Inlägg

Inlägg som Vasadu har skrivit i forumet
Av Vasadu
Skrivet av klazyz:

Halloj Sweclockers,
Jag är på jakt efter en helt ny dator och har satt ihop en som jag tror kommer passa mig.
Tyvärr är jag inte helt säker på att jag valt rätt och att allt kommer fungera bra, så därför tänkte jag att jag tar hjälp av er!

Chassi:
Fractal Design Define R5 - Define R5

Moderkort:
Asus Z97-PRO S-1150 ATX - Z97-PRO

Grafikkort:
ASUS STRIX-GTX980 - STRIX GTX980

Processor:
Intel i7 4790K / 4 GHz - Intel i7

RAM:
Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) - Corsair Vengeance

Nätagg:
Corsair RM1000 1000W 80 Plus Gold - Corsair RM1000

SSD:
Samsung 850 EVO 250GB - 850 Evo

SSHD:
Seagate Desktop SSHD 2TB - Seagate SSHD

HD:
Seagate Barracuda Desktop 4TB - Seagate Barracuda

Processorkylning:
Corsair Hydro Series H110i GTX Extreme - Corsair Hydro H110i

Kylning:
Corsair Air Series SP120 Quiet - Corsair SP120

Tillbehör:
Skärm: Samsung 24" S24C650BW
Tangentbord: Corsair K70 Gaming K70
Mus: Corsair Raptor M45 Gaming
OS: Windows 10 Windows 10
Backup HD: Seagate Backup Plus 6TB Seagate Backup
Kylpasta: Kylpasta

Hoppas ni har tid att kolla igenom allt jag länkade, eller bara få en liten överblick och ge mig några tips och råd!

Tack på förhand.

Mvh, klazyz

Jag skulle ta en titt på Intels nya plattform Z170 med din budget.

Av Vasadu

Spontant känns detta ytterst onödigt.... Knappast så man har behov av ens bärbara drar mer ström, blir varmare och potenciellt blir instabil för standardkylningen på den bärbara man köpt inte är något att hänga i granen. Och är den något att hänga i granen, men samtidigt är bärbar och liten... så betyder det nästan per automatik att den innehåller en fläkt från helvetet.

Så känns inte så jättenödvändigt?

Av Vasadu
Skrivet av eribo01:

Tack för detta svar!
Jo alltså, det ligger faktiskt nåt i det du säger, bra sagt!
Det jag är ute efter är att tjäna mera pengar och även skaffa högre månadspeng så alla förslag är välkommna
Det här med maten var en riktigt bra ide, problemet är att mina päron kommer hem med tåg, och precis bredvid stationen ligger coop, så de tycker det passar bra att handla på vägen hem.
Men testa kan man alltid

Skickades från m.sweclockers.com

Även om de kommer med tåget och de stannar precis vid Coop så tror jag de skulle tycka de var väldigt skönt bara kunna gå direkt hem och ha mat färdig som väntar på bordet.

Anledningen till att detta är en bra uppgift är för det inte är direkt lätt. Kräver både att du kommer på en bra rätt... som inte bara är hamburgare och pizza. Köper alla råvaror i lagom mängd. Får gärna vara så att du använder samma råvara till 2 olika middagar. Inte alltid förpackningarna är lagom stora för att passa till en middag. Och ibland är det dyrt att köpa så små förpackningar om de finns större. Till detta kommer bäst före datum (som inte betyder man måste slänga maten... men bör ha koll hur länge något håller sig och använda det innan dess).

Så en avancerad uppgift som jag tror dina föräldrar skulle vara stolta om du klarade av. Dessutom är det väldigt bra träning... Du kommer nämligen vara tvungen att göra precis detta 7 dagar i veckan så fort du flyttar hemifrån... så kan vara skönt att träna 2-3 dagar i veckan nu.

