Inlägg

Inlägg som Vasadu har skrivit i forumet
Av Vasadu

Borde de inte komma usb-c tangentbord och möss snart? Hade jag valt om jag skulle köpa något jag tänkt ha några år framåt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vasadu

@vompen:

Prata och GÅ MED I FACKET genast innan du tar detta vidare.

Pratade med en i personal på en 7 eleven nära där jag arbetade innan. Fick veta hon inte fick betalt för alla timmar, främst kväll. Var en ung tjej typ 19-20 så peppade henne att ta upp detta och självklart gå med i facket... (Ja, vi var på 7 eleven ofta... =P )Hon tog upp detta mer arbetsgivaren, men hoppade över att gå till facket. Såg inte henne mer sen där... visade sig hon inte hade ordentligt anställningskontrakt heller så de struntade bara i att ge henne mer jobb efter detta. Man kan säga både de ena och de andra om facken... Men har du en oseriös arbetsgivare så behövs de och kan göra skillnad. Och svårt att veta detta på förhand.

Av Vasadu
Skrivet av Alakai:

Tackar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vasadu
Skrivet av Falcon:

Precis vad jag skrev också, human politik. Dit hör väl välfärd, eller vad var din poäng?

Det var nog användandet av "" runt human som väckte frågetecken. Men annars är nog allt helt okej.

Av Vasadu
Skrivet av kwame:

http://www.metro.se/nyheter/kvinna-pa-asylboende-ska-ha-hotat...

Ganska skrämmande måste jag säga. Om det hade varit EN person som hade flippat ur pga detta så hade jag inte reagerat så starkt. Men 30 vuxna män, vill våldta och döda en kvinnas son, enbart för att hon inte har någon man vid sin sida?

Varför utvisas dom inte omgående? Varför får de leva kvar på boendet, men kvinnan flyttas och sen ska det tydligen vara en lösning på det hela? Känns ju knappast tryggt att ha dessa i Sverige, hon hade turen att det fanns en dörr som skyddade henne. Nästa kvinna ute i samhället kanske inte har lika tur.

Någon mer än jag som tycker att detta är helt sinnes? Känns inte tryggt att flickvännen är utomhus själv längre, vafan, hur stora är oddsen att 30 stycken "skeva" personer hamnar på exakt samma boende? Dessa är 30 potentiella våldtäksmän, om allt som krävs är att kvinnan ej har en man vid sin sida..

Varför man inte utvisar dessa personer? Döms man för brott i Sverige och inte är svensk medborgare så är de vanligt att man också utvisas. Så de är inget som säger att de inte skulle utvisas för detta. Men... och de finns ett stor MEN... I en rättsstat, som jag hoppas Sverige är och vill fortsätta vara så ska man inte dömas utan rättegång. De är inte rätt att utvisa någon för att man råkade få galna grannar på flyktingboendet man hamnade på. Var och en handlingar måste bedömas enskilt. Sen har vi detta med bevis, och rimligt tvivel. Finns massor med skyldiga personer som går fria... och så måste de vara för att vi inte ska döma massa oskyldiga personer. Våldtäktsmän och mördare, med svensk bakgrund och med invandrarbakgrund.

Så jag skulle säga att de är huvudanledningen att man inte bara kan "utvisa dem". Hur tänker du om detta. Tycker själv inte man ska få asyl och bete sig som ett svin... Men inser också svårigheten. Vill inte skicka iväg en flykting för den granne är ett svin. Hade varit väldigt orättvist mot den personen som blir oskyldigt drabbad.

Av Vasadu
Skrivet av Dailou:

@Vasadu: Exakt , tack för att du visar intresse!

Så länge du är medveten om de och pengar finns i överflöd. Mina sämsta datorköp har varit mina dyraste, och de var okunskap från min sida. Så vill bara hjälpa till

Av Vasadu

En dator för 40000 kr är pengar i sjön... De sista 20 000 kr du lägger kommer inte göra någon skillnad... och om 5 år kommer den inte vara mycket att ha oavsett. Så köp en nu för 20000 och ett till om 3-4 år för 20 000 till. Mycket smartare. Men visst... har du 100 000 000 på konto så behöver du förstås inte bry dig.

Av Vasadu
Skrivet av JonasSte:

Hejsan alla clockers!

Sitter på ett gtx 680 i skrivandets stund, och känner att det är dags att införskaffa ett nytt grafikkort!
Kollat runt på tester och är inne på att köpa ett MSI gtx 980ti, dock är jag lite osäker om man skall vänt till nästa generation GPU:er kommer, nästa år.
Tänkte höra vad ni har för åsikter å tankar kring det innan jag slår till!
Kan de vara så att ni rekommenderar något annat grafikkort än 980ti?

