Inlägg

Inlägg som lacrits har skrivit i forumet
Av lacrits
Skrivet av Mantus:

Köpte ett HX 650w som rullat i 3 veckor hehe men hoppas det kommer hålla ett tag, är verkligen tyst iallafall jämfört med mitt tidigare Fd integra agg.
Antar dock att HX nätagget inte är någonting jag skulle våga mig på att prova 7970 crossfire på om jag antingen klockar ner korten men kör oc på i7 920in? Vet inte hur snälla dessa agg är mot tung förbrukning rätt konstant?

För 7970 CF så skulle du nog ha typ 800W för att ha lite marginal också.. Du kan lita på att HX-agget stänger ner snyggt och fint och inte skadar ditt system om du skulle överbelasta det.

Av lacrits
Skrivet av lacrits:

HX520 i 2.5år nu.. Har alldrig bråkat eller hörts under den tiden. ca. 3-5h om dagen går den.

.. agget tuffar på fortfarande i det som numera är grabbens dator. Uppe i snart 7 år, den går mer nu än den gjort på länge eftersom det spelas typ 2-3 timmar Minecraft vardagar och minst det dubbla på helgerna!
Har haft seriösa funderingar på att packa ihop mitt HX520 och skicka till typ JonnyGuru eller Swec för en "review" på hur ett kvalitets agg håller över många år.. Hade vatt kul och intressant!

Av lacrits
Skrivet av robbankentor:

Tack ska försöka hitta tyst bra 600-650W hur bra är cooler master V serien och corair RM?

Sent svar.. jag vet..

Men, VS och RM serierna är "andra sorteringen" i kvalitet.. Dom presterar bra i tester, men som sagt kvaliten är inte i topp.
Om du tog ett G2 750 så kan du känna dig trygg för strömförsörjning dom närmaste 10 åren.. bara du ser till att ha svala temperaturer i chassi/lådan.
Finns faktiskt en del nya intressanta agg som är byggda på Seasonics G-serie som jag hade rekomenderat: XFX XTR, Antec Edge och FD Edison serierna.. åsså Seasonics egna -G såklart! En liten "varning" dock, fläktkurvorna kan variera mellan modellerna, så en kan upplevas som tyst och en annan inte.. (!) Typexempel är skillnaden mellan Seasonic g360 och g550..

Av lacrits
Skrivet av retro123:

Har man inte ett FD för att man vill ha ett tyst system? Varför i sådana fall förstöra allt med ett luftkylt AMD kort? Bara intresserad av hur man tänker då?

När jag bygde 2011 så fanns inte så många vita chassin välja på.. Define R3 vit tvekade jag inte på. Burken är ganska tyst, jag har inga ljudliga problem med R9 280 DCUII.
Sen hur tyst det är, vad är ditt problem med det, hur tänker du då?! Tänkte du komma över på en stilla kopp kaffe och är orolig för "stilla" eller?

Av lacrits

Den kylaren skulle vara perfekt i mitt vita Define med min vita PSU.. Och så ett vitt moderkort också.. Synd PNY inte gör AMD-kort bara!

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits

Satte ihop en burk till en polare med Silencio. Den var prisvärd och ganska bra/lätt att jobba i. Inte lika rymlig, tyst och smidig som en FD Define Rx och det var lite snålt utrymme för kablar bakom moderkortsplåten.. Men, jag hade inte tvekat bygga en till låda med Silencio.

Av lacrits

Vi får hoppas dollarkursen vänder neråt ordentligt lagom till lanseringen av 390- och Broadwell för desktop så man kan sätta ihop en ny burk under sommarsemestern..

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits

Spiken i kistan.. Will Wright lämnade ju redan för länge sen.
R.I.P. Maxis!

Av lacrits

Klarar den köra Crysis tro?
Men attans vilket monster.. !!! Tyvärr inget för mig, 10kKr är lite för mkt för min plånbok.
Förresten, varför så dämpad belysning på bilderna.. kanske vill dölja träskruvarna?! (kunde inte låta bli)

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits

Ja, man får hejja starkt på Vulcan nu.. Gillar inte hur MS tar gisslan på nya DX-versioner och tvingar allmänheten köpa nytt OS för att njuta av det senaste ögongodiset under DirectX/3D. OpenGL/Vulcan kan köras oberoende även i Windows.. måste bara se till att få med spelutvecklarna också på Vulcan.

Av lacrits

OpenGL -> Khronos Group -> bl.a. NVIDIA är en stor spelare här!

