Inlägg

Inlägg som rastal har skrivit i forumet
Av rastal

absolut. visste jag med säkerhet att jag skulle få ett bättre exemplar hade jag dock bytt. men jag kan ju lika gärna få hem ett sämre, och hur jävla många gånger orkar man skicka skärmen fram och tillbaka egentligen - handen på hjärtat?

Av rastal

Har en del BLB (om än inte lika illa som alla andra, däremot blöder alla hörn koniskt) och dessvärre även smådålig uniformity på ett ställe. Typ en cd-skiv stor del snett nedåt åt vänster från mitten där färgen inte riktigt återges som den ska. Är det något jag får lov att tåla, eller bör jag skicka tillbaks skärmen till Dustin och be om en ny?

Kan återkomma med bilder om det är av intresse.

Av rastal

vad är ett rimligt pris?

Av rastal

Du har lagstadgad ångerrätt på 14 dagar - så ja, givet att du inte pajjar något.

Av rastal

2209wa är också ett alternativ.

Av rastal
Skrivet av Nikoz89:

Hej sweclockers!
Dags att köpa 2st nya skärmar. Hur tycker ni att det fungerar att använda U2311H I dual? Är det att föredra att köra 2209WA då den är något högre och inte lika bred som U2311H? Är mest intresserad av U2311H då jag får den lite billigare (2359kr) men funderar lite på om bilden eventuellt blir något för smal med 16:9 formatet. Synpunkter uppskattas.

generellt skulle jag nog vilja påstå att 2209wa har fördelaktigare dimensioner. men sen är det ju även en fråga om upplösning, varför det hela blir lite mer komplicerat i slutändan. vad använder du skärmarna till?

Av rastal

köp på dustin och skicka tillbaks om du får ett måndagsexemplar?

Av rastal
Skrivet av Msch:

U2410 tycker jag i varje fall har hemsk design, jämfört med till exempel BenQ-skärmen jag nämner.
Dell-logotypen är ful och sitter i tydligt, utstickande silver precis på undersidan av skärmen där det syns mycket tydligt (till skillnad från BenQ som bara har vit text tryckt på skärmen nere i vänstra hörnet) samt att skärmens baksida är med grilldesign och återigen har den katastrofalt fula Dell-loggan.

fast... nu brukar väl vanligt folk betrakta skärmar primärt från framsidan? vad gäller loggan är den i mina ögon klockren, logotypmässigt. visserligen kanske jag gärna sluppit den feta loggan på baksidan (av 2410), men även det hade jag säkert kunna vänja mig med. jag tittar sällan på en skärms baksida somsagt.

Bortsett från att jag mer eller mindre avskyr pianolackade skärmar (och tv-apparater) så har jag nog bara sett en snygg Benq modell, V2420 (med designfamilj). Men somsagt, smaken är givetvis som baken - to each his own. Dells senaste formspråk är dock i min uppfattning ett sådant som helt klart växer på en över tid.

Skrivet av Msch:

Läst om HP ZR24w i jämförelse med Dell U2410.
Den verkar bara sakna extended colour spaces och HDMI, samt att ha sämre responsiveness men lägre input lag hur man nu ska tolka det.
Extended colour spaces vet jag inte riktigt vad det är eller vad man använder det till, men HDMI har jag för mig är ganska viktigt. Behöver man inte HDMI för att kunna koppla in till exempel en Xbox 360 till skärmen, eller går det att lösa via DVI också?
Frågan är om U2410 dock inte är bättre helt enkelt? Den har extended colour spaces och HDMI i utbyte mot black depth och static contrast ratio enligt TFT Central. Dock vet jag inte om skillnaderna i svart/kontrast faktiskt är märkbara? U2410 har i varje fall en design jag ogillar starkt. Är skillnaden mellan de två minimal i praktiken så väljer jag HP ZR24w.

Om det såklart inte finns fler alternativ? Fanns en annan HP som de jämförde med på TFT som dock verkade sämre och så såg jag en NEC på någon annan sida.

Vill minnas att zr24w har problem med 1:1 skalning mellan vissa upplösningar, vilket tyvärr inkluderar 1080->1200. Kan vara så att det är löst på senare tid, men är väl något att ha i åtanke.

Vad gäller konsol->skärm så finns det gott om adapterlösningar. HDMI är ju i grunden lite av en utökad DVI. Eller ja, mer än lite är närmare sanningen. Hursom är HDMI->DVI inga problem. Vill minnas att Xboxen också tillåter dig att ange output för ljudet, så att du kan köra den separat (åtminstone 2.1).

Av rastal

designen botten på dell? nog för att jag själv tyckte samma sak, men nu tycker jag tveklöst att dells har design överlägsen alla andra.

Av rastal
Skrivet av Dani05:

Hej
Hade tänkt lägga en beställning på en U2311H men eftersom jag inte hållit mig så uppdaterad direkt på de mindre skärmarna så undrade jag över ett par saker som jag hoppas ni skulle kunna hjälpa mig med så man kan lägga en order så fort som möjligt.

Vad är den senaste revisionen?

Finns något bättre alternativ?
För det enda negativa jag kan see på den just nu är väl att det är en 16:9 skärm.
Något annat man bör veta?

rev02 tror jag är senaste, dock så har jag inte läst särskilt mycket gott om denna utan det verkar vara 01 som gäller fortfarande. 00 funkar såklart med, så länge man ser till att få ett bra exemplar.