Av Vasadu
Skrivet av eribo01:

Hej på er alla sweclockers!
Jag är en kille på 14 år som vill tjäna lite mera pengar. Just nu har jag 300 kr i månaden som ska räcka till nöjen o sånt (bio, bowling, extra kläder m.m)
Jag tycker att pengarna inte alltid räcker till, för liksom en kebab går ju på 70 spänn, så det känns lite lite i nuläget. Och det är inte alltid så kul att vara personen som inte kan hänga med
Nu ska jag förhandla månadspeng till i början av åttan, och jag vill ha lite tips på argument att använda för att höja mig till 400-450.
Jag skulle också vilja ha lite andra tips på hur jag kan tjäna lite extra!
Det jag gör nu för mina 300 är:
Städar rummet
Bäddar sängen
Ställer i saker i diskmaskinen
Hämtar min brorsa, fast nu ska han börja gå hem själv
Sköter läxorna
Passar min brorsa
Dukar

Tacks för svar!

Till att börja med så tjänar du inga pengar i dagsläget. Du får pengar för du sköter dig... din månadspeng har krav på att du inte bara dräller runt hemma och förväntar dig att bil uppassad. För övrigt ett jätte bra sätt att lära barn/ungdomar att både sköta pengar, och dessutom att pengar ofta inte kommer utan ansträngning.

Men jag antar att du förstår den biten. Och jag antar dina föräldrar både bäddar sina sängar och städar huset/lägenheten passar din brorsa och lagar mat och dukar utan att de får en krona av någon.

De var perspektivet.

Vad är det du undrar egentligen. Hur du får högre månadspeng? eller hur du kan tjäna mer pengar? (Dvs faktiskt ta ett jobb)

Högre månadspeng:

Mitt tips är att du erbjuder dina föräldrar med en tidssparande tjänst som gör de verkligen kan koppla av när de jobbat klart.

Mitt förslag är att du föreslår för dina föräldrar att du ska planera mat till dina föräldrar OCH göra inköpen på affären för middag Måndag Tisdag och Onsdag. Detta förutsätter ju att ni inte bor allt för långt ut i skogen. Men kan du köpa kebab på din fritid kan du nog handla på ICA. Tanken är förstås inte att du ska betala maten med din månadspeng utan du ersätt för utlägget mot kvitto. Plocka undan i köket och diska och torka av ingår i tjänsten. Skulle du vara villig att göra en sådan insats för att hjälpa dina föräldrar tror jag nog de kan unna dig lite mer pengar för nöjen. Men de kräver förstås att dina föräldrar har pengar över att ge dig. Har man inte pengar över så kan man inte heller ge dem till dig.

Skaffa ett jobb:

Om dina föräldrar har ont om pengar så är skaffa ett eget jobb enda alternativet till mer egna pengar. Så funkar de nämligen för alla i den vuxna världen. Spelar ingen roll hur snäll och hjälpsam man är... Man måste ha ett jobb som någon erbjuder pengar för att få utfört.

Att skaffa ett jobb kan vara svårt även för vuxna, och ännu svårare för personer under 18 eftersom arbetsmarknaden inte är riktigt gjord för er. Men dela ut reklam men finns även andra enkla jobb. Har inte alla tipsen här eftersom de är svårt. Men om de är detta du är ute efter så kan nog vi på sweclockers komma med lite tips i vart fall.

Av Vasadu
Skrivet av Spruce89:

Jag förstår inte riktigt vad problemet är. Du menar alltså att du inte förstår varför någon med mycket pengar vill spela spel i högsta kvalitet?

Angående "varför gör man inte roligare saker", bara för att man har pengar betyder inte det att man vill resa konstant och beställa mäklarbricka på spybar. Det kan till och med vara så att man gör de sakerna ibland men ofta föredrar att spela spel, förstår inte varför dessa 2 sysslor skulle exkludera varandra.

Mina föräldrar har en bekant som tjänar 37 miljoner kr om året, man kan tycka att denna person borde leva livet och åka på resor och ha dyra kläder. Inget av detta stämmer dock.
Folk tycker om olika saker, bara för att man har pengar betyder inte det att man har extremt dyra nöjen!

Personligen är jag inte rik, men jag har ingen jättebrist på pengar. Jag spenderar på tok för mycket tid framför datorn, det är något jag brinner för dock, därför ser jag det inte som bortslösad tid. Det är därför värt för mig att köpa det bästa när det kommer till min dator.

