Inlägg

Inlägg som lacrits har skrivit i forumet
Av lacrits

EU-domstolen underkände lagen i våras, men ändå så envisas svenska myndigheter att jaga ISPerna.. Det hade vatt bättre dom svenska myndigheterna stannade upp och tog sig en funderare vad dom håller på med!
Det är ju klart att ISPerna gärna sluppit denna datalagring, det kostar säkert en hel del hålla historiken lagrad och tillgänglig över 6 månader..
Heja Bahnhoff!

Av lacrits

Snacka om att dom tappar kunder på sånna extrema minimikrav.. Bättre dom lär sig optimera och ge alternativ för ögongodiset istället!

Av lacrits
Skrivet av Razer_08:

Haha sorry, detta är en annan dator som jag håller på med. Jag vet att 1200w psu är overkill, men jag ville ha ett ifall man får för sig att skaffa fler kort och ev byta ut dom till 290x/ eller dess efterföljare. Samt framtida vattenkylning som förmodligen kommer till den.

Nätagget är en CM gx650

Hur mäter su spänning på agget? Om du kör speedfan eller nått annat i windows (eller BIOS) för den delen så kan du inte lita på värdena.. I bästa fall visar dom bara lite snett, men kan ligga väldigt långt från verkligheten!

Se CM GX-serie är inget att hurra för, brukar falera när man pressar dom över 75% belastning..

Av lacrits

Tyvärr finns det säkert en buy back + re branding kampanj från AMD. Annars skulle dom börja sälja ut med rädslan att kort annars skulle samla damm på hyllorna för evigt.. Det är bättre sälja med förlust på några hundringar än inte sälja alls!

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits
Skrivet av Svchost.exe:

Hej undrar hur nära man kan pressa nätagget innan det lägger ner?

Jag har i datorn följande saker

Nätaggregatet är följande modell
http://www.corsair.com/en-us/tx850w

............

Med TX850 så ska du även kunna gå över specifikationen, den klarar nog leverera uppåt 900W innan den stänger ner. TX850 har alla skydd som OCP, OVP etc. så resten av systemet ska inte ta skada, den stänger ner innan. Med blixtnedslag så kan det dock ändå hända att en spik smiter genom till resten av datorn, så bra ha åsk-skydd och blixt-lås på 220V urtaget om du kan.

Av lacrits
Skrivet av Broken-arrow:

Känns inte som något bättre än evga g1, bör pressa priset runt 800/900kr för ens bli intressant.

Lite kul med kondensatorer från koreanska Enesol. Är dom bättre än kinesiska?

EVGA "G1" är FSP Aurum.. Detta är bättre, Seasonics G-serie ju! Inte bättre än EVGA G2 dock

Enesol är erkännt bra kondingar på solida elektrolyter (polymer caps). I nätagg så sätter man inte solida som huvudkondingar eftersom dom har lite snävare toleranser än "våta" elektrolytkondingar. För våta kondingar ser man fortfarande helst att dom är Japanska. För polymererna så är det inte lika kritiskt, dom tåler högre temp och åldras inte som våta kondingar.. fast dom är snävare i toleranserna.

Av lacrits
Skrivet av rektor:

Fractal Design Newton R3 600W har 80 Plus Platinum och kostar 1200 kr.

Antec EarthWatts EA-650 Platinum 650W har 80 Plus Platinum och kostar under tusenlappen.

Earthwatts Platinum är inte en bra jämförelse.. då är det enda du tittar på själva 80-plus level, Platinum. I allt annat är det ett sämre agg än t.ex. detta nya Antec agg gjort av Seasonic.. eller FD Newton R3 för den delen.

Av lacrits

Undrar om inte P5Q har nån form av automagisk överklockning.. som kan gå åt pepparen.. Om moderkortet tycker att överklockningen inte är rätt så vill den återställa till standard och starta om.. och ibland hamnar den i limbo. Prova gå in i BIOS under uppstarten och återställ "fabrikinställningarn". Jag hade också tatt av CMOS batteriet och skaffat ett nytt. Dom brukar hålla i ungefär 5 år innan dom är slut.
Kolla också så att du inte har glapp på PCIe kontakterna till grafikkortet.. eller moderkortets ATX/EPS.

