Inlägg

Inlägg som hunterxx har skrivit i forumet
Av hunterxx

Har en DNS-325 med FW 1.05, men kommer man åt den så kommer man åt för mycket annat innanför mina väggar. Så problemet är väl om man öppnar upp utåt eller råkar ha en annan väg in till nätet där den finns?

Av hunterxx
Skrivet av Goedendag:

En del svenska bibliotek erbjuder strömning av film.

Precis, glöm inte https://www.cineasterna.com!
Funkar på mobila enheter och tillåter (beroende på Bibliotek) ett visst antal "lån" i månaden.

Av hunterxx
Skrivet av hunterxx:

Blev nyss uppringd av säljare på Telia som ville kolla läget, vad jag tyckte om mitt fiber/tv (500+tv 299kr) och erbjuda streamingpaket. Berättade att jag tänkte ringa Telia och säga upp det varpå han blev lite tagen på sängen och bad mig kolla en extra gång med 90200 innan jag säger upp det om de inte kan förlänga rabatten eler matcha Telenor. Får se vad som händer senare idag när jag ringer dit..

Det personen på 90200 kunde erbjuda var långt ifrån 299kr så nu är abonnemanget uppsagt!

Av hunterxx

Blev nyss uppringd av säljare på Telia som ville kolla läget, vad jag tyckte om mitt fiber/tv (500+tv 299kr) och erbjuda streamingpaket. Berättade att jag tänkte ringa Telia och säga upp det varpå han blev lite tagen på sängen och bad mig kolla en extra gång med 90200 innan jag säger upp det om de inte kan förlänga rabatten eler matcha Telenor. Får se vad som händer senare idag när jag ringer dit..

Av hunterxx
Skrivet av Shakermaker:

Ingen som vet hur detta fungerar?

Vet inte i Samsung Pay men fungerar problemfritt i Apple Pay. Bör ju fungera samma för Samsung.

Av hunterxx

Japp, är Just Cause 4.

Av hunterxx

500/500 fiber från Telia för 299kr/mån. Fick med TV bas samt deras android-box när jag tecknade.

I lägenheten 100/100 fiber från Tele2 (samt tv bas) via BRF, 202kr/mån.

Av hunterxx
Skrivet av underd0g76:

Jag minns en tid där det värsta var när hemsidor enbart var optimerade för antingen Netscape eller Internet Explorer, och då Internet var till för och bebott av nördar.

Precis, med en text förklarande att det var så och att man borde byta webbläsare för att få full funktionalitet. Det Google tar fram kan användas i samma syfte, fast i modernare tappning.

Av hunterxx

De aktiva som används idag:
2 stationära
1 laptop
2 pi o 2 pi zero
4 filservrar
2 servrar
2 surfplattor
1 mobil
2 ps2 o 2 ps3 (är kopplade och kan iaf användas..)

Av hunterxx
Skrivet av Pepsin:

På min TP-Link var all extern åtkomst avstängd som standard, men det kanske är blivit vanligare att sånt skit är påslaget?

Brukar vara avstängt.
Men, ASUS har en app för att hantera routern enkelt via mobilen. I den så finns det en del där användaren får tips om förbättringar och åtgärder som kan göras. Här listas "Fjärranslutning är avaktiverad - Aktivera att fjärranslutningen använder appen när du inte är hemma" tillsammans med en stor blå knapp för att aktivera. Aldrig provat men antingen så sätter den upp en vpn-tunnel automatiskt och deras mobilapp har stöd för det, eller så öppnar den en port.

Av hunterxx

Här är en bra förklaring från LTT på hur scamen fungerar. ÅF svar är totalt ignorant.

Svar vid bla 7:59 o 12:20.

Av hunterxx

Har löst det (kunna skapa vlans, flera trådlösa nät, styra om routerns portar, sätta på captive portal på ena wifit+portarna och skapa wifi med vpn) i ena stugan genom att köpa en billig begagnad gammal Asus RT-AC56U och flasha den med FreshTomato (som är ett aktivt projekt). Här är exempelvis en lista på routrar de stödjer: https://wiki.freshtomato.org/doku.php/hardware_compatibility

Av hunterxx
Skrivet av wondR:

Körde en hel kväll igår, tror den hann upp till typ 3 passes? 0 fel.

Hade en dator som vanligtvis gick bra men ibland kunde krascha. Fick inte heller några fel om jag körde 1-2 pass, vilket vanligtvis räcker, men lät den stå på en heldag. Efter typ 8-9 pass hade jag börjat få en hel drös med fel.

Av hunterxx

Missade ditt svar, men bra att du hittade alternativ.