Denna dator jag har nu, har utan problem maxat det mesta i nästan 3 år. Hade det inte varit för att ena kortet gått sönder så hade jag inte haft planer på att uppgradera. Jag har aldrig ångrat att jag spenderade så mycket pengar på datorn :), den har gett mig otroligt mycket nöje genom åren!

Jag tror att många här på forumet tänker likadant, man vet innerst inne att det ofta är smartare att köpa ett mellankort och sen uppgradera tidigare istället. Men vetskapen om att man kommer kunna spela alla spel som kommer med höga inställningar och 60+ fps i många år är väldigt befriande(jag vet hur nördigt det här låter, men ja det är ju sant ).

Angående denna tråd, prissänkningar är ju välkomnat men det vore ju roligt om korten också faktiskt dök upp i butikerna.
Jag tänker då främst på MSIs och Gigabytes egna versioner av korten som ser ut som bästa alternativen just nu.

Man kanske får ta mina formuleringar med en liten nypa salt. Jag raljerar en smula i mina kommentarer även om andemeningen är precis det jag skriver.

Det jag vill ha sagt är att många på forumet inte tänker särskilt långt om vad en datorkomponent tillför till ens liv mot vad den kostar. Sen är nog många under 20 och av den anledningen inte riktigt förstår vad pengar är värda och måste jobbas ihop (för de flesta). Och till detta att man måste betala andra saker först och prioritera. Och de tror jag nog du håller med om. Bara en sån såg som du tänkt tanken att ett mid-rage kort och uppgradera nog är mest kostnadseffektiv på sikt betyder nog du tänkt på detta. Jag vill bara sprida den här insikten... Om någon tar in de hela från mina kommentarer... de vet jag inte, och är inte jordens undergång om ingen gör.

För egen del är min dyraste dator jag köpt mitt sämsta köp... 35 000 kr... Och har lagt för mycket och tid och pengar på datorer. I vart fall på oproduktivt spelande. Verkligheten är roligare än spel. Men det sagt tycker jag fortfarande spel är roligt, och någon jag även i fortsättningen kommer ha kvar i mitt liv. Jag lägger pengar på datorer och annan teknik... till viss del i onödan även fortfarande... Man behöver inte ett AMD 290 kort för att skriva på forum till exempel ;). Men med tiden blir det lättare att ha lite perspektiv.

Av Vasadu
Skrivet av -=Mr_B=-:

Det är inte speciellt mycket av ett mysterium. Det skiljer småpengar mot nVidias 980, som drar mindre med ström. Det gör att man slipper byta PSU, samt får tillbaka något var månad på elräkningen.
Problemet är helt enkelt att r9 2xx och r9 3xx serien är Radeon HD 79xx kort, i nya kläder, och även om kejsaren inte är naken, så syns det att det är samma gamla kejsare...
AMD har satsat stenhårt på Fury. Och effekterna syns. Nu släpper de dem som värstingar, och förhoppningsvis vet de hur de ska ta familjen vidare så att de kan släppa fler varianter, helst både mer riktade mot budgetsegmentet, men framöver, även snabbare alternativ. De ska bara lista ut hur de ska hantera all värmen först... Misstänker att gränsen för vad Fiji XT kan prestera egentligen inte är nådd, utan att man är begränsad av vad man klarar av att kyla bort, snarare än hur högt man klarar av att klocka den. Det är antagligen orsaken till varför testexemplaren klockar så dåligt med. De är nog rätt hårt styrda i firmware, och vägrar vara med när tempen börjar klättra. Det finns ingen annan vettig anledning till att de inte går att klocka högre, när temperaturen ligger kvar på 60 grader...

Som jag skrev i kommentaren du refererar till... Om man är ekonomisk oberoende absolut! Då kanske 2000 - 2500 kronor mer för att kunna spela samma spel på high istället för medium i samma spel kan vara väl spenderade pengar... Men har man så mycket över på att bränna på nästan ingenting... Varför gör man då inte roligare saker? Det var ju hela mysteriet

Av Vasadu
Skrivet av Emil Hansson:

Man måste ju verkligen inte vara ekonomiskt oberoende för att köpa ett grafikkort för 10k, Det handlar om prioriteringar, Spenderar man flera timmar om dagen vid datorn och har ett väldigt stort intresse för datorspelande så ser inte jag några konstigheter med att köpa en dator för 20-30k.

