Inlägg

Inlägg som napahlm har skrivit i forumet
Av napahlm
Skrivet av BergEr:

Tränar för att jag måste.

Tycker forskningen är ganska tydlig där, träning är ett måste för hälsosamt liv i dagens samhälle.
Även om man jobbar fysiskt så bör man träna för att undvika skador från jobbet (kan t.om anses vara viktigare än för personer som bara släpar runt på kontor).

Själva tiden i gymmen tycker jag ofta är tråkig men resultatet är värt det.

Fettet löser du i köket.

Klart du kan byta ut övningar om du inte gillar några. Finns ingen lag som säger att du måste köra benböj och marklyft. Men om du är rädd för att paja knän/rygg, har du reflekterat över varför du tränar? Lyfter du redan långt mycket mer vikt än du egentligen behöver och kanske kan dra ner lite och bara träna för att hålla igång kroppen? Man behöver ju t.ex inte köra 300kg marklyft bara för att vara frisk

Sant. Alla borde träna, men folk behöver inte göra det på just mitt gym Det är trångt nog som det är.
Men det faller lite under varje kategori, för vissa arbete så vill, måste och behöver man träna för att prestera eller inte skada sig. Ta brandmän till exempel. Dom måste ju träna för att prestera. Men å andra sidan väljer man inte det yrket om man inte "vill" träna heller.
Jag tränar i huvudsak även för min rygg. Jag har bekymmer med bröstrygg och jag har även ett diskbråck i L3 sen flera år tillbaka efter en trafikolycka på jobbet. Så styrka och rörlighet är väl prio nummer ett. Viktnedgång är en önskan.
Även ifall jag väger mig varje vecka, så stirrar jag mig inte blind på vågen. Man kan vara smal och väga 93 kilo, man kan vara tjock och väga 93 kilo.
Min inbodyscan visade på bra resultat. Det är egentligen bara fem kilo för mycket och allt sitter runt mage och närområdet. Armar och ben är per definition ganska väl tränade (ja, med mellanslag). Fler som gjort inbodyscan?

Skrivet av Clasito:

Istället för att lägga pengar på en PT för att få bra övningar till fettförbränning (finns ingen maskin på gymmet som löser det) så be om att få ett kostschema som faktiskt gör någon nytta för viktminskning. Därtill är det bara att börja med mer cardio, framförallt promenader då det är låg belastning vilket gör att du kan fortsätta fokusera på din styrketräning också.

Vi la upp kostscheman med långsiktiga mål då våren 2021. Stegmål för varje dag och dagarna jag inte var på gymmet skulle jag promenera i rask pulshöjande takt. Vilket blev 5-6-7km om kvällarna eftersom jag har ett stilla jobb där jag inte går mycket. I ur och skur verkligen.
Massor massor med mat. Fem tillfällen varje dag varav två middagar och en stor frukost. Gjorde inget annat än äta där ett tag.
Men det gav resultat. Hade gått ner 20 kilo lagom till julen 2021.
Sen skiftade vi fokus till uppbyggnad. Lite annan kost, lite annan träning. Fortsatte gå ner i vikt ett tag till, gick ner ytterligare 5 kilo innan vågen började gå upp något och definitionen av kroppen började ta sig. Det här ser man inte själv när man är mitt i det. Så om ni funderar på göra en resa. Ta formbilder så man kan se före och efter. Från vecka till vecka kunde inte mitt öga se skillnad men min PT pushade mig till att lita på konceptet. Och ja, tar man fram bilderna från första vecka till då. Extrem skillnad. 25 kilo lättare syns.

2023 var mest ett bevaka vågen, som stabiliserat sig runt 18 minuskilo från utgångsläget 2021, och underhålla träningen. Även om jag nu på slutet började bli trött på marklyft och knäböj. Har under året provat på flera olika gym men kom tillbaka till "mitt gym" då jag trivs där. Trots mycket folk och grisiga och stökiga tonåringar.