Kör AgentDVR i Docker samt CodeProject.AI och LPR som AI/nummerplåts-filtering. Bästa är att ha satt en statisk IP för varje kamera, sen finns det bra dokumentation för hur man lägger till kameror här också: https://www.ispyconnect.com/userguide-agent-adding-cameras.as.... Sen skiljer sig det så klart hur man kommer åt kameran beroende på kameratillverkaren.

Jag har en Tapo C200, då går jag in i menyn, väljer New Device, väljer IP Camera wizard, skriver in "tapo" under Make, väljer Tapo C200 som visas i listan (för mig visas det flera olika varianter av samma kamera, men jag tar bara en). Sen behöver jag ange användarnamn/lösenord, dessa har jag redan fått skapa i Tapos egna app. Klickar på next och skriver in kamerans IP. Sen är det klart! Alternativt använder jag New Device > Onvif > går in under de 3 punkterna intill Source type, skriver in namn/pass jag fick skapa i kameran/kamerans app, skriver in Service URL (för mina Tapo är det http://192.168.x.x:2020/onvif/device_service men det varierar beroende på tillverkare), sen trycker jag på Get Video URLs, OK, kollar att kameran är Enabled och sen OK.

Av hunterxx

Har du aktiverat någon XMP/EXPO-profil i BIOS? I så fall, inaktiva den och testa.
Hur länge (många pass) körde du memtest?

Av hunterxx

Kika på ispys efterträdare AgentDVR, ändå relativt enkelt att komma igång med.

Av hunterxx

Vi har också Telias fasta bredband via 4G med deras medföljande router och kompletterat med en riktantenn. Har 30mbit och får ut det, kör jag ett hastighetstest börjar den strax över 100 för att sedan gå ner till spärrade 30 (går att betala mer och få bättre hastighet). Pingen är runt 40, funkar bra till de spel jag spelar. Tänk dock på att du hamnar bakom en CG-NAT med mobila uppkopplingar (ifall du vill ha en IP som går att nå externt).
ZTE modemet/routern är inte direkt i toppklass men funkar. Gillade inte att vara bryggad..

Av hunterxx

Kör med denna automationen jag hittade. Letar reda på x antal timmar kommande dygn när elpriset är som lägst. Perfekt ex till varmvattenberedaren eller avfuktaren.
Finns även ännu ett exempel i kommentarerna som letar efter billigaste elen från nu och kommande dygn.
https://www.creatingsmarthome.com/index.php/2022/09/17/home-a...

Av hunterxx

Absolut inte expert men nyligen köpt 2 ups:er, en för nätverket och en för servrar. Summerade nätaggregatens watt och la på ca 10% utifrån bortfall för att hitta rätt UPS. I många recensioner verkar många valt en UPSmed samma watt-tal som nätagget eller lägre, vilket fick UPSen (oftast mindre kända märken) att lägga av då den inte klarade effekten vid avbrott.

Svårt att hitta bästa prestanda/krona, tycker priserna har varierat rätt mycket nu senaste månaden.
Köpte https://www.amazon.se/gp/product/B000SSMUD4 för 3700kr i augusti. Belastningen är (med en inräknad server på 960W avstängd) på ca 11%, vilket enligt medföljande mjukvara ska ge en estimerad drifttid på typ 70 minuter. Belastningen är låg utifrån jag utgick från nätaggen. Exempelvis har ena servern ett nätagg på 480W men medelförbrukning på 158W med effekttoppar runt 260W.

Till fiber, router samt en pi4 köpte jag https://www.amazon.se/gp/product/B082TGWCG5 för 600kr, inte heller samma pris som nu. Är mer än vad som behövs men för det priset spelade det ingen roll. Dock hade den inte USB vilket är ett stort minus nu i efterhand.
Bästa är väl att hitta några modeller som passar och bevaka om priserna sjunker. Amazons priser varierar ju som sagt rätt så drastiskt över tid.

Se till att de du köper kan kommunicera över USB. Kör containers med NUT/nut-gui (Network UPS Tools) för att låta ESXi mfl hantera avstängning. Finns en utdaterad lista på vilka UPS:er som stöds på NUTs sida, kan iaf ge en fingervisning om modellen du kikar efter borde fungera. Som exempel fungerade den större jag köpte bättre med en annan driver än den som finns i listan.

Av hunterxx

Svenska på alla enheter och program i den utsträckning som är möjlig. Brukar oftast skicka förslag på översättningar då det går. Upplever inte något problem att söka efter information om ev problem som uppstår, oavsett om det är en sökning på svenska eller en översättning till engelska.