Inlägg

Inlägg som spik har skrivit i forumet
Av spik

Jag siktar nog på ett Silverstone LC17 istället, skippar tanken att få in det i ett av facken på LACK-hyllan från IKEA som jag använder som tevemöbel.

Av spik

Det verkar vara för microATX-standarden, jag kanske var lite oklar i att det skulle vara för ATX.

Av spik

HTPC-chassi till ATX, max 41cm brett

Den gamla gamingburken ska transformeras till renodlad mediadator. Därför är jag på jakt efter ett vettigt HTPC-chassi för ATX-standarden som får plats i möbeln teven står på. Problemet är att facket bara är 41cm brett. De flesta jag hittat ligger på 42-43cm men eftersom moderkortet bara är 30x20 borde det ju kunna slimmas ner mer?

Av spik

Roccats produkter kommer att distribueras av samma företag som har Razer idag, Aurora Group Sverige AB.

Av spik

PC till 32" LCD-teve via DVI>HDMI

Kopplade precis in datorn till teven på sättet som nämns i rubriken och bilden blev skitbra. Kör upplösning 1360x768 och min fråga är, eftersom 720p är 1280x720, måste jag använda den upplösningen? Och hur sänder datorn signalen, progressive eller intarlaced, går det att ställa in? En jäkla djungel det här

Av spik

Enligt Wikipedia är det bara Ultimate som kommer att ha stöd för Game Optimizer (WinSAT). Jag hoppas verkligen inte att det är den utlovade funktionen som stänger av allt krävande delar i operativet när man drar igång ett spel.

Av spik

Det visade sig att det var minnesslotten som spökade, den andra av tre som dog på moderkortet så nu köper jag nytt. Tack för hjälpen.

Av spik

Näe, jag hade inte ens någon 1 och 2, endast 3 och 4

Av spik

Minnestrubbel, datorn fryser

Hej alla glada

Efter lite helgmeck har datorn blivit ledsen i ögat, den fryser efter några minuters arbete. Först trodde jag att grafikkortet kolat men när samma sak hände med min gamla pixelskyfflare började jag felsöka minnena då en av minnesslotsen dött tidigare (The memory could not be read-fel hela tiden)

Med två minnessticker på 512 vardera låser memtest efter ett par minuter, men en sticka i den övre låser det inte (iaf inte på över en timme). Frågan är helt enkelt (vilket jag ska försöka bekräfta med ytterligare tester mellan minnesstickorna), är det moderkakan eller minnet som felar? Eftersom jag inte får samma fel som när den tredje minnessloten dog är jag orolig för att det är minnet som dött, vilket iof är klart billigare att köpa nytt.

Någon som har några tips på andra testprogram som är mer specifikt än memtest?

Av spik

MSI Nforce 3 SATA-problem

Nu måste jag tillkalla experthjälp.

Jag har ett K8N Neo-LSR (http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_...) med en AMD 64 3200+ och 1034 MB RAM. För närvarande kör jag en IDE-disk men jag har köpt en 160 GB SATA från Seagate som ska bli primary hdd.

Problemet är att jag inte får igång den. För det första hittar jag bara SATA 3 och SATA 4-portar på moderkortet, de är de oranga till vänster om CPU-slotten på bilden. I bios hittar jag endast någon SATA-relaterat där jag kan enabla SATA 1/2 och 3/4 samt enabla DMA Transfer. Allt sådant är enablat men varken windows eller dos hittar disken.

Jag har prövat att ta ut IDE-disken och köra Windowsinstallation med SATA/RAID-drivisar på en diskett (hämtat från: http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_deta...) men där hittas heller ingen disk. Efter fyra timmars meck börjar jag bli tokig. Har jag missat något?

Av spik

Windows XP 64

Hallå,

Har någon här testat Windows XP 64bits edition och som kan ge lite feedback på det, hur det fungerar, finns det anpassade drivrutiner/program för det?
Jag såg precis att RC2 släppts för nerladdning och man blir ju lite intresserad i och med att man sitter på en AMD64

Av spik

AMD 64 startar om vid idle

Byggde en ny burk för några dagar seden, Nforce 3, AMD 64 3200+ och corsair-minne. Problemet är att den fungerar finfint när man använder den men när får stå för sig själv startar den om efter ca en halvtimme.

kör Cool & Quite...

Av spik

Bara en snabbis, man kan väl inte behöva använda MSI:s mjukvara Core Center för att C&Q ska fungera fullt ut? Fick en känsla av att fläkten accelererade ganska kraftigt efter att jag körde igång det efter en Doom 3-session och tempen låg på 56 grader.

Av spik

Min tanke var också att dubbelt så mycket minne är att föredra framför 200MHZ. Nytt grafikkort blir det väl om ett par månader, tycker ändå att mitt hänger med ganska med sina 128MB.

Av spik

Val av uppgraderingskit från Komplett

Hallå gott folk.

Jag ska, trots sambons muttrande, införskaffa lite nya delar till burken och skulle behöva lite experthjälp.

Sitter med ett GF4 Ti4200 128MB just nu och frågan är om det är vettigt att köpa nedanstående AMD 64 3200+ och isf köpa till en extra 512MB rambalk eller satsa på motsvarande med 3400, då utan extra ram.

3200+
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301427&cks=PRL

3400+
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=302019&cks=PRL