Av lacrits

Fint pris/GB!
Köpte precis ett Samsung SDXC/HC Pro (<90 >80 MB/s) på 32G f ca hundrafemti.. så 7 sånna blir 224GB drygt tusenlappen.
Men ok, jag fattar vitsen ha 200GB på ett enda minne i kameran/telefonen/mobila enhet

Förresten, stödjer Raspberry så stora SD-minnen?!

Av lacrits

Spenderat en två dagar på detta med att hitta en balanserad OC på en gammal i5 2500K på Asus P8P67 pro.. Nu sliter jag mitt hår!

Körde först manual vcore i BIOS och hittade balans på 1.210V och multi x40 (4Ghz, inte Turbo då det avaktiveras när man går över x33 som base multi på en i5 2500K (3,3Ghz)) i Prime95.. körde stabilt och tempen upp på 70C, vdroop 0,015 (samma som VID offset).
Ok tänkte jag, nu kör vi över på vcor "Offset" istället för manuell i BIOS och sätter offset till - (minus) 0,015V.
PANG! I prime test, 82C, vcore 1,336V.. VID 1,3711V.. Ingenting stämmer längre.. Prime kör ju, så ingen hängning, men vcore etc blev helt för högt nu med Vcore "offset" i BIOS.

Vad är det jag inte fattar eller gjort fel nu..?!?

[EDIT] Uppdatering.. (för min egen skull!). Ja, det var det där med VID som är knepet när man kör Offset vcore i BIOS. Min VID låg på 1.366V i turboläge. Det är ju en hel del mer än vcore 1,2V som jag vill ligga kring. Så jag fick sätta Offset - (minus) 0,115V för att få vcore ligga kring ~1,192 - 1,208V när jag körde Prime. Fick dra ner på LLC till "medium" 25% och Phase control på Optimized i BIOS, det hjälpte till hålla ner vcore i turbo läge. Ska man klocka högre än vad jag gör (jag vill bara ha turbo kring x40 och låga temps) så ska nog framför allt LLC till 50% eller 75%..

Av lacrits

Corsair köpte väl över Antecs chassi-div och Antec fick täcka upp med att köpa in Compucase chassi-designers..?!

Av lacrits

Tack för recensionen Swec!

[EDIT] Tack för rättelsen på sid 2 i artickeln!

Av lacrits

Tyvärr ser det bara mörkt ut för AMD på desktop/workstation- fronten. Dom är hopplöst efter, tyvärr. I mina drömmar så arbetar AMD i djupaste hemlighet på en super-CPU i 10nm med 8 cores i 5Ghz på 10W TDP för MSRP USD 999, som kommer slå undan benen på Skylake..

Alla vi PC konsumenter behöver en utmanare till Intel på marknaden.. Intel skriver fritt om sin agenda för att maximera sina marginaler hela tiden. Se bara nu på "förseningen" av Skylake till Aug.. Hade AMD hotat springa om hade vi sett Skylake för flera månader sen!

Tack Intel för att ni mutade bort AMD i början på 2000-talet hos retailers (Dell/Compaq/etc) och sänkte dom på det sättet.. Hade AMD fått konkurera på lika villkor då.. *suck!*

Av lacrits
Skrivet av Flopper:

dice är slut som seriösa utvecklare tyvärr, förstörde sin egen serie battlefield med BF3 och BF4.

.. nu e de ju inte DICE som ligger bakom Hardline!

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits
Skrivet av Pepsin:

2500K -eller- AMD Phenom II X4 940 3,0 Ghz... väldigt märkligt då en Ph-II @ 3.0 GHz kanske kan motsvara en Sandy Bridge i 1.8 GHz.

Ändå mer skumt eftersom rekomendationen på AMD är 8350 som inte presterar mycket bättre (närmare sämre vid samma klock) än en 2500K som är satt som minimikrav.. ?!

Av lacrits

Har haft två HDD som lagt av, en Samsung F1 och en Seagate.. Aldrig mera Seagate. Samsung HDD har väl gått i graven..

Av lacrits

Cisco 1812 o 1841 är routrar. Vissa har en liten switch-modul också. Dom är ganska duktiga på att köra routing, du har flera protokoll att välja på; EIGRP, BGP etc. För ett litet kontor så kan du sätta upp ett LAN, olika VLAN (beroende på hur många portar du har kanske ganska begränsat) och access listor etc. Du kan också köra en brandvägg i den, men då behöver du låsa upp den med en licens om den inte är på redan.. kostar! Finns väldigt mycket guider och kommando-referenser på internet, den kör ju Cisco IOS. Som router är den mycket mer än en enkel D-link eller Netgear modem/router/brandvägg.. Men inte så lätt sätta upp heller. Det mesta körs från CLI genom terminal (tera term typ)..