Inlägg

Inlägg som Majorkraft har skrivit i forumet
Av Majorkraft

Sen kör ni ju med starka komponenter som höjer fpsen så även om man sitter på ett 2060 eller 1070 så blir slutresultatet lägre för många som kanske har en gammal cpu, mindre ram och ingen ssd etc

Skickades från m.sweclockers.com

Av Majorkraft

Utvecklingen har stannat upp helt mer eller mindre och Navi ska väl vara midrange kort i början iaf om dom inte gör nån dubbelmacka..

Av Majorkraft

@panpo98 Har en SSD som c: och en vanlig hårddisk som d: , fick ingen instruktionsbok med från Inet utan den ligger på dvdskivan.. Nä det visste jag inte ens om installerade bara på ssd.

@pv2b Aha det förvånar mig inte.. lyckades inte fixa tillbaka den inställningen iaf så det blev som det blev^^ Konstigt att den skulle ändra det dock för jag har inte gjort någon sån ändring i Bios innan så den borde vara default precis som förut

Av Majorkraft

Default bios sabbade allt

Gjorde en tråd idag där jag pillade med AI Suite 3 för överklockning av min 9600k prolle. Läser att det inte är ett bra program och att man bör göra det i Bios istället så jag startar om, öppnar Bios och trycker F5 för Load Optimized Default för att fabriksåterställa. Startar om och kommer direkt till Bios igen.
Kollar under Boot och varken SSDn eller 1 TB-HDDn finns kvar, testar flera gånger att ändra lite inställningar fram och tillbaka samt använder F5 igen men kan inte boota upp. Kör i USBn med windows10, bootar med den o försöker reparera/problemlösa men det ger inget heller..
Blev tvingad att formatera C: och installera om allt igen även om jag kan se att det 100GB av 470GB används C: när jag ska göra partition.
Jävligt irriterande! Någon som varit med om detta?

Av Majorkraft

Finn 5 fel

Halloj
Sitter och pillar lite i AI Suite 3 för att göra en ganska blygsam överklockning av min 9600k till 4.9-5k på alla kärnor.
Har inte överklockat sedan intel Core2 6600Quad så är mycket nytt och jag är rostig.
Jag lyckas inte få en stabil överklockning vid 50000mhz utan jag får blåskärm. Ser en miljon olika voltages som jag inte verkar kunna sätta på auto. Har deaktiverat turbo men något som verkar skumt är att vcore hoppar mellan 0.8 och 1.0 i realtid, borde den inte vara fixerad vid 1.329? Är något viloläge som den går i när den inte stressas eller?
Det är ju säkert bra om det finns ett viloläge ur elförbrukning/cpulivslängdsynpunkt men påverkar det överklockandet negativt så stänger jag gärna av det!

Här är 4 bilder över hur inställningarna ser ut:

https://imgur.com/kIFWLHH

https://imgur.com/a/s0t4WYH

https://imgur.com/B7lumN6

https://imgur.com/B7lumN6

https://imgur.com/R4tvfPm

https://imgur.com/R4tvfPm

https://imgur.com/bBP1Abg

Vet att det finns tonvis med trådar men hittade ingen som stämde in riktigt så är tacksam om ni forumiter kan peka ut saker som jag behöver ändra / stänga av / sätta på. Finn 5 (eller fler) fel helt enkelt
*Vet inte varför inte bilderna laddas upp direkt på forumet, la dit länkar..
PS* Jag kan ta fler bilder på andra inställningar, bara å säga till.
PS2* Kylaren är en Cryorig H7 Universal och Mobo är Asus Rog Strix Z-390-F Gaming samt Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz CL16 Vengeance LPX.
Läser att DRAM VTT Voltage inte bör vara högre än 1.1-1.2V och min stod på 1.3 vilket är max, kan det vara boven?

Edit: Läser att dom flesta verkar tycka att AI Suite är skräp och att man ska göra det i BIOS, antar att Sweclockare är av samma åsikt?

Ok jag har fått ordentliga problem. Tänkte att jag resetar allt i bios så jag trycker F5 load optimized defaults och nu bootar inte datorn. Datorn hittar inte sdd.n så fick formatera. Kul värre! Undrar om det beror på AI suite?

Mod kan låsa denna tråden, det blev skit alltihop suck.