Av napahlm

Kul att vi har en sån här tråd också! Den har jag missat. Inte jättefart i tråden kanske, men så är väl sällan gym och träning synonymt med hårdvaruintresset vi besitter. (min egen reflektion av mig själv)

Tränar ni för att ni vill, måste eller behöver?
Jag tränar för att jag vill, det har blivit ett intresse. Inte på något vis extremt. Men har tränat i tre år snart då jag hoppade på en deal på ett nyöppnat Nordic Wellness då man fick ett år för 999kr. Sen ett par månader in gick det årets friskvårdsbidrag till en PT så vi la upp ett träningsprogram och kostschema och på den vägen är det.
Tränade förra året 4 pass i veckan. Två benpass och två med fokus på överkropp. Jag var sjuk en vecka i november, men annars har jag hållit mina fyra pass förutom två tillfällen då det bara blev tre pass. Ena gången glömde var jag i mitt schema och andra gången kommer jag inte ihåg anledningen till att jag missade?

Så var är jag nu någonstans? Tränad men tjock ändå. Just runt magen är sjukt svårt att komma åt. Funderar på om jag ska ta nya pass med min PT och göra ett riktigt slaktarpass med fokus på fettförbränning och viktnedgång. Men orkar jag?
Jag har märkt av en viss bekvämlighet hos mig själv. Brukar hoppa över knäböj, dels för att jag tycker den är jobbig och att jag inte kommer någonstans. Tror det är en kombination av att jag inte helt litar på min teknik, även om PT sa att jag har väldigt bra form, och att jag är livrädd för mina knän inte ska hålla.
Detsamma gäller marklyft. Där vågar jag inte ta i mer för ryggens skull plus att det tar så sjukt lång tid att göra ett par set marklyft.
Brukar ersätta dessa övningar med annat. Så det är inte som att jag fuskar helt, eller?

Av napahlm

Fyra nya gubbkilon efter julens frossande. Och då har jag inte ens frossat, bara ätit för mycket choklad och sån skit. Maten har inte blivit till någon överdrift.
Och nu årets första sju veckor är ju gymmen fyllda med alla nyårslöften-människor innan dom droppar av. Så man får trängas gymmet också. Jag, alla andra och min mage...
Plus att jag ska brottas med sötsuget man byggt upp under ledigheten.

Av napahlm

Över 100K invånare här. 40K av dom bor i stycket närmast kameran. 30 bor på ön och 36 längst bort. Absolut kaos i trafiken längst bort. Trots femfilig motorväg.

Av napahlm
Skrivet av psp123:

...Måste fått det i någon affär.

Kan ju vara värt att dra ner på antalet side chicks inför jul?

Mitt gnäll!
Vinterdepression. Eller ska vi säga juldepression? För nån vecka sen kom massor med snö och allt blev så härligt krispigt vitt. Att det skulle hålla till jul var ju långsökt. Så det smälte undan och regnade bort. Men så kom det en liten skvätt snö till. Så pass att jag hade 1-2mm snö på gräsmattan, det var iallafall vitt!
Men så kom julaftons morgon. Temperaturen steg, så sju plusgrader och regn under hela eftermiddagen. Kasst. Absolut noll julkänsla.

Det stämmer bättre och bättre för varje år, jag brukar säga att vi har samma väder julafton som vi har midsommarafton. Runt 10 plusgrader och regn.

Av napahlm

Är varan såld?

Av napahlm
Skrivet av Printscreen:

Vilka scener då?

Jag tyckte Gollum inte var så imponerande som första gången man såg filmen. Liksom ett helt annat sken på ljussättningen av den karaktären.
Sen när "Trädnissarna" (kommer inte ihåg vad dom heter) kommer och vandrar runt med Hobbitarna på axeln. Dom scenerna är det inte hög kvalitet på.

