Inlägg

Inlägg som funkadelic har skrivit i forumet
Av funkadelic

Har det löst sig för dig? Har uppgraderat så har en komplett dator (4690K / GTX960 + alla tillbehör) som jag ska sälja så fort jag återställt den.

Av funkadelic
Skrivet av PellePlast:

Jag är lite intresserad av att göra något liknande. Fäste du din NUC tillslut och vad fick du för resultat?

Tyvärr så köpte jag ett nytt skrivbord strax efter och bordsskivan var för tunn för att skruva fast fästet i så fick skippa den tänkta lösningen.

Av funkadelic
Skrivet av Svensktiger:

Kan aldrig tänka mig att det skulle vara några problem.
Den har ju fläktar trots allt.
Så länge den kan få tag på skapligt fräsch luft och inte cirkulerar varmluft

Tack! Då tar jag och testar helt enkelt och ser vad för temperaturer som mäts upp

Av funkadelic

Fästa Intel NUC upp-och-ner, värmeproblem?

Jag har en NUC Hades Canyon (https://www.inet.se/produkt/x106670/intel-nuc-kit-i7-8809g-rx...). Till denna följer det med ett VESA-fäste som t.ex går att fästa bak på en skärm som har inbyggd fot men VESA-fäste. Det jag skulle vilja göra är att fästa datorn under skrivbordet istället. Eftersom jag helst vill ha den rättvänd och med viss distans till bordsskivan så köpte jag några andra fästen för att testa men de matchade inte riktigt.

Nu tänkte jag istället testa att fästa den med det medföljande fästet men har en fundering innan jag börjar borra. Givet hur fästena sitter på själva datorn kommer den att vara upp-och-ner jämfört med om den t.ex står på bordet. Kan det innebära några problem med luftflöden eller värmetransport? Det skulle i övrigt vara samma distans mellan bordet och datorn som om den satt bakom en skärm eller stod på bordet. Har någon erfarenhet av detta?

Av funkadelic
Skrivet av favouredhawk:

Jag köpte en Asus Predator nånting 2019 och den var väldigt blek och urvattnad tyvärr.

Det var inte den skärmen i länken nedan? Den var populär men har en TN-panel så färgerna kommer inte vara i närheten av en ny IPS-skärm.

https://www.inet.se/produkt/2216886/acer-24-predator-xf240qs-...

Av funkadelic
Skrivet av hittepånamn:

"Random adapter" (den svarta på bilden) är till ett äldre ljudkort som anslöts till gamla PCI-porten (eller ev. urgamla ISA-porten).
Adaptern har två MIDI och RCA stereo ljud.

Kan ev. tillhöra ljudkortet M-Audio Audiophile 2496 eller något snarlikt. Se här: Länk
Vill minnas att flera olika tillverkare (mer än M-Audio) använde sådan adapter...

Snyggt grävt! Tänkte att det kunde vara nåt sånt givet RCA-kablarna men fattade inte varför det satt VGA på den men nu vet jag vad det faktiskt är 😄

Av funkadelic

Diverse kablar

Två stycken Ethernet cat5e 2.5m
En korsad TP kabel ca 10m
Antennkabel vit ca 2.5m
Antennkabel svart ca 1.5m
Sex stycken USB to Micro-USB av varierande längd
Random adapter jag inte vet vad det är för nåt

Allt eller inget! Hämtas i Årsta

Läs hela annonsen här

Av funkadelic

Fortfarande på jakt! Kan tänka mig både 8809g eller 8705g modellerna. Med SSD/RAM eller barebone spelar ingen roll! Helst upphämtning i Stockholm eller Uppsala.

Av funkadelic
Skrivet av MuffeG:

Synd för jag säljer 8705G varianten.

Har funderat ett varv och kan tänka mig 8705G varianten också. Hur gammal är den och vad har du tänkt för pris? Förutsatt att den fortfarande finns kvar dvs.

Av funkadelic
Skrivet av MuffeG:

Synd för jag säljer 8705G varianten.

Trist! Behöver tyvärr den högre grafikprestandan.

Av funkadelic

Intel NUC 8 Hades Canyon GH köpes

Är intresserad av att köpa en Intel NUC Extreme 8 med i7 8809G RX Vega M GH, tidigare kallad Hades Canyon. Är enbart intresserade av denna version och inte den med i7 8705G RX Vega M GL. Kan hämta i Stockholm eller Uppsala. Kom med prisförslag!

Läs hela annonsen här

Av funkadelic

Router med gigabit throughput wan-lan

Har precis flyttat och insåg att nuvarande router (Asus RT-AC51U) hade en begränsning på 100mbit i WAN-LAN throughput då jag bara får ut strax under 100/100 från den men 600/900 direkt från väggen (fiber från OwnIt). Just nu bor vi litet så all utrustning är i princip inom en radie på ca 7-8 meter från routern och max samtidig belastning skulle vara HD-streaming med chromecast, gaming samt två mobiltelefoner uppkopplade, alla via WIFI då det tyvärr inte finns någon bra lösning för kabeldragning till datorn.

