Inlägg

Inlägg som Selmalagerlöf har skrivit i forumet
Av Selmalagerlöf
Skrivet av El_Raspberry:

Jadu. Svårt att kolla senaste testet?

Ajjemen ganska svårt att kolla på det när man inte visste om det :). Lurkar lite då å då här.

Skrivet av mylife:

Jag skulle fortfarande säga samsung 830. 840 imponerade inte under tortyr-testet. Kanske löser sig men just nu skulle jag fortfarande välja samsung 830, eftersom prestanda räcker (personlig åsikt). Men 840 har bättre prestanda http://www.sweclockers.com/recension/16138-ssd-lagring-corsai...

Sen om du vill lära dig något så är inte en SSD en hårddisk (HDD) om man ska vara noga.

Många tack för infon :), lite småfel hår å var skadar ingen :):)

Skrivet av zl33ter:

SweC presenterade ju ett test i veckan med massor av SSDer. Kolla in det.

http://www.sweclockers.com/recension/16138-ssd-lagring-corsai...

tackar för länken. hade missat den totalt.

Skrivet av Shoppey:

Kan varmt rekommendera : Intel 520 240GB eller Samsung 830 256GB pga hur stabila / snabba de är!
Samsungs 840 borde vara bra men har inte sett några långtidstester än.

Kör själv med: Kingston HyperX 120GB x2 i raid 0 och de har gått nu ca ett år tillbaka 24/7 (Stänger aldrig burken) Så varma rekommendationer där med!

This guy right here tack för hjälpen Blir en Intel 520 240GB.

Av Selmalagerlöf

Nytt val av SSD-hdd

Tjenare!, köpte en ess ess de (skämt åsido) hdd för ett år sedan och nu så har fanskapet gått i graven få skall skaffa en ny.
Jag funderar på att skaffa någon av dessa 3:
Samsung SSD 840 Series 250GB
Intel® 335 SSD 240GB 2.5
Corsair SSD Force Series 3, 240GB
Jag är lite fundersam över villken som jag får ut mest prestanda och datasäkerhet ifrån då jag inte vill att skiten skall dö 1 år senare.
SSD'n skall användas till OS, Spel, Program
Så jag skulle gärna vilja få lite hjälp med att bestämma mig över vilken det blir.

Av Selmalagerlöf

t^;fv8#@~zL6-p@>'rF]mX2oa6Dh1+ sånna här lösenord skall du helst ha.. javisst dom är svåra att komma ihåg men inte ens alla datorer i världen ihopkopplade i clusters kommer att kunna lösa denna typen av lösenord.

Av Selmalagerlöf

Ström kabeln är på hdd'n
Sata kabeln är den tunna svarta kabeln som ligger nedanför.
saken som ligger i påsen är en Crossfire brygga som är till för att koppla ihop 2 ATI grafikkort med varandra.

Av Selmalagerlöf

om du får package loss så är det bara att snacka med din isp då problemet brukar oftast ligga i trasigt kablage någonstans

Av Selmalagerlöf

Minska skuggorna till den lägsta kvalité ingame

Av Selmalagerlöf

Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 kan jag STARKT föreslå även om den inte finns med på din lista. Mycket prisvärd å hållbar.

e: Btw hur håller du din mus när du spelar? med fingertopparna, full kontakt med handen etc?

Av Selmalagerlöf

dra ut nätverks sladden när du loggar in (precis efter du har knappat in lösen å tryckt på enter) så kommer du få åtkomst till lokala datorns inställningar. (obs! du behöver inte vara admin för att kunna köra exe's, avinstallera/installera program, surfa porr etc... räcker du gör ovanstående med ett legitimt konto)

e: eller stäng av det trådlösa nätverket om ni inte använder sladd

Av Selmalagerlöf

Ipsen's Castle i Final Fantasy 9 blir ungefär 250x500x250 (bhd) om inte större

Av Selmalagerlöf

Öka Räckvidden/Styrka på en Fm-Sändare

Tjenare!, Införskaffade mig en Fm-Sändare till Ipod/Iphone ( Klicka Här För Bild ) och tycker att den ger ifrån sig otroligt dåligt ljud (mycket brus etc).
Det blir skit dålig kvalite på ljudet när man har sändaren längst fram i bilen och antennen sitter i bakrutan på bilen (volvo v70 -03)

Jag undrar om det är möjligt att förbättra antennens styrka/räckvidd så det inte blir lika mycket brus (kanske bara dubbla räckvidden).

Är helt amatör på dessa saker så om det förekommer felaktigheter så är ni välkommna att påpeka

e: Även när jag sitter vid datorn och kopplar in den på en strömadapter så sänder den knappt 2-3m till min klockradio vid sängen.

Av Selmalagerlöf

Update:
Ringde runt massa gånger, fram å tillbaka och slutade tillslut hos Telia (Fast telefoni levrantör), tog inte ens 20 min innan dom märkte att våran ledning var i ur uselt skick så dom "skickar" en tekniker som ska "kolla" på det och se om dom kan "fixa" det. Så mitt tips till er som kan ha samma problem: Ring eran Fast Tele opratör och be dom kolla på ledningen.

Av Selmalagerlöf

Kabellängd till telestationen

Tjena!

Vårat hushåll är kopplat på en teleledning som är ca 3.2 km ifrån närmaste telestation. Våra grannar har ca 250 meter, Våran ISP (BBB) sa att vi skulle snacka med Telia om det finns möjligheter till att få oss inkopplade på den nya ledningnen men Telia hänvisade oss till Skanova. Problemet är ju att Skanova sa att det är inte deras problem och att BBB måste snacka med dom... Har ringt runt nu 3-4 gånger men alla hänvisar mig bara vidare till samma företag. BBB till telia och telia till skanova, skanova till BBB osv.

