Inlägg

Inlägg som Vasadu har skrivit i forumet
Av Vasadu
Skrivet av SunsetAmethyst:

@sesese: Tack för dina visa ord men jag är 36 år gammal, datorn är en gåva från en släkting som ärver en hel del pengar. Så oroa dig inte för min ekonomi, jag kommer inte slösa ett öre

Oavsett om det finns pengar tycker jag detta är pengar i sjön.... skillnaden från 25 000 kr till 50 000 kr är minimal både i upplevelse och livslängd. Köp istället en dator nu och uppgradera den sedan om 4-5 år då hårdvaran är gammal (oavset om ni köper för 25 eller 50k)

Finns säkert någon som kan hjälpa dig med ett mer balanserat bygge.

Visst är det kul med pengar man ärver, men kul att ha pengar kvar och kunna köpa ytterligare en dator utan att fundera också... för jag antar att de inte handlar om 10+ miljoner.

Av Vasadu

Antar att 3D renderingen är huvudsysselsättningen. Spela är ingen problem. Vad har du för dator nu och vilka program använder du?

Vilka regeringstider har du idag på dina projekt?

Av Vasadu
Skrivet av igelkotte:

Om någon kom på idén att kopiera och ge bort cyklarna så skulle jag gärna ta dom om dom vore gratis Frågan är bara var jag ska ställa dom? Kanske någon kan piratkopiera fram lite mark också?

Cyklar går att köpa väldigt billigt, typ på biltema. Och finns ju väldigt billig film också... Men man kan ju inte välja BÄCK filmerna då utan man får titta på Chinesiskt eller Indiskt polisdrama då.

Det är egentligen inte så mycket att disktera... Människor som laddar ner tycker det är bra att njuta av upplevelsen av filmen utan att ersätta människorna som gör den. Sen är det sant att upplevelsen går inte förlorad för några tittar grattis... Men man kan ju inte hävda att man gör något som man är överens med ägaren av filmen om.

Ett bättre exempel är väl att tälta i någons trädgård. Trädgården finns kvar, oförbrukad... Och Campingen kanske kan ha lika många anstäda eller göra samma vinst.

Av Vasadu
Skrivet av rektor:

C More borde anpassa sin affärsmodell istället och börja tillhandahålla tjänster som konsumenterna vill ha.
Det går bra för Netflix och HBO. Men C More tycks leva kvar i något 90-tals kabel-TV universum.

Fast nu erbjuder ju C More BÄCK filmerna, via stream/internet. Så de erbjuder ju precis de som nerladdarna från Swefilmer erbjuder, förutom att de tar betalt men också att de har rättigheterna till materialet. (tror dessutom de går okej bra för C more... många som köper deras sport tjänst om inte annat)

Att säga att de inte erbjuder vad kunden vill ha är ju som att säga att cykelsäljare borde anpassa sig till vad kunderna vill ha och ge bort sina cyklar... och vill de inte göra detta så är det inte så konstigt om folk köper stulna cyklar för 50 kr... De borde ju inse vad kunden vill ha... Eller?

Av Vasadu

Följande... BLACKFRIDAY!

8 GB ram SSD, full HD, IPS... se vad de blir

Av Vasadu
Skrivet av Kronvrak:

På jobbet har jag blivit förtjust i Pilot BPS-GP (x8) bläckpennor. De har en 1,6mm spets som är lätt att skriva på lösblad och anteckningar på handen.

Hemma tar jag den första fungerande man hittar

Min favorit är Pilot SuperGrip (M). Samma bläckpatron som BPS-GP men med klick och skönare grep (enligt mig). Till vänsterhänta brukar jag rekomendera Pilot SuperGrip (F) (fin spets) eftersom risken för kladd är mindre än den redan bra mediumspetsen.

Av Vasadu
Skrivet av Apelsinsaft:

Hej kära sweclockers. Jag är i desperat behov av tips / hjälp. Det är så att jag och tjejen bott i lägenheten i 7 år och bestämde oss för att börja kika efter hus på landet. Så vi bestämde oss för att köpa ett "billigt " fint hus lite utanför för 1.3 miljoner .
Handpenningen på 15% har vi sparat ihop.
Började med att ansöka om lånelöfte från en seriös bank, dock gjorde vi det på internet, där vi fick fylla i vad vi tjänade, dom kollade så att vi inte hade några betalningsanmäkningar (vilket vi inte har). Vi fick beskedet att vi fick låna.