Söker en router för ca 1000 kr. Finns det några bra tips? Betalar hellre några hundringar extra och får en som håller längre än att behöva byta vid flytt. Routern står ca 2 meter upp på en hylla i hallen. Gör det någon skillnad för signalen när datorn t.ex står på en låda nära marken ca 6 meter bort?

Letar efter en router i liknande formfaktor då nuvarande på djupet precis får plats på hyllan den står på. Stående funkar såklart också då!

Såg att denna fanns på rea nu Asus RT-AC59U V2 men kan inte hitta någonstans vad WAN-LAN throughput är på den. Någon som vet?
https://www.webhallen.com/se/product/327997-Asus-RT-AC59U-V2-...

Har även kikat på RT-AC65P men hittar inte heller info om WAN-LAN throughput
https://www.webhallen.com/se/product/300629-ASUS-RT-AC65P-A17...

Denna har bekräftad gigabit WAN-LAN TP-LINK Archer AX50
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_tp-link-archer-ax50-ax3...

Och även RT-AC68U som har bekräftat WAN-LAN throughput på ca 700mbps. Dock både dyrare och betydligt äldre.
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_asus-rt-ac68u-dual-band...

Av funkadelic
Skrivet av blackcoffee:

Äsch, det var bara roligt att rita.

Den där plankan i bakkant gör nog varken från eller till för luften, men jag tror den är viktig för bordets strukturella integritet. Själv hade jag nog i första hand letat efter en datorlåda som tar luft framifrån och blåser ut den bak med ett sådant fack.

Jag har för lite erfarenhet av just ditt case för att kommentera mer. Antar du har sett Youtube-kalanen Optimum Tech, killen där verkar lägga all sin vakna tid på att trycka kraftfulla datorer i liknande case:

https://www.youtube.com/channel/UCRYOj4DmyxhBVrdvbsUwmAA

Helt färsk på detta med minidatorer så den har jag missat, bra tips! Hm ja det låter ju faktiskt betydligt vettigare med luftflöde i den riktning som är mest öppen såklart. Blir nog att spana vidare efter ett mer lämpligt case helt enkelt så finns det förhoppningsvis något stilrent som har inflöde från och utblås bak.

Av funkadelic
Skrivet av blackcoffee:

Fattar jag då rätt att hålet som den ska stå i är 20 cm brett och kanske 50 cm högt innan du sätter i extrahyllan? Och troligen minst 60 cm djupt dvs lika djupt som en typisk bordsskiva?

Jag har inga hårda erfarenheter av just det caset eller det fallet, men det låter som om det kan bli lite dåligt med kall frisk luft att ta av. Om det blir för svettigt under last kan man ju alltid komplettera med en fläkt eller två i själva "skåpet", en fram nedtill som blåser in friskluft och en baktill som ventilerar ut det varma.

Typ så här, kladdade snabbt in en 140mm-fläkt i ett fack som är 200 mm brett på insidan:

https://i.ibb.co/RjL1KYV/fl-kt.jpg

Den estetiskt lagde kan säkert göra nåt snyggare, typ ett tunt tyg eller nät som döljer fläkten lite.

Men som sagt, det är min gissning att det kan bli lite dåligt med luftcirkulation i ett sådant fack. Det kanske blir bra nog för ditt fall ändå.

Exakt så! Jag hade kanske sparat dig lite tid genom att posta bild på bordet från första början men är glad att jag inte gjorde det för då hade vi inte fått ta del av dina CAD-skills som gjorde den här tråden minst 3x bättre

Såg också nu på bilden att det är någon planka som täcker nedre delen bak i hålet (kanske iofs går att klara sig utan den). Funderar på om bästa lösningen kanske ändå blir att ställa ut datorn på golvet när jag gör tyngre saker och låta den vara i facket övrig tid.

Har du någon input kring kylningen i ett sånt här litet case i allmänhet? Går i denna att ha två fläktar i botten och en till över processorn. Behövs t.ex ett utblås eller löses det av sig själv genom värmeväxling?

Bordet:

https://webimg.secondhandapp.com/w-i-mgl/5b1688bff1707e24cbb0e50...

Av funkadelic
Skrivet av blackcoffee:

Det som får mig att hicka till är att du säger att den ska stå i ett litet skåp. Hur mycket luft har den tillgång till? Några centimeter på varje sida är inte mycket men hur är det framåt och bakåt? Är skåpet öppet eller är det helt slutet?

