Inlägg

Inlägg som Kimaro har skrivit i forumet
Av Kimaro

Dator extremt slö. Hjälp behövs omgående!

Så, min dator har börjat bli extremt slö, när man startar upp datorn så tar det ungefär 30min innan den kommer till inloggnings skärmen, när man skriver in lösen för att komma in i datorn tar det typ 2-3 min innan man kommer till skrivbordet (som är kolsvart) och så tar det extra 10min innan man kan använda själva datorn. CPUn ligger nere vid 4-5% så det är inget fel på den. Tror att det dock är nånting som slukar ram minnet då den är uppe i 50-60% hela tiden (tidigare stog den vid 10-15%).
Datorn började få det här problemet efter jag installerade Diablo 3, har nu avinstallerat det och det är fortfarande likadant.
Försöker man öppna något program (vad som helst, från Google Chrome till ett textdokument) så tar det mellan 10-30sek innan det startas och går man in på någon hemsida så tar det mellan 30sek till 5 minuter att komma in i det.
Jag har försökt att installera ett virusprogram (använder annars windows vanliga) men det nekas och försöker jag göra en systemåterställning så nekas det med.

Vad är det för fel? Jag skulle gissa på något väldigt fint virus som härjar i min dator.

Av Kimaro
Skrivet av Ignostic:

Först och främst: HDD, välj inte en grön 5400rpm disk som systemdisk.

Plockade ihop lite på CDON snabbt. Till stor del samma saker -hårddisk som du får bestämma dig för om du behöver mycket lagring eller SSD och fart.
Valde även en klart vassare processor.

AMD FX-8120 X8 3.1GHz Socket AM3+ Boxed 1281 kr 1281 kr
BitFenix Outlaw Tower No PSU Black ATX 379 kr 379 kr
Corsair 8GB (KIT) DDR3 1600MHz 9-9-9-24/VENGEANC 398 kr 398 kr
CORSAIR CX 500W V2 ATX12V 2.3 / EPS12V PSU 474 kr 474 kr
Gigabyte GA-970A-UD3 - AM3+ 736 kr 736 kr
Totalt värde av nyttjade erbjudanden -173 kr
Nyttjade erbjudanden, Sweclockers -5% swec1204 (glöm inte rabattkoden)

Frakt 49 kr
Total 3317 kr
+
Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 790:-
eller
Intel 520 Series 60GB SSD 749:-
=
300kr billigare men ändå klart bättre

Jag valde mest den för att den var just 1tb. Men ja, det där var extremt bra! Tror faktiskt att det kommer bli SSD. Tack så hemst mycket för den där. Jag tror nog inte det går att pressa priset mer än just det där. Och om det skulle vara så, så skulle det vara pågrund utav någon kampanj. Som t.ex. 70% rabbaten på Razer Starcraft musen och tagentbordet som jag beställde idag!

Av Kimaro
Skrivet av zeleni:

Du får mer prestanda ut av i3 2100. + et moderkort h67 blir det par hundra spänn billigare också.

Saken är ju dock att dem inte är fyrkärniga, kanske borde ha skrivit vad jag ska ha datorn till, visst ska jag spela. Men jag kommer använda den för sony vegas och photoshop med. Så, då behöver jag lite mer kraft så det inte tar flera timmar att rendera ett youtube klipp.

Av Kimaro

Försök till att pressa prisen på ny dator

Så, har tänkt att beställa ny dator. Har pressat priserna så hårt jag bara kan. Här är kundvagnen för just det jag tänkt mig.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1727088/pressad

Vet dock inte om jag ska ha 1tb hårddisken eller om man ska ta en 60gb SSD.
Och varför jag inte har ett grafikkort är för att jag redan har ett 5770, kanske inte det senaste. Men jag kan dra på högsta resolution på dem flesta spel då jag överklockat den lite smått.

Så, vad tycker ni SweC? Hitta ännu mer pressade priser eller ska jag köra på det där? Jag tänkte att CPUn ska vara vid 4Ghz, men vet inte om det gör så värst mycket eftersom jag just nu sitter på en dator med 1.5Ghz och RAM på 512mb. Så gör det någon märkbar skillnad vid 3,5Ghz till 4Ghz?

