Inlägg

Inlägg som Belsebull har skrivit i forumet
Av Belsebull

Byter mobil när jag verkligen måste, alla mina gamla mobiler har i princip nästan ramlat ihop av sig själv, försöker lida mig igenom dåliga batteri och annat.

Har noll intresse av mobiler, höll kvar ganska länge i min gamla knappmobil tills folk på jobbet började gnälla på mig..

Får mobil via jobbet vartannat år om jag vill, men brukar sluta med 4-5 år innan jag byter (skickade faktiskt en beställning på ny mobil i veckan då jag inte kan använda hörlurar längre på min nuvarande)

Av Belsebull
Skrivet av PlogarN97:

Nu råkar ju ultrawide vara det nuvarande trendiga och då brukar det vara en following av människor som nappat på marknadsföringen. Likt med de tidigare trenderna.

Ge det några år och folk kommer klia sig i huvudet och förundras att det var sådan hype att köpa ”halva” skärmar för dyra pengar

Är en av dessa ”trendiga” människor som kör UW, finns inget i världen som kan få mig att gå tillbaka från 32:9 till 16:9.

Förstår inte varför jag skulle se det som en halv skärm, ser det mer som två skärmar som råkar sitta ihop.

Av Belsebull

Köper bara ASUS när det kommer till moderkort och GPU, har enbart haft bra erfarenheter av ASUS, även om det är något annat som presterar bättre och är billigare så skulle jag köpa ASUS (det känns bättre, det är enbart känslan av att jag vet om att det kommer fungera även om det kanske inte alltid kommer vara så).

Av Belsebull

Tangentbord: När de slutar fungera
Hörlurar: Byter inte ut hela hörlurar, köper dock nya, men det är mer för att de har en annan ljudbild än mina befintliga
Mikrofon: Kör en Yeti, ser ingen anledning att någonsin uppgradera för det jag gör om dagarna
Musmatta: Köper ofta 1-2 nya om året, plus att jag tvättar mina gamla
Mus: Köper ny mus rätt ”ofta”, men köper alltid samma mus (G502), försöker rengöra dem men kommer tillslut till en gräns där jag känner att nu vill jag ha en ny för denna är äcklig.

Kör även extern amp/dac, dessa kommer jag byta ut i framtiden men ser ingen anledning just nu för de fungerar bra men lite sugen är man nog allt om man springer på något kul.

Så i stora drag, bara musen jag byter ut och musmattan och det beror nästan alltid på att jag tycker de är för äckliga att användas.

Av Belsebull

32:9, 5120x1440p.

Kommer aldrig kunna gå tillbaka till en ”vanlig” skärm igen.
Används nästan enbart till spel.

Av Belsebull

40 om något år så börjar väl bli gammal snart.

Har inte slutat spela, går dock i vågor som allt annat här i livet, dock har intresset gått från mycket FPS spel i yngre dagar till COOP spel man kan köra med polare när de/jag har tid, kör jag själv är det mycket management-spel/strategi-spel/rpgs.

Just nu sitter jag fast i Scrap Mechanic, bygga automatiserade farmer/försvar/annat var roligare än jag kunde föreställa mig.

Av Belsebull

Wu-Tang: An American Story

Handlar i princip om åren innan de blev kända och upp tills de blev Wu-Tang Clan. Finns två säsonger och jag tyckte denna serien var riktigt bra, kan dock bero på att jag lyssnade väldigt mycket på dem när jag var yngre.

Av Belsebull
Skrivet av mrqaffe:

Vad äter du när du kommer upp i 230 kr/dygn? Det räcker ju till 2 "dagens" per dygn och pengar över till frukost, äter du snus ?

Ligger nog inte så högt varje dag, men dricker inte kaffe så dricker någon Nocco varje dag och det är 40 kr minst där, då har vi 190 kr kvar, en dosa snus, så 160 kr kvar, katten snittar väl på 30 kr om dagen (han är kräsen), så 130 kr kvar.

Detta är 130 kr på mat/hygienartiklar till mig om dagen, jag har även den extrema turen att ha extrema problem med min mage så jag kan inte köpa och äta vad som helst, frukt och kött går bra och frukt är dyrt.

Av Belsebull

7000 kr i månaden har jag satt på mat till mig/mat och saker till katten/hämtmat (1-2 gånger i veckan)/snus.

