Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av Binky:

så tolkade jag det som att kanalbytet, enligt dig, kan ha löst problemet. Det är felaktigt. Återigen, så vida problembeskrivningen vi fått är korrekt.

Jag har sett liknande problem tidigare som löst sig med kanalbyte som enda åtgärd. Jag har även sett liknande problem i trådande nätverk som löst sig med byte av nätverkskabel. Som vår käre vän sir Arthur Conan Doyle sade: "Once you eliminate the impossible, whatever remains, no matter how improbable, must be the trut"

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Binky:

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg: #17034420 så är det inte möjligt för accesspunkten eller routern att slumpmässigt prioritera trafik på det sättet. Ett bandbyte alternativt frekvensbyte skulle alltså inte lösa TS problem. En avancerad brandvägg skulle kunna prioritera vissa applikationer över andra, men jag är tveksam till att den kan prioritera vissa applikationer över andra, baserat på vilken adress den försöker nå. Här kan jag dock ha fel.

Du vantolkar mitt inlägg. Jag syftar inte på prioritering utan felaktig kanalinställning. Om du ligger på kanal 1 ska din granne helst ligga på kanal 6 eller 11. Ligger han på kanal 3 kommer han överlappa kanal 1 och 6 med störningar som följd. Att köra mellan två filer, om vi ska använda din analogi, fungerar så bra i verkligheten heller. Är så fallet kan ett kanalbyte definitivt avhjälpa. Det utesluter såklart inte eventuellt anda orsaker.

Av Dr.Mabuse

@Laban80: Misstänker att kanalbyte fick bort dig från en störande granne som överlappade ditt nätverk. Det händer att folk som inte vet bättre manuellt konfigurerat sitt nätverk på 3 eller andra mellanliggande kanaler i tron om att han får bättre mottagning när det i princip innebar just det motsatta. Det är alltså bättre att ligga på samma kanal som grannen om det inte finns någon ledig. Så länge ingen manuellt konfigurerar sin router brukar detta hanteras automagiskt...

Eller så väljer du 5 GHz bandet om dina enheter stödjer det. Det finns mer utrymme där...

Av Dr.Mabuse

@TheMuffinMan: Jag använder mig av ett exceldokument där varje rad tilldelas ett löpnummer, samma som kvittofilen; 0091.pdf.
Genom att använda filter är det enkelt att sortera och söka efter kvitton ifall det behövs.

Av Dr.Mabuse

@rgolsson: Hjälpte en vän som köpte tre stycken. En gick bara inte att ansluta. Vi prövade det mesta; fabriksåterställning, firmware-uppgradering, manuell konfiguration av SSID med PSK osv men den fortsatte vägra över trådlöst. Med fast IP och över ethernet fungerade den (men den fortsatte lysa rött).
Har du onödiga problem som man inte borde ha så gå tillbaka med den och be att få en ny. Tror inte felet är med din router.

D(own)-Link fortsätter imponera med sin "kvalité".

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Zargoz:

Istället för att skydda användarna så skyddar ni bedragare... ja ja då vet man.

Skickades från m.sweclockers.com

Man är väl oskyldig till motsatsen bevisats Dessutom får man väl hoppas att personen i fråga spärras under utredningen.
Dessutom så har GDPR ganska så saftiga bötesbelopp om ansvarig redaktör missköter sig som ...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Bad Habit:

@Chrisj:

Det är inte sant.
Har du skickat fel så kan du kontakta bank så för de tillbaka pengarna inom 1 dag.

Nu vet du inte vad du talar om. Jag var tvungen att godkänna återbetalning av felaktig insatt belopp. Det tog dagar trots samma bank i bara administration.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Neon:

D.v.s jag hade inte fel, en väldig massa uppdateringar med ganska korta intervall. Det blir ju inte bättre av att man har flera sådana datorer att underhålla. Så gott som Samtliga uppdateringar har krävt handpåläggning av någon form.

Jag ser två fel med dina argument: 1) Samma uppdatering installeras flera gånger, något annat är fel. 2) Office 2010 uppdateringar är inte detsamma som Windows 10 uppdatering och dessa går att inaktivera.

Inte för att vara den men din kritik låter lite missriktad...

Edit: såg att nån redan påpekat 1:an. Pröva kör en reparation av Office, det kan hjälpa.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av EnEfterblivenLama:

@Bernd_P1: Tack! Vad menar du med "använd helst 2 st olika 6+2 pcie power kabel och inte daisychain via samma kabel" Vad är daisychain?

Daisy chain är i princip seriekoppling. Bernd_P1 menar alltså att du ska använda två separata matningar till ditt diskreta grafikkort (GPU) och inte en splitter (ej Daisy chain). Om det är någon skillnad i slutändan är jag osäker på.

Av Dr.Mabuse

@Dybbnan: Kan detta vara något? https://www.hermelinhandels.se/
Finns i GBG så det är inte så långt bort...?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Lengab:

Jag har tänkt att pensionera ett gammalt telefon nummer helt men jag har MS kontot på det. Hur byter man?
Jag har rotat runt jättelänge.
Tack på förhand;
Lennart G
Norrköping

Har du prövat detta: https://support.microsoft.com/en-us/help/12428/microsoft-acco...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Aktsu:

Fast behöver du bil i tjänsten behöver du inte förmånsbeskattas, du förmånsbeskattas för att du använder bilen som arbetsgivaren betalar även i privatlivet. Vill du inte ha en bil behöver du ju inte använda tjänstebilen privat och således inte betala för den. Jag förstår inte vad du klagar på egentligen, antingen vill du ha en bil och då är förmånsbil faktiskt fördelaktigt även med skatterna jämfört med att köpa bilen privat, eller så vill du ha en bil och då behöver du inte använda den privat.

En personalbil förmånsbeskattas ju för att du betalar för bilens kostnad med bruttopengar, dvs oskattade pengar. Sist och slutligen blir du ju ändå billigare (trots alla skatter) än att gå och betala för bilen med nettopengar så att det är en "förmån" är ju rätt uppenbart.

För övrigt är skattepliktiga förmåner medräknat i pensionsgrundande inkomst när vi pratar om den allmänna pensionen, vad gäller tjänstepension är det en förhandling och det är inte jätteovanligt att avsättning sker baserat på en lön innan avdrag.

Det är ju pengar du annars behövt betala själv i vilket fall som helst. Köp mat för de 800-1000 kronorna du sparat på att arbetsgivaren betalade din trängselskatt åt dig om det gör dig gladare. Idén är ju som sagt att arbetsgivaren har betalat något åt dig istället för att ge dig de pengarna i lön, det spelar ingen roll om det är mat, bil, trängselskatt, försäkringar eller annat.

Som jag förstått det hela så lyfts trängselskatten ut från förmånsbeskattningen. Det innebär ett ökat administrativt arbete både för mig och min arbetsgivare med ökade kostnader som följd. Resor till och från arbetet måste deklareras separat där det som övergår 11.000 är avdragsgillt. Är det en förbättring?

En personalbil är inte detsamma som en fri bil vilket innebär både ett förmånsvärde och ett bruttolöneavdrag. Den pensionsgrundande inkomsten blir alltså mindre då ingen skatteväxling sker på bruttolöneavdraget. Är det en förbättring?

Med alla fördelar som följer en ökad kostnad denna lagändringen medför, vad klagar jag då på? Jo, det som diskuterades var påstående om att "resten av Sverige" är med och bekostar trängselskatten", vilket jag inte håller med om. Begriper du nu?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Aktsu:

Nja, förmån är ju precis vad det heter, en förmån som arbetstagaren får genom att arbetsgivaren betalar något som egentligen faller på arbetstagaren. Förmånen är helt enkelt att arbetstagaren inte behöver använda nettopengar till att betala något som alla andra betalar med nettopengar. Det är i princip som att arbetstagaren fått förmånen istället för lön vilket gör att man skall ta upp den till beskattning som om den vore lön.

Om vi inte hade förmånsbeskattning skulle vi som sagt se mycket lägre löner (och mycket lägre skatteintäkter) men mycket lyxbilar, bostäder och massa annat betalas av arbetsgivare istället.

Vad tar jag helst, en bil för 15k i månaden (med alla omkostnader) som arbetsgivaren betalar mig eller 15k extra bruttolön där staten tar 8k+ av pengarna? Räknar vi dessutom in att de slipper arbetsgivaravgift om man inte behöver ta upp sådana saker till beskattning är det ännu mer på bilen jag skulle kunna få. Dvs antingen tar jag mina mindre än 7k nettopengar och köper en Golf eller så får jag något betydligt roligare för samma kostnad.

Jag förstår förmånsbeskattningens existensberättigande rent allmänt.

Nu är det så att många förmånsbilar är sk personalbil, dvs dessa finansieras av löntagaren - och i många fall med bruttolön vilket påverkar den pensionsgrundande inkomsten. Är det en förmån att behöva en bil i tjänsten och samtidigt bli påsatt i båda hålen? "Sanningen" är med andra ord lite mer komplicerad och mångbottnad än vad trångsynta MP:are försöker få det till.

Ursäkta min infantila retorik. Ditt inlägg förtjänar mer respekt än så men jag måst dessvärre fokusera på lite annat just nu.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mithras:

Åja, du kan klaga bäst du vill men sanningen är att det är en förmån och som sådan så betalas den förmånen av skattepengar eftersom bilförare själva inte skattar på den förmånen.

Nu sätts den på de som kör i området istället. Precis som det ska vara.

Man kan tycka vad man vill om denna "fömån" men den betalas inte med skattepengar, den betalas idag av arbetsgivaren. Om sanningen skall fram...

"Förmån" är en godtycklig benämning på någon som staten vill beskatta men inte vet hur det skall rättfärdigas på annat sätt.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av anon5930:

Finns ett par stora problem. De som äger Atari-varumärket idag kan troligen gravt överskatta intresset för Atari (2600). Det är sedan inte samma Atari som under deras storhetstid. Prissättningen och hur dåliga de är på att berätta om sin produkt.

De kanske förösker rida på Blade Runner hypen?

Av Dr.Mabuse

Alternativ 1. En no brainer egentligen. Gick över till SSD helt och hållet för flera år sedan...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Awakeruad:

Jag vet inte om problemet med Expanse är skådespeleriet eller castingen. Särskilt hon som är nåt slags politiker i UN, och hon som är "Marsian marine" är helt fel för sina uppgifter. Manuset har ganska stora problem i andra säsongen också. Fortfarande en bra serie, men med irriterande fel.

Vad är det för fel du irriterar dig på?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Orisons:

...var är tron på att människan kan bättra sig själv?

Verkligheten har kommit ikapp manusförfattarna.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Red Beaver:

Min poäng var att det är långt fler bilar än 5% av vår bilpark som är 8 år eller äldre. Och om man skulle förbjuda alla dessa bilar skulle det slå hårt för de som inte har råd med en ny(are) bil. De som kör en äldre bil gör det oftast inte för att det är kul, utan för att plånboken kanske inte tillåter något annat. En äldre driftsäker bil kan du nästan köra gratis om man bortser från bränslet, medan en ny bil måste du serva på verkstäder för att behålla garantier, hemförsäkring, värdeminskning osv.

Enligt artikeln som visserligen är från 2012 är medelåldern på svenska bilar 10,2 år.
http://www.vibilagare.se/nyheter/har-finns-sveriges-aldsta-bi...

Alltså är det extremt många bilar det handlar om som ska skrotas och bytas ut. Och att ersätta dessa med nyproducerade bilar gör ju också skada på miljön.

Har aldrig påstått att 5% representerar 8 år gamla bilar och äldre. Ingen har sagt att bilarna i sig skall förbjudas. Jag har inte sagt att ingen drabbas. Jag har redan berört dessa punkter och bemöter du dem inte i sitt kontext uppstår ett meningslöst cirkelresonemang som inte leder någons stans.

Varje dag brottas jag med trafiken på Östermalm. Jag kan inte minnas sist jag såg en 5 år gammal bil eller äldre faktiskt. Det är inte vetenskap, nej, men det säger lite om vad det är för klientel som bor och vistas på dessa platser. Det är inte personer med låg inkomst som inte har råd att köpa en ny bil men jämna mellanrum. Det är inte heller personer som köper vilken begagnad bil som helst heller. Majoriteten äger nog en euro 6 bil redan.

När det kommer till bilars livslängs så menar branschen att den sjunker. Inte för att bilarna blir allmänt sämre rent maskinellt, utan för att allt fler bilar får kortare modellintervall samt att bilar får allt mer avancerad elektronik med i jämförelsen betydligt kortare livslängd.
Ju äldre en bil blir desto större risk att det inte längre finns reservdelar, eller till ett rimligt pris så att de efter c:a 5 år inte längre lönar sig att repareras över huvud taget. I samma grad innebär tätare modellprogram att andrahandsvärdet sjunker fortare vilket leder till att äldre bilar i större grad utlokaliseras till förorter och kranskommuner.

Vi får väl se hur det blir? Bara två år kvar!

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Red Beaver:

Jag skulle gissa att normalbilen har ett mycket längre livsspann än 8 år, och siffran 5 % tror jag är alldeles för liten.

Jaha?

Eftersom du prata om livslängd och inte anför några andra argument tror jag att du inte begrep mitt inlägg vilket gör det lite svårt att föra en saklig diskussion. Tror gör man i kyrkan