Inlägg

Inlägg som norado har skrivit i forumet
Av norado

Låter scrollen mycket?

Av norado

Förstår inte, har på högsta inställningarna. Ändå ser det ut som typ Unreal Tournament 2004 kanske
Kan omöjligt va Unreal Engine 3 grafik, nån som har samma problem?

Av norado

Bara jag som inte kan spara grafikinställningarna? T ex detalj-inställningarna kräver ju att man startar om spelet. Sen när jag startar om spelet så ändras upplösningen tillbaka till 640x480 och till samma sunkiga detalj-inställning. Hjälp?!

Av norado

Allt sitter rätt och det är endast grafikkortet jag hade tänkt att byta och ja, jag kopplade även in strömkabeln till kortet. Hur jag vet att allt sitter rätt är för att den funkar utan problem med hans vanliga grafikkort i.

Pipen låter som när man startar datorn, att man vanligtvis hör ett pip. Men här piper den konstant när man startar datorn.

Av norado

Burken piper med 9800 Pro i

Tänkte lägga in mitt gamla Radeon 9800 Pro 128 MB i min brors burk och han har ett ganska gammalt moderkort, men när jag lägger in kortet och startar datorn så börjar burken pipa och skärmen visar "No Signal".

Moderkortet han har är: ASUS A7V133-C (5 PCI-1 AGP PRO, 1 AMR, 3 SDR DIMM)
Det står att moderkortet har AGP Pro. Grafikkortet har AGP 4X/8X. Kan det vara så att moderkortets AGP Pro är för gammalt för AGP 4X/8X?

Av norado

Det fick bli en Zalman 460W ZM460-APS eftersom FSPn var slut nästan överallt och att en kompis rekommenderade Zalmanen varmt.
Kopplade in den nyligen och är helnöjd.

När jag kopplade in den så fanns det 2 V12-sladdar men moderkortet hade bara plats för en? Är det så för att moderkortet är gammalt?

Av norado
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
Corsairaggregatet verkar göra ett litet avsteg från ATX-standarden i det att linorna inte verkar vara separat avsäkrade, utan du kan dra hela strömstyrkan från ena 12V-linan.

Prestandamässigt är det en fördel i.o.m. att du kan lasta assymetriskt på de båda linorna utan att du riskerar att överströmskyddet skall lösa. T.ex. klarar nätaggregatet strömkrävande grafikkort och flera hårddiskar på en och samma lina.

Rent säkerhetsmässigt så är det förmodligen en nackdel, då man helst inte skall mata för mycket ström på en 12V-lina. Men risken för att man skulle snedbelasta linorna så att ena tar 30A och den andra 0A är ju inte speciellt stor.

Får jag fråga vad skillnaden är mellan FSP 400-60HLN och FSP 400PNF?

Och om FSP 400PNF och FSP Bluestorm 400 W är exakt samma bortsett från annan färg?

Av norado
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saturn
Har 2 splitter nya FSP 400W om du skulle vara intresserad. Aldrig inkopplade.
Skulle ha dem i 2 kontorsdatorer, men det blev laptoppar istället.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=308622

Det hade varit intressant men du bor i Göteborg och jag orkar nog inte hålla på med frakt osv, med tanke på att den inte är så dyr Men tack ändå!

Av norado

Tack

Får väl bli en FSP 400PNF med tanke på priset och de bra betygen

Av norado

Vad menas med +12V1 och +12V2?

Har köpt en Radeon X1950 Pro 256 MB grafikkort och har hört att nätagget måste vara på minst 450-500W med ungefär 25 A på +12V för att agget ska orka med grafikkortet.

Så jag tänkte köpa Hipers nätagg: http://www.webhallen.com/prod.php?id=62352

Och i en recension om den (http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/atx-psu6.html#...) så står det 18 A på +12V1 och 17 A på +12V2. Förstår inte vad det betyder. Är det så att båda används samtidigt och totala Amperen blir 35?

Av norado
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zsimpey
har du lufthål på toppen av chassiet är det väl ganska självklart...

tack och godnatt.

agget du länkar till är skräp förövrigt...

Haha okej. Tack för hjälpen.

Av norado
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zsimpey
agget är uppochned på bilden. agget har fläkten vänt nedåt.

och du har bytt länk. såg ju på det andra...

Ajo, bytte länk eftersom den som är länkad nu är den jag funderar på att köpa. Men båda är ju i princip likadana.

Så det är vanligt att fläktar är vända nedåt? Trots att chassit har lufthål speciellt för fläkten?

