q.

Av Pellefant

Har ett köp jag tänkte göra som kostar 9.89€.
80:-, pma om det funkar.

Av Pellefant

Någon som vet om OC och icke OC har samma power limit? Om de har det så bör de väl nå samma clocks?

Av Pellefant

80 Euro för deras stora titlar.

Our own Worldwide Studios titles will be priced from US$49.99 to US$69.99 (RRP) on PS5.
Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – US$69.99/¥7,900/€79.99 (RRP)

Vilket blir 60€ till €80 euro i vårat fall...

Av Pellefant

Intresserad av nr 3 och 4. Återkommer imorgon.

EDIT: Kontaktar dig via PM. Då jag inte vill kladda ner tråden

Av Pellefant
Skrivet av TheVeryUberEnd:

Men säkerligen måste 3080 ha HDMI 2.1? Har väntat på det här sedan mellandagsrea för att köra 4k 120 Hz på min LG OLED.

Detsamma, valet blir väl ganska enkelt o gå över till AMD i höst isf I köra på HDMIs VRR standard isf. För mig åtminstone. Tog det för givet att 3070 skulle ha HDMI 2.1.

Av Pellefant

Skämtar du med mig att endast 3090 har hdmi 2.1!?