Samma sak som att köpa en mountainbike, Motocross, Golfklubbor etc, Det är inte mycket pengar om det är något man brinner för.

Jag vet man inte behöver vara ekonomisk oberoende för att köpa ett grafikkort för 10 000 kr. Man behöver bara 10 000 kr. Men jag säger bara att de är en dålig prioritering eftersom de ger så ytterst lite mervärde mot till exempel ett x290 för 3000 kr även om man är en hardcore gamer. Ett spel blir inte så mycket roligare för man höjer detaljnivån från medium till high, samma spel. Samma underhållning. Sen att människor har genetisk tendens till att vara hamstrar med tvångsmässigt behov av samma på sig mer och bättre är jag fullt medveten om... Spel som WOW och Heartstone går mycket ut på samla mer och bättre... och folk fastnar som flugor. Men inte är det särskilt genomtänkt inte.

Av Vasadu

Förstår inte varför marknaden ser ut som den gör. Visst är Titan X snabbast... Men orimligt dyrt för alla som inte är ekonomiskt oberoende. Mest prisvärt senaste månaderna har varit AMD 290X... så ett mysterium att de kortet inte säljer mer.

Sen om man nu är ekonomiskt oberoende... varför sitter man då framför datorn och degar. Åk jorden runt, kör riktig båt, dyk... Men de är ju ett annat mysterium

Av Vasadu
Skrivet av Ain0k:

Hej!

För att göra en lång historia kort, jag bor granne med en äldre herre och hans hund.
Vi bor längs med en skogsväg, våra hus står mycket nära varandra, men det ligger andra hus kring 50-60 meter bort.
På nätterna släpper han ut hunden (så att den får kissa/springa av sig, inte vet jag)

Problemet är att hunden skäller extremt mycket medans den är ute. Högt. Han släpper ut den kring 1 varje natt och har den ute under 15-20 minuter. '

Hunden står cirka 10-15 meter bort ifrån vårt hus på hans uppfart.
Jag som har mitt fönster mot hunden vaknar såklart och får svårt att somna om.

(Viktigt att notera är att jag åker till jobbet halv sju på morgonen och måste gå upp kring sex)

Detta leder till sömnbesvär, förseningar och sura miner hemma på grund av utebliven sömn.

Inatt, strax efter 1:20 vaknade jag till detta:
Kort klipp av en 15 minuter lång "skällning":
https://www.youtube.com/watch?v=8x2gwh9E-V4

När detta filmades var klockan 1:32, och jag bestämde mig för att öppna fönstret och tala med honom.

Jag öppnade fönstret och väntade tills han gick ut på trappen för att ta in hunden. Därefter inleddes en konversation som löd ungefär såhär:

Jag: Hördu ****, du kanske inte ska ha hunden ute halv två på morgonen och skälla. Jag har blivit väckt flera nätter i rad och jag ska upp klockan 6 till jobbet.

Grannen: Ja men jag måste väl få ha hunden ute.

Jag: Ja, det är klart du får ha hunden ute men du väcker ju hela grannskapet.

Grannen: Stäng dörrarna och fönsterna då. (Filmen ovan är filmad med stängt fönster, det hjälper föga om hunden är 10 meter bort).

Jag: Ja du tror inte det hörs ändå? (skallet)

Kort därefter går han in.
Filmade hela den här konversationen.

Det är tyvärr inte första gången vi är oense om något. (för ett par år sedan var det diskussioner om fyrverkeriskjutning på nyår)
Jag är tyvärr övertygad om att han inte kommer lyssna på mig och att han kommer fortsätta ta ut hunden om nätterna.

Hur ska jag bära mig åt? Detta förstör ju hela min vardag...

Prata med grannen igen... Förklara att detta inte är acceptabelt för dig. Detta måste du göra på trevligt sätt... kanske hunden kan gå ut kl 23:00 istället? Kan de vara rimlig kompromiss för dig? Försök tänka lösningar som inte får din granne att känna att han/hon förlorar utan bara justerar lite.