Av norado
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zsimpey
titta på etiketten så förstår du

Nej jag förstår faktiskt inte

Av norado

Hur ska ett nätaggregat riktas?

Är smått förvirrad över att vissa nätaggregat har så att fläkten ska riktas uppåt? Förstår inte..

Exempel (titta på bilden): http://www.webhallen.com/prod.php?id=68867

Man förstår ju att kontakten och power-knappen ska riktas ut ur burken så man kan koppla in den. Men så är fläkten upp mot taket av chassit? Jag har ju ett nätaggregat där fläkten är bredvid kontakten och powerknappen. Ska inte fläktarna alltid också riktas ut ur burken?

(Hade förresten köpt ett Radeon X1950 Pro 256 MB grafikkort och vad jag har hört så måste nätaggregatet vara på minst 450W (då jag har 300) för att palla med grafikkortet. Så jag tittade på den där.)

Av norado

Jag tror jag skippar med att överklocka. Men om det blir så att jag inte är tillräckligt nöjd med prestandan så ger jag överklockning ett försök. Den där guiden verkar beskriva riktigt bra och innehöll även min processor.

Tack för alla svar!

Av norado
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DeluxXxe
Ett tips kan vara att göra klockningen successivt utefter ett mönster. När man testar moderkorts överklockningspotential, så gör man ofta så att man sänker processorns multiplier för att sedan kunna luska ut vad moderkortets maximala FSB är. Det gör man för att kunna utesluta att det inte är processorn som sätter stop.
Nu har jag inte kollat upp just ditt moderkort, men försök att låsa minnena på 200FSB eller alternativt sätta en divider på dem. När du hittat moderkortets maximala FSB så kan du börja med att åter öka multipliern till processorn.
Om du tycker ovanstående låter krångligt, så kan du successivt öka FSBn tills något säger stop. Testa då att öka vcore med ett "snäpp" (vanligtvis 0.025V eller liknande). Kom ihåg att se till att det inte är minnet som säger stop, genom att tilldela en minnesdivider.

För att återgå till trådens ämne; Jag tror att du kommer klara dig bra med processorn tillsammans med ditt nya grafikkort. Det är väldigt sällan processorn är en sådan flaskhals att det gör spelen ospelbara (eller för den delen påverkar spelupplevelsen nämnvärt överhuvudtaget). När din dator är nere för räkning så beror det snarare att grafikkortet inte klarar av uppnå en tillräckligt hög uppdateringsfrekvens.

Tack! Visserligen kommer jag att ha 2 GB i minne nu också så att det kan kompensera lite för processorn.

Förstod inte så mycket det där med att låsa minnena eller öka multipliern och det. Men jag ska prova att bara öka FSBn tills något säger stopp och höja vcoren något snäpp. Dom 2 grejerna tror jag att jag kan fixa på egen hand. Men hur tilldelar jag en minnesdivider så att minnet inte säger ifrån? Förstår faktiskt knappt vad det innebär.

Av norado
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mittens
Programmet Bios

Alright BIOS it is Men hur vet jag hur mycket jag ska klocka CPUn? Om datorn inte krånglar, är det temperaturen man mest tittar på gällande klockning?

Av norado
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PMJ
Jag klarar av att spela de flesta nya spel på helt ok kvalitet, typ medium eller strax över på min gamla sunkdator.

Din processor kommer nog att vara den svagaste länken för dig också, kanske lite överklockning gör susen

Min CPU temp är just nu på ~37 grader så det skulle nog kunna gå att överklocka den lite. Men jag har faktiskt aldrig överklockat förut så jag undrar vilket program man kan använda för att klocka sin CPU med?

Av norado

Beställde nyss Radeon X1950 Pro...

Har processorn AMD64 Sempron 2 Ghz och moderkort MSI K8MM-V VIA VT8380, grafikkort Radeon 9800 Pro och 1024 i RAM.

Beställde nyss Powercolor Radeon X1950 Pro 256 MB och 2 GB TwinMOS i RAM-minne.

Visserligen kommer jag ha mycket RAM och bra grafikkort nu, och detta är ju tänkt för spel. Men processorn är rätt gammal och moderkortet likså, så jag undrar:

Hur stor roll kommer processorn och moderkortet ha nu när jag ändå kommer ha mycket minne och bra grafikkort, när jag spelar spel?

Av norado

Program som visar vad man har för minne?

Tja

Finns det något program där man kan se vad man har för typ av minne och märket av minnet? Bortsett från programmet Everest.

Tack