Så vi var med i budgivningen och vann den med ett bud på 1.3 miljoner.
Så vi skrev kontakt att vi skulle köpa huset hos mäklaren.

Sen ringde banken och sa att vi inte var beviljade lån pga att jag är egenföretagare, nystartad firma 6 månader gammal. Jag hade missat det i det finstilta och heller inte tänkt på det( Jag känner mig jävligt korkad, ja).
Förövrigt har jag väldigt mycket jobb inom byggbranschen, och har tagit ut en lön på 20 efter skatt varje månad. Men dom ville ha mer att gå på.
Flickvännen jobbar inom vården som sköterska med cirka 18 tusen i lön efter skatt.

Så nu står vi här med ett skrivet kontrakt och utan lånelöfte, vilket kan leda till kontraktsbrott som kan bli en mycket dyr historia .
Så är det någon som har någon ide om hur vi skulle kunna lösa detta så skulle det vara EXTREMT uppskattat!

Banker kan vara svåra. Hade själv svårt att utöka mitt bolån.

Då vände jag mig till Svea Ekonomi (motsvarande till bluestep och några andra). Där fick jag utöka bolånet... och ert fall ta ett bolån. Räntan var väl 6-7% eller något sånt där. Men när jag väl fick ett bolån kunde jag flytta detta till en vanlig bank med låg ränta. Kommer kosta ett antal tusenlappar extra, men har ni hittat ett bra hus så får de väl kosta de.

Kan tänka mig det kostar en 7000 kr i månaden i ränta. Men ni får bita ihop till att börja med och försöka hitta en annan långivare om några månader.

Av Vasadu

Äntligen ett rymdskepp med ljus och fläktar ÖVERALLT!

Av Vasadu
Skrivet av improwise:

Som jag ser det, alternativet är en dual eller tripple monitor setup och då blir det knappast bättre rent ergonomiskt. Och på en så här stor skärm kan man köra 4K utan skalning även lägnre stunder vilket gör att man slipper många problem. Men det är mina åsikter, behöver inte vara rätt för andra

Jag har ju köpt skärmen så jag har uppenbarligen tänkt som du. :). Hade 37 tums full HD tv som skärm redan 2007.... Och skärmen är bra. Blev bara inte så bra som jag trodde. Skärmen är som en kantlös 2x2 setup med 22"are... Tror inte du tänkt 2x2 som multiskärm utan 3x1... Och finns anledning man sällan kör 2x2...

Men detta är lyxproblem. Vill bara förmedla att de inte riktigt blev som jag tänkt... Och jag tror mindre kan vara bättre... Eller två skärmar med pivot eller något... Beroende på behov. Jag är inte missnöjd med min skärm... Rätt så fräckt i spel och man kan alltid lägga sin webbläsare i mitten av skärmen och leka 1080p där om man vill. Det är min upplevelse.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vasadu
Skrivet av improwise:

Inte för att vara sån men 4K är 4K oavset hur stor skärm man har, det är upplösningen som GPUn ska driva, inte storleken.

Själv funderar jag på om en sån här skärm räcker nu när det är dags att köpa nytt eller om det är lika bra att ta 2 direkt Kan tillägga att som systemutvecklare (med mera) så har jag MÅNGA fönster samtidigt att hålla reda på, ska man typ bara köra Word så blir det lätt lite stort. Nyckeln till framgång är att lära sig Windows fönsterhantering, eller skaffa något tredjepartsprogram för det.

Tänkte förstås en mindre skärm med 1440 upplösning då... Så klart. Windows fönsterhantering är en sak... dela upp skärmen i 4 bitar är ju ingen konst. Men de är just de att du måste vrida huvudet... uppåt, eller till höger eller vänster. För systemutveckling tänker jag pivot funtionen är viktigare för att rymma mycket kod. Eller kanske en 4k skärm som är mindre... Men kanske då inte med spelfokus utan får plats med mycket text.

Av Vasadu

Jag hade förstås bytt ut processorn mot en Ryzen och sparat massa pengar där... Eller om du har numbercrucher-behov skulle jag tagit en Treadripper...

