Inlägg

Inlägg som lacrits har skrivit i forumet
Av lacrits

Jag gillar vitt.. Får läsa recensioner sen när det är ute; kyler det bra och hur låter det?

Av lacrits
Skrivet av Dovebeam:

Agg håller inte i evigheter, men det agget ska hålla bra länge! Det där är ett mkt bra välbyggt agg.. Men, från 2008, räkna inte med att det är lika stabilt som när det var nytt. Jag kör själv på med mitt Corsair HX520, också från 2008. Jag är inte orolig, men jag vet att det är gammalt så jag kör snällt med det.

Av lacrits
Skrivet av RilleRöj:

Problemet är att det för ett väldans oväsen vid minsta påfrestning. Viner i grejerna.
Vet inte om det har med effekten att göra eller agget i sig.

Du kan läsa lite om CX750M på jonnyguru.com.. Det är inte någon direkt positiv läsning.. Fläkten är inte en tyst variant och fläktkurvan är säkert ganska aggresiv för att försöka leva upp till tillverkargarantin. Jag är inte förvånad att du klagar.

Av lacrits

Steelseries Sensei, Logitech MX518 & sen MX310

Av lacrits

Kring 700W för GTX970 SLI borde räcka och bli över.. Men med AMD FX8320 så vet jag inte hur pass den drar iväg i effekt om du klockar den? Men om du kollar upp och den inte kör braa över 200W överklockat så borde det räcka 700W.

Titta på Cooler Masters V-serie (700-850), UTAN "s" på slutet(!), det är Seasonic KM3 i grunden och med en Protechnics fläkt (BQ's SilentWings).
Sen har du EVGA P/G2-serien, Super Flower har byggt dom.. Håll dig väck från första serien av SuperNova "G1".
Sen så klart Corsairs AX och AX-i såklart.
Seasonics egna Platinum-serie.

För att göra listan lång, några förslag med bra kvalitet och ganska tysta: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1964150,757598,2551603,2...

Av lacrits

Blir nog en sån med Windows 8.1 rätt in i TVn.. Får man gratis uppgradering till Windows 10 då vad det lider, tro?

Av lacrits

Det blir mkt Star Wars över Julen 2015. Får se till bygga ny PC, hålla tummarna att dollarn rasar under hösten och att DICE gjort sin läxa INNAN releasen..

Av lacrits

.. Nu har jag beställt genom inet, hoppas det är rev. A som är några mm "kortare" (165mm). Den dyker väl ner i butiken i Malmö efter Påskhelgen.

Av lacrits

Klarar den köra Crysis?
(sry, kunde inte låta bli..)

Av lacrits
Skrivet av Diaxuzz:

Hejsan hoppsan!

Jag håller på med en liten ombyggnation i datorn, främst med kylningen. Jag har just nu vattenkylning, en Antec Kühler 620, med en Scythe Gentle Typhoon 1150 rpm fläkt till radiatorn. Den kyler ner helt ok, men tycker den låter ganska mycket. Vet inte om det beror på radiatorn eller fläkten, men skulle vilja ha tips på andra 120mm fläktar som går tystare, men ändå är effektiva.

Sen så tycker jag datorn låter ganska mycket under load, overall. Har ett Fractal Design Define R2 chassi, med två Scythe Gentle Typhoon 1150 rpm på framsidan. Är detta något man kan fixa med ett par nya fläktar också?

Många som skulle säga Noctua, redux modellerna ser ju t.o.m. bