Inlägg

Inlägg som sulfhydryl har skrivit i forumet
Av sulfhydryl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av crow2
Stod i en annan Tråd ang detta... tydligen kunde han som arbetare hämta ut den?! men vi privatpersoner får vänta minst en vecka

Nej nej. Jag hämtade ut den som privatperson. Med "beställningsjobb" menade jag bara att jag byggde burken på beställning (åt tjejens systerdotter f.ö.)

Jag undrar också hur de kunde skaka fram ett ex när releasen uppenbarligen är uppskjuten. Fick ett helt vanligt bekräftelsemail från dem i lördags, och hämtade ut skärmen några timmar senare.

Av sulfhydryl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av crow2
tyvärr har lanseringen av din Benq-skärm blivit uppskjuten. Preliminärt väntas den anlända hos våra svenska leverantörer om tidigast en vecka."

Lustigt. I sånt fall släppte de iaf ifrån sig en innan lanseringen. Jag är 100 på att det inte är HDA-modellen. Undra var de fick den ifrån...

Av sulfhydryl

[QUOTE]Är för övrigt förbannat less på att den här skärmen aldrig kommer i lager nånstans. [/QUOTE]

Jag köpte en förhandsbokad E2200HD på Webhallen i lördags. Postade om det i E2200HD-tråden. Verkar som de fick in ett par ex men fyllde förhandsbeställningar med dem. Testa att lägga en beställning. Mycket bra skärm för pengarna.

Av sulfhydryl

Var och hämtade upp en E2200HD till ett beställningsjobb igår på Webhallen. Är riktigt imponerad av den här skärmen!

Trots att den inte kanske är snyggast i klassen (vem kom på idén med det fula stativet och att klä baksidan i gorillahud?) är den riktigt prisvärd.

Har testat den både med D-sub och HDMI, och i ärlighetens namn är det inte mycket skillnad i bildkvalitén i Windows-miljö. Överlag är den extremt bra för priset. Backlight bleeding är heller inte allt för allvarlig, bara lite i nedre och övre kanten. Panelen är matt f.ö., inte blank.

För priset är den helt i klass med dyrare grejer. Om jag skaffade en ny skärm skulle jag nog skaffa den här.

Tre minus:

1. Det inte går att visa OSD-menyn då skärmen inte tar emot signal. Lite irriterande eftersom det inte verkar finnas någon fysisk knapp för att växla mellan D-sub/HDMI/DVI.

2. HDMI-ingången sitter på ett riktigt idiot-ställe. Kunde nästan inte koppla in kabeln eftersom avståndet mellan (det fula) stativet och ingången var för litet. När det väl gick visade det sig att de dessutom satt en skruv typ 2 mm bredvid HDMI-in. Vill man vara säker på att kunna koppla in den bör man alltså hitta en kabel med kort och smal HDMI-kontakt.

3. Plastig som *** (men vad förväntar man sig för det priset?).

I övrigt är allt riktigt, riktigt bra

Av sulfhydryl

Utan rangordning:

Bioshock
Mass Effect
Oblivion
Beautiful Katamari
Fifa 08
Gears of War
Forza Motorsport 2
GTA IV
Halo 3
Alien Hominid

Av sulfhydryl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vlad
Hej!

Komponenter
Intel® Core™ 2 Duo-processorer T9300 (2,50 GHz, 800 MHz FSB, 6 MB L2-cache)
Äkta Windows Vista™ Home Premium - svenska
1 års grundläggande garanti
Kamera med 0,3 megapixlar och Midnight Blue för White-LED-skärm
Tunn, lätt 13,3-tums UltraSharp™ WXGA (1280x800) White-LED-skärm (300 nitar) m. TrueLife™
Biometrisk fingeravtrycksläsare
3 072 MB 667 MHz DDR2 SDRAM-minne med dubbla kanaler [1x2048+1x1024]
200 GB hårddisk med Free Fall Sensor (7200 RPM)
128 MB nVidia® GeForce® 8 400M GS
Fast 8x DVD+/-RW slank fackmatad enhet, inklusive programvara
Primärt 6-cells litiumjonbatteri (56 wattimmar)

Landar på 9985kr med rabatter.. Några åsikter om detta?

Jag tror du kommer bli nöjd.

