Inlägg

Inlägg som TEEH har skrivit i forumet
Av TEEH

Rätt förvånad att ingen ens har påpekat att det troligtvis är rätt uppenbart att det är din hårddisk som inte pallar trycket, med tanke på de uppgifter du har lämnat så är din hårddisk ganska liten (med tanke på vad en normal användare använder under ett par år) så troligtvis är den proppad med en och annan skitfil och kanske tillome börjar bli full?

Hade jag varit du, hade jag laddat ner CCleaner och börjat med att av installera allt du inte behöver/använder, sedan går du över till "uppstart" fliken och tar bort de onödiga program som startar vid en uppstart som du troligtvis inte använder under varje dator användning, sen kan du köra "Filstädning" och radera allt krimskrams som samlas & register städningen.

Se till så att ditt antivirus inte sitter och scannar sönder din dator under användning (är anti anti-virus själv, aldrig förstått det) (OBS: gö detta OM du nu inte sitter och rå googlar efter keygens/porr/läser "spam" i din inkorg etc).

Ja ge detta ett försök, efter allt detta är gjort, hade jag rekommenderat att köpa O&O Defrag för en billig slant och använda det som diskfragmenterings program, kommer trycka dina filer mot varandra så att din gamla disk slipper snurra 33 varv för att hitta ett .txt dokument.

Sen finns det ju haters för CCleaner osv, men jag nämner detta för det är en snabb & bra lösning på slöa diskar och ingen annan verkar ha kommit med något konkret.

Av TEEH
Skrivet av DaBone:

Testat att köra med XMP-profil på minnena, i BIOS..?

Japp, testade nu, och den dog i samma mönster som innan.

Även dragit ner dem på lägre MHz, men faktiskt så har mina "frys/dö" gått över till bluescreens.

Av TEEH

Datorn fryser och dör helt random.

Ja rubriken säger väl vad som problemet är, ska gå in på lite detalj.

Som sagt, datorn bara dör när jag gör något eller inget (testat idla tills den dör), får inge direkta bluescreens men ljud kan hacka fram tills datorn dör helt.
Detta händer på min Crucial M4 128GB, håller på att installera Win7 på en äldre disk för att utesluta SSDn. Gjorde memtest på mina RAM, men den hittar inge fel alls, misstänker mina RAM har fallerat faktiskt, detta uppstod efter att jag hade dragit lite på klocksen på mina RAM då de har pressat 1800MHz när dem är 2133MHz. I första början gav de nya klocksen på RAMen (2133MHz) inget som helst problem utan mina frys drog igång 24-48H efter dem har varit körda i det.

Har vid skrivande stund även testat dra ner allt på standard (1800MHz >RAM< & 2.8GHz på min prolle) men problemet uppstår, jag kan glida runt i windows allt från 10 minuter - flera timmar utan att något händer.

Har just nu inga RAM att testa med, men beställer imorgon om ni är övertygade att så är fallet.

Bara notera, gjort tester på min SSD och den trampar på som ny, inga som helst tecken på att den är sliten alls.

Specsen finns i signatur, allt är 1½ år gammalt förutom SSDna som är 9 månader gamla.

Av TEEH

40!

Av TEEH

Första testet och märkte att mina RAM inte var inställda på rätt MHz.

http://i.solidfiles.net/37e0611826.png

Efter lite (en jävla massa) så skrämde jag upp dem lite mot va dem ska ligga på, vilket inte va värt min möda.

http://i.solidfiles.net/85c9906fa5.png

Av TEEH

Testat med en default .config?

Av TEEH

http://www.inet.se/produkt/6308759/thermalright-archon-rev-a-...

Väldigt bra, har likvärd processor och har använt denna dock med ett par ultra silent fläktar och det är faktiskt den bästa kyllösningen jag har använt i mina dar.
Piskar min nuvarande "best" med hästlängder.

Av TEEH

Alternativt ladda ner en äldre version utav utorrent, 1.8.3 t.ex. De nya versionerna får ju vilken dator som helst på fall runt 15mb/s.

Av TEEH
Skrivet av Yooriitzz:

http://www.jysk.se/120/122/3620022/a/catalog-sales Den här är da shizzlelito. Jag har två polare som också använder den och har gjort så i några år.

Den är bra valuta för pengarna visst, men har man mer stålar att lägga på en bekvämare stol så gör det.. Den jysk stolen tappar formen väldigt kvickt, och blir hård som ett as. Den går att trycka i, men längre pass kan bli väldigt segt för stjärten.

Av TEEH

#12862867

Nu gav du väldigt lite information, men det kan inte kopplas till denna tråd?

