Inlägg

Inlägg som Rattnalle har skrivit i forumet
Av Rattnalle

Ja det var ett bra pris men onödigt mycket för två dörrar. Man behöver ju inte begränsa sig till det iofs..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle

Ja biltema har numera en matta som är samma typ som sen du länkar där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle
Skrivet av Itzgargamel:

Ja du behöver ta bort dörren och dämpa där inne, inte svårt alls. Kostar cirka 1000 kr för att dämpa två dörrar ::

Eller typ 200 kr och en eftermiddag om man gör det själv med bitumenmatta eller Biltemas butylmatta.

Om du inte är ute efter mer dunk eller bas hade jag personligen skippat baslådan. Ett slutsteg med lite mer tryck än det obefintliga tryck en originalenhet i standardklass har kan driva även en enkel högtalare på ett betydligt trevligare sätt. Det och ljuddämpning kan göra en hel del. Bas är väl trevligt men kommer sen i min värld. Särskilt om man inte vill att det ska ta massa plats. Själv har jag turen att Volvo har en originallåda som sitter osynligt under golvet bak till min bil.

Av Rattnalle
Skrivet av fantomsmurfen:

Första gången jag dricker en japansk öl. "Super dry" undras vad det innebär.

https://d1rknyb5tfws60.cloudfront.net/images/merchandising/content/cases/asahi-super-dry-24-pack/mediumCutout.png

Lättdrucken och smakar faktiskt nästan ingenting. :/

Har för mig att det från början var en skatteteknisk grej.

Jag tycker de där, Kirin och liknande brukar vara rätt trevliga för att vara lättdruckna. Mycket trevligare än många svenska blasköler. De gör sig iofs bättre på plats där

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle

Skadar ju inte att kolla intresset. Du kan ju alltid göra det bekvämt för dig och låta bli att skicka så spar du pyssel.

Av Rattnalle
Skrivet av Schneebly:

Något som är värt att veta med Ctek är att den bara laddar om den upptäcker spänning, har man tomma batterier stående får man alltså "förladda" dessa på något sätt för att gå ladda med smartladdaren.

Har den inte nån knapp för att starta laddning och känna efter? Det ska ju till och med Biltemas klara enligt instruktionsboken.

Classes fixar det inte men man lurar den lätt genom att koppla på ett 12v agg när man startar laddaren så funkar det sen.

Sen angående att bara köra sträckor som är så korta att man borde gå eller cykla så är det ju mer än batteriet som tar stryk av det. Partikelfilter som ska regenereras får inte sitt och oljan späds ut med både fukt och bränsle som aldrig får koka bort. Så har man ett sånt körmönster kan det vara bra att hålla lite extra koll i allmänhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle
Skrivet av Mocka:

Synd att TS inte gjorde en omröstning, hade varit väldigt intressant. Läser man lite om detta på internet så verkar tillverkarna (ha!) rekommendera att tvätta dem så sällan som möjligt men efter att ha läst kommentarerna här så verkar folk i högsta grad tvätta dem

Alla kläder har ju onödigt försiktiga tvättråd. Förmodligen för att slippa gnälliga kunder. Sen behöver man ju sällan köra hårdaste tvätten plaggen tål. 40 fintvätt räcker ju långt för kläder som inte är underkläder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle
Skrivet av GoldenFan:

Newcasle! Underbart öl verkligen, testa så fort ni kan!

Ingen annan brown ale fantast på foran?

Den smakar ju ingenting. Lite som en Carlsberg eller nåt med karamellfärg i..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle

https://www.clasohlson.com/se/Klisterm%C3%A4rkesborttagare-HG...

De andra har också. Ta det som är smidigast, det är inga avancerade produkter.

Av Rattnalle

Jag har en Nokia 8 och hade inte tvekat att köpa 7 Plus om jag själv skull betala. De är snabba med uppdateringar - månadens säkerhetsuppdatering varje månad och 8.1 trillade ner för nån månad sen. Cleant och utan skräp. Visst är flaggskeppsprestanda trevligt men jag hade inte lidit av en serie ner vid vardaglig användning.

De enda negativa grejerna jag kan komma på med telefonen är LCD istället för OLED och sånt som har med den lite ofärdiga implementeringen av dual sim i Android att göra och att SIM2 ersätter SD-kortet.

Av Rattnalle

För att lösa lim behöver du förmodligen någon sorts petroleumprodukt. Label-off eller vanlig kallavfettning brukar funka. Dosera försiktligt bara om du har lim i närheten du vill behålla. Prova på en osynlig yta om du vill försäkra dig om att lacken inte skadas och använd handskar när du jobbar om du har känslig hud.

Av Rattnalle
Skrivet av oatp1b1:

Aldrig, målriktad tvätt om jag av någon anledning spillt något. Vissa plagg behöver aldrig tvättas, utan det räcker om man har dem upphängda luftigt när de inte används. Sedan så varvar jag vilka jag använder också, så de får vila emellanåt. D.v.s. samma princip som läderskor, som jag är säker på att ingen kör i tvätten.