Jag köpte en m1330 med samma konfiguration som din förutom 250 GB 5400 rpm hårddisk och T8300 processorn. Skärmens upplösning är visserligen inte kanon, men om den räcker mer än väl om man är villig att använda zoom-funktioner ibland.

Dessutom har LED-skärmen bra ljusstyrka. Går bra att jobba på den trots att solen ligger på den på eftermiddagarna här på kontoret. Tycker definitivt den knäcker skärmen på MacBook och Toshibas U300 som var de andra 13"-modellerna i liknande prisklass jag tittat på.

Skulle dock inte skaffa en m1330 om jag visste att jag skulle jobba med grafiktunga prylar på den. Ett integrerat 8400GS är inte mycket att hurra över, men det är iaf bättre än grafik-alternativen hos alla andra 13"-modeller jag sett.

Av sulfhydryl

Har haft min m1330 ett tag nu, och undrar om någon har en förklaring till varför ljudet hoppar till ibland mitt under en låt vid mp3-uppspelning. Måndagsex eller känt problem? Hittade inget när jag sökte igenom forumet.

Av sulfhydryl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shimonu
Så allt det där om garanti är bara strunt

Hehe, ja uppenbarligen hos Pause iaf. Efter 2-3 månaders väntan på service fick jag den till slut utbytt när jag hotade med att gå till ARN.

Av sulfhydryl

Min absoluta favorit var när Pause Ljud & Bild vid Hötorget Stockholm vägrade byta ut eller fixa min regionsfria DVD-spelare när den efter en månad helt plötsligt upphörde vara regionsfri och låste sig till region 2. Säljarens argument var:

"Om vi skulle byta ut alla varor vi säljer som det är fel på skulle vi ju inte ha några varor kvar att sälja."

Blev så paff att jag bara gick därifrån

Av sulfhydryl

Igår kom min m1330 midnight blue till slut

Inget CPU whine vad jag kan höra (C2D 8300, bios revision A09). Var tvungen att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet, nätverk och fingeravtrycksläsaren, men sedan poppade Vista SP1 upp i Windows Update (kör engelsk Vista Home Premium). Har inte haft några problem med krascher än

Däremot verkar de slängt in en ganska sunkig hårddisk (Fujitsu MHY2250BH), så Dell verkar fortfarande köra med budgetkomponenter.

Valde 250 GB 5400 rpm då jag prioriterar ljudnivå framför prestanda på den här datorn och säljaren hävade att den var tystare än 7200 rpm-modellerna. Hann inte byta till en nyare och snabbare 5400 rpm 320 GB-disk eftersom datorn skickats innan jag såg hårddisk-benchmarksen på Tom's Hardware (är inte pigg på att betala runt 500:- i returfrakt).

Överlag är jag helnöjd jämfört med min gamla Toshiba U300-14k som gav en blåskärm från dag 1.

Av sulfhydryl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xp2002
Efter en dryg veckas användning har jag nu drabbats av bluescreen...

Vad orsakar den? Så när som på hårddisken så har du samma konfiguration som jag får hem imorn. Blir lite orolig här...

Av sulfhydryl

Angående att vara student och använda Mac:

Det beror helt på vilka datorer som används på ditt lärosäte. Om alla du jobbar med använder PC kan jag garantera att det inte är trevligt att ha en Mac. Med största sannolikhet kommer du springa på massa kompatibilitetsproblem. Microsoft Office är en mardröm vad gäller kompatibilitet mellan PC och Mac-versionen tex.

På institutionen jag doktorerar på har vi en blandning av Mac och PC, och det är kompatibilitetsproblem i princip dagligen.

Kort sagt: Använder majoriteten av folket du jobbar/läser med PC, så skaffa en PC. Om så inte är fallet, skaffa en Mac om du har råd. De är riktigt trevliga att jobba på!

Av sulfhydryl

Har Dell återförsäljare? Trodde det bara var möjligt att beställa direkt från Dell.

Av sulfhydryl

Har sett så många positiva recensioner av M1330 att jag inte kunde stå emot. Har ingen tidigare erfarenhet av Dells laptops, men de stationära Dell jag jobbat med har inte varit i toppklass direkt...

Min XPS jag skaffade 2000 fick jag byta ut grafikkortet och diskettenheten direkt, då de var defekta vid leverans. Tech supporten verkade dessutom bara ha två standardsvar på den tiden:

1. "Uppdatera drivrutinerna"

2. "Ominstallera Windows" (oavsett om man redan gjort det)

Fick tjata mig till att få komponenterna utbytta.

De tre stationära Dell-datorer jag plockat isär (Dimension-modeller av olika årgång) har dessutom bestått av riktigt billiga komponenter. Skulle aldrig köpa en stationär Dell igen faktiskt. Bygga eget är billigare och bättre.

Farsans gamla XPS med PII från 1998 funkar däremot fortfarande helt felfritt. Grannens Dimension från 2005 låter som ett mindre flygplan. På jobbet kraschade precis hårddisken på en Optiplex från 2004. Verkar vara en rätt blandad kompott om man ska tro vad som står på nätet också.

Av sulfhydryl

Funderade på samma sak, men kom fram till att jag hellre tar en lättare laptop. Vill man ha större skärm kanske M1530 är ett alternativ, då den har en 15.4" skärm @ 1680x1050 om jag minns rätt, och kostar ungefär lika mycket. Dessutom har den GeForce 8600GT. Men så väger den ju över 2 kg då...

Av sulfhydryl

XPS M1330 CORE 2 DUO T8300 2.40GHz,800,3M
13.3" WXGA (1280x800) White-LED Display with TrueLife
Biometric Fingerprint Reader
Midnight Blue & 0.3 mega pixel Camera for White-LED Display
Euro Ship Accessories Euro Power Cord & 90W AC
Memory Dual Channel 3.0GB (1X2GB + 1X1GB) 667 MHz DDR2 SDRAM
Hard Drive 250GB Serial ATA (5400RPM)
8xDVD+/-RW Slim Slot-Load Drive, including SW
AC Adapter 90W - 3 Pin
Primary 6-cell 56WHr Li-Ion Battery
128 MB NVIDIA GeForce 8400M GS
Intel® Next-Gen Wireless-N Mini-PCI Card, EUR
European - Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module
English - Vista Home Premium 1 S

Landar nånstans runt 8000:- med 10% rabattkod och vanlig display istället för LED.

Främsta argumentet för att skaffa den här framför M1530 är nog att M1330 väger under 2 kg och är mindre klumpig. Grafikkortet borde vara ok för WoW, men inte för Crysis, och troligtvis får man dra ner på de flesta grafikinställningarna på nyare spel. Själv tänkte jag använda den för jobbet mest (multi-tasking med molekylgrafik och data-analys, simuleringar + photoshop), och det borde den räcka mer än väl till jämfört med andra laptops i samma klass.

Av sulfhydryl

Dells XPS M1330 verkar liten och bra, men med något sämre pris/prestanda än den tyngre och större 1530-modellen. Sitter själv och väntar på en.

Av sulfhydryl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cato
Första gången datorn startar tar det goda 10 minuter, men man får inte välja språk. Jag trixxa och flaxxa lite för att få till en engelsk mha en Ultimate-skiva, men det var lönlöst. Så jag ringde Microsoft och frågade och svaret var helt enkelt att licensen är för just en svensk Home Premium och det enda sättet att få en engelsk är att fråga Dell om att få licensen bytt till en engelsk. Tänkte ringa dem senare idag.

Tack för infon. Tur att jag fick reda på det så snabbt! Ringde Dell och fixade så de installerar engelskt Vista från scratch.

Midnight Blue-varianten hade just nu 7 arbetsdagar kortare leveranstid än den svarta, så jag får den före 18/4 enligt Dell. Dessutom stackar studentrabatten på 5% med 10%-rabatten, så det blev 9300:- ink moms för en C2D 8300, 3 GB RAM, 250 GB HD med LED-skärm. Känns som en betydligt bättre deal än den svarta Macbooken (om man bortser från Vista då...)

Av sulfhydryl

Har precis beställt en m1330 från dells hemsida, men skulle vilja ha engelskt OS.

Tyvärr gick det inte att välja annat språk än svenska på Vista Home Premium via hemsidan, så jag undrar om Vista ligger med på en extra partition och installeras av användaren vid första boot (som bla Toshiba och HP gör med sina laptops).

Båda laptoparna med Vista på jobbet hade operativsystemet på en extra partition, och det gick att välja engelsk språkversion under installationen. Gör Dell likadant, eller är allt färdiginstallerat och klart när man får laptopen?

Av sulfhydryl

se ovan