Tack på förväg!

Jag skulle säga nej... Förutsatt du har andra intressen där några tusenlappar skulle ge dig glädje.

Av Vasadu

I en sån här situation använder man sina kunskaper och sin slutledningsförmåga. Ni har säkert haft någon uppgift i skolan där ni lekt med batterier och lampor och annat på fysiken. Googla strömbrytare... metall mot annan metall leder ström... kan man isolera detta så strömmen inte hamnar på fel ställe (tejp). Du har alla kunskaperna, så varför skriker du på HJÄLP... fråga istället efter vart man kan köpa en ny strömbrytare eller hur man skarvar en kabel enklast.

Av Vasadu
Skrivet av Åsa-Nisse:

Det var det jag hade tänkt föreslå, finns oftast ingen anledning att stanna vid ett gammalt BIOS, och det är så pass enkelt och det går så pass snabbt att uppdatera ett BIOS.

Plus att du får ju denna förbättringen: Improve SSD Performance

Och vem vill inte ha det?

Bra att det löste sig i alla fall.

Kan säga att de var inte min första gissning. Fick faktiskt bra hjälp av Microsoft support... men de var inte självklart för dem heller. Utan de var mer... Ja... de måste vara något fel på hårdvaran. De ska funka. Uppdatera bios och all annan firmware, och återkom om de inte funkar.

Av Vasadu
Skrivet av Tenkai Star:

Det är verkligen så. Jag funderar på ny CPU och vill stödja AMD men samtidigt så verkar Intels CPU:er så mycket bättre så känns lite som välgörenhet.

Skrivet av Herr Kantarell:

Det en del har glömt bort var att AMD hade bättre GPUer för pengarna tidigare nämligen 48xx och 58xx serierna.

nVidia var före med en ren DX11 arkitektur och AMD var efter med sin GCN.

Fury var lite av en besvikelse med endast 4GB och 28nm.

Behöver inte stödköpa en CPU... de håller inte Intels klass och inte gjort på länge. Om de inte kommit på något otroligt smart med Zen är de hopplöst efter både gällande tillverkning och kretsdesign. GRAFIKKORT däremot... Finns utmärkta 390 kort som kostar 500 kr mindre och är därför ett bättre val eftersom de prestera så gott som exakt lika bra (i genomsnitt). Köp ett AMD grafikkort för din egen skull... Och när du väljer vinterdator välj AMD varianten. Sweclockers är inga fanboys utan korten är lika bra, fast på lite olika saker.

Av Vasadu

Tack för alla förslag och hjälp

Problemet är äntligen löst efter att ha testat en mängd nerladdnigar av olika ISOs och annat.

Mitt problem löstes genom en uppgradering av mitt moderkorts BIOS. Knappast de jag skulle gissa på, men löste problemet. Tack igen, och hoppas detta kanske kan hjälpa någon annan.
(Har för övrigt ett Gigabyte G1 Sniper Z97 Moderkort)

Av Vasadu

Bra fråga... Jag lyckas i vart fall inte! (Har en tråd där jag hoppas få hjälp att lösa problemet)

Så stanna Insider så länge är mitt tips... (Nej jag är inte bitter.......)

Av Vasadu
Skrivet av FlashTec:

Hej,

Vilket är egentligen bäst av Corsair AX760i och RM750x?

Strunta i hur mycket dom kostar, förbise gamla rapporter om felaktiga nätagg med mera, vilket är bäst på att göra det den ska. AXi har ju lite tid på marknaden och kostar mer, så är en högre kostnad ett recept för bättre komponenter och därigenom bättre, RMx är nytt men tycks få toppresultat lite överallt.

Vet att det där blev lite motsägelsefullt då jag skrev att man skulle strunta i vad dom kostar men men...

Och snälla förbise alla andra nätagg Denna tråd gäller bara dom två ovan nämnda nätaggen.

Skulle nog kört på RM agget... AX modellen kanske är något mer påkostad möjligen...Men den ska bara leverera ström... och RM gör detta väldigt stabilt och effektivt. Sitter på ett RM agg själv (utan X) som jag inte inte märkt av än... fläkten har aldrig startat... vet inte om den fungerar ens

Av Vasadu
Skrivet av Svampen:

Jag installera win 10 nyligen och hade också lite dilemma med att den avbröt installationen.
Jag lade win 10 x64 ison från microsoft på stickan mha rufus och sardu.
De funka inte så testade disk image writer.
Samma problem.

Skaffade då en alternativ win 10 x64 iso från annat håll och denna fungerade klockrent.

Så antingen var isofilen från microsoft trasig i sig eller så hade nedladdningen gjort den corrupt.

