Inlägg

Inlägg som TEEH har skrivit i forumet
Av TEEH

Köpte 128an och 64an, värt enligt mig.

Av TEEH

Jag visste inte heller vad jag skulle köpa första gången jag skulle ta bort pasta, visstr att den skulle dunsta och vara kemisk ren..
Jag vek tre ark toapapper till en väldigt liten och tjock fykant, satte den mot flaskans öppning, sen testade jag i mitten av prolle och kollade så att allt är okej.

Annars kan du ju köpa en flaska http://www.clasohlson.se/link/m3/Product,Product.aspx?artnr=3... som jag använder.

Av TEEH

Angående pastan, har bara haft sämre resultat (tempraturmässigt) att köra riskorn metoden istället för att kleta ut det själv.

http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

På den körde jag riskorn, andra kylaren jag nämner att jag hade innan kletade jag på.

Av TEEH
Av TEEH

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2212304

Stabil på 1.25volt, kunde pressa mer på 1.25-1.29 (upp till 4ghz) men crashade vid tester.

30 i idle, 56 i load.

Av TEEH

Skiter i priset? Little devil är något för dig då!

Av TEEH
Skrivet av snozan:

Mellandags rea i all ära men, vill man göra riktiga klipp på Mediamarkt, ska man ABSOLUT INTE handla nu. Deras riktiga utförsäljning kommer i Jan-Feb. Så har de alltid varit, då ska alla 2011 modeller ersättas av 2012 modellerna. (detta gäller säkert samtliga elkedjor).

Ha lite is i magen om de är en Plasma/LCD/LED du är ute efter. Gjorde de misstaget för nåra år sen, köpte på mellandags rean, drygt en månad senare stod man med skägget i brevlådan.

Ska själv inhandla tv, hemmabio, soffor etc etc. Inväntar jan-feb-mars precis som du säger, ingen idé att klippa till på något nu.

Av TEEH

Som många säger man får mer för pengarna om man vill. Riktigt cleana enligt mig, fick o provlyssna i de flesta mac affärer. Du kan börja med att köpa dfx (mjukvara) så får du en boost.

Min setup (som synes i sign) fläskar något ini!
Måste dock säga att hörlurarna gör ett galet jobb på iphone då den är optimerad till dem.

Av TEEH

Briefade kundvagnen lite snabbt, såg inget konstigt i det.

Måste säga, att det är sjukt bra grejor för ett sådant lågt pris..

Av TEEH

Om du har vägarna förbi Halmstad kan jag lämna över lite krimskrams jag aldrig kommer att använda..

1x Plexgear 500W nätagg oanvänt
1x 120mm Thermalright x-silent
1x Thermalright MUX-120
4GB RAM, helt reko ram faktiskt, kan ha varit 1333mhz eller något, kan kolla noggrannare om så önskas.

Eventuellt fler saker, ska bygga nytt och känns inte lönt att skrapa ihop någon hundring på lite skräp jag använder atm.

Av TEEH
Skrivet av Halogen:

Men vad blir bättre med ljudet om encodern sänker bitraten på ställen där det inte behövs?

Nu jämförde jag en CBR mot en VBR vilket jag kanske var rätt otydlig med, om du tycker att en CBR encodning låter bättre än en VBR, så får det stå för dig. Ett vanligt öra lär ju höra markant skillnad på vad som låter cleant och forcat.

Av TEEH
Skrivet av n_sandstrom:

VBR -0- (antar att det är samma term som V0) är väl bara en regel på hur en komprimering med variabel bitrate ska göras, och är ju fortfarande mindre än filer satta till fast bitrate på 320kbps?

Mycket mindre och mycket bättre ljud då deb inte kommer använda 320kbps hela tiden utan när det behövs.
Kanske länkar lite smakprover på flac och de andra vanliga komprimerings sätten så de andra som är nyfikna kan få höra de olika skillnaderna..

Av TEEH

Rekommenderar att ta FLAC album och komprimera dem till VBR -0- .mp3 format, då har du riktig fläskig kvalité och din mp3/iphone klagar inte på storleken.

Jämfört med en vanlig mp3 blir en VBR -0- kanske 20-25% större och dubbelt så bra kvalité, för er som inte vet, så är väl nästan allt som finns ute nuförtiden CBR/VBR -2-.

Av TEEH

Själv spelat massor av 1.6, tycker allt du skriver där ska vara ansett som "skills", dock som ovanstående skrivit, väldigt stor skillnad på CoD/BF3 gentemot 1.6. Frågar du mig så kräver 1.6 bra mycket mer skills än CoD/BF3.

Av TEEH
Av TEEH

Låter mer, dock annat sus. Tror de skiljer 2-3db på fläktarna annars.. Kör prime nu, redan uppnåt samma usla resultat..

Av TEEH

Kan ju säga att jag inte gjorde det, glömde också notera att testet med min thermal kylare gjordes utan rengjord burk, filtrerna var väldigt täppta av damm..

Ska sätta på testet nu igen, denna kylare var monterad i fredags. Återkommer med resultat senare..

Av TEEH

Kort Recension; Zalman CNPS12X.

Efter den större nyheten på Swec angående Zalman CNPS12X så blev jag direkt sugen. Någon vecka gick, blev ändå relativt sugen på vatten kylning men ville inte sätta mig på något jag inte alls har erfarenhet utav pga utav tidsbrist.

Väl inhandlat denne bjässe, första intryck är ju bara "wow!". Hade sedan innan en Thermalright MUX-120 som jag måste säga att jag är oerhört nöjd med redan innan inköpet.

Nåväl, drog ju självklart lite prime95 tester före och efter:
Thermalright MUX-120 hade två stycken Nexus RealSilent White LED i push 'n' pull vilket resulterade i 27 grader i idle och max temp på 48 grader i Prime95 efter test i 1? timma.
Zalman CNPS12X trodde jag skulle dra ner lite, dock va idle på 28 grader och max temp i Prime95 i samma test 51 grader.

Själv är jag inte direkt nöjd med kylaren överlag, inte bara pga utav temperaturerna utan också konstruktionen då den var en riktig pain i **** att sätta dit, vilket kunde lösas med att mitten fläkten hade kunnat vara löstagbar.

Sitter i ett Fractal R3 chassi, tog lite bilder för er som vill se hur det ser ut platsmässigt. Kan ju säga att det var tur att jag hade ett passivt kort då den troligen inte hade fått plats annars..

Bild1
Bild2
Bild3

Slutsats:
Är den värd pengarna? - Nej
Wow faktor? - Ja

Om jag nu hade skrivit denna tråd i fel forum del, vänligen flytta!

Av TEEH

Det är säkert bara för att den snurrar såpass mycket den behöver, reglerar sig själv om din processor blir för varm.

Av TEEH

Har själv sneglat lite på http://www.inet.se/artikel/6307219/edifier-s530d-2-1-svart , dessa kommer nog punga en del ljud med den andra kringutrustningen jag har.

Dock, rekommenderar också 2.1 om du ska välja mellan de o 5.1, ägt båda, kör på 2.1 Bose atm och är glad att jag spenderade de pengarna på ett 2.1 än ett 5.1 i samma prisklass.