Inlägg

Inlägg som mrSvamp har skrivit i forumet
Av mrSvamp
Skrivet av Bumpy:

Tackar för alla svar här! Så det står nog mellan 4700ti eller 7800xt känns det som... Kanske att AMD är att föredra pga priset, men ska kika vidare på dem och slår till i november (då det eventuellt kan komma en bra black friday deal kanske).

Jag som AMD-användare vill bara påpeka att jag alltid haft mer problem med mina AMD/ATI-kort. Jag har provat 1 generationer AMD, 2 ATI.
Märkliga saker, framedrops, märkliga felmeddelanden.
Nvidia må va snäppet ondare men har i min begränsade erfarenhet (gforce 3ti, 4mx, 9700, 560, 970) en stabilare produkt

Av mrSvamp
Skrivet av Bobiri:

Haha ni är verkligen internets veganer.

Har du någonsin blivit förvånad över att du inte visste om att någon är Linux användare? Inte jag heller, det har de berättat för inge sen.

Av mrSvamp
Skrivet av Nissling:

Jag välkomnar DLSS och FSR som valmöjligheter hos användaren. Kan vara en utmärkt kompromiss att uppnå användbar prestanda med ett något äldre kort utan att bildegenskaperna blir alltför lidande.

Mitt enda krav är att de diagram och grafer med prestandainfo som delges i tester, presskonferenser etc är tydliga med exakt vad som avses. Risken är annars påtagligt stor att man jämför äpplen och bananer.

Bara för klargörande.
Du vet att äpplen och päron betyder samma sak som äpplen och bananer eller rent av äpplen och hitler.
Dvs två helt olika saker.

Av mrSvamp
Skrivet av Toarulle:

Den ofrånkomliga framtiden där de flesta människor inte kommer ha några jobb rycker närmare. Frågan är hur ska samhällen hantera situationen när jobb blir en bristvara och det helt enkelt inte finns tillräckligt med arbetsuppgifter sett till befolkningen. Industrialisering har ju lett till otrolig effektivisering, men det har varit maskiner som tagit enskilda uppgifter.

Vad gör vi när AI i de flesta områden ersätter människor och kan agera och ta beslut på egen hand. Har vi som människor någonstans att ta vägen för att hitta nya jobb?
Ska de som hamnar utanför helt enkelt lägga sig ner och dö? Hur ska ekonomin som helhet klara det om det inte finns en massa som kan konsumera. Ska företag betala stater som betalar medborgare som handlar från företag?

Förr i tiden fanns det en jäkla massa hästar. Det fanns också en jävla massa människor som jobbade med häst-relaterade saker såsom att ta hand om hästar eller rensa gatorna på hästbajs (det va rätt stora mängder häst-bajs i städerna, det va ett reellt problem, där har du rolig läsning nästa gång du har tråkigt).
Sen kom bilarna. Åh nej vad ska nu alla hästmänniskor jobba med!? Svar: de börjar jobba med något annat. Som människor hela tiden gör.

Som svar på ekonomin och själva nyheten: jag tycker det konstiga är denna konstanta jakten efter tillväxt, och ibland tillväxt till varje pris. Jag måste få utdelning på 1miljon och 10 kronor, jag kan inte bara få utdelning på 1miljon!

Av mrSvamp
Skrivet av MaxieTheHatter:

De har nog en del städning de kan göra i företaget med sina drygt 7000 anställda (de har redan sparkat 600 i år), torde sig vara bättre i längden än att driva bort sina kunder.

<Uppladdad bildlänk>

Det är jäkla massa folk.

Jag är lite förvånad att ingen tyckte problemet i kommentarerna var att de ger sina chefer för stora bonusar (vad jag läste någonstans va 150 miljoner-ish). Vilket iofs bara är typ 10% av vad de läckte förra året.

Jag gissar att de kapar i utvecklar-ledet.. Men i de 7000 är det nog en hel del HR/lokalvårdare osv. Utvecklarna behövs ju för det är de som utvecklar produkten... Cheferna har väl ett uppdrag och det är att tjäna pengar för företaget, konstigt att få så stor bonus när man inte gör sitt jobb... Som utvecklare blir man av med jobbet istället.

Jag är själv inte Unitykund, men om mitt spel säljer i 1 miljon exemplar så skulle jag kanske gå över till en "riktig" motor... förut va det nog Unity men numera är det i så fall UE5.

Av mrSvamp
Skrivet av BergEr:

Då troligen mest vatten du tappat eftersom det är vad som händer när man slutar med kolhydrater

Men såklart kommer du ju tappa vikt över tid eftersom du troligen ligger på ett stadigt kaloriunderskott (speciellt om man kör med mer moderna siffror där protein räknas som max 2kcal/g men ofta 0kcal). Plötsligt är ett kilo högrev inte ens 1000kcal

Vilka "moderna siffror" kör på 2kcal/g eller 0kcal/g för protein?