Har du bara en giltig ex win 10 home x64 key så räcker det ju med vilken win 10 x64 home iso som helst =D

Mycket tacksam för svar. Har letat en alternativ ISO på microsoft sida... Men inte hittat. Vet du om den finns där eller tänkte du mer alternativ än så. Jag är väldigt rostig på dessa eftersom jag slutade med allt som kan räknas som pirat på tidigt 2000 tal :P.

Jag har under tiden hittat mediacreation tool på microsoft hemsida... Har testat den en gång... fast då skapade jag inte ett installationsmedia utan installerade direkt... vilket inte gick. Testar igen.

Av Vasadu

Installera Windows 10 (clean) - Fail to boot -> Reset to previews install

Hej Sweclockers

Försökte förklara så tydligt jag kunde i rubriken vad som händer när jag försöker installera.

Jag vill installera windows 10 home. Har en USB (retail) att installera från... Detta fungerar inte. Väljer 64 bit men installationen avbryts efter första "loading system" (eller vad de nu står) har gått hela vägen... någon gång har jag fått se en windowslogga i kanske 1 sekund.
Sen startar daton om... och får igen välja 64 eller 32 bitars installation... och provar jag igen händer samma sak.

Datorn byggd på ett Gigabyte Z97 Sniper kort, 8gb ram samt Samsung 250 GB SSD.

Har tidigare kört Windows 10 insider, men den har tyvärr fastnat på build 10030. Men kan vara värt att notera att detta inte är någon uppgradering från windows 7 eller 8.

Har även provat att installera från stickan från windows... laddat ner uppdateringar och så vidare innan installation. När jag gör detta hamnar jag tyvärr på samma ställe som ovan... att jag får välja 64 eller 32 bitars... och sen stannar installationen på samma ställe.

Några förslag på hur jag kan lösa detta? Nerladdning av ISOs... sjusteringar av min dator... nytt bios (har version F5)... men vill inte lägga tid på detta om de inte är till någon nytta.

Av Vasadu
Skrivet av Kering:

Ja, jag förstod inte heller riktigt. Jag har ju lagt mig på 970 med anledning av priset

Och här kommer en revidering efter lite input av er gubbar. Har tagit bort skärmen då jag inte är säker ännu på vad jag skall ha. Ni kanske har några tips på en lämplig skärm som inte kostar kallingarna?

Funderade på Acer Predator 27", 144 hz med G-Sync. Problemet är att jag vill inte gå lägre än 27" och då sticker det iväg lite när jag vill ha hög hz och kanske G-sync på allt.

Vad jag förstår det som kan jag ju inte ha freesync som nämndes ovan, isf behöver jag byta till annan GPU?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8581393/2015-10-06-v3http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8581393/2015-10-06-v3

Enligt mig är de din gigantiska (och jättedyra) SSD som sänker din speldator. Skulle kalla detta en speldator för 18 000 kr eftersom skärmen kostar 5000 kr. Sen om man räknar med microsoftskatten på 1000 kr (vilket du precis som annan skatt måste betala). Sparar du 2500 kr på din SSD kan du köpa värstinggrafikkort, och en mekanisk hårddisk eller extern hårddisk för lagring. Personligen klarar jag mer än väl på 250 GB.

Av Vasadu

Fast i detta fall tror jag paragraf 12 kan vara relevant. Självklart om man köper något tillsamman och betalar hälften var under 10 år tid så bör man dela... men är de inte så... då får man gifta sig om man vill ha hälften.

12 § Vid bodelningen skall först sambornas andelar i samboegendomen beräknas.

Fast jag vet faktiskt inte vad som gäller här... känns konstigt att dela om man inte betalat för egendomen gemensamt... eller man på annat sätt gemensamt skapat något värde... tex om en part jobbar och den andra sköter gemensamma barn eller så. Då kan jag hålla med om vem som tjänat pengarna spelar roll.

Jag hade inte delat utan prövat de i rätten om din före detta sambo önskar detta.

Av Vasadu
Skrivet av Jesperhoffstrom:

Jag har ett R9 290x från gigabyte liggandes hemma då det inte verkar starta längre. För ett tag sen så nörjade det strula då fläkten på grafikkortet startade och sen ganska direkt stannade och datorn startade inte heller. Nu så startar inte ens fläkt men med grafikortet ute fungerar allt som det ska. Vad är problemet?

Det går inte svara på din fråga med den information du ger. Vad man däremot kan hjälpa dig med är olika saker du kan testa. Steg ett för mig hade varit att testa grafikkortet i en annan dator. Vad händer om du monterar i grafikkortet där?

För övrigt... Funkar din dator utan problem med annat/inbyggt grafikkort?

Av Vasadu
Skrivet av anon42512:

Broadwell som det pratats om i tråden har bättre spelprestanda.

Jag skulle titta på Z170 ändå...