Av Vasadu
Skrivet av TNinja12:

Hej
Så detta har hänt mig flera gånger nu och ibland lyckas jag fixa detmed tur och ibland inte, ibland när jag sätter på min dator så funkar inte mina två fans ovanför min processor, jag har totalt 5 fans, två framför en bak och två ovanpå min dator, första gången det hände lyckades jag komma in på dator konfigurationen och gå byta minimum cycle dller något sånt till 35% och när jag startade om så funkade det men sen hände det igen och med lite tur och några restarts så fizades detmen nu kan jag inte fixa det. Om någon kunde hjälpa mig skulle jag va väldigt tacksam.

Kan börja med att hjälpa dig det språkliga. Fan syftar på djävulen (oavsett om man tror på sånt nonsens eller inte). Möjligen kan det även syfta på fan som i en supporter av något... Både fan och supporter är låneord men okej svenska. En fläkt kallas dock inte fan på svenska utan då blandar du bara svenska och engelska. Fizades vet jag inte riktigt heller vad det är... misslyckades? Som någon trollformel i ett spel kan göra?

Gällande fläktarna ... har du problem med att de inte startar som de ska? Tips då är att koppla dem direkt till nätdelens ström om kontakterna på moderkortet på något sätt är avaktiverade... Men förstår inte riktigt frågan.

Av Vasadu
Skrivet av darknessviking:

@Vasadu: ah okej, jag har ett aevga(?) 1080 ftw som tydligen är bland det värsta man kan köpa så tror det kan fixa spel i 60.. hoppas jag...
var köpte du dit,och hade det några döda pixlar?
hur är det med det där ghosting och burn in som folk pratat om?

Köpte min skärm på Webbhallen. Tittar själv på nytt grafikkort och tycker det känns jävligt tungt... Titta på sweclockers test av fps i 4k upplösning. http://www.sweclockers.com/test/24417-evga-geforce-gtx-1080-t...

Världen är inte riktigt redo för 4k gameing än... Helt enkelt för tungt.

Inga döda pixlar eller någon burn in eller sånt störande. Inte vad jag märker i vart fall... Ghosting är det nog en del... Men som sagt så är jag ytterst casual när jag spelar. Jag tycker det är en bra skärm att titta på... Men jag är helt seriös när jag säger att jag skulle byta bort den för en mindre. Man kan inte ha fokus på hela skärmen helt enkelt utan måste flytta blicken regält. Skulle välja något mindre, även om det inte är något fel på denna.

Av Vasadu
Skrivet av darknessviking:

@Vasadu:

har du kvar skärmen har du spelat mycket på den, hur funkar det?
jag har en 40 tums tv ovanför mina skärmar som jag spelar på men vill ha en sån här skärm

Har kvar skärmen och spelar på den när jag spelar. Är nöjd med bildkvaliten och så vidare. Men jag är på inget sätt en gamer som sitter och stör mig på någon millisekund här eller där. Men att spela casual som jag gör går utmärkt.

Men trots de skulle jag nog rekomendera en mindre skärm... särskilt till spel. Av två orsaker. Driva runt 4 K är JOBBIGT för grafikkortet... Man vill ju gärna ha stabilt över 60 hz även om skrämen bara klara 60hz... och de fixar inte mitt grafikkort, och inte heller ett GTX1080... utan man ska gärna ha ett GTX1080 TI och ändå har man det jobbigt med fpsen. Det är ena anledningen... men kör man casual som jag kan man köra 1080 upplösning på skärmen till exempel.

Men finns ju även detta att skärmen är FÖR STOR enligt mig. Det är lite så att man får vrida på huvudet för att titta i ena eller andra hörnet. Skulle nog säga en 1440p och runt 27-32 tum är ett bättre val. Skulle själv välja de om jag inte köpt denna. Det är min erfarenhet av denna jätteskärm.