Av mrSvamp
Skrivet av hakro807:

Har svårt att tänka mig att det marknadssegmentet är speciellt stort. Hur många av de som köper denna saknar större mobiltelefon/surfplatta?

Jo fast det inlägget jag svarade på.frågade ju om det fanns någon som helst anledning, och jag kom med en anledning 🤷

Av mrSvamp
Skrivet av Ozzed:

Vilka tomtar alltså. Det är vidrigt att se att det har blivit vanligare och vanligare att företag ser hur långt in i anus de får stoppa sin penis på kunderna innan de protesterar.

Vad fan liksom. Det är kunderna som gör att företagen överhuvudtaget kan tjäna pengar så det borde de ha respekt för.

Å andra sidan läcker Unity stora mängder pengar. Hur tycker du de ska åtgärda problemet för att hålla sig flytande om de.inte tar betalt för produkten på något sätt?

Enbart annons-system täcker inte på långa vägar deras kostnader.

Av mrSvamp
Skrivet av Sarato:

Jag hade själv gått på 8BitDos kontrollers då jag tycker de är bekvämare och har inbyggt batteri:
https://www.webhallen.com/se/product/352262-8Bitdo-Ultimate-2...

+1

Annars om man kan få tag på så är den bästa kontrollern steam controller för skjutspel

Edit:
Som referens, jag har :
2x steam controller <- används enbart vid skjutspel på TV från dator
2x trådade xbox 360
2x 8 bit do ultimate 2.4Ghz<- använder 100% av gångerna sen jag skaffade
2x 8-bit do andra modeller (en mini och en snes)

Av mrSvamp

Jag har tidigare haft Philips Soniccare. Jag säger absolut inte en sån.
Nu har jag en Oral B. En sån hade jag valt.

Av mrSvamp
Skrivet av wilsontaylor:

...
Sen kan man fundera på om 6 mån med 100% av intäkterna minus Steam som plattform, eller 88% av intäkterna plus Steam som plattform (om jag förstått det hela rätt) är värt det. Tveksamt.

Steam tar 30% av försäljningen av spelet (spel som säljer mycket droppar till 25%< riktigt mycket 20%).

Så. Det kan nog bero på.

Av mrSvamp
Skrivet av Lonian:

Finns det någon som helst anledning till varför man skulle vilja plocka lös kontrollerna från skärmen?

Surfplatta och slöa i soffan? Utan kontrollerna tar den mindre plats

Av mrSvamp
Skrivet av Vangen:

Seglar snart i de sju haven.

Arrrrrr!

Av mrSvamp
Skrivet av Sarato:

Nej tack. Det räcker med streamingtjänster nu.

59:- månaden för att se på Nyhetsmorgon med extra reklam bland reklamen. Kom igen, lite sugen blir du

Av mrSvamp
Skrivet av Xeonist:

....

Ytterligare en aspekt är att en sektor som CoreWeave riktar sig till är film/underhållning (VFX) och just nu görs det inte speciellt många filmer.

Förra året släpptes omkring 5000 filmer. I år omkring 4500.
Så... Det görs rätt många filmer världen över.

Av mrSvamp
Skrivet av dagas:

..
Dagens processorer blir varma. Min 7600X ligger på runt 90 grader med en 360 AIO. 13900K ger ifrån sig enorm värme speciellt om den är överklockad så det är svårt att få ner temperaturen mycket. Det skulle vara om du har plats för en 420 eller 480 radiator men det är väldigt få chassin som har.

Trodde felet i 13900 är att värmen är "inne i processorn" dvs värmespridaren kan bara göra så mycket. Så den kommer gå varm oavsett. Så borde inte bli några större skillnader med 480 kontra 320

Av mrSvamp
Skrivet av Aleshi:

En sak att medlemmar håller på, men ska en skribent hålla på så här?

Ja det är ok.

Av mrSvamp

Egenkokt Imperial Stout.
8,4-ish %

Av mrSvamp
Skrivet av danielwerner:

En stilla undran: Varför ska man alltid skriva en motivering eller hitta på ditt och datt i såna här tävlingar? Är det nån vinstskattemässig anledning?

Eller "gratis" arbete som man annars hade anställt en PR-byrå för. Brukar väl stå i villkoren att de får använda i marknadsföringssyften oavsett om du vinner eller ej.

Av mrSvamp

Låter konstigt. Sök till en fysioterapeut och kolla upp vad det är.