Om han vägrar och prompt avvisar att anpassa sig

Då förklarar du att du därför är tvungen att gå vidare med detta och göra tvisteärende om detta. (På ett artigt och korrekt sätt). Att prata och föra dialog är något som svenska i allmänhet inte är speciellt bra på. Folk blir väldigt sura och arga innan de ens uppmärksammar till exempel grannen på något är störande. Och då kan grannen vara helt ovetandes om att detta är ett problem. Många vill anmäla och ringa någon annan som fixar problemet, när man egentligen borde försöka resonera sig fram till en lösning själv. (Fast jag är medveten att vissa folk är helt omöjliga och man måste får något ytterligare mandat för att få stopp på de hela)

Av Vasadu
Skrivet av langudN:

Hej!
Jag köpte för två veckor sedan ett Asus 290x DCUII från cdon för 2490kr. Nu i efterhand kan jag tycka att det var ett impulsköp då jag i stort sätt endast spelar league of legends.
Min yngre bror har ett Nvidia 660 2gb som han hade velat få uppgraderat så vi kom fram till att kanske byta kort med varandra.
Jag tänkte att han skulle ge mig ca 1800kr + sitt 660 för mitt 290x, är det rimligt?
Min bror har heller inte en särskilt bra processor vad jag förstår, en amd fx 6100. Kommer den att "flaska" grafikkortet(290x)?

MvH
Tobias

Låter som en utmärkt deal för er båda. Han får de mest prisvärda grafikkortet på marknaden... och du får tillräckligt bra grafikkort och samtidigt ett pris nära maxbeloppet du kan få för 290x kort.

Av Vasadu
Skrivet av TsExi:

Tack så hemskt mycket för hjälpen. Så jag ska kontakta antagning.se inte KTH?, och förklara min situation?

Jag vet faktiskt inte mer än det som står. Men det står på Antagning.se att du ska kontakta dem. Jag vet så pass mycket att antagningar sköts centralt så bör vara rimligt att kontakta antagning.se. Och skulle de vara så att du ska kontakta KTH så borde de berätta de för dig. Men se till att göra detta genast så du hinner få besked innan den 18/6.

Lycka till!

Av Vasadu
Skrivet av TsExi:

Jag sökte utbildning i tid och jag var så säker att jag kunde plugga hemma och när jag var i sjukhuset men det räckte inte när det kom till fysiken.

Jag är hemskt ledsen för all missförstånd.

Hoppas du läste min länk!

LÄS!!

"!Sen komplettering
Om du är struken på grund av obehörighet och skickar in en sen komplettering så måste du kontakta oss via mejl eller brev för att vi ska återanmäla dig. Läs mer på sidan Anmäl dig igen. "

Du kan komplettera din fysik under sommaren! Även om du inte är klar till den 18 Juni. MEN du måste kontakta antagning.se och meddela detta! GÖR DETTA NU. Så kan du studera till hösten och ditt problem är löst (förutom att du måste plugga fysik... men de fixar du. Eller du bör i vart fall fixa de, för på högskolan blir det tuffare. Lycka till)

Av Vasadu
Skrivet av TsExi:

Hej

Jag tåg studenten i år men jag har F i fysik 2 och alla utbildningar jag sökte till behöver fysik 2. Så jag tänkte gå sommarskola men då fick jag höra av någon att man ändå inte kan söka till universitet om man har gått sommarskola. Är detta sant och varför är det så?

Finns det något sätt så att man kan börja i på universitet nu i år?, Det är inte som jag är en lat elev som bara skippade skolan och plugget. De senaste två åren har varit ett helvete för mig på grund av min hälsa. Men jag kämpade på med att plugga hemma och på sjukhus på egen hand men det räckte inte för att klara fysiken.

Finns det nåt jag kan göra?

Tack

Skrivet av TsExi:

Helvete jag blir så arg. Jag skulle acceptera det om jag skolkade men nu är det fan inte mitt fel!!!!!