Av Majorkraft

Tycker det var intressant att det dx12 slog dx11 för en gång skull. Det har väl inte hänt mer än ett fåtal gånger sedan åbäket lanserades

Av Majorkraft

Händelser inom datorvärlden som gett oss huvudvärk genom tiderna från 80-tal och framåt, Typ minnesfabriken brann upp eller vad som nu hände, Copyswede börjar lägga avgifter på elektronik,
EU direktiv och så vidare

Av Majorkraft

Kommer dx12 på bred front till 7an så uppgraderar jag tillbaka till Win7 alla dar i veckan! Win10 ger mig hjärncancer.
dpom86 sammanfattar mycket av mitt hat till 10an i sitt inlägg

Av Majorkraft

Konservatism är bra när det gäller logos etc

Av Majorkraft

Har man producerat enorma mängder kort som dom sedan inte får sålt så får dom sänka priserna eller dras med dom. Gilla läget

Skickades från m.sweclockers.com

Av Majorkraft

Kul när man nyss köpte ett nytt system med en 9600k prolle, en generation som iaf har lite hårdvarubaserat skydd mot några av spectre/meltdownproblemen. Bara att hoppas att eventuella mjukvarupatchar inte äter flera % i prestanda..

Av Majorkraft

Dom som köpte 1080 och titanium varianten vid lansering gjorde väldigt bra investeringar som hållit länge. Även Vega har väl varit fina val

Av Majorkraft

Vore kul om någon kunde förbarma sig över alla oss konservativa nissar som sliter sitt hår med detta OS och typ göra en 'Tips och trix som hjälper dig leva med windows 10' tråd där folk kan mata in hjälpfulla tips för att göra Win10 mer... uthärdligt ^^
pm Kör redan Classic shell start meny men den är ju helt utdaterad.

Av Majorkraft

Tvingades tillslut skaffa eländet Windows 10 då jag köpte nytt system och det ger mig gråa hår med sitt "användarvänliga inställning".
Som om Microsoft utgår ifrån att alla användare är helt dumma i huvudet och behöver befrias från allt vad datorkunskap heter.. allt ska ske automatiskt i bakgrunden och man vet inte om det förens det är gjort. Sen ser fönster och menyer för jävliga ut rent allmänt, till och med windows95 ser trevligare ut ju

Skickades från m.sweclockers.com

Av Majorkraft

Äter chips och godis med en sån däringa grill/salladspincett i plast. Man ser antagligen inte klok ut så jag gör det när jag är ensam^^

Av Majorkraft
Skrivet av Fearnox:

Spelade väldigt mycket av C&C/RA serien förr, det var nog mitt favoritspel när vi LAN:a.
Synd bara att det var så svårt att få igång, och det fungerade dåligt ända fram till Red Alert 3, även fast att jag köpte dubbla kopior så att jag skulle kunna spela med min kompis(RA3 hade coop).

Min favorit måste nog vara Red Alert 2 utan Yuris revenge, C4, knockin at your door, hurrah!

Det var lite roligt att man såg mer av kartan beroende av upplösningen på skärmen, mindre kartor hackade när man drog sidleds och att kartan var mindre än upplösningen. Jag skaffade tillslut en skärm som var ca 2048xNågot CRT, men det var när man typ slutat spela Red Alert 2, så jag fuskade såklart inte i multiplayer.

Tyvärr lever många gamla spel på känslan man kände då när man spelade dom och dom har inte åldrats väl då dussintals senare spel har finslipat allt. Älskade RA2+Yuri då man la till mycket humor i både enheter och story och sidorna var väldigt olika, nästan som Starcraft samt höll en hyfsad balans. RA3 flippade ut totalt på och gick full cirkus så det klarade jag inte av att spela alls.
C&C generals var grymt men kändes mer som ett helt annat spel!
Hade gärna sett en remake på RA2 samt Generals då RA1 är ett underbart minne men det är väldigt föråldrat om man ser till dagens mått

Av Majorkraft

Minns när man satt med RA1 och expansionen som gjorde att man kunde ändra stats och attacker etc på alla enheter/byggnader.
Bombplan som sköt scudnapalmraketer, hundar som exploderade som nukes, undervattensbyggnader på land.. Ja jösses vad man pillade!

Av Majorkraft

Har lite spel på DVD så 200:- känns ändå ok! Vad tror ni om moderkortet och den CPUn istället för en 8700?

Av Majorkraft

Ok sitter här och pillar o det här är vad jag verkar landa i, kliar i beställningsknappen nu!

https://www.inet.se/produkt/b1061102/datorbygge

Lutar åt en 9600k ist för en 8700. Är jag dum som skippar HT?

Av Majorkraft

Störs inte så mycket av oljud då jag ofta har musik på eller kör hörlurar. Sen tänkte jag på om jag ska gå ner på CPUn till en 9600k eller 8700 kanske för att frigöra utrymme men då kanske jag förlorar i framtidssäkerhetperspektivet? 9600k och 9700k har ingen HT medans 8700 har 12 trådar men lägre klock. Vågar man nöja sig med 6-8 cores och ingen HT eller är det dumt ur spelsynpunkt?

https://www.inet.se/produkt/b1060968/datorbygge

bytte chassi och processor och kom ner till en behagligare prisnivå men kanske skjuter mig i foten långsiktigt?