Inlägg

Inlägg som Höken har skrivit i forumet
Av Höken
Av Höken

Ser man på...

Av Höken

Går det inte att installera Java Browser Plugin om man har Ubuntu x64? :/

Av Höken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av plunn
Transparent...... bland det 1:a jag ändrar efter det viktiga....

Profilinställningar hos gnome-terminal.

http://ubuntu-pics.de/thumb/9140/snapshot4_514mEs.png

Vad heter typsnittet?

Av Höken

Re: Har du hamster?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Metalie
Här kommer mina sötnosar!
http://pici.se/pictures/oXSSVGauj.jpg

Fyyy faan vad gullig.
Har haft flera dvärghamstrar för länge sen och blir nästan lite sugen på att skaffa en hamster igen,

Av Höken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
mums! 55:-
http://pici.se/pictures/MswmnrZvN.jpg

Gaaaah!!!! FFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUU---
Blir galet avundsjuk på dig nu!

Av Höken

Riktigt bra.

Av Höken

http://www.minhembio.com/forum/uploads/monthly_01_2009/post-5843...

Vinylspelare, receiver och kassettdäck i samma enhet, 200kr.

Av Höken

Börja med att fixa ett lånelöfte, så att du vet vad du har att röra dig med.

Av Höken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
man får inte ta ut vilken hyra man vill bara för att det är en bostadsrätt!

Man får ta ut vad en motsvarande lägenhet inom allmännyttan hade kostat att hyra. Vid möblerat får man ta ut något mer i hyra. Betalar man ockerhyra har man dock möjlighet att kräva tillbaka pengar i efterhand.

Tydligen fungerar marknaden i Stockholmsområdet väldigt dåligt, eftersom det nästan bara byggs (dyra) bostadsrätter. Jag är varken insatt inom ekonomi eller bygg, men jag vet så mycket att om jag smällde upp ett stort hyreshus med billiga lägenheter så skulle inte en enda av dem stå tom längre än en vecka. Bygg för fan!

Edit: Raven6z, du verkar ha en schysst hyresvärd, har hon lån på lägenheten tycker jag det är märkligt om hon ens går med vinst när hon hyr ut. Finns många som hade betalat mycket mer för din lägenhet, med tanke på hur centralt den ligger.

Av Höken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Printscreen
En etta i innerstan är bara att köpa, två mille är ju inget

Räkna alltså inte med en hyresrätt i centrala Stockholm

Nu tar du väl i så det knakar?
Vet att priserna i annonserna är för lågt satta lockpriser, men strax över en miljon lär räcka till en etta i stan nu då det är köparnas marknad.

Av Höken

Jag betalar mina glasögon (6000kr) räntefritt på 12 månader. Visst är det smidigt och bra om man inte har råd med hela summan på en gång, men jag rekommenderar det inte om du inte verkligen måste. Den där räkningen på 507kr/månad känns tråkigare än att betala för hemtelefonen...

Av Höken

Min vardag är väldigt enformig och repetitiv, men några saker ska jag väl lyckas komma på...

Musik
Maltwhisky
Kaffe
Nya leksaker eller inredning/möbler till lägenheten.

Av Höken

Jag tänker ta ställning mot övervakningssamhället och rösta på Piratpartiet.

Av Höken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Precis. Vad är problemet? Det är ingen politisk fråga. Inte mitt problem, inte ditt.

Varför skall då politker besluta i frågan?
Citerar igen:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Jag är benägen att hålla med om att integritetsfrågan hör till de viktigare, men sedan då? Vad har PP för idéer kring hur artister ska tjäna pengar?

Som jag skrev i förra inlägget är det imho upp till artisterna själva hur de vill sköta sitt företagande.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Ett parti vars själva namn är ett politisk statement i frågan är alltså inte att betrakta som seriöst. Återigen, observera att jag är ytterst tydlig med att integritet, anonymitet och dylika frågor är mycket viktiga. För stunden kanske de viktigaste i samhället. Ingenting av detta gör dock PP till något lockande parti.