Av lacrits

Hoppas du lyssnat av så du är helt säker på att det är nätaggen som tickar och väsnas..
Tickande kan vara reläer som slår till eller andra kretsar i agget.. typ fläktstyrning kan ibland ticka när det slår till från passiv till aktiv.
Om det tjuter, som tinitus, så låter det mer som spol-tjut och kan komma från spolar eller kondingar.. eller VRM etc. som kommer i resonans.
Om du har nått, typiskt på USB, som drar ström även när datorn är "av" så har nätaggen en "standby-rail", 5VSB, som är aktiv. Prova dra ur allt på USB när datorn är av.. tystnade det då?

Av lacrits

Dom enda 19" rack-chassi jag pillat med har vatt Compaq/HP och Dells servrar.. Chieftech säljer en hel del olika rack-chassi för en dryg tusing. Du får kolla sen så du väljer rätt moderkort som passar. Även om det står ATX som formfaktor så set inte precis ut som om ett fullstort ATX skulle passa. Se till att moderkortet har allt inbyggt så du slipper strul med extra PCI/ISA-kort.. Sen nätagg kan bli nästa utmaning om det inte följer med chassit.. Tror det är formfaktor "Flex-ATX" som gäller i dom flesta fall, ofta med högvarviga 80mm fläktar som kan väsnas. Glöm tornkylare till CPU i ett 2U chassi.
Du måste ha väldigt speciella behov som vill bygga eget i ett 19" 2U chassi.. ? Finns ju färdiga paket köpa från typ Dell, Fujitsu, HP etc..

Av lacrits
Skrivet av Flexiblus:

Har redan kontaktat leverantören men de kunde inte ge mig något erbjudande. Det enda de erbjöd är att anpassa priserna till dessa priser som även nya kunder får efter första halvåret. Det är en prisskillnad på 8 kronor. Så det blir nog att farsan ringer och säger upp internet.

Som Söderbäck säger ovan, ring och säg att ni vill avsluta abbonemanget/tjänsten och tänker söka annan leverantör för att ni är missnöjda. Dom kommer nog be att få ge er ett nytt erbjudande för att få behålla er som kund.. Om inte, då ska ni gladeligen byta!

Av lacrits

Vad har hänt med NVIDIA på sistone.. helt plötsligt begär dom rimliga priser??? Jag känner inte igen dom!
Innan jag kom till slutet på nyheten så tänkte jag "jaha ja, för 1500:- per brygga då eller.."

Av lacrits
Skrivet av Campaigner:

Vad gör detta tangentbord 900:- bättre än mitt QPAD MK-80 för 600:- ?

Du kan läsa recensionen själv och sen kanske du blir lite klokare..
http://techgage.com/article/cooler-master-novatouch-tkl-review-the-keyboard-weve-been-waiting-for/

MK-80 är ju inte känt för att vara av så värst hög kvalitet. Novatouch verkar vara väldigt välbyggt och har en unik och relativt exotisk brytare. Klart man skulle ju gärna höra vad Huttala sagt efter att han kännt o klämt på ett Novarouch

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits
Skrivet av MSI_Jing:

Will there be a 970 Lightning or a 980 Lightning? who doesn't like a little bit mystery.
The truth is that the crafting of a ultimate OC card is a very delicate process.
People are counting on breaking the world record with the next-gen lightning cards.
The stake is too high for us to botch it.
I'm sorry to say this, but we just can't rush it.