Med tanke på våran långa ledning till stationen så har BBB konstaterat att vi får ett välldigt ostabilt internet då det blir paket förlust pga den långa kabeln och att dom inte kan göra något åt saken :S. Behöver hjälp för det verkar som inget av de företagen jag har ringt verkar villja ta på sig ansvaret med att koppla om vårat hushåll till den nylagda teleledningen (plinten är på våran trädgård som är inte ens 5m ifrån huset)

Av Selmalagerlöf

Radeon 5770 Displayport = hm....

tjenare,

Har köpt 2 nya skärmar (3 totalt nu) och märkte att skärmen som är kopplad till display porten (Hedanefter kallad DP) inte funkar.
Så kopplade ur dom 2 andra skärmarna och testade att enbart köra med DP men grafikkortet eller windows ville inte hitta skärmen.
Eftersom jag kör 2x Hd 5770 i Cf så trodde jag att ena DP'n var sönder så kopplade ur ena grafikkortet och testade DP'n på den andra..
Samma problem uppstog där också. Har självklart testat att byta DP>DVI kablar, Testat Aktiva adaptrar men inget av dom funkar :S.
Jag har de senaste drivrutinerna, Windows 7 ultimate 64-bit och alla 3 skärmar funkar, men det är den rackarns DP som inte funkar på något av korten.
så jag tänkte om det är någon annan med samma grafikkort som har samma problem som jag eller måste man ändra någon inställning på grafikkortet för
att få DP att funka?

Av Selmalagerlöf

Problem med den 3'e skärmen i eyefinity med 2x HD 5770 CF

Tjenare!

Jag har ett problem... Datorn kan inte hitta den 3'e skärmen i OS eller i CCC. Det står att den bara hittar 2 skärmar
2 HD 5770 i crossfire

1 Aktiv DP->DVI Adapter

2x LG E2251 21.5 tum (Båda använder DVI)
1x LG (kommer ej ihåg) 22 tum (Försöker använda en aktiv DP > DVI)

och som jag skrev innan så funkar inte den 3'e skärmen (22 tummarn) och även när jag har googlat/varit inne på AMD's hemsida och följt alla videos så vill den fortfarande inte hitta/aktivera den sista skärmen :S. Hjälp järna!

Edit:
Adaptern är en http://xfxforce.com/en-gb/Products/Accessories/Cables-Adapters-Kits/Display-Adapters/DisplayPort.aspx
Testat att koppla in den i det andra GFX kortet, funkar ej.
Testat att koppla ur ena skärmen så det är skärmen med adaptern och den andra och funkar fortfarande ej.

Edit 2:
Har windows 7 ultimate 64 bit,
alla 3 skärmar funkar om jag tar bort cf bryggan och kopplar den 3'e skärmen till det andra gfx kortet.
Vill ha mina gfx kort i CF om det är möjligt.

Edit 3:
2 Skärmar har max upplösningen 1920x1080 (Dessa 2 funkar)
1 Skärm har max upplösningen 1680x1080 (Denna funkar ej)

Edit 4:
Har testat att enbart koppla in ena skärmen i display port men samma sak händer där, skärmen förblir svart. så tänkte att min Displayport på gfx kortet hade gått sönder så testade att koppla ur det ena kortet och testa på andra... samma sak sker där.. skärmen förblir svart, så tänkte att kanske min adapter var trasig. Självklart på bytte jag till en passiv adapter, samma sak sker där också. så jag undrar om det finns en inställning på grafikkortet att den skall aktivera displayporten.... någon som vet nått om saken?

Av Selmalagerlöf

Tänker köpa en ssd men är osäker på villken

Tjenare grappar!

Hade tänkt att köpa en ssd 120 gig och ha den som systemdisk/programdisk. jag har ju dock ett större problem som ligger å pressar och det är att jag har inte en blekaste om vad för ssd jag skall köpa :S
Mid rigg:
CPU: Intel core i5 750 stock clock
Mobo: Asus P7P55D-LX
GFX: 2x HD 5770 (CF)
Minn: 4 Gb 1600 MHz (kommer ej ihåg klocks)
PSU: 650W

Hade tänkt att ha program/os/spel på den.
Åver and out!

Av Selmalagerlöf

Tyvärr så är det så att dom med mycket pengar står över lagen... Poliser, Politiker m.m. blir allt mer korrupta för varje år som går. Hade nog blivit bättre om hitler lyckades att erövra hela planeten (utan allt massmord ofc) så kanske korruptionen inte hade skett i så stor bredd som det är i dagens läge.

Av Selmalagerlöf

BBB 24/1
10.1/0.7

Bor 1.5 km ifrån telestation
Tappat räkningen på hur många gånger det har legat nere.
300:- /månad
0/10

Av Selmalagerlöf

Kommer acta påverka internet hastigheten? med tanke på att alla paket som sänds/tas imot söks igenom?

Av Selmalagerlöf

är hårdisken du har inställd som en dynamisk eller primär hårddisk??, är den dynamisk så visar den dessa problem. Skaffa en hdd med ett oprativ system och koppla in den nya/den du vill installera på. Sen: Start > Dator > (Höger klicka) > Hantera > Lagrings fliken > Diskhantering.. kolla om du hittar din hårddisk och se om den är som sagt primär eller dynamisk

Av Selmalagerlöf

skaffa en netlimiter inte så svårt att få tag på.