Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av Swedishchef_90:

Finns inget som visar att närvaro på kontor är bättre.
Övervakning av människor har aldrig gett något positivt.

Mätt resultat av individen istället för aktivitet.

Jag har kollegor som tar 2h på vissa uppgifter som en själv tar 20min. De är dock 100% aktiva med att göra fel 😀

Eller så är det kanske mer noggranna och inte behöver göra om jobbet senare

Av Dr.Mabuse
Skrivet av BergEr:

Alla länkar du klickar på loggas, klickar man i att det måste vara vpn så skickas även all trafik genom jobbets vpn vilket ger full tillgång till allt du gör.

Intune adminsen kanske inte har insyn men andra på IT ser ganska mycket från jobbtelefonerna.

Bara avtala bort sen tuta och köra. Inget som sker på en jobbdator eller jobbtelefon är privat information, säkerhetsavdelningen ser allt.

Varför hitter du på saker? Trist när diskussioner blir konspirationer.... ovärdigt.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Swedishchef_90:

Om du har fiber framdraget redan så betalar man anslutningsavgift (stokab i Stockholm) och sedan avgiften till leverantören.

STOKAB och andra nätägare levererar endast svartfiber så utifrån den vetskapen kvarstår bristen på logik i ditt föregående inlägg.
Vem ska du byta mot när ingen fiberleverantör levererar ljus?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Swedishchef_90:

Fast "öppen" är det ju inte, du betalar årsavgift för att få möjligheten att välja operatör för en högre avgift.

Oftast spar man in byteskostnaden på 1-2år

Vet inte hur du resonerar. Nätägaren bakar ofta in nätpriset i abonnemanget så det går inte att välja bort. Övriga operatörer på det öppna nätet kan inte heller välja bort nätavgiften till nätägaren. Det som återstår då är att låta dra in egen fiber i fastigheten vilket kostade c:a 20.000 pre Covid och inflation. Det är inte en summa man sparar in på 1-2 år. Så vad är det jag missar?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av IceKey:

Hade då aldrig låst in mig i en operatörs egna nät som Bahnhof. Öppet nät där vem som helst kan konkurrera är och föredra oavsett om det är Zitius, Global Connect eller iTUX. Bahnhof har ju lite lustig routing dessutom, då de inte agerar längre på alla IX:är i Sverige.

Bahnhof har hållit på sådär i över 20 år eller nå't. Kommer ihåg när man lirade CS och satt på Telias nät och ville spela på en server i Bahnhof's nät, då gick trafiken över Danmark eller Tyskland bara för att snåljåpen inte ville betala transitavgiften typ var annan månad. FTP fungerade inte alls.

Jag hoppade av Bahnhof vid flytt från lägenhet till villa. Fick inte ta med mig abonnemanget. De villa ha betalt på både platserna vid övergång. Nu var jag ute i god tid och kunde säga upp både abonnemang och bekantskap när jag lämnade över nycklarna.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av petter_mattsson:

Har uppdaterat artikeln med en länk till produktsidan. Du har nog också säkert rätt i att det kan handla om maxtemperaturer snarare än idealtemperaturer, det utvecklas dock inte av tillverkaren heller.

Så då är det fram att hitta på saker...?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av LeifSandvik:

Det är ett sluttande plan förstår du väl? Förbjuda Ctrl+C följt av Ctrl+V är väl inte inte upp till arbetsgivaren att bestämma?
Det är så skevt så att man tappar hakan här. Helt otroligt ju.

En arbetsgivare har väl all rätt i världen att skydda sina immateriella och intellektuella rättigheter lika väl som han får sätta hänglås på dörrarna till arbetsplatsen? En arbetsplats är inte den anställda privata dagis.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Haglund:

Vem skriver ens inlägg på Facebook längre..

Några AI bottar...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Alphahanne:

Min gamla Commodore 1084 började tjuta i en väldigt hög frekvens för några år sedan. Har inte använt den alls sedan dess, vill inte riskera att något havererar kapitalt.

