Inlägg

Inlägg som funkadelic har skrivit i forumet
Av funkadelic
Skrivet av Greven_Z:

Hej, har du hittat eller är du fortfarande ute efter ett 1050ti?

Har köpt!

Av funkadelic

Söker fortfarande!

Av funkadelic
Skrivet av Swegatron:

Luftintag underifrån och utblås uppåt är rätt givna. Det brukar även vara optimalt med inblås på cpu kylaren så du har fläkten mot där bak, så kan du sätta fast ett dammfilter där bak. Men vanligt funkar bra det med, rekommenderar att köpa en cpu-kylare.

Samt skall det vara bättre att ha smalare gpu + 25mm fläktar än rejälare gpu + 15mm fläktar. Här är citat hur du gör om du kopplar fläktar till AIO pumpen: "You can use the AIO_fan but it will run at 2000rpm on full load all the time, making your fans quite noisy. Here is how to resolve that for the B550-i Asus motherboard (might work on others too):

I had to go to Advanced mode (not ''Advanced'' which is between AI Tweaker and Monitor), then I had to click on ''Monitor'' and scroll down to AIO PUMP Control. It was set as Disabled and I clicked and turned it into PWM Mode.

Then I went back to ''Qfan control'' and I was able to modify the AIO pump fan rotations!

So I just copied the same lines as the CPU and the Chassis fan.

Then I clicked apply (note that you HAVE to click all three dots of the line in order for the apply button to appear if you don't then the apply button will keep disabled)"

Här har du en nybörjarvänlig video https://www.youtube.com/watch?v=7nyV4J1n7YQ

Grymt, tack för all hjälp! (beställde också Deepcool Ak400, glömde det i listan, så är kittad och klar när moderkortet kommer in från leverantör)

Av funkadelic
Skrivet av Swegatron:

Haft det moderkortet tidigare men har numera Asus VIII Impact. Varit väldigt nöjd med Asus b550-i vilket har simpel bio där du kan ändra pbo för sänka temperaturen på cpu utan prestandaförlust. Enbart 2fan headers om jag minns men du kan ställa in aio pump så den funkar för fläktar med och ställa in egen hastighet. Bättre integrerat ljudkort med än andra i sin prisklass.

SF750 är ett bra nätagg för chassit i hög kvalité som ej gör mycket väsen samt är SFX så du kan ha en fläkt ovanför (går ej med SFX-L). Kablarna funkar också hyfsat att arbeta med.

Skulle lägga till Arctic p12 pwm pst att sätta i toppen och eventuellt likadana i botten om de får plats eller slim fans om inte. Om jag minns rätt kan du ha 72mm i höjd med gpu + fläktar.

Du får plats med ca 158mm cpukylare med det moderkortet och meshpanelen. Deepcool Ak400 kan vara ett bra budgetalternativ.

Stort tack för kanonbra svar och tips! Jag tog och beställde b550-i och SF750 plus ett fempack chassifläktar nu. Hittade några trådar på reddit med olika fläktsetups så ska testa runt lite och kolla temperaturerna. Lutar åt att som du tipsade om köra luftintag underifrån och sätta utblås uppåt. Kanske lägga till utblås bakåt också.

Några andra nybörjartips från dig som byggt i detta chassit innan?

Av funkadelic
Nytt bud: 500 kr GTX 1050ti (mötas i Stockholm)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av funkadelic
Nytt bud: 500 kr Gtx
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av funkadelic
Nytt bud: 500 kr Gtx
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av funkadelic

Är detta ett lämpligt moderkort till min build?
https://www.inet.se/produkt/1903314/asus-rog-strix-b550-i-gam...

Nätaggregat kan jag ingenting om. Såg att SFX och SFX-L passar. Kan detta vara något?
https://www.inet.se/produkt/6903289/corsair-sf750-750w-80-pla...

Av funkadelic

Hjälp att välja resterande komponenter till mITX i NR200p

Jag ska bygga ny dator och min första mITX. Då det var ett tag sen sist så valde ett lite större chassi för att ha lite spelrum. Jag h köpt en del saker men behöver hjälp med att välja resten.