I read the below earlier today.. on a pretty popular review sites news..
"MSI is reportedly holding off on launching an overclocking-grade GeForce GTX 980 graphics card that you can ride into record-setting competitions, based on its coveted OC Series Lightning brand. The company probably wants to avoid a repeat of last year, when launch of its GeForce GTX 780 Lightning graphics card was closely trailed by NVIDIA's launch of the inherently faster GeForce GTX 780 Ti, and resulting price-cuts for the GTX 780, throwing MSI's inventories in jeopardy. The year before that, MSI launched the Radeon HD 7970 Lightning just weeks before AMD launched the faster HD 7970 GHz Edition.

MSI could stick to selling its Gaming Series GTX 980, equipped with the new Twin Frozr V cooling solution, even offering factory-overclocked variants of the card. This also leads one to wonder if NVIDIA has a third, high-end graphics card based on the GM204 silicon, on the 'cards,' one with higher clock speeds, or a higher temperature-based clock speed throttle, which is currently at a hair-trigger 80°C on the GTX 980.

"

Av lacrits

Dator:
Stationär, Windows 95, P4-nånting, 1 GB RAM, GeForce GTX7800 512MB.. eller vänta, kanske det var GF4 4200ti med 64MB?!, 120GB HDD, 20" bildskärm CRT, 1280*1024.

Mobiltelefon:
Ericsson nånting

Internetanslutning:
2/0.5 Mb BBB

Spelkonsol:
Aldrig!

Av lacrits
Skrivet av segen:

Alla har ju olika spelstilar och sliter olika på sina tgb. Jag är inte den som bankar in knapparna och har haft mitt tornado i ca 1,5 år. Den verkar tuffa på.
Det jag brukar slita ut, däremot, är A, S och D tangenterna. Själva trycket alltså, inte funktionaliteten.

Har du kört ghosting-testet på din Tornado?
http://www.sweclockers.com/forum/56-tangentbord-moss-och-ovri...
" Testa genom att hålla ned båda skift-tangenterna (inte bara en, inte caps lock - båda) och samtidigt skriva "the quick brown fox jumps over the lazy dog".
"jumps" med "s" på slutet och "dog" utan alltså."

Av lacrits

Ser riktigt najs ut med RGB, men oj vad extra man får pröjsa!.. Hursom, jag är fast på mitt Ducky II.

Av lacrits
Skrivet av segen:

Undrar varför folk tror att man blir en bättre spelare av att lägga tusen spänn på ett tgb. En dyr mus, det kan jag förstå.
Jag har ett Arrogant Tornado jag köpt hos Kjell och jag dör lika fint i spel som jag skulle med ett dyrt tgb.

Kvalitetskänslan och hållbarheten med t.ex. Ducky eller Filco är överlägsen vilket rubber-dome bord som helst. Jag har kört slut på ett G-11 bord inom ett år, innan det ett Saitek bord inom två år.. Saitek-bordet var banne mig mycket bättre än Logitechet! Dom tillsammans kostar lika mycket som ett Ducky Shine II och varade tillsammans under 3 år! Sen hade jag ett Logitech Illuminated med scissor-brytare som var grymt skönt skriva med.. Men det gick inte alls att spela - klarade inte vissa kombinationer av nertryck! Vilket fail det var från Logitech!!!
Så kör du på med dina Tornados från Kjell.. När du svurit 4 ggr och bytt 3 så sitter jag fortfarande på mitt trogna Ducky. Vi dör säkert lika fint i spelen för det..

Av lacrits

Hypad marknadsföring.. Topre finns ju redan, och är tystare än klassiska CherryMX. O-ringar är inget nytt, har det redan själv på mitt Ducky. Det kan bli väldigt bra dock, så ser fram emot recension på detta! Men priset gjorde ju inte att man exhalterad precis..

Av lacrits
Skrivet av Segas:

Ah, du menar som AMD låser Mantle till sina grafikkort?

Skickades från m.sweclockers.com

Nä, helt fel! AMD har gjort Mantle som "open-source". Det är upp till vem som helst att ta det vidare och utveckla det efter eget behov.. AMD har visat vad Mantle kan på sina grafikkort, men dom har inte sagt att ingen annan får använda koden. Har för mig dom redan levererat hela source-koden till Kronos group som gör OpenGL.