Jag har varken utrustning eller kunskap att reparera gamla CRT-skärmar så undrar om någon känner till någon som gör det i Stockholmsområdet? Det finns bara inget bättre att ansluta en C64 till så går den fixa vore det mycket värt.

https://www.tomi.se/

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Kablash:

CPUn blir snabbare med röd färg.

Bara om det är Ferrari röd

Av Dr.Mabuse
Skrivet av norrby89:

Det spelar enormt stor roll, dels så fort man hanterar kunders data så kan gdpr göra det till en mardröm! Sen som för mig som gör ritningar för drivsystem och mer eller mindre alla dokument som jag hanterar/använder får inte lämna företaget utan att flera personer godkänner det hela, att ha minsta lilla risk att något hamnar på en server utanför företaget gör att dessa går bort, samma kommer gälla alla större företag mer eller mindre.

Copilot for Microsoft 365 isolerar din data från omvärlden.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Molotov:

Hur blir datorn infekterad av alla dessa virus mm av att bara ansluta utan att göra nått vidare?

I korthet; det finns "maskar" som konstant sniffar internet efter oskyddade enheter och angriper olika kända sårbarheter i vissa protokoll för att ta kontroll över datorn.

Av Dr.Mabuse

Glömde dra ut "internet-sladden" vid ominstallation och vips så hade jag grannarnas skrivare installerade. Heja BBB!

Av Dr.Mabuse
Skrivet av tonii:

Menar du 20? 2ms betyder att du knappt att lämnade det interna stadsnätet/peeringen innan du nådde fram till servern.

Som referens har jag ~5ms i ping till ping.sunet.se och bor i mellersta norrland med fiber.

Nope, 2ms. I regel aldrig över 4ms ping.sunet.se. På den tiden gick trafiken över ATM innan det blev ethernet för hela slanten och latensen ökade lite. Ligger nu på stadiga 3ms med Telia och FTTH.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av pv2b:

Jobbigt när det tar ~2 timmar att ladda ner en uppdatering på ~8 GB bara innan man kan spela

Det är som dagens reklam på TV. Man går och gör annat under tiden Lagar mat, besöker huset, ägnar sig åt navelskådning...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Dinkefing:

Ouch! 10/10 är alldeles för lite. Går inte att använda annat till att surfa lite lätt på enkla webbsidor. Tror även latensen kommer ta stryk med så dålig hastighet. Det funkade för tjugo år sedan men inte idag.

Räcker gott och väl för CS med bibehållen latens. Vad mer behöver man
Minns när man spelad CS på första gen ADSL från Telia och 8/1 Mbit med 2 ms!

Av Dr.Mabuse

Asus gör en SONY, Folk jublar och skyndar för att skriva bra omdömen, Bara för att sedan inse att det bara var spel för galleriet.
Zebran är ett randigt djur, girigheten går aldrig ur...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av KniFF:

Finns 9st manuella i Sverige och inga till salu, utbudet svek 😅 Tycka vad man vill om auto – ZF 8HP är en fantastisk växellåda som jag tar hellre än t ex DCT!

Vem försöker du lura? Du behöver inte ursäkta dit köp men det finns en anledning till att Porsche ratar momentomvandlare i sina sportbilar

Av Dr.Mabuse
Skrivet av frong:

Det har jag aldrig stött på under alla gånger jag vart i USA, och jag har vart i flera olika delstater. Har du någon länk där man kan läsa om det?

Nej, jag har ingen "länk". Jag är källa och det är min personlig upplevelse från bl.a. North Dakota, Wyoming och norra delar av Colorado. "Enter zip code" stod det på displayen. I NY och andra mer civiliserade storstäder har inte jag heller upplevt detta problem. I glesbygden och reservaten hände det att man stötte på modem emellanåt, fast det var i ärlighetens namn inte på så många platser. Så fort det fanns ett samhälle fanns det också LTE.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Discovered:

Det är väl klart som fan alla försöker göra sina tjänster beroendeframkallande... Och EU ska fan inte in här och reglera!😡 Låt föräldrar ansvara över sina egna barn.

Efter decennier av curlande klara de dessvärre inte av det själva längre.