Av Vasadu
Skrivet av lord_vasagos:

E85 är inte sämre bara mer irriterande och som jag sa är min bil hybrid så jag kan välja e85 eller bensin även mixa efter behag och ekonomiskt blir kostnaden typ identisk per mil med bränsle men e85 kräver mer regelbunden service som är byte av olja i motorn och är jag som är lat och snål och kör bensin som blir billigare och bekvämare för man kan köra längre på en tank slipper oljebyte var 1000e mil och kan göra vid 1500mil eller så på bensin

Moralkakorna är att gäller det bil måste allt ska vara fruktansvärt miljövänligt men ändå sitter man och harvar på en 600w dator med max oc alla strömspararfunktioner off för att vinna 100mhz extra man inte behöver på hårdvara som är väldigt lortig att ta fram men där spelar det ingen roll ens man byter dator 3 gånger per år och använder mycket lortig energi för att driva den som är ok ...men satan om du inte kör på e85 eller sopsorterar så är du helvetes avkomma och känns lite hyckleri och gnälla på det som passar

Men back OT..så ser jag inget bra komma ur det och polarisarna är som du säger trevliga att ha kvar men då ska man ha lösningar som verkligen fungerar och inte är lika mycket politiskt spel som ett försök till förbättring och min syn på miljön är att vi är redan körda och ett cancer mot det mesta levande på planeten och problemen kommer bara växa för vi är för sent ute men för att kunna ha en någorlunda chans till någon vettig form av liv om låt oss säga 100år+ måste riktiga lösningar finnas och det här är inte en av dom det är lika mycket trams även om dieseln skulle behöva ses över

Då förstår jag bättre vad du menar. Alltså att det är besvärligare och sämre på alla sätt att välja "rätt"... Och då gör man inte de. Håller helt med dig där. Känns konstigt att de ska drabba den enskilde om den bryr sig tillräckligt när hela samhället ändå premierar de som struntar i de. Är ju trots allt totala resultatet som räknas.

Sen tror jag förstås att om miljöpartiet fått som de ville skulle bensinen kostat 40 kr litern och etanolen bara 20 kr. Men då bryr sig inte de andra partierna eller väljarna tillräckligt för att förändra så mycket. Och jag håller helt med dig att det ska inte vara upp till individen att ta smällen och få betala mer för att göra rätt.

Sen när det gäller moral i jämförelse med att använda datorer så tror jag det är så enkelt att för varje timme du kör din värstingdator med 1000W nätdel och inte kör bil så är det en stor tillgång för miljön. Och dessutom går din dator att köra på vatten och vindkraft osv... Men förstår även här vad du menar. Bör behandla allt miljöskadligt lika... är det riktigt dåligt så ska man visa det tydligt, och inte klacka ner på enskilda bilister. Och håller med dig där. Närmaste exemplet är kolkraft, användning av stål, och till viss del aluminum och att flyga som påverkar klimatet mycket.

När det gäller din syn att vi är redan körda så håller jag med dig också... men inte helt. Jag tror inte människor och inte politiker vill tillräcklig mycket... möjligen undantaget är miljöpartiet. Men det finns inte miljöpartier som har majoritet i alla länder, så därför kommer det inte gå ändå hur mycket vi än gör här. Men det jag tänker att man nog bör försöka en del ändå av två skäl... Dels kanske man kan få klimatförändringen att gå långsammare så de blir lättare att hantera förändringarna. Men också för att om vi till exempel bygger mycket järnväg, då är vi som land bättre förberedda när energi blir mer en bristvara. Då kan Sverige vara effektiv jämfört med andra länder för redan har system som kräver väldigt lite ström för vad det gör (typ transporterar varor och människor). Drar väldigt lite ström per person att åka tåg från Stockholm till Göteborg typ.

Och finns mycket floskler riktade till vissa väljare för man ska bli vald. Detta ersätter riktig politik som faktiskt skulle göra stora skillnader. Men det gäller fler områden än bara miljöpolitik.

Av Vasadu
Skrivet av lord_vasagos:

Jag säger att jag inte bryr mig om att köra ethanol för att det blir dyrare än bensin och kräver mer oljebyten och man får tanka oftare så det inte är värt besväret och jag är ingen miljökämpe

men sånna här förslag kommer alltid från miljöpartiet som kanske menar gott men ofta har lösningar som är korkade och tabort äldre bilar kommer leda till mer nybilsköp och fler bilar skrotas som ger större negativ inverkan på miljön än man vinner för det går åt så mycket energi för skrotning/tillverkning och är inte en bra lösning

