Inlägg

Inlägg som Laine har skrivit i forumet
Av Laine

Belysning är trevligt, men jag ser mer fram emot att ha riktiga reflektioner där man kan se omgivningen i glasrutor, billack, vattenpölar. Jag tror att det skulle kunna ta stealth-mekaniken till nästa nivå i spel.

Av Laine

Intressant med en riktig stationär dator igen, ska bli kul att se hur denna utvecklas. Inte överens med designen när det gäller chassifötterna, det är lite väl mycket handdukstork över det hela.

Men samtidigt kanske det sätter fart på kringutrustningsmarknaden och ger mindre designbyråer och liknande en chans att lansera något roligt.

Av Laine

Hoppades på en TB Display-ersättare, men denna var för dyr för en vanlig dödlig. Kanske en konsumentvariant någon gång i framtiden.

Av Laine

Fastnade verkligen för det här chassit, Be Quiet har haft förvånansvärt hög byggkvalitet på senare tid och detta ser ut att kunna bli en riktig rival till Fractal Design Define C sett till formfaktorn, men är samtidigt bra mycket stiligare i mitt tycke.

Den silvergråa versionen är extra intressant, ser fram emot en recension i framtiden.

Prisuppgifter enligt en tidigare rapportering ger att den svarta modellen i grundutförande börjar på €70, vit och silver ökar priset med €5, och en härdad glaspanel ytterligare €10. Så runt €85 för toppmodellen innan moms, antar jag.

Av Laine

Vet inte varför det ser ut så på konsumentkorten, men Nvidia Quadro-serie har så gott som alltid haft strömkontakterna på kortsidan av kortet. Samma sak gäller AMD's FirePro, förmodligen för rackmontering.

Av Laine

Tjo! Såg att ingen svarade så ritade upp denna till dig. Ritningen kan må bra av en rejäl omgång rödpenna, men det bör fungera som en grund iallafall. Området runt PCI-portarna kan du dimensionera lite som du själv känner för och det varierar enormt mellan chassin även i butik. Jag lämnade några mått öppna där.

Rekommenderar verkligen att du skriver ut en mall i skala 1:1 oavsett hur du ritar för att kunna dubbelkolla mot verkligheten.

https://i.imgur.com/oGLf86d.png

Bockningsmån och mått för kanten (om den nu ska bockas) vågar jag inte ge mig på, det varierar helt beroende på material och tjocklek. Rekommenderar en rejälare kvadratstång istället.

Av Laine

Blir aldrig klok på varför man skulle ta bort större delen av kylflänsen för att klämma dit en fläkt, och sedan montera en axialfläkt på en kylare konstruerad efter en radialfläkt.

Av Laine

In Win och Raijintek är nog det som lockar mest, kanske Bitspower har hittat på något intressant också.

Av Laine
Skrivet av xcluzive:

Finns det någon fördel eller nackdel med sleeving? Eller är det bara det visuella?

Det är rent estetiskt, däremot kan själva kabeltillverkningen göra nytta i antingen enorma eller väldigt kompakta chassin där normala kabellängder kan bli problematiska.

Skrivet av Base_Camp2:

Riktigt bra guide! Kan ni göra en uppföljare/video på hur man tillverkar t.ex en 6+2 Pci-e kabel och andra typer av kablar som behöver skarvas(Lödas ihop)

Ska kolla om intresset finns för lite mer djupdykning!

Skrivet av lasseTM:

Någon som har tips på vart man köper stiften?
Letat som en tok efter 39-00-0038 men de är ju slut på alla ställen, och de få ställen jag hittar de på tar typ 150:- frakt för 40 stift :S

Jag brukar normalt köpa från cable-sleeving.com men frakten är uppåt 100 kronor där också.

Kika annars på Electro-Kit, det ser ut att vara drygt 30 kronor för brevfrakt på 40 stycken stift.

https://www.electrokit.com/produkt/kontakthylsa-mini-fit-jr-c...

https://www.electrokit.com/produkt/kontakthylsa-mini-fit-jr-c...

Av Laine

Kan du upprepa testen i ett rum med bättre feng shui?