Chassit är ju förmodligen det ända jag inte tänker byta.
Nätagg om nånting bättre hittas, skriv det! Tänkte iallafall ha 80+.
Moderkortet tänkte jag för det har USB 3.0 och SATA 6,0GB. Så hittar ni nånting bättre som har USB 3.0 och 6,0GBit SATA moderkort som är billigare.

Har försökt kolla igenom prisjakt och pricerunner men tydligen så är det inet som är billigast (tänker inte beställa från nån random butik som man aldrig hört talats om) och ju mer komponenter som är på samma sida är bättre så man slipper extra priser för frakt och sådant.

Av Kimaro

Så du testade alltså att köra trådlösa nätverket mot internet i Felsäkert Läge (?), och det fungerade eller inte ?

Jag testade felsäkert läge med nätverk och allting fungerade hur bra som helst utan att CPUn spikade upp till 100%

Det kan vara så att WiFi kortet går ner i effekt för att spara energi/batteri i din bärbara.
Kontrollera i Kontrollpanelen - Energialternativ - Ballanserad - Ändra schemainställningar - Ändra avancerade inställningar - Inställningar för trådlöst nätverkskort - Energisparläge - ...ställ in "Hög prestanda" på båda.

Jag har allting på Hög Prestanda och haft det sedan jag skaffade datorn.

Av Kimaro

Det står i vissa sidor att jag eventuellt ska ta bort dessa filer från regedit om dem ligger där.
UpperFilters
LowerFilters
UpperFilters.bak
LowerFilters.bak

Har hittat Upperfilters och Lowerfilters.

Edit: Tog nu bort dem och startade om datorn, och titta, det funkar! Tack så hemskt mycket för hjälpen!

Av Kimaro

Testade.. Och allt jag fick var detta:

http://i39.tinypic.com/9kcjkp.png

Av Kimaro

Hur ser det ut i enhetshanteraren i Windows, syns den där?

Den syns där, men det är en triangel på den. Har kopplat i en extern dvd spelare också, och där visar den en triangel på också. När jag höger klickar och går in på egenskaper så får jag upp den här texten:
Det går inte att läsa in den här enhetens drivrutin. Drivrutinen kanske är skadad eller saknas. (Kod 39)

Läst runt i tha interwebs nu och det folk har tydligen haft ungefär samma problem, och det stog att man skulle avinstallera enheten, eftersom den installerar om efter man startar om datorn, gjorde det man har fortfarande samma sak. Så, för mig värkar det inte funka... Hm..

Av Kimaro

DVD: har slutat att funka.

Min DVD spelare har på nått konstigt vis slutat att funka, Och det är inte fel på själva dvd läsaren, mer som drivrutinerna eftersom jag har testat samma hårddisk i 2 olika datorer, och ingen av dem vill se en skiva, Och går jag in via bios så visar den att det finns en dvdläsare, men så fort jag kommer in på själva datorn, så visar den inget, den vill inte ens att daemon tools ska funka (eftersom jag ska fixa Dualboot med linux för skola, så var jag tvungen och installera det på nått sätt) men inget av dem funkar om jag inte går in via bios och gör det därifrån, har ju fixat linux men vill ändå så att jag har en fungerande dvd läsare. Så vad ska jag göra? Hjälp behövs ganska fort! =/

Av Kimaro

Konstatera först om det bara är vid användning av Internet/nätverket som detta händer.
I felsäkert läge har du antagligen inte nätverket tillgängligt...

Det är inte vid användning utav internet/nätverk eftersom det var det jag startade felsäkert läge med.

Använder du mobilt 3G nätverk eller lokalt WiFi nätverk ?

Lokal Wifi..

Fick igen samma problem (hade "fixat" det tidigare) trodde jag... men visste inte vad jag hade gjort men nu när jag drog ur strömmen och efter cirka 5minuters användning så började det igen. Så det har nånting med att den inte får ström som den börjar flippa ur på...

