Inlägg

Inlägg som Koyaanis har skrivit i forumet
Av Koyaanis

Pepsi max överlägset. Annars Dr.Pepper

Av Koyaanis
Skrivet av Infiniti:

På samma sätt som nästa Switch kommer få DLSS menar du? Drömma kan man.

Du får gärna förklara vad du menar

Av Koyaanis

Trevligt! Antar stöd kommer till nuvarande generations konsoler

Av Koyaanis
Skrivet av KingCobra:

Har aldrig råkat ut för att de tappar anslutningen faktiskt, skumt att du har det problemet.
Har du ändrat codeken till Sonys egna?
Jag har ägt ganska många lurar runt 2000-5000k och hands down, sonys MX3 har absolut det bästa ljudet jag upplevt.
Mina B&W , två olika modeller, är inte ens i närheten.

Det är konstigt hur vi uppfattar ljud olika. Skall bli intressant att lyssna på dessa Galaxy buds pro 😀

Ja det är märkligt, senaste uppdateringen. Kör även inställningen för att prioritera en stabil uppkoppling. Men ljudet är det inga fel på iaf.

Av Koyaanis
Skrivet av KingCobra:

Jag har samma sony lurar som du och ärligt, bättre finns inte.
Jag har Icon x första generationen jag fick med min s9 när jag köpte den.
Ibland funkar det inte att använda sonylurarna. Då är det smidigt att ploppa in en av icon x lurarna i högerörat så märks det inte att man har lurar på, och man behöver inte kånka runt på sonylurarna när man går i affärer och måste prata med folk.

Jag fick dessa nya galaxy buds pro när jag beställde min s21 ultra på telenor så nu får mina icon x pension till returen. Ljudet är numera sprucket så...det var dags att ersätta dom.

Nu blir mina sony lurar och de nya galaxy buds pro nästa parhäst hemma hos mig 😄

Har också dessa lurar men upplever att de inte är så bra. Har dock aldrig testat några andra true wireless lurar förutom första generationens airpods.

Tycker sony tappar anslutningen ofta i en av lurarna eller så kopplar den ifrån helt och då måste man trycka på luren för att den ska connecta igen. Har man mössa/luva på sig och det råkar komma åt touchytan så ger den ofrivilliga kommandon, så får då stänga av den funktionen i appen.

Bra ljud och ändå nöjd med produkten men sneglar på airpods pro för tillfället.

Av Koyaanis

Beställde en LG CX 65" den 24 november ifrån mediamarkt med hemleverans (bor i Göteborg) men fick mail om att den finns att hämta i Barkarby. Pratade sedan med kundtjänst och de sa att det inte var några konstigheter utan att den kommer att skickas hem till mig ändå.

Är det någon annan som beställt ifrån Mediamarkt under Black-Friday veckan och fått sin TV eller iaf fått ett bekräftat leveransdatum?

mvh

Av Koyaanis

Är det någon skillnad på hur mycket RAM en dator med M1 och Big Sur kräver jämfört med x86 och Big Sur/Windows?

Anledningen jag frågar är att en Apple Air med 8gb låter väldigt lite, men det kanske inte är så illa som det låter?

Av Koyaanis

Hejdå batteriet

Av Koyaanis
Skrivet av Aka_The_Barf:

fattade jag artikeln rätt så var det på high läget för 3080 och 3090 medan AMD kortet körde ultra. luddigt skrivet om det stämmer. swec kanske måste kompetens testa sina artikelskrivare för där fastnade jag ett tag och förstod inte riktigt vad dom menade, jag kanske fattat det fel endå?

Gjorde exakt samma sak!

Av Koyaanis

Hur mår batterierna av så snabb laddning egentligen?

Av Koyaanis

Hoppas på uppköp, vill se ett mer diversifierat Nvidia.

Av Koyaanis
Skrivet av kelthar:

Varför är 10-15% skäligt? Hur kan du avgöra hur mycket som är skäligt? Hur mycket marginal får Apple ha som mest, efter alla kostnader?

Undrar precis samma sak som du. Många som påstår att 30% är för mycket. Så fort man frågar dem varför så blir det tyst eller så kommer de fram att det är en åsikt tagen ur tomma intet.

Av Koyaanis
Skrivet av PlogarN97:

Hur ger aktierna 10k? Är det genomsnittlig ökning av depån eller är det 10k utdelningar?

Snitt värdeökning per månad för förra året. I år har jag snittat 15k i månaden, men året är inte slut än så kändes menlöst att skriva årets ökning.

P.S utdelningar är medräknade där också. Men fick 30k i utdelning förra året.

Av Koyaanis

IT Specialist 26k netto 34,5k brutto.
Aktie intresse vid sidan av. 10-15k netto

Av Koyaanis

Köpa Nvidia aktier för 20k eller ett grafikkort för 20k Hmm..

Av Koyaanis

Svårt att tro att detta skulle vara en bubbla, en korrektion på techsektorn kan jag tänka mig (-10%). Men bubbla har jag mycket svårt att tro. Tech är framtiden och inte någon tillfällig fluga.

Av Koyaanis
Skrivet av pv2b:

Men varför ska Apple ens ha en spänn bara för att man kör applikationer på telefoner som de tillverkat? Det är ju helt skruvat.

Det är inte så att Apple ger bort telefoner gratis. De säljer telefonerna som kunden sedan äger. Det är kundens telefon och kunden bör själv kunna köra vad han vill på den utan att Apple ska ta betalt för förmånen.

Sedan är det ju okej om Apple vill ta provision för att de säljer grejer i sin affär. Problemet uppstår dock när att man är tvungen att använda deras affär för att över huvud taget installera något på telefonen.

Så hur skulle det bli med säkerheten om man kunde sideloada appar eller en alternativ butik skapades? Vi skulle få det som på android där det är fullt med virus, malware och annat skit.

Av Koyaanis

Känns som ett vettigt pris.

Av Koyaanis
Skrivet av hakro807:

Apple uppskattas ha en vinstmarginal på omkring 90 procent på sin App Store. De skulle alltså (allt annat lika) kunna sänka sin avgift till 3 procent och ändå gå med ett litet överskott. Det finns inget som helst moraliskt försvar för den typen av vinstmarginaler.

Du får det att låta som att vinstmarginal är något dåligt. De skulle kunna ha en 99,99% vinstmarginal, det betyder inte att utvecklare inte får sina 70% av vinsten. Finns inget omoraliskt att ha en hög vinstmarginal.

Sen får du inte glömma att appstore inte är ett eget företag. Vinster ifrån en avdelning finansierar något annat någon annanstans.

Av Koyaanis

@whisky: Tycker apple som företag har rättigheten att göra precis som dom själva vill med sin prissättning. Men är övertygad om att ifall apple tagit 80% av all försälning så hade det blivit deras egna fall, marknaden styr.