Vist om man arbetar mot att få bort nuvande flottan av bilar för mer miljövänliga alternativ men nu tvingar man bort säkert hälften av alla bilar ur vissa zoner om det går igenom utan att få någon miljövinst samtidigt som många som arbetar inte har råd med nya bilar kommer få svårt att ta sig till arbetet för alla kan inte åka buss och är ett korkat förslag

Sen som med disel så kan jag förstå många blir förbannade som köper miljöbil som blir motsatsen och inte nog man att man inte kan köra vart man vill utan andra hands värdet kommer dö på drabbade modeller osv så det kommer inget gott ur det och du har rätt det är inte miljöpartiets fel utan dom som röstar på dom som är ansvariga

Tänk om man skulle göra samma sak på elektronik som någon sa ovan och som exempel så skulle alla 3 miljarder mobiler återvinnas skulle motsvara växthusgasutsläppen från fyra miljoner bilar och det krävs 5300kwh energi att tillverka en dator och 1.8 ton naturresurser och sen tillkommer energiförbrukningen så vi kanske skulle förbjuda alla datorer som drar över 150w och ska ha minimalt med komponenter vilket grin det hade varit på swec men när det kommer till bilar är det moralkakornas julafton trots att elektronik är jävligt lortig

Förstår vad du menar. Att vissa förslag inte är helt bra för miljön.

Jag vet till exempel att det inte är bra byta ut en fungerande bil mot en ny för tillverkningen belastar miljön mycket.

Men hänger inte med i ditt resonemang riktigt. Varför skulle etanol vara sämre än bensin för att det förbrukar mer olja (ut ett perspektiv ur global uppvärmning). Jag vet att olja kommer från fossilt kol, men går knappast en halv liter mer olja för man använder en liter etanol jämfört med bensin. Så förstår inte varför det skulle vara dåligt förslag från miljön om miljöpartiet föreslår man ska köra med mer E85 istället för bensin.

Hänger inte heller med vad du menar med moralkakornas julafton. Självklart är det moralkakor att vi inte gemensamt inte bör smälta polarisarna. Eftersom massa människor liv kommer försämras kraftigt... för vad någon annan har gjort. Och bryr man sig inte om andra människor så är man väl ingen trevlig person liksom. (Sen kör jag också bil... men bensin. Men jag vet ju att det inte är de bästa och tar bussen/cykeln ibland)

Av Vasadu
Skrivet av lord_vasagos:

Tror min focus kommer undan som är euro 5 etanol men kör såklart bensin ändå för orka byta olja oftare för ett bränsle som är lika dyrt..

Det låter som miljöpartiet idioti när det för att skapa en ny bil bränner mer energi än att köra en gammal som drar lite mer och är inte annat än ett politisk beslut för att visa att man värnar om miljön och en placebo lösning som är verkningslös men låter bra politiskt och kan inte förstå hur en del av befolkningen är så korkad att dom röstar på miljöpartiet men är dom som skapar sånt här

Inte för jag är miljöpartist... Men du menar att det är bättre för miljön att inte värna om miljön?

Som jag förstår miljöpartiet så tycker de inte du ska skaffa en ny bil alls. Och skaffar du en ny ska den helst vara väldigt liten motor eller en elbil. Tycker inte miljöpolitiken är partiets problem utan annat.

Av Vasadu
Skrivet av Dr. MASS:

"– Det är inte acceptabelt att barn blir sjuka bara av att andas luften, säger hon." Vad bra att folk kan fortsätta köra dubbdäck inne i centrum 24/7 då.

Skrivet av Bellerefon:

Justdetja, den där dubbdäcksmyten igen ja.

Minns jag inte helt fel så är en stor bidragande orsak till partiklar som roar sig uppe i luften från bromsar på bilarna.
Får en ju att fundera på hur miljövänligt det är med folk som kastar sig ut på övergångsställen av principsak för att markera mot bilförare..
(Eller bara av ren okunskap.)

(Stött på flertalet sådana, både som bilförare men även i bekantskapskretsen..)

Det finns förbud mot dubbdäck på Hornsgatan i Stockholm eftersom de hade extremt höga partikelhalter där. Finns även gator som stängts av för biltrafik i ena riktningen för att minska partikelnivåerna. Så man kan förbjuda även dubbdäck. Tänker att det är rimligt man hanterar partikelnivåerna i våra städer för att minska skadeverkningarna. Jag trivs med att bo i stan, men har inget större intresse att få KOL på kuppen.