Skickades från m.sweclockers.com

Människor som ska vara trendiga och går utan strumpor i sina läderskor borde nog nästan göra det iofs

Sen tvättar jag läderskor för hand med lädertvål någon enstaka gång ibland för att få bort gammal smuts och skokräm. Beror ju på vad man har för skor om man hinner dit innan de är utslitna.

Av Rattnalle
Skrivet av IRQ:

Tror att ni jämför äpplen och päron - vissa här inne går nog runt i dåligt sittande jeans av katastrofmodell medan andra bryr sig om passform, modell, märke, mode.

Man hör ju ofta att man ska undvika sköljmedel men kan någon berätta varför på en lite mer molekylär nivå?

Skickades från m.sweclockers.com

Sköljmedel behövs ju inte till att börja med för några kläder..

Av Rattnalle
Skrivet av Klumpeduns:

Usch så många snuskhumrar det finns på Sweclockers.

Jag är kanske lite väl nojig, men vistas man ute så sitter man ju kanske på saker som inte är så fräscha i sig, bussäten osv. Men visst är det lite trist att ens kläder slits snabbt, men det hade kanske blivit lite bättre om jag körde något annat än billiga Via Color.

Om du inte överdoserar kraftigt har tvättmedlet knappast med saken att göra. För höga temperaturer eller onödigt intensiva program däremot sliter. Mer kläder i maskinen på samma gång kan också slita. Själv kör jag nästan alla vanliga plagg utom underkläder som korta fintvättsprogram med måttlig mängd liknande plagg om det bara är svett och så som ska tvättas ur. Funkar väl kanske inte om man bara har tillgång till gemensam tvättstuga och måste begränsa antalet tvättar. Det är övrig användning inte tvätt som dödar mina kläder.

Angående att jeans ursprungligen såldes som arbetskläder så har de flesta tunna moderna jeans bara färgen gemensam med sådana jeans. Jag har några par av Wranglers "originalmodell" som säljs som ridjeans för westernridning bland annat och dem dödar man inte i första taget. Som att ta på sig wellpapp när de är nytvättade typ.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle
Skrivet av svintooo:

Jag gissar på psykolog med tanke på lönenivån

@Yorg: Hur många års erfarenhet?

Av Rattnalle

30-40 grader fintvätt i maskin när det behövs. 2-3 omgångar direkt när de är nya för att få bort kemikalielukt och så att inte sätena i bilen och annat blir blått.

Har en rotation på flera byxor och brukar tvätta när det blir nån fläck för att jag spillt eller så eller så. Det brukar bli ganska lagom ofta för mig som spiller då och då

Vädra mellan användningarna är väl trevligt så man slipper tvätta varje dag men frysa går gränsen om det inte gäller att få bort tuggummi. Skiten är ju kvar.

Av Rattnalle

Allt hänger på körmönstret. Tre km till och från jobbet med värmare först som vissa kör dödar batterier fort. Ett par mil hit och dit eller längre resor är mycket skonsammare. Att låta bilen stå allt för många veckor i sträck är inte heller bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle
Skrivet av frankof:

Nja, inte riktigt sant i alla lägen, dagen generatorer är rätt smarta i sig själv, och på +200A
Kolla upp vad en 200A smartladdare kostar....
(ca. 8k för en 40A Ctek )

Batteriets laddningsmottaglighet är förmodligen i storleksordningen 10A å andra sidan. Avtagande när det börjar bli fullt dessutom.

Men fullt nog blir det hyfsat snabbt. Man får sätta det i relation till vad man förbrukar bara, om man kör värmare och annat som drar ur eller bara startar och kör.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle
Skrivet av Meantek:

Att köpa något alls på Mekonomen är ekonomiskt självmord, och det känns lite overkill att köpa en laddare för att klara sig igenom en vinter till innan batteriet säckar ihop. Skulle rekommendera en titt exempelvis här: https://www.eurocarparts.com/car-battery eller typ Amazon. Lovar att du sparar 40-50% jämfört med Mekonomen.

En underhållsladdare är en bra idé om du har en bil som står i garage över vintern, använder du bilen som normalt folk varje dag är det bättre att köpa ett friskt batteri.

Har man möjlighet att ladda och ett körmönster med många korta sträckor kan man öka batteriets livslängd rejält om man stödlsddar det. Ett par tre hundra för laddare motsvarar inte särskilt mycket längre livslängd på batteriet i pengar. Som bonus slipper man oroa sig för konstiga fel som låg batterinivå kan ge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rattnalle

Här kommer en avvikande åsikt då..

Det är rätt enkel teknik så jag hade inte tvekat att köpa Biltemas. Har du inte bråttom när du laddar utan mer tänkt stödladda över natten någon gång ibland eller så kommer du långt med 4A om du inte har ett enormt batteri. Med den äldre varianten följde det med ringkabelskor på en separat kabel också.

Men hittar du CTEK:en på kampanj är det väl inte så mycket att fundera över.

Biltema har för övrigt också AGM-batterier med fyra års garanti också som jag inte hört något konkret dåligt om än mer än det vanliga att det är skit bara för att det kommer därifrån.