Av Laine

@dc3r tvingade mig.

Av Laine
Skrivet av stoffe_83:

Väldigt roligt med en nördkväll, jag tittade tyvärr inte i realtid. Alltid bra journalistik och intressanta artiklar från Sweclockers. Men en sak blev fel i quizen. Fråga nr 5 tror jag det var (kan vara nr 4) där det frågas om ett datorchassie som såg ut som ett ånglok, men där ni säger tåg och det även står tåg i texten. Ett tåg blir det först när loket är kopplat med vagnar. Det blir lite modermodemet hjärtat i hårddisken över det hela när man inte benämner saker och ting vid dess korrekta benämning.

Det är ett lok med vagn påkopplad. Nätdelen sitter i loket och moderkort i vagnen.

http://www.techpowerup.com/img/12-09-18/91c.jpg

https://www.inet.se/produkt/6911395/lian-li-pc-ck101-300w

Lian Li PC-CK101 är fulla namnet.

Av Laine
Skrivet av Dashio:

Yes, fick svar att den var det. Är det "dåligt"? Går det att "låsa" upp den då?

Tack för svar!

Det skiljer helt beroende på tillverkare och modell, men en del låter dig inte uppgradera internminne eller byta grafikkort utan att BIOS-mjukvaran i moderkortet sätter stopp.

Utöver det så brukar nätdelen vara konstruerad för precis det som finns i datorn vid köp, och har ofta inte stöd för kraftfullare grafikkort med fler strömkontakter och liknande. Även chassit brukar ha ytterst få chassifläktar och kan vara trångt att försöka bygga i.

Jag skulle avstå från en OEM-dator om det inte är någon superbra deal.

Av Laine
Skrivet av Dashio:

Tack för svar! Jag tänkte också på det och kringutrustningen behöver jag inte men det är som du säger att man kan säkerligen få tillbaka en hel del av att bara sälja det.

Jag tänker på nr 3, vad menas med en OEM-dator?

Jag är inte säker på om OEM-dator var rätt term att använda, men märken så som HP, Packard Bell, Dell, Acer. Färdigbyggda datorer som du ser utställda hos elektronikkedjor.

Ofta rejält prispressade till byggkvalitet med taskig kylning och väldigt begränsade uppgraderingsmöjligheter.

Av Laine

Det var en väldigt intressant fråga. Ettan ger nog mest för pengarna om du inte behöver kringutrustningen, det går säkerligen att få tillbaka nästan hela summan genom att sälja tillbehören.

Tvåan ser ut att vara bäst balanserad sett till processor, grafikkort och har dessutom SSD-lagring och ett chassi som kan följa med ett bra tag.

Dator nummer tre ser ut att ha bästa råprestanda för spel, men av specifikationerna att döma så ser det ut att kunna vara en färdigbyggd OEM-dator, så det är möjligt att den är ordentligt nedlåst både i chassi/kylning, nätdel och moderkortets mjukvara.

Av Laine
Av Laine

Förbrukning handlar inte bara om elpriser, det är en direkt översättning av hur mycket luftflöde och hur påkostad kylning som behövs för att hålla hårdvaran i schack. Även om det sitter världens bästa kylare på kortet så kan det ofta bli ett par hundra watt i uppvärmd luft för resten av kylningen och chassit att ta hand om, särskilt med kort utan blower-kylare. Detta utan att ha ljudnivå i åtanke, även tysta fläktmodeller börjar föra väsen av sig när antalet är tillräckligt högt.

Av Laine

Rolig tävling! Ska bli intressant att se vad folk kan komma på.

Av Laine

Det vore roligt om takpanelen i glas gick att köpa som extratillbehör till S2 eller R6. Kan tänka mig att det är ett rejält steg upp i kvalitetskänsla jämfört med plåt- och plastpanelen som medföljer original.

Av Laine
Skrivet av Oskar80:

säljer ekwb kopior ?

Nej, det står TF95 på baksidan av pumpen du länkar. Maximum liquid temperature gäller hela systemet, då EKWB säljer andra saker som inte håller för högre temperatur och inte vill att någon hittar på dumheter.