Inlägg

Inlägg som funkadelic har skrivit i forumet
Av funkadelic

Lenovo Flex 2 skärm

Hittade ingen tråd om denna laptop men skulle vilja höra folks erfarenheter av skärmen. Lenovo Flex 2 är en av de billigaste datorer med duglig prestanda och IPS skärm jag hittat. Finns det några ägare här på forumet? Är främst intresserad av erfarenheter av 14" antingen HD eller FHD. Tacksam för respons!

Av funkadelic

Har hittat följande Lenovo Flex 2 som är en bra bit under budgeten. Är processorn (A8-6410) tillräckligt kraftfull för mina behov? Den saknar FHD upplösning men kan nog leva med det såvida skärmen i övrigt inte är sämre.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/214792-l...

Av funkadelic

Dator för film, musikinspelning och poker ca 6000:-

Jag är på jakt efter en ny laptop efter att min gamla gått sönder. Datorn ska klara av att spela FHD film och streama HD film. Den kommer också att användas för musikinspelning (med externt ljudkort) och pokerspel (flera bord, databasprogram). Utöver detta vill jag att datorn ska ha en bra skärm, helst IPS och inte väga mer än 2 kg. Min budget är ca 6000:-.

Av funkadelic

Ska försöka svara på några av dina frågor. Jag har tidigare ägt två ASUS laptops och är väldigt nöjd med byggkvaliteten på dessa. Vad jag har läst håller lenovo också hög standard så skulle tro att dessa två datorer är ganska likvärdiga. Det som kan skilja är skärm, tangentbord, touchpad etc. Det står också att ASUSen har metallchassi men i en recension jag länkar nedan står det plast. Jag skulle satsa på ASUSen och köpa en SSD (lätt att installera, vet inte vad som gäller för garantin) och använda disken som följer med som extern lagring.

Här kan du läsa ett par recensioner av datorerna (Lenovon är utan SSD och med snabbare processor).
http://www.notebookcheck.net/Asus-X555LN-XO112H-Notebook-Revi...
http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-Z50-70-59427656-N...

Av funkadelic

Datorn fryser vid vanlig användning men flyter oftast bra vid spelande

Problemet
Jag sitter på en dator som nu har några år på nacken men som inte använts så mycket. Tyvärr flyter den inte på så bra. Det händer flera gånger om dagen att bilden fryser när jag surfar, skriver osv. Oftast blir jag tvungen att starta om och då och då blir det bluescreen (påbörjar dumpning av fysiskt minne). Det märkliga är att det har nog aldrig hängts sig när jag spelar bland annat CS:GO. Däremot hade jag fram till förra veckan stora problem med stutter-lag och hackande ljud men det har mirakulöst försvunnit. Jag spelar med 1280x1024 och allt på low och FPS ligger kring 150-200 med loss på 2-3% och var på 1-2. Då och då hackar det tyvärr någon sekund eller blir en FPS drop så det flyter inte på helt bra. Jag har GeForce 320.49 drivern och det står att den är aktuell trots att det finns en 340.52. Jag har försökt ladda ner denna men installationen misslyckas.

Mina funderingar är varför datorn hänger sig så ofta och ifall det går att få det att flyta på bättre i spel? (riggen kanske är för svag)

Specifikation på riggen
Moderkort: Asrock 3N78D
Hårddisk: 500GB Seagate Barracuda 7200.12 SATA II
Processor: AMD Phenom II X4 955 3,2GHz Black Edition
RAM-minne: Corsair 4GB (2x2GB) Value Select DDR3 1333MHz
Processorkylare: Cooler Master Hyper 212 Plus
Grafikkort: Sparkle GeForce GTX 460 1GB OC
Nätagg: Corsair VX 550W 80+

Temperaturer
GPU 30-70 (kring 35 vid normal användning)
CPU 30-50 (kring 35 vid normal användning)
CPUTIN 30-90 <- jag reagerade på maxtemperaturen här men har inte hittat någon info om vad den avser

Av funkadelic
Skrivet av newtoninja:

Såg en recension av storebrorsan till Lenovomodellen, och ja, skärmen är enligt recensionen dassig, dåliga betraktningsvinklar mm. Går inte att använda utomhus mer eller mindre.
Men det är inte en avgörande faktor för de som ska ha datorn eftersom de ska använda den inomhus.

Det har du såklart rätt i. Jag är mer intresserad av hur spel och filmupplevelsen är

Av funkadelic

Jag undrar detsamma. Sett till komponenter och byggkvalitet verkar den extremt prisvärd jämfört med liknande datorer. Dock så verkar skärmen vara väldigt dassig så det skulle vara värt att höra från någon som köpt den.

Av funkadelic

Köpte nyss detta demoex. Sjukt prisvärt imo. Tack för tipset!

Skrivet av Rattnalle:

http://www.dustinhome.se/product/5010639226/asus-u36sg-ci5-2-...

5100 med studentrabatt.

~9h faktisk batteritid

Väldigt smidigt format och väger inte allt för mycket

Dock stort minus för att den har chiclettangentbord, jag hatar verkligen sådana. Men det är en smaksak.

Finns en jättetråd som U36SD som är förra revisionen av datorn här någonstans på Swec.