Av rastal

19" 4:3 non pivot fungerar också förhållandevis bra såg jag just. skärmstorleksmässigt.

Av rastal

Okej, tack så mycket.

Diagonal Width Height
23 20.1 11.3
15 11.7 9.4
http://www.silisoftware.com/tools/screen.php

om ovanstående sida räknar rätt borde jag leta efter en 15" skärm 5:4 (även om 4:3 fungerar).

alternativet är såklart att lyckas gräva fram 13" i 16:9 vilket ger mer eller mindre perfect match. men känns ju lättare sagt än gjort.

Av rastal

Enligt uppgift var det 24 med 2x 17, men jag tycker det låter lite konstigt - så du kan mycket väl ha rätt.

Hur skulle 23" 1080 fungera brevid 17" 1024?

3 2311h har jag inte riktigt plats för tyvärr, och även om jag har det får jag nog svårt att motivera det kostnadsmässigt. Har inte riktigt behov av så mycket skärmyta och gaming är inte riktigt prio 1. Då hade det legat närmare till hands att istället köpa en 24" 16:10 och sedan komplettera med sidoskärmar.

Bryr mig faktiskt inte nämnvärt om kvaliten på sidoskärmarna heller. Visst, jag vill kunna läsa text på dem men det är ungefär i den utsträckningen jag bryr mig.

Synd jag inte kunde kläcka denna idé lite tidigare bara. Alltid bökigt att behöva skicka saker fram och tillbaka

Av rastal

Känns som det mesta är sagt ovan vad gäller val av skärm, men ingen har hitills tänkt utanför "en-skärms-boxen".

1 stycke 24" med 2 stycken 17" kanske vore något? Du har ju en budget som tillåter det iaf. Ser ju inte helt dumt ut iaf.

http://i288.photobucket.com/albums/ll162/redmasc/P1010009.jpg

om nu eyefinity o.dyl. är något för dig kan du ju även plocka ett gäng 2209wa som nämndes ovan. Även det rymms inom ramen för din budget, även om det precis som alternativet ovan kräver ett till grafikkort (om jag förstått saken rätt). även 3x portrait i 20-21" ger rimligtvis helt okej med skärmyta, men tveksamt om det ger valuta för pengarna riktigt.

personligen hade jag valt det förstnämnda och enbart spelat på 24" skärmen. men smaken är ju som baken. behöver du inte den extra skärmytan är det givetvis rätt bortkastade pengar - åtminstone tills vettigt PLP stöd poppar upp (som jag förstått det är det lite sisådär med den saken än så länge).

P.S. På tal om LP2475 vill jag minnas att jag nyligen sett LP2465 till försäljning (begagnad) för typ 2000. Förvisso inte en IPS, men kan ju vara värt att nämna ändå. Kan väl dock med handen på hjärtat säga att jag inte vet mer om skärmen än just priset - men helt värdelös lär den väl inte vara.

Av rastal

u2311h + 2 x (?)" i portrait

Efter att ha beställt 2 u2311h kom jag och tänka på om jag inte skulle ha mer nytta av att köra en treskärmslösning med ett stycke mindre skärm i portrait på vardera sida. Någon som har läst något om liknande lösningar, eller som kan rekommendera vettiga skärmar som passar rent storleksmässigt? (perfekt match lär ju inte hittas, men man kan ju komma relativt nära).

http://i288.photobucket.com/albums/ll162/redmasc/P1010009.jpg

där har ni en bild som illustrerar det jag ser framför mig, även om ovanstående nu är en 24".

Av rastal

blir ju ändå dyrare än att köpa den här, så vad spelar det för roll? 3600<4000.

Av rastal

VAT är MOMS. Priset jag får upp är förövrigt 283 pund, exkl. VAT vilket lär ge ett pris på 4000 i slutändan.

subtotal £ 283.00
total VAT £ 49.53
total £ 332.53

332 pund motsvarar ungefär 3500 sen tillkommer frakt till sverige, vilket lär landa på 500kr.

Av rastal

Okej, det förklarar saken. Däremot faller väl 120hz IPS under kategorin "smått revolutionerande" - även om väldigt få av de som ropat högst efter just denna kombination lär slå till i slutändan. priset lär ju vara därefter.

Av rastal

tyvärr åker du på både tullavgift och moms. under den självklara förutsättningen att du inte handlar från eu.

Av rastal

Nu är jag inte särskilt hjälpsam, då jag inte riktigt vet ens vad jag har för prylar i datorn som jag behöver stoppa in ett nytt gfx i - men håll till godo med den ungefärliga information ni får.

Jag har i dagarna beställt 2 Dell u2311h, och behöver något att driva dem med. Jag kommer jobba en hel del vid datorn i fråga och avskyr ljud, varför jag prioriterar tystnad framför fps. Rent spontant känns väl fläktlöst vettigt, men vet ni med er att det finns kort som är _tysta_ överlag så tas sådana tips också emot.

Så till datorn ifråga. Vad jag kan minnas sitter det en 2.66 c2d processor i den. ram, ptja - ingen aning annat än att det är 2gb och antagligen corsair. Moderkortet är ett gigabyte p35-ds3. Allt sitter i en sonataburk (III?), som jag antar har ett 500w nätagg.

Så, vad bör jag införskaffa? Är det lönt att stoppa in något dyrare kort, eller har datorn hunnit bli för gammal för det? med dyrare avses kort runt 1400, typ ett gb hd5770 silent - eller borde jag inse mig besegrad och plocka något billigt?