Såg inte filmen. Bara bläddrade över stundtals.

Säkert finns det remastrade versioner av filmen, men den som gick igår på två var inte så skarp.
Dåligt platt ljud var det också. Men det skyller jag på tv leverantörer.

Av napahlm
Skrivet av anders190:

Funderar på om det är någon sekretess inställning som kommer ivägen. Ibland får jag inte kolla mitt egna inventory vid första försöket.

Fungerade efter jag öppnat det på min dator där jag hade Steam installerat.
Men inte så mycket spelande. 4 olika spel bara.
Lite dumt att man inte kunde se antal timmar nedlagt. Bara en procentsats av totala tiden. Eller så hittar jag inte det heller?

Av napahlm
Skrivet av anders190:

Hittade en ring som bara måste sitta på nyckelknippan. Har faktiskt känt lite på den när jag letat något i fickan och tanken dras snabbt till scener från någon halvkänd trilogi för 20 år sedan.

<Uppladdad bildlänk>

Den där halvt kända triologin gick på tv igår (två tornen). Oj, vad vissa scener inte har åldrats bra...

Av napahlm

Har lagt, eller kommer att lägga?
Om alternativ ett, 0 kronor!
Alternativ två, 400 kronor (100kr julklappsspel och 300kr systerdotter)

Edit: Missade att man skulle räkna in julklappar till sig själv också. I så fall, alternativ ett, 0 kronor. Alternativ två, 400 kronor.

Av napahlm

Hur får ni fram era Year in review's?
Detta är vad jag får.

Av napahlm

När stänger budgivningen?

Av napahlm
Av napahlm

Ursäkta att jag stör i tråden. Men kilopriset vissa komponenter är ju hissnande.

Av napahlm
Skrivet av Splithorizon:

Så hur går det, blir det intel eller AMD uppgradering?

Han satt med fingret hovrandes ovanför köpknappen igårkväll. Det var ju kampanjpris på inet för 7800x3d. Men han kom fram till att det var för mycket pengar.
Så inget köp ännu.

Av napahlm

Jag har lite gammalt över.
Moderkort och processer (G4400 Oanvänd originalkylare i boxen) funkar utan bekymmer.
Något strul med minnena så dom får du gratis om du vill?

Bequiet-kylaren har använts till detta och kylt helt passivt. Därav saknas fläkten, men alla övriga tillbehör och manualer finns med.

MSI B150i gaming pro av
Intel Pentium G4400
2*4Gb 2133Mhz DDR4
Be Quiet Pure Rock

Av napahlm
Skrivet av edson:

Outlet-vara som är borta nu så sannolikt enstakt exemplar bara, skriv gärna ut det i tipset, tack på förhand!

Tyckte jag var tydlig med att det var Elgiganten outlet.
Men ja, dom tre som fanns i lager är borta nu.

Av napahlm

Om ni köpte Sonys HT-A-serie soundbar på rean så säljer nu Elgiganten outlet SW-3 subbasen för rekordlåga 2041 kr.
Ordinarie pris 4500+ och reapris nyligen 2500kr.

Länk till Elgiganten

Av napahlm

Hej Ubisoft.
Jag kommer inte åt min mail jag har registrerad hos er. Kan ni hjälpa mig byta mailadress?

Hej, vi har tagit emot ditt ärende. Vi ska göra allt vi kan för att lösa detta åt dig.
Vi har skickat ett mail till dig på mailen du har registrerat hos oss. Vänligen verifiera den 20-siffriga koden där i.

Jo men tack för hjälpen då...

Av napahlm
Skrivet av Oegat:

Solid State Storage Device vore väl spot on, men förkortningar med fler än 3 tecken som inte bildar något enkelt uttalbart (typ RAID) är ju dödsdömda på förhand...

3SD (tre-S-D)? Det hade funkat.

SSSD var inte lätt att uttala, blev liksom en munfull... ES-ES-ES-DE.