Har du inte sökt så har du inte sökt. Om en utbildning kräver Fysik 2 så måste du ha denna kurs klar innan du börjar eller blir antagen. Med hjälp av en googling så hittade jag detta.

https://www.antagning.se/sv/Hur-du-anmaler-dig-och-haller-kol...

Betyget måste vara klar 18 juni. Och krävs ytterligare betyg som krävs för behörighet så måste du kontakta dem och berätta när betyget kommer in.

Så har du sökt utbildningarna du var intresserad av?

(Om du inte sökt för du trodde de inte gick så kan du inte vara sur på någon annan) Med det sagt så är de ett väldigt bra tips att sitta ner och skaffa lite perspektiv på gymnasiet och sig själv innan man ger sig på högskolan.

Av Vasadu
Skrivet av Bloopy:

Avstånd 100+?
If yes then wifi
call cat5_cabel
:wifi
call wifi_satellite_disc
shutdown -s -t10 fail to make own thread

Inte 100 meter... Men garaget i mitten blockar Wifi signalen. Min första tanke var också kabel... (är ju gammal som syns på mitt registeringsdatum).

Har tittat lite en sån här...
http://www.inet.se/produkt/5402317/tp-link-tl-wa7210n-utomhus...
Men då är de detta med PoE, och även att länka vidare till nästa hus... vill inte dra 2 kablar på 50 respektive 100 meter. (Är inte 100 meter fågelvägen... men en vettig kabeldragning blir säkert 100 meter lång.

Jag hade gärna byggt upp ett nät med 4G (hus 1) -(kabel)- Accesspunkt (text en jag länkade till ovan med mycket räckvidd) - (kabel) - Någon form av router/accesspunkt i hus nr 2.

Fast accesspunkterna var inte uppbygga som jag tänkt mig... Hade som sett framför mig något som behövde ström, och kunde fungera som länk/förstärkare även för kabelsignalen (alltså 2 platser för kablar). Men de verkar inte se ut och funka så.

Och stort tack för svaret förresten.

Av Vasadu

Jag läste tråden och tänkte jag kanske kan låna den lite så vi båda kan få tips på hur vi ska lösa våra respektive problem. Själv har jag fått i uppdrag att hjälpa min flickväns föräldrar med deras hemnätverk. Fast de är lite komplicerat eftersom de står två bostadshus på tomten, plus en typ friggebod som också ska ha nätverk. Som ni säkert förstår är det en stor tomt (Det är i princip 2 tomter). För att göra läget ännu mer komplicerat står det ganska stort och högt garage mitt i mellan husen.

Som det ser ut idag finns två abonnemang mobilt bredband... Så de hade förstås varigt smidigt med bara ett eftersom de knappast används någon betydande bandbredd här.

Hur löser man detta på bästa sätt. Behöver inte vara snabbt trådlöst eftersom anslutningen ändå är begränsad. Men täckning i båda hus måste man ha. Hur löser man detta enklast? Har även läst om PoE... har en vanlig router 4G stöd för detta eller är de ovanligt? Står inget om detta i produktbeskrivningen nämligen.

Av Vasadu

Mitt "PRO" tips just nu är som följer...

Vänta lite... De är väldigt många produkter på gång under sommaren och tidiga hösten. Att vänta på bättre är sällan bra tips, eftersom det alltid kommer nytt. Men ovanligt mycket stora nyheter på G just nu. (Om inte annat kommer nyheterna påverka priserna på alternativen, vilket kommer ge dig mer dator för pengarna)

Av Vasadu
Skrivet av Ozzed:

Hur menar du? Du blir fortfarande åtalad i Sverige även om du laddar ner från en domän som inte är .SE så hur sparar det pengar?

Att det läggs så mycket pengar på ett brott som har så svagt folkligt stöd är inget annat än en travesti.

Det kan väl få vara olagligt på pappret men brott som går stick i stäv med den gängse moraliska uppfattningen borde nedprioriteras hårt. Särskillt när diverse våldsbrått, inbrott, stölder av riktig egendom osv osv ligger outredda i åratal och ofta läggs ner.

Fast nu var de inte nedladdning vi pratade om utan beslagtagande av "thepiratebay.se".

