Inlägg

Inlägg som napahlm har skrivit i forumet
Av napahlm

Dom har alltså ökat de fasta avgifterna till nätbolaget. Igen.
Abonnemangsavgiften till 730kr / månaden (+10% )
Elöverföringsavgiften till 28,9 öre / kWh (+110% !!!)
Energiskatten till 53,9 öre / KWh (+10%)

Inte konstigt att de senaste två månadsfakturorna rusat.

Av napahlm
Skrivet av BergEr:

Ingenstans skrev du om du fått i dig vätska, kanske bara tappat lite vattenvikt?

Att vikten svänger flera kilo dag till dag är normalt.

Förutom när man aktivt vill gå ner i vikt. Så svänger det minsann bara uppåt.

Skrivet av Swedishchef_90:

Eller så har du legat på underskott och kroppen satte äntligen fart på förbränningen 😊 samt lite vätska som försvunnit

Kan vara så att det är mestadels vätska som förvunnit. Ska se ikväll ifall jag får väga mig på en inbodyscan-våg. Gymmet skulle ha en till treårsjubileet i fredags. Hoppas den är kvar idag.

Av napahlm

Weinersnäcka till fredagsmötet. Princesstårta till eftermiddagsfika som det dessutom blev en stor bit kvar av. "Tar du den med dig hem" ...okej då. Så det blev princesstårta på fredag kväll också.

Princesstårta lördag förmiddag. Sista biten princesstårta sen eftermiddag. Mobilen ringer. Min systerdotter ringer och vill att vi tittar på mello hemma hos mig. "behöver vi ta något med oss?" hörs det i bakgrunden. "Vi tar med oss glass och godis."
Så...glass och godis till mello samt några chips/snacks av något slag. Det blir glass över som jag fick behålla, så visst blev det lite glass i söndags också!

Så att vågen skulle visa 1,5kg mindre denna dag är väldigt otippat!? Förstår inte riktigt hur min kropp fungerar. Jag kan ha haft en relativt strikt vecka och vågen visar plus jämfört med en skräp-vecka före den?

Fler som har liknande problem?

Av napahlm

Produkt: Asus Prime AP201 - vitt
Länk: https://www.komplett.se/product/1216367/datorutrustning/dator...
Kategori: Chassi
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7008774#statistics
Pris: 899kr

Av napahlm
Skrivet av Håkis:

Hej,
Söker PS3 i fungerande skick
Hör av er

Läs hela annonsen här

Jag har en PS3 slim i vitt. Köpt 2012 tror jag.
Med en extra handkontroll (mörkröd). Har även playstation move med kontrollers och så finns en gitarr till Guitar Hero Live (tror jag det hette). Plus några andra spel.
Originalkartong finns kvar. Dock rejält tilltuffsad av speditören.

Är det bara konsoll du är ute efter eller vill du ha ett helt paket? Du får nog bjuda på det, jag har ingen uppskattning vad det kan var värt.

Av napahlm

Här är lite av det jag har till salu.

Av napahlm

OM priset håller. Så placeras dom lite för nära 7800xt? Det finns ju flera modeller som ligger på 6600-7100kr redan. Prissänkning på g kanske?

Av napahlm

Ett Louqe Ghost S1 i Pangea (grönt) med koppar topp från Kickstarter-kampanjen? Unikt på sitt sätt genom att vara en hel del skönhetsfel på insidan.

Av napahlm

Nä, vad tråkigt. Jag är säker på att dom gjort vad dom kunnat för att förhindra detta.

/ironi

Av napahlm
Skrivet av Omega5509:

Oändliga verklighetsfrånvända clickbaits och krönikor som båda endast är till för att provocera en reaktion för att artificiellt skapa en diskusion för att mata algoritmmonstret. överallt. hela internet är fullt. Givetvis fanns "clickbaits" även när tidningarna var på papper. men ofta fanns det en substans bakom artikeln. Nu är det 9 gånger av 10 bara dravel. fortsätter det såhär blir man gubbe ännu snabbare. Om man nu blir så provocerad att man måste ge sig in i diskussionen eller skriva av sig!

En artikel i aftonbladet.
Kvinna hyr lägenhet i Stockholm, anmäler sin hyresvärd för ockerhyra, får tillbaka 28 000kr. En sorts reklamartikel för tjänsten som tar fighten åt dig mot en avgift om 20-80% av beloppet som betalas ut.

Det hade ju räckt mer än väl med ovan information. Men varför ska dom gå ut med fullständigt namn på tjejen, ålder och var hon bor samt en bild på henne. En väldigt söt tjej enligt gällande normer idag.
Hur tänker dom? Det första jag tänkte var, hjälp hur många kommer inte mrkoll:a henne nu? Jo då. 81 besök denna månaden.

Är det här den gamla "sex säljer"? Vad i så fall? Klick på aftonbladet? Reklam för tjänsten i sig? Få fler följare på insta? Och i slutändan kanske till och med OF?
Måste allt handla om klick och trafik? Eller är detta min peak-gubbe? Är det här vad jag kommer sitta och störa mig på nu och i framtiden?

Av napahlm

Produkt: Athom Homey Pro (2023)
Länk: https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/smarta-hem/athom-homey...
Kategori: Smarta hem
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7166980
Pris: 3990kr

Medlemspris på Netonnet, du måste vara inloggad. Ett par hundra lägre än tidigare lägsta pris vid förra årets black friday.

Av napahlm
Skrivet av Swedishchef_90:

Kostnad vid reklamation på frakt, andra regler angående garanti etc etc

Tror inte det är värt på saker som kan ha så mycket
små problem man vill returnera....

Jag säger inte emot. Men jag vet att det handlas en del från mindfactory här bland medlemmar och det här var en rätt bra deal om man var ute efter precis det kortet. Just den vita som säljs till ett premiumpris här i Sverige.
Är man bara ute efter vilket 7800 XT som helst finns det just nu en annan modell ifrån Proshop för 6189kr. Ifall där är bättre villkor? Det är iallafall smidigare frakt direkt hem till slutanvändaren.

Av napahlm
Skrivet av Swedishchef_90:

De skickar väl inte direkt till Sverige? Eller kommer jag ihåg fel 😊

Det finns en guide hur du gör här på Sweclockers.
Sen om det är "värt besväret" är upp till var och en. I detta fall sparar man ändå en rejäl slant mot priset i Sverige.

Av napahlm

Produkt: PowerColor RX 7800 XT Hellhound Spectral White!
Länk: https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-PowerColor-R...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12838801
Pris: 6150kr

Den vita modellen av Hellhound-kortet kostar samma som övriga 7800 XT på tyska mindfactory, 549€ vilket blir 6150kr (19% VAT incl. shipping) med en kurs på 11.20kr. Enligt prisjakt säljs samma vita kort för 7856kr, nästan fjortonhundra dyrare bara pga färgen.

Av napahlm

Är det här fortfarande aktuellt? Är det någon skillnad mellan 10 och 11 i spelprestanda, eller har 11 mognat nu att det inte spelar lika stor roll?
Mvh /sen att (eventuellt) hoppa på tåget.

Av napahlm
Skrivet av JonasT:

Fick hålla tungan rätt i mun genom hela videon för att inte kalla chassit @Apanx C1.

Hur presterade processorfläkten? Tycker den var sjukt snygg. Ser inte så stor ut heller, så den bör passa i de lite större ITX-chassin som finns nu.

