Inlägg

Inlägg som rastal har skrivit i forumet
Av rastal

om det vore så enkelt...

Av rastal

Tror det blir för många önskningar i en faktiskt. tror inte efterfrågan är tillräckligt stor i slutändan för att motivera det hela. mitsubishi är dock på väg med en 120hz 16:9 24". lär dock kosta en bra bit över 10' om vi ens ser röken av den i sverige. På sikt kommer vi säkert ha ett flertal alternativ att välja mellan, om nu 3d-historien tar fart, men tyvärr medför det nog bara att 16:9 blir standard även på ips sidan.

Av rastal

bäst för vad?

Av rastal
Skrivet av Fluf:

Notera att du får ungefär 32ms fördröjning från bildsignal tills det visas på skärmen med en 2ms skärm om du inte kör native 1920x1080 upplösning (vilket i princip ingen CS 1.6 spelare gör).

Om skärmen har Overdrive för att få lägre latancy på eftersläpningen (alla 2ms och några 5ms skärmar) så behöver bilden buffras.
Om man kör på en icke-native upplösning så skärmen behöver skala om så behöver bilden buffras

Varje buffring tar ca 15ms, så i detta fallet 15+15+2ms = 32ms fördröjning, inte så mycket men känns mer än om man kör native på en CRT skärm som har i princip noll fördröjning.

Men du kan då köra 120Hz vSync med XL24410T skärmen.

Om du vill få bilden 15ms snabbare så kan du alltid välja en skärm som inte kör med overdrive.

innebär inte vsync i sin tur ännu mer fördröjning? eller löser den det inom ramen för det som redan buffras?

Av rastal

Ser du mycket på film kan det vara värt att hitta en skärm med riktigt trevlig svärta och bra kontraster i vinklarna. Även om du inte behöver 1080p så känns ändå 16:9 som ett vettigt alternativ om det nu är filmtittandet vi utgår ifrån. just nu minns jag inte vad fan skärmsatan jag tänker på heter, men det är ingen av de ovan nämnda (överhuvudtaget inte en IPS-panel).

Vad gäller hz så har det med vad som går att trycka genom kabeln. lägre upplösning ger utrymme för högre hz. men somsagt, är någon skärm med riktigt bra svärta som jag har i bakhuvudet. får återkomma om ingen annan lyckas läsa mina tankar.

edit: fortfarande tomt. men du kan spana in följande två skärmar så länge:

Samsung F2380
Benq BL2400PT (Någon länkade en Benq med motsvarande panel tidigare).

Båda dom ligger väl ungefär i din prisram.

edit 2: minns jag inte helt fel beskrivs Benq-panelen som något mellanläge mellan matt och glossy, men jag tror inte du behöver oroa dig. om inte annat går det ju att beställa hem flera skärmar och sedan skicka tillbaka de som inte tilltalar dig.

Av rastal

Kaosartad tråd. jag nöjer mig med att fråga varför Benq BL2400PT inte är nämnd. Någon särskild anledning eller bara en miss?

beställer nog själv två u2311h i veckan. varför just den skärmen har jag inget vettigt svar på. bland de skärmar jag kollat in som är likvärdiga tilltalar den mig mest helt enkelt. 16:10 hade varit trevligt, men man kan inte få allt här i världen. hade det inte varit för eizoskärmens minst sagt begränsade inställningsmöjligheter hade den helt klart varit ett alternativ.

tillägg:

Så vitt jag förstår har även u2311h displayport. Eller har jag missat något? Dell lär väl inte ljuga om den saken...

UltraSharp U2311H 23 inch Monitor Details

Av rastal
Skrivet av Dreas89:

Och du tycker att den skärmen är bra av vilken anledning?

Angiven responstid är i många fall sjukt missvisande, dynamisk kontrast är inget man använder och är till för att lura okunniga stackare. HDMI eller DVI, båda är digitala och ska man inte använda möjligheten att också få ljud via HDMI så spelar det ingen roll. LED gör inte skärmen automatiskt bättre, finns en rad LED-skärmar där ute som visat sig ha löjligt låg kontrast, det som ska vara en av fördelarna med LED.

Med tanke på vad du nämner så tror jag du faller under kategorin okunniga!