Av funkadelic
Skrivet av Zirppi:

Tyvär ger dessa en väldigt dålig bild på den egentliga prestandan på APUn, då benchmark resultaten påverkas kraftigt av den långsamma Hdn. En annan faktor som många har spekulerat kring är att Trinity APUn blir flaskad av single channel minne, vilket så got som alla modeller har. Det talas på en prestanda förlust för 20-30% för grafikkretsen, men svårt att säga i verkligheten då inga test har utförts på denna modell.

Trist. Finns några tester av 530 varianten med i5 processor och just processorn verkade vara den svaga länken även där. Som du säger gör säkert den bristfälliga cachen A6:an långsammare. Får avvakta och se ifall det kommer upp några tester. Det är ju en av få 13" med till synes vettig prestanda, matt skärm och bra pris.

Av funkadelic

Samsung 5 series

Några tankar kring denna denna modell med AMD Trinity A6 och integrerat Radeon HD7500G?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=752313#extra

Av funkadelic

Kan inte svara på dina frågor men har själv blivit intresserad av följande dator:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=752313

Av funkadelic

Söker dator i samma segment och har i princip bestämt mig för att köpa den du länkar till. Finns få med samma prestanda till det priset och ASUS har haft hög byggkvalitet på de modeller jag sett. Tänkte bara avvakta ett par veckor för att se ifall några schyssta rabatter dyker upp

Av funkadelic

Glöm inte att använda cronoboosten på nexus för probes, forge för upgrades eller produktionsbyggnader ifall du behöver få ut attacking units snabbt! Jag skulle i nog till en början iaf lära mig några standardbuilds genom att läsa/se guider som t.ex den nämnda 3-gate expand, 4-gate, DT-rush eller liknande. Problemet för många som kör sådana typer av standardbuilds är dock att de inte vet hur de ska följa upp builden och förlorar varje gång den initiala attacken misslyckas. Själv undviker jag all-in builds på gott och ont. Se också till att inte banka för mycket resurser utan spendera hela tiden.

Av funkadelic

Jag har haft precis samma problem i samband med att grafikdrivrutinen slutade svara. Det verkar vara något fel med en uppdatering av w7. Jag följde guiden nedan och nu fungerar det felfritt! Sitter btw på ett gtx460. OBS! Se till att ni har någon drivrutin kvar för skärm så att ni får bild

http://www.nordichardware.se/swforum/showthread.php?123077-Gr...

Av funkadelic
Skrivet av Essin:

Finns ingen som whinar och skyller ifrån sig på allt annat så mycket som Idra, alltid lika skönt att de han förlora. Inte ens när han vinner kan han ha bra manners.. Verkar bara vara en bortskämd barnunge!

Har inget med det att göra för en sekund, jag har jättestor respekt för hans spelkundskaper i SC2, men han överskuggar dem tyvärr genom att vara proffscenens värsta förlorare OCH västa vinnare! Han har verkligen fastnat stenhårt i mantrat "det är synd om Zerg" och han kör det till absurdum och vidare!

Sluta dricka, du verkar bara få sådana snefyllor att du skämmer ut dig själv 24/7.. Borde nog puffa mindre också! Göm dig i ditt "jag är pro" hörn och va tyst så gör du oss alla en tjänst..

Varför blir du upprörd när han skriver något vettigt för en gångs skull?

Av funkadelic

Sitter och railar, kul att du kör toss! Brukar du snacka något i dina streams eller är det alltid den där musiken?

Av funkadelic

Tack för tipsen! Beslutade mig för att lyxa till med http://www.inet.se/artikel/6900680/fractal-design-define-r3-s... som chassi. Tycker det känns värt att lägga de extra hundringarna då den verkade ha bra dämpning. Fläkt fick bli http://www.inet.se/artikel/5321604/cooler-master-hyper-212-pl... så slutpaketet ser ut enligt följande:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/168659/-5500-

Av funkadelic

Dator 5000:-, behöver hjälp att välja chassi och processorfläkt

http://www.inet.se/kundvagn/visa/152668/2011-01-26

Hittade detta paket i en tråd och tycker det ser bra ut! Problemet är att chassit inte kommer in i lager fören i början av mars så jag behöver hjälp att välja ett nytt som passar. Vidare har jag hört att processorns stockfläkt ska låta rejält mycket så jag vill ha en ny lösning för kylning av denna vilken kan kosta några hundralappar. Hojta till om det är nåt annat som bör förändras också!

Av funkadelic
Skrivet av som99:

Vadå skärp dig? där finns bra riktlinjer för dig. Det kommer hur många likadaa trådar som den här varje vecka, tittar du lite enkellt i forumet ser du många som frågar om byggen som ditt för samma pris och många trådar med svar.

Sen skall du köra på AMD så begränsar du framtida processor uppgraderingar med AM3 socket eftersom det bli ny socket till deras nya processorer.

Just därför använde jag den här tråden som någon annan skapat. Har blivit avrådd att använda den klistrade tråden p.g.a. dålig uppdatering och bristfälliga paket.

Tack för tipset, ska kika vidare!

Av funkadelic

Skärp dig.

Tänkte också köpa nytt för att spela mestadels SC2 och det verkar vara ett rimligt pris. Hur är uppgraderingsmöjligheterna för paketet i inlägg 1?