Av napahlm

Om man vänder på en "luft-på-burk" så sprutar den ut en vätska (är det drivgasen?) som snabbt avdunstar. Är den skadlig för komponenterna? Det borde ju inte vara så med tanke på ända målet för burken.
Men det känns ändå sådär att använda luft på burk då det inte går att hålla burken endast upprätt ifall man vill komma åt alla ställen. Så det blir ju att man råkar dänka datorn med den där vätska lite då och då. Därför jag inte använder sån längre.
Sen att den knappt orkar blåsa bort damm är en annan femma. Ja den tar stora tussar, men lämnar alltid kvar en fin film av damm. Nu har jag visserligen inga bekymmer med damm i min nuvarande dator så det spelar inte så stor roll.

Av napahlm
Skrivet av Fenrisulvfan:

Ja, men det är borta från portalen och mitt inlägg om det är borttaget, jag förstår att @napahlm tipsade om det långt före mig, men eftersom det inte fanns i portalen så trodde jag att jag hittat något, vill absolut inte stjäla hittelönen, tycker bara att bra fynd borde kunna få synas och vara prioriterade före brutna länkar eller utgågna produkter som RAM(utgått), Spray(bruten länk), 6800(rabatt slut) & 6800XT.

Förstår nog vad du menar. Jag ändrade till formatet så det ska komma med i portalen.

Av napahlm

Gött! Nu kan dom ändra designen också så att korten inte är mycket större än två slots!

Av napahlm
Skrivet av ingenjören:

Ackumulatortanken lär väl knappast hålla värmen i 12 h om du dränerar den på värme hela tiden? Jag gissar att du tänkte koppla ihop den med ditt radiatorsystem? Nej jag är i samma sits och gör såhär:
Vid riktigt lågt elpris = elpatron. Vid lågt elpris och inte så otroligt kallt = luft/luftvärmepump. Kallt och högt elpris = pellets + kakelugn. Jag har digitala termostater på mina element som är rätt snabba att strypa ner elementen när jag eldar i kakelugnen eller kör luft/luft. En luft/luft idag ligger nära 5 i SCOP om du inte har riktigt låga temperaturer, det fina med det är att den även kapar nätavgiften med 5.

Ska ju inte behöva dra värme från tanken de timmarna jag är på jobbet? Lite dras ju såklart, men inte som det gör nu.
Räknat i kwh så påstår specifikationerna på pelletssäcken att den ger upp mot 4.8 kwh per kilo pellets. 16 kg per säck, 2 säckar per dygn ska då motsvara ca 155kwh. De dagar jag kör ren elpatron så ligger jag någonstans kring 88-100 kwh per dyng (varav hushållsel 5-8kwh). Så en bra bit mindre förbrukad energi.
De ackumulatortankarna jag tittade på var speccade till 12 timmar värmehållning. Det fanns i två varianter, en enkel med ett in och ett rör ut. Sen fanns en mer avancerad med flertalet in och utgångar. Även förberedd att koppla till solvärme för uppvärmning och en egen krets för varmvatten till badrummet. Det lutar åt att, ifall man ska investera i detta, en sån i så fall. Den hade något mindre innervolym eftersom den var bestyckad med ett element för solenergin.

Hur mycket drar din luft/luft om du kör den ett dygn? Är dom dyra när det är hög verkningsgrad? En luft/luft är väl inte så dyr som en luft/vatten?
Jag har kollegor som har moderna luft/vatten men ändå haft räkningar på 10-15 000 nu när det var som värst. Då hade jag elkostnader på 7-900kr. Så dom verkar inte vara snåla i kwh räknat?

Skrivet av aragon:

nu vet jag inte hur pellets pannor styrs men bergvärme pannor styr normalt av utomhus termostat dvs den går väldigt ofta i onödan om huset håller värmen bättre än vad pannan är inställd för om den inte har en inomhus termostat att jobba mot. dvs även om man stängde element och golvvärme med termostater på dessa så jobbade pannan ändå. det är inte samma med din panna?

Jag har inga termostater till min panna, mer än den som känner av när vattnet nått inställd maxtemperatur. Så det är bara på eller av.