Ja det förstår jag! Tänkte skriva lite tydligare men tänkte att det var wall of text redan hehe. Det är liksom ett skåp som sitter under ett skrivbord. Det är helt öppet bakåt och framåt och finns också höjd att ta ovanför (max 30 cm men skulle gärna ha mindre om det gick för att sätta en hylla med ljudkort ovanpå). Det är typ 4-5 cm per sida då med detta case. Tror du det räcker eller borde jag försöka ha den mer öppet ändå? Har ingen vidare koll på bra förutsättningar för kylningen så tar gärna input om det inte kommer bli bra så får jag hitta en annan lösning!

Av funkadelic
Skrivet av Nygards:

Verkar vara dåligt med produkter i lager hos inet, speciellt processorer. Om du kan tänka dig att bygga själv och köpa från olika butiker så kan du gå ner mycket i pris och få ut bättre prestanda. Köp din kompis grafikkort och uppgradera när det blir aktuellt:
https://komponentkoll.se/bild/KUdGQ.png

Den där sidan var ju riktigt grym, tack för tipset! Får kanske inolvera en kompis med mer koll för bygget. Lär vara extra pilligt i litet case.

Av funkadelic

SFF dator med Dan case A4-sfx - tips på kylning och check på komponenter

Skulle behöva lite råd kring komponenter och framförallt kylningi detta bygge. Har begränsat med utrymme så datorn kommer att stå i ett "skåp" som är begränsat i sidorna med 20 cm bredd och har därför spanat in Dan Case A4-sfx som jag också gillar utseendet på. Har dålig koll på datorbygge och framförallt mini-ITX så behöver få lite hjälp att spika config!

Jag har satt ihop paketet i nedan bild baserat på exempelkonfigurationerna "pricebreaker" och "amd performance" härifrån https://www.dan-cases.com/dana4_faq.html. Ingen av dessa konfigurationer verkar ha några extra chassifläktar men tror ni att det kommer behövas i min config för att den inte ska gå för varm? Skulle det i så fall vara en utblåsfläkt i botten? Jag har inga planer på att överklocka.

Vad gäller GPU så har jag också möjlighet att få ett EVGA GeForce GTX 970 4GB ACX 2.0 för 500 spänn av en kompis och då skulle jag landa närmare de 10 000:- jag hade i målpris. Borde jag ta det istället för 1650s?

Just nu är det enda krävande spelet jag spelar egentligen CS:GO men kan mycket väl tänkas att jag kommer vilja spela andra FPS framöver. Har dock inga krav på att köra på höga grafikinställningar och har en 1080 skärm så vad gäller performance så är CPU och GPU i linje med vad jag vill ha med lite marginal.

Tips kring komponent eller chassibyte för framtidssäkring eller lägre pris mottages gärna också!

https://www.inet.se/kundvagn/bild/14593321/2020-12-03

Av funkadelic

Hej! Finns det plats för ett GPU?

Av funkadelic

NUC Extreme 8 med i7 8809G RX Vega M GH (Hades Canyon)

Är intresserad av att köpa en NUC Extreme 8 med i7 8809G RX Vega M GH, tidigare kallad Hades Canyon. Är enbart intresserade av denna version och inte den med i7 8705G RX Vega M GL. Köper endast vid upphämtning i centrala Stockholm. Kom med prisförslag!

Läs hela annonsen här

Av funkadelic

Köpråd kring NUC för enklare gaming

Jag kommer snart att flytta till en lägenhet där det bara finns plats för ett (väldigt) litet skrivbord och för att kunna få plats med en stationär dator så har jag spanat lite på Intels NUC men har haft svårt att bedöma prestandan på dessa. Det "tyngsta" spelet jag spelar är CS:GO där jag skulle vilja ligga stabilt på 200fps+ på låga inställningar och 1440x1080 @ 144hz men i övrigt spelar jag inga krävande spel utan mer av typen Among Us eller Hearthstone eller liknande.

Just nu bor jag ännu mindre och kör på en MSI laptop med I5 8300h och GTX 1050TI och 8GB ram och plockar fram skärmen etc på köksbordet när det ska gibbas. Skulle säga att denna ligger prestandamässigt under gränsen och det uppstår frustrerande glitchar och FPS drops.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4944349

Tidigare när vi bodde större hade jag en stationär dator med i5 4690K och GTX 960 2 GB och 16GB ram och som jag minns det var den prestandamässigt tillräcklig.

Har kikat på två NUC datorer nu och det jag funderar på är om de kommer att möta mina krav och kanske som referens hur de skulle förhålla sig till de andra datorerna jag har använt? Och vilket grafikkort skulle matcha processorn i nr 2 så att inget flaskhalsar?

1. Det första alternativet är NUC 8 extreme med i7 8705G och RX Vega M GL
https://www.inet.se/produkt/2212931/intel-nuc-8-extreme-kit-i...

2. Det andra alternativet jag tänker är denna NUC 9 Extreme som är både dyrare och större men med i7-9750h möjlighet att sätta in ett grafikkort:
https://www.inet.se/produkt/2218092/intel-nuc-9-extreme-kit-i...

Finns det andra förslag är jag öppen även för dessa såklart!