Jaså, hur tänkte du nu? Nej, den har inte 8ms i input lag, den har mer.

men den hade ju flera miljarders miljoner i ratio och låg ms? hur kan den inte va bäst då? :' - (

Av rastal

hp zr24w har en inbyggd skalare som precis som du misstänker skalar om en upplösning till en annan. enligt uppgift ska denna skalare inte fungera fullt ut som den ska. så länge du använder skärmen just som datorskärm spelar det ingen roll, då ditt grafikkort skickar ut rätt signaler, men det kan bli problem om du exempelvis pluggar in en konsol eller liknande.

Av rastal

hp zr24w ligger väl i din prisklass? ips + 24" + 16:10. har läst att skalningen 1080/1200 fungerar dåligt, men å andra sidan låter man väl inte direkt en datorskärm stå för skalningen särskilt ofta.

(finns från 3698 inkl. frakt enl. pricerunner. dustin verkar ha höjt priset på den i dagarna om jag inte ser helt fel. deras pris på typ 3998 känner jag inte igen).

Av rastal

du tycks blanda ihop ms och input lag. ms, eller responstid i ms anger i bästa fall b2b, och i värsta fall g2g. även om det är fråga om en fördröjning är det snarare den tid det tar för skärmen att "visa bilden (punkt)", medan input lag (som sällan anges) hanterar överföringen dator-skärm. en skärm med "0" ms kan fortfarande ha hög input lag och vice versa.

Av rastal

vad gäller det estetiska tycker jag faktiskt inte att eizon är så gräslig, nästan så jag tycker den har sin charm. Bortsett från det känns den rent spontant inte som en 10-poängare. Matchen står väl lite mellan NEC och DELL således.

Product Face-Offs Monitors - DigitalVersus

Nec MultiSync EA231WMi - DigitalVersus
Dell U2311H - DigitalVersus

Vinnare? Beror på vad man värderar mest (som vanligt). Värt att nämna är att 2209wa också bör beaktas. 22" till trots ger 16:10 ration motsvarande storlek. Upplösningen är dock inte lika hög, vilket sätter käppar i hjulen för vissa.

(Min vinnare är u2311h).

Av rastal

Vilka 200hz skärmar rekommenderar du? (läs: Vet du ens vad du talar om?)

Av rastal

minns inte om ja skrev det där uppe,
men antal när man bygger en egen dator vore nice också..

kan ju hända att man vill köpa 2x nånting

Av rastal

datorbutiken

Datorbutiken.

I brist på vettig sysselsättning och i kombination med den sedvanliga beslutsångesten vid datorköp så kan ja väl skriva en rad eller två om sidan.

---
Padding vore trevligt, Scrollsen är jobbiga som dom är, när sedan texten kommer kloss mot så känns det inte sådär supervänligt..

sen vore det såklart trevligt med lite färgvariation förutom vitt vitt vitt även om vitt är en trevlig färg

angående information om produkter vore det nice om informationen var mer unison överlag så att produkter blev mer jämförbara, hellre att det saknas info om vissa saker och man tydligt ser vilken info som saknas än att man ska gissa sig till vilken info som är jämförbar mellan produkterna.. kanske knepigt i och med att ni köper infon externt, men värt en tanke?

När det gäller jämförelse vore det också nice om det gick att på ett smidigt sätt jämföra två produkter mot varandra, rent tekniskt borde det ju inte vara en särskilt komplicerad lösning iallafall, skulle säkert glädja många med mig om en sådan funktion fanns tillgänglig. Klart man kan öppna två fönster och växla mellan, men det är ju lite omständigt.

thumbsen skulle jag personligen vilja att dom länkade till en större bild på produkten direkt istället för att länka till produkten i sig, men det kanske bara är min mental model som är lite skev, men av någon anledning förväntar jag mig alltid en större bild när ja klickar på en liten och information om produkten om ja klickar på produkttexten.

aja, lite tydligare, mer varierad, design gällande färg och mindre justeringar med avstånd och storlekar etc är från min sida önskvärt. Sen bättre möjligheter att jämföra produkter på ett eller annat sätt.

Finns det utrymme för att placera den listade varukorgen i någon högerspallt hade det nog också varit en uppskattad del av hemsidan..

Nu är det dags för sömnen....
kanske ger sidan en närmare titt nån annan dag, måste bearbeta min beslutsångest först

gonatt sweclockers..

------
edit: slår två flugor i en smäll,
står att ni prel får in mer antec sonata på fredag, vet du något närmare om det? annars får ja väl köpa chassi här i stan..