Av TEEH

Jag har exakt samma problem, bor i comhem hus & har BBB. Har varit "lugnt" nu ett par dagar men innan dess har jag kickats säkert 200 gånger / timme (när jag säger kickats så menar jag tappa anslutningen). Har varit i kontakt med bbb men de verkar sig inte veta av något, och skicka hit en tekniker hade inte resulterat i någon fix då detta kan hålla på i 24 timmar eller under en timme & det verkar inte finnas något speciellt tidschema.
Ska försöka ringa och höra med dem imorgon, hade varit guld om trådskaparen också hade velat göra det så man kan försöka att råda bot på detta.
Om det är någon som har en fix så skriv gärna det, är inte speciellt okunnig utav mig i dator världen, har försökt peta igång en annan router då bbb's egna är moddat från fabrik med deras egna inställningar, någon ppoe info vägrar dem ge heller. Ingen som vet hur man kan trycka sig in som admin på en bbb router även om det är disablat?

Av TEEH

Ska bli intressant att få veta, har väl en del cheese & spill fläckar på skärmen som jag tror sitter rätt bra..

Av TEEH

DFX, bara googla och köp det.

Värt vartenda krona enligt min mening..

Av TEEH

Inte för att vara partisk här, men Samsungs support gör allt för att inte ta emot saker, hade med dem o göra hela sommaren för 1 pixelfel sen ringde jag en dag när jag va fett sne och skällde tills hon skickade ett kvitto på en upphämtning av den.

Samsung har precis också gått över till ett nytt system hur dem reparerar saker på den svenska marknaden, enligt mig själv verkar dem vara väldigt virriga, så det stämmer lite vad CDON säger. Men självklart borde dem ta saken i fråga och byta ut direkt sen skicka iväg skärmen ifråga till Samsung och få den ordnad.

Av TEEH

I dagens läge så tycker jag personligen att ordet fildelare missbrukas väldigt flitigt- Oscar 19, Södertälje: Tankar olagliga styck saker från diverse siter regelbundet och kallar sig fildelare.

Helt helt helt fel, en som gör det är ingen fildelare enligt min mening, mer en distributör för just de användarna som är på den diverse siten.

En fildelare enligt min mening är den som ser till att det ens kommer dit den i slutändan hamnar till en "fildelare", och jag kan ju påpeka att en riktig fildelare åker inte "dit" för dem har inget som binder en till brottet. Visst man må ha all kontroll för användarnamnet som utför spridningen, men om du kollar från polisens perspektiv IP osv så faller det aldrig tillbaka på personen i fråga. Om det nu skulle vara så att en "fildelare" skulle "åka dit", så är det oftast pga av en med mycket insider information säger ett eller annat om personen i fråga för att undgå straff.. Och så kommer dem med en husrannsakan och ställer fram förslaget efter ett par förhör och självklart för att slippa eventuella straff så avslöjar den nästa personen någon annan.

Hade kunnat utveckla detta till en bok, men det hör inte hemma här.

Och vem som gör första slaget för att komma åt en person i kedjan, är ju dessa olagliga aktivister som ponten & co, så att sitta o säga att "polisen" sätter dit någon, troligtvis inte. Ska dem sitta och infiltrera sådana verksamheter på det sättet att det ska vara lagligt, så kostar hutlösa summor..

Får ursäkta att jag gled ifrån ämnet lite, men blir så nedrans irriterad när folk nämner saker som inte ens är sanna. Vill verkligen poängtera att jag syftar inte på TS, utan mer i allmänhet.

Av TEEH

Har du fiber eller adsl?

Av TEEH

Härlig tråd att läsa i faktiskt, sen vill man ju vrida några fingrar efter man läst men folk får väl ha sin egna åsikt.

Använt båda dagligen i flera flera år, dock senaste tiden har jag sumpat Chrome helt då det inte faller mig i ögonen alls. Sen att folk säger att FF är slött, jadu, antingen har jag en monster dator eller så är det inte slött.

Klagandet på RAM, inge idé att sitta med 8GB o använda 1GB?

Älskar alla addons för FF, sen att efter varje uppdatering så märker man att det är uppdaterat till skillnad från Chrome.

Av TEEH

Hade detta varit 3-4 år sedan så hade det varit en sjua rakt igenom, spelar numera bara för att fördriva tiden.

Av TEEH

Jag började spela LoL för ett tag sen, men jag är förbryllad över hur lång tid de tar att bli "ranked"? Här får jag kötta med folk som inte kan spela (9/10) gånger bara för att man inte är ranked.

Hade ju varit så mycket roligare o spela i lag tbh, men men.

Av TEEH

Aldrig spelat BF3, tycker skjut spel i sig är likadana hela tiden varje nu version som kommer, men jag blev riktigt förvånad hur bra det såg ut på LOW.

Och här läser man 17 trådar om dagen att dem vill ha en dator som kör i Ultra.. Epenis? Jadå.