Det som blir över av det åker in på mitt ”hobbykonto” och det brukar alltid bli en del över.

Av Belsebull

Min privata 49” 32:9 1440p + 27” 16:9 1440p.
Jobbdatorn bredvid har jag tre 27” 16:9 1080p inkopplat i.

Men valde två då det inte är min primära dator, även om jag nog spenderar mer tid där om dagarna.

Av Belsebull

Inte jag men en polare hade samma problem, han kom inte åt vissa sidor helt plötsligt.

Han bytte DNS sen fungerade det bra igen, så har du inte testat detta redan så kan det vara värt ett försök.

Av Belsebull

Samsung 49” som jag köpte för några år sedan för 13k (om jag minns rätt), nu finns det lite flashigare varianter av 49” som man sitter och suktar efter, men ångrar inte köpet av skärmen även om det finns bättre varianter nu, kommer aldrig gå tillbaka till 16:9.

Av Belsebull

Neebs Gaming

Code Bullet (kommer väl ut en video om halvåret om man har tur)

Av Belsebull
Skrivet av BeardedRobot:

DSR verkar saknas i menyn om man har flera monitorer kopplade med g-sync eller nåt sånt. Min 32:9 och 4k skärm tillsammans får inställningen att försvinna, den finns överhuvudtaget inte i menyn när jag använder 32:9 skärmen solo, verkar bara stödja 16:9 skärmar. 2.25x verkar också vara den högsta inställningen för DLDSR.

Aktiverade det på min 32:9 skärm innan idag, har inte hunnit testa eller kollat mer på det, har en 1440p skärm inkopplad bredvid med om det kanske påverkar.

Edit: Huum, ser konstigt ut här med, kan svära på att jag såg andra siffror innan idag.. Men ser ut att vara för min 16:9 skärm..

Edit 2: Nu är det tillbaka efter jag tog bort ena skärmen i Nvidias kontrollpanel, då har jag 7680x2160 igen.. Och ligger kvar när jag aktiverar den andra skärmen igen.

Av Belsebull

Nvidia Shield i vardagsrummet, datorn står i ”kontoret” eller vad man ska kalla det.

Fungerar utmärkt, kör det mesta via Moonlight, tycker det fungerar bäst med streamingen, annars blir det SteamLink på shielden.

Av Belsebull

Såg att detta spel redan fanns med, men jag lägger till min åsikt om det hela.

The Witcher 3 är extremt dåligt, jag har försökt spela detta så många gånger, men styrningen och känslan på hur gubben rör sig är så extremt dålig så jag kan inte med mig att spela det och jag vill verkligen spela det för världen/storyn är säkert fantastisk, men spelet är ospelbart för mig med hur jävla träigt man rör sig.

Av Belsebull

Första M2 för Windows och programvaror.
Andra M2 för spel jag spelar ”just nu”.
Sen en vanlig slö SSD för spel som spelas från soffan med polare.

Storlek på dem är cirka 500 / 1000 / 1000 gb.

Edit: Folk som installerar spel på samma disk som Windows är förmodligen samma människor som gillar russin i sina lussebullar….

Av Belsebull

Russin är vidrigt och borde inte få existera i något man äter.

Kan lika gärna stoppa ner kattskit i bullarna, vilket förmodligen hade varit bättre än dessa äckliga russin.

Av Belsebull

Vet inte hur jag ska rösta.. Så har inte röstat än..

Använder inte min tv som en datorskärm direkt, har dock en Shield inkopplad som jag strömmar spel från datorn via Moonlight (kan rekommendera detta som andra innan, bättre än Steamlink), tycker detta fungerar extremt mycket bättre än dra en lång HDMI kabel.

Så använder den inte som en datorskärm, men jag använder den indirekt till min dator.. Så hur ska jag rösta?

Av Belsebull

Killgissar vilt nu, men skulle säga att nästan ingen laddar hem musik eller spel längre, pga att det finns extremt bra tjänster för båda delarna.

När filmindustrin förstår att enkelt och tillgänglighet är något folk vill ha, inte 14 olika tjänster, så kommer piratkopieringen försvinna till största delen där med.

En tjänst, sen kan man lägga till olika abonnemang därigenom, tex 99 kr så ”låser man upp” Disneys utbud och för 99 kr till så får man Netflix utbud. Skulle samma film finnas på båda ställen så får man väl ställa in någon prio på vilken tjänst den ska streamas ifrån först.