Betrakta det hit och betrakta det dit, min poäng är fortfarande att Piratpartiet behövs för att skaka lite vett i sittande etablissemang. Först när maktpositionen rubbas kommer de att lyssna.
Berätta gärna hur du tänkte påverka så att integritetsfrågor lyfts fram, istället för att basha det enda alternativet som finns idag.

Av Höken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Edit: När det gäller PP tror jag inte det är någon bra idé att rösta på stollar i ett enfrågeparti. Det är alltför förenklande som raketmaskinen skriver att låta "mainstream"-partierna sköta procentsatser hit och dit för att rösta fram ett enfrågeparti. Genom att se svartvitt på en eller ett fåtal frågor (piratkopiering, invandring, miljö, whatever) öppnar man upp för ohyggliga faror. Pragmatism är egentligen själva meningen med politik och det är rätt ansvarslöst att rösta för en fråga men att vara helt agnostisk och ointresserad av hur samhället styrs i det stora hela. Att skilja mellan sak- och "flum"-frågor är en sak, och förvisso är vissa frågor nog viktigare än andra, men det räcker inte med ett enfrågeparti. Jag är benägen att hålla med om att integritetsfrågan hör till de viktigare, men sedan då? Vad har PP för idéer kring hur artister ska tjäna pengar? Såvitt jag vet vill de styra dylika frågor i stället för att inte bara i första, utan enda, hand ägna sig åt integritetsskydd. Partier som har en fråga men i inflytandeställning tvingas ta ställning till andra som de är komplett okunniga i hemfaller ofta till dumheter. Miljöpartiet rädda-sälarna-i-östersjön-de-gröna är ett exempel där partiet påstår en sak, gör en annan. Utger sig för att vara utanför vänster-högerskalan men när i själva verket stollerier som medborgarlön samtidigt som man populistiskt bejakar vissa borgerliga idéer. Blandat med pseudovetenskap och unkna idéer vänster om kommunismen. En- eller fåfrågepartier är inte bra och PP är nog inget undantag. Jag ser inte ens varför de skulle vara representerade i en koalition i övrigt. Precis som den gamla slagordet med okänt ursprung "miljö - bra och viktigt, miljöpartiet - dåligt" kan man nog säga att integritetsfrågor är viktiga, FRA-lagen, IPRED o .dyl dåligt, men att PP också är dåligt. De imponerar inte på mig iaf.

Att man tycker en fråga är viktigare än de andra betyder inte att man skiter i övriga politiska frågor.
Jag tycker att integritetsfrågan är tillräckligt viktig för att rösta på PP, trots att det finns många andra för mig viktiga frågor som PP inte ens tar ställning till.
Angående hur artister skall tjäna pengar så är det väl varken ditt, mitt eller statens problem? Lika lite som om jag bestämmer mig för att försöka göra karriär inom isutkörarbranschen. Vem skall jag gå och gnälla på när jag inte tjänar pengar? Idén med företagande måste ju ändå vara att komma med en tjänst eller produkt som människor är villiga att betala för.

Av Höken

Ser ut att vara rätt, borde dock vara billigare att enbart köpa adaptern någonstans, eller planerar du att ha kvar den lilla hårddisken i din stationära sen?

Av Höken

Jag tänker rösta på det enda partiet som tycker att integritetsfrågor är viktiga. Angående de andra frågorna håller jag med raketmaskinen.
Tyvärr har makten förflyttats utom räckhåll, det känns som att det är att bita i det sura äpplet som gäller nu...

Av Höken

Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet

Av Höken

Jag är inte 2001a, men jag håller med dig, Nordis, man är helt klart mer värd om man hängt här länge. Jag kommer för övrigt ihåg ÖÄ svämmade över av 2004or, ett mörkt år i swecs historia.