Jag tycker inte beslagtagandet är en stor sak eller slöseri med skattepengar... Eftersom vi har ett rättssystem som alltid är väldigt dyrt och kommer fortsätta vara de om vi ska behålla alla skyddsmekanismer för att göra de så säkert och rättvist som möjligt.

Att vilja ändra lagar är en annan debatt. Jag vill också ändra massa lagar, men så länge vi har de vi har så bör man respektera demokratin och följa dem. Som att inte mörda folk även om man har en annan åsikt om lagen som säger att de inte är tillåtet.

Av Vasadu
Skrivet av XFTality:

Obegripligt varför staten lägger ned energi och skattepengar på det här när det är helt lönlöst.

Skrivet av Melinho2895:

Helt onödigt. Skattepengar som skulle ha kunnat användas till något bra istället.

Skrivet av Ozzed:

Ingen högoddsare direkt. Men bra att det prövas principiellt. Dock dåligt att våra skattepengar går till sådant här skit.

Jag är artist och är stolt över att ha mina filer på Piratebay trotts att jag även finns på spotify och en drös andra ställen. Det är inte allt som delas på TPB som är olagligt, och inte allt som är olagligt som är skadligt för artisterna. Skivbolagen snor fan så mycket mer från artisterna än vad de "förlorar" på att fans kan få tag på deras musik på TPB. Men det vill de inte att allmänheten ska veta.

Skrivet av Adam West:

Jag kan bara inte tycka detta är ett problem... Att ha ett rättssystem kostar otroligt mycket pengar, det är helt sant. Men att rättssystemet är onödigt kan jag inte hålla med om. Dessutom tror jag om staten lägger beslag på denna domän så sparar de svenska folket massor med rättegångskostnader i framtiden. Svenska staten kommer inte behöva hantera alla thepiratebay cloner och annat som har icke svenska domäner. Bara där besparar de skattebetalarna massor med pengar.

Att denna åtgärd inte stoppar pirater är nog en detalj i sammanhanget. Så varför vara upprörd?!

Av Vasadu

Vill du ha ett riktigt experttips?

Vänta några månader på Sky Lake och Windows 10 och kanske även AMD 300 serie (som kanske inte är de grafikkort man ska köpa, men det kommer med stor säkerhet påverka marknaden för grafikkort). Allt detta ligger bara 2-3 månader fram i tiden och det är sällan de händer så mycket på en gång. Värt att vänta (Ofta är de inte värt att vänta för de kommer nya saker hela tiden, men de är skillnad på saker och saker...)

Av Vasadu
Skrivet av Moberget:

Halloj!

Har inte hållt på så mycket med datorbyggande de senaste åren, och är inte väldigt uppdaterad. Så jag hoppas kunna få lite köpråd nu när jag äntligen ska byta ut min 6-åriga trotjänare. Jag har kollat på datorer för ca. 15.000 - 16.000 men kan inte riktigt avgöra vad som är bäst. Tanken är mest spel, är bra sugen på att ha en dator som pallar med Witcher 3 ordentligt, samt andra krävande spel. Har tidigare endast kollat på komplett när jag köpt datorprylar, så har spanat in denna:

https://www.komplett.se/saml-selv-intel-premium-gamer/783617

Hur står den sig mot andra datorer i samma prisklass? har ni några andra exempel på datorpaket som kan vara mer värda? Har tänkt köpa till vattenkylning, om det anses vara värt att ha. Annars behöver jag inga andra tillbehör i form av mus, tangentbord eller skärm.

Hoppas på lite hjälp!

Jag rekommenderar att du väntar på socket 1151 som släpps ganska snart.

Sen skriver du att du har en dator redan... Finns det inget att bevara där som kan spara dig pengar. Chassi eller nätdel eller så. Som övrig kommentar så är 15 000 kr mycket pengar att köpa en dator för så du får en riktigt snabb maskin. Men i framtiden så tycker jag du ska ha en mer långsiktig plan... om du haft din dator i 6 år... så byter du inte komponenter så ofta. Man kanske får mer ut av sina pengar om man köper mindre high end och uppgraderar oftare?