(och när det gäller övergångsställen så är det som regel att bilföraren som inte ser sig för. Brukar bara gå ut när det är uppebart att bilföraren gasar på mot övergångsstället, de som visar hänsyn släpper jag förbi om det är smidigast)

Av Vasadu

Skärm tappar anslutning korta stunder eller några sekunder hela tiden

Hej

Tänkte höra om någon har bättre felsökar tips än jag kan komma på.

Mitt problem är att min skärm blinkar/flimrar... kort och gott så tappas anslutningen till skärmen korta eller längre stunder. Har 4k skärm och kör Displayport, Windows 10 samt ett Radeon 290 kort. Har testat följande utan förbättring

Testat annan kabel
Installerat om drivrutiner
Testat att köra lägre upplösning (1920x1080)
Avaktiverat och avinstallerat funktioner (som rekommenderas man tar bort om man googlar. Dessa problem var tydligen kopplade till gästkonton)
Installerat om windows helt utan att spara något (samt installerat senaste drivers)

Det enda jag känner jag kunnat utesluta är att det är fel på kabeln eftersom samma problem uppstod med ny kabel. Men är det skärmen eller grafikkortet eller mjukvarurelaterat. Det som talar för att det är grafikkortet/mjukvara är att jag har inga som helst problem i spel... Men hur ska jag testa och eventuellt fixa detta? Eller håller grafikkortet på att ge upp helt enkelt.... Å andra sidan vill jag inte köpa ett nytt grafikkort för att upptäcka problemet finns kvar.

Vad har ni för förslag på vad jag ska göra?

Av Vasadu
Skrivet av StickanN:

Kan väl kort och gott säga att jag har älskat dator- och tv-spel hela mitt liv fram tills ett par veckor sedan. Vad ska jag göra? Jag får ångest bara av att tänka på att jag inte vill spela spel längre med kompisar, vill inte sitta uppe tills solen går upp och spela med kompisar, vill inte spela, helt enkelt. Någon som har tips på hur man får intresse för spel igen? Någon som har Steam/LoL som man kan bli vän med? Någon ny som man kan spela med dag ut och dag in nu tills skolan börjar igen? Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till... Det enda mina nuvarande kompisar gör är att spela, det finns ett fåtal som tränar sport eller går på gym, man kanske ska börja med det? Gå på gym? Träna hemma? Brukade spela tennis från jag var 7-12 och squash från jag var 11-15 år gammal, slutade för det började bli tråkigt och blev sugen på att komma hem från skolan och bara spela spel liksom.

Någon som har tips på nya, unika, roliga spel som man kan köra antingen ensam eller 2 på? Eller varför inte flera personer?

Nu på kvällarna blir det mest att jag sitter i stolen och Discord med kompisarna men mutar micen, tjurar ihop mig i flera timmar sen går jag och lägger mig på natten...

Vet inte riktigt vart jag vill komma med denna tråden, tror jag börjar bli deprimerad... Inser att det är sjukt rörigt i mitt inlägg men kommer lägga upp det ändå för kommer nog inte att dö av det...

Hej StickanN

Tänk lite större! Jag antar du fortfarande är ung... Om du inte vill spela, vad kan du göra då?

Kanske ta och lära dig att programera? https://www.codecademy.com/ .... Och lär dig Python till exempel... kommer vara lite långtråkigt, men är sånt man måste nöta in bara. (är inte programerare själv... utan får mycket mindre betalt)

Annars är det bra att lägga lite mer tid på skolan... inte för att få betyg att visa upp, utan för att lära dig saker.

Kan börja spela Ultimate frisbee... Väldigt social lagsport som ger dig vänner i hela världen (eller europa i vart fall). Går bra att vara nybörjare som älder också eftersom väldigt få hör talas om sporten innan de är 15 år.

Annat tips.... Läs på om börsen och börja spara lite (tid och avkastning). Lyssna på börspoddar som prata-pengar och diverse annat... Money rules the world, whether you like it or not.

De är mina livstips... Sen kommer du sägert bli sugen på spela igen efter några dagar som framåtblickande målmedveten person. Hjärnan gillar snabba kickar som spel ger.