Av Kimaro

CPU problem med HP 6450b

Problemet startade för ungefär 1 timme sen, och själva problemet är att CPUn spikar rakt upp i 100% efter cirka 5minuter efter den är startad (och då har jag öppnat upp Google Chrome).
Jag kollade vad som det var som sköt upp i taket och tydligen är det Google Chrome, men samma sak händer även FireFox och om jag har haft någon av dem igång, och efter CPUn spikar 100%, stänger ner någon webbläsare så fortsätter den spika runt 80-100% ändå, jag testade att starta OS (Har Win7 64bit) i felsäkert läge och då var det inga problem. Så måste ju tydligen vara någon drivrutin?

Så, finns det någon som vet vad som skulle kunna vara problem då det är väldigt irriterande när youtube klipp går i 2 fps.
Och det är inte precis så att datorn är dålig eller nått. Då detta är en skoldator och är helt splitter ny (dvs komponenterna, inte HDD då den byttes bara till den här laptopen.)

Av Kimaro

5p utan tvekan! Riktigt grymt bygge!

Av Kimaro

Här är bilden för infot om den renderade och orginal filen. Så, jag behöver alltså ändra den till 1920x1080. Vilket betyder att youtube kommer ta den som det. Och det tar EXTREMT lång tid att rendera och ladda upp klippet. Jag filmar mina klipp med en Hauppauge HD PVR.

http://i43.tinypic.com/10f6iis.png

Men tack EXTREMT mycket för länken. Nu kan jag ändra det och kolla om det funkar med olika settings. Ända saken är att jag vill inte köra på 1080p =/ Tråkiga är för xbox kör inte på riktig 1080 och just att det är så stort och sånt.

Av Kimaro
Skrivet av JustEchoi:

Tror att du bara behöver trycka på 'Properties' och sedan trycka på disable resample.

Nej, det är det inte heller =/ Har försökt med det också.

Av Kimaro
Skrivet av Lasergurka:

Vilken motion blur har du? Har du Gaussian?

Antar att du inte har Sony Vegas 10 om du bara har up, below och none på "Deinterlace method", för det som gör att det försvinner för mig är att sätta Deinterlace på Interpolate fields.

Använder ingen video FX eftersom jag mestadels gör Let's Plays när jag spelar. Och då vill jag ha klippen så råa som det går.
Har Sony Vegas 10 (build 136)
Och att jag skrev up, below och none var tydligen på "field order" men har hört att man ska ändra den också. Men hittade "deinterlace method" och det va likadant ändå.

Av Kimaro
Skrivet av Alling:

Du behöver nog ändra inställningen Deinterlace method. Jag tror det är None du ska välja, men testa de olika som finns och se vad som blir bäst.

Har testat det, det är up, below och none. Och utav alla får jag samma sträck.

Av Kimaro

Hjälp med rendering

Så, haft det här problemet ett tag men aldrig orkat bry mig om det. Har försökt med en massa olika saker i Sony Vegas (där jag renderar) klippen
Som du kan se på bilden så är det "sträck" över skärmen när nånting händer fort. Jag fixade det förut, men sen var jag tvungen att ominstallera datorn, och gjorde aldrig någon back-up så det är inte någon fel på min hårdvara. Så, nån som vet hur man fixar det här? Har klickat i reduce interlace lag eller vad det heter.
BTW, när jag filmar in klippet är det inga sträck men när jag ska lägga in text/mitt egna ljud och renderar så kommer det fram, så det händer under renderingen.

Lägger in både bilden och filmklippet.

http://i43.tinypic.com/qxtkqb.png

PS. Vet inte om den här tråden ska vara här, så om den inte ska vara det, byt till vart den ska vara.

Av Kimaro

Det roliga är att jag haft ett sådant chassi. Köpte det för 99kr i Alena system (Heter det så fortfarande?) och det var absolut sista chassit dem hade kvar. Aldrig sett ett liknande chassi nånstans tidigare, till och med försökt leta efter en men aldrig, så drar man en snabbis tur igenom SweC och så ser man en! Ger dig 4 poäng bara för att du har ett ändå vädligt "unikt" chassi som (av vad jag vet) inte finns så många kvar av.

Av Kimaro

Åh, aldrig skrattat så hårt som... o.o...O.o...o.O...o.o Vad fan är det som låter? Åh herregud! XD

Av Kimaro

Hur mycket kostade den där... Ungefär?