Har köpt följande:
Chassi: NR200P (konmer att köra meshsidan)
CPU: Ryzen 5 5600x
RAM: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz
SSD: M.2 Intel SSD 660p 512gb

Behöver hjälp att välja följande:
MOBO, CPU-fläkt, fler fläktar?, PSU, kablage, nåt mer jag glömt?

Gärna lite olika val här för jag tänkte kolla begagnat också.

GPU
När det gäller GPU så kommer jag att köpa ett begagnat GTX 1650 eller GTX 1660 tills vidare. Det är den enda uppgraderingen jag sen planerat inom några år, köpa ett RTX 3... eller motsvarande när priserna gått ner.

Hur ska jag tänka kring GPU? Är dual fan att föredra då det är en viktig del av luftintag som jag förstår det?

För tillfället är det mest krävande spelet jag kör CSGO men jag vill ha utrymme för att uppgradera GPU om jag får för mig att spela mer krävande titlar i framtiden.

Av funkadelic
Skrivet av funkadelic:

2x8gb Corsair Vengeance LPX 3200MHz - 400kr, möts upp i Stockholm

Köpt andra RAM!

Av funkadelic

2x8gb Corsair Vengeance LPX 3200MHz - 400kr, möts upp i Stockholm

Av funkadelic

Vad har du kört för fläktar till NR200P utöver de inbyggda?

Av funkadelic

Vad finns kvar?

Av funkadelic

GTX 1650 fungerar också bra! Inom storleksgränserna.

Av funkadelic

Har insett att det är begränsat med utrymme så kortet får vara max 266x111x38 mm.

Av funkadelic
Skrivet av Bababoy4321:

Jag har precis uppgraderat till en ny dator och har en 1050 över. Köpte en prebuilt kontors dator så jag har inte någon låda för den skriv om du är intresserad.

PM!

Av funkadelic

Glömde nämna att jag letar specifikt efter dessa kort då de har högst prestanda med låg strömförbrukning. Har en PSU på 230W så är lite begränsad.

Av funkadelic

GTX 1050 eller GTX 1050 Ti köpes

Ska uppgradera en gammal burk för at få lite mer prestanda så letar efter ett begagnat GTX 1050 eller GTX 1050 Ti. Pris beror på ålder och skick. Hämtar helst upp i områden kring Stockholm/Uppsala men är söderut en del och kan eventuell tänka mig att få det skickat till mig. Hör av er!

Läs hela annonsen här

Av funkadelic

Tack för länken till den! Låter som att jag kan testa utan problem då

Av funkadelic

Uppgradera gammal dator med lågwatts PSU

Jag har en gammal ASUS G20AJ som stått oanvänd i flera år men fick lite feeling och ville testa hur den kan prestera i icke krävande spel som t.ex CS:GO eller Dota. Installerade Windows 10 och rensade och optimerade en del och den går faktiskt rätt tyst och sval och presterar hyfsat och har följande specs.

i5 4460
GeForce GTX 750
8 GB DDR3 1600mhz RAM

Dom två svaga punkterna som jag ser det är främst att det är ett svagt GPU (GTX750) och single channel RAM och en uppgradering av GPUn skulle boosta performance rätt mycket. Vill uppgradera dessa men en begränsande faktor är att PSUn bara är 230W vilket är en ganska stor begränsning. Sökte runt lite och GTX 1050 och 1050 TI verkar ha lägst krav på de kort som är bättre än det som sitter i nu.

Kan GTX 1050/TI kan drivas med det nätagget (drar ca 50% mer)? Skulle det gå att undervolta om det är underdimensionerat? Prestandan kommer ju ändå vara bättre tänker jag! Skulle det gå att få till har en klart tillräcklig prestanda för att skänka till en släkting som behöver en dator för gaming.

https://www.inet.se/produkt/1971956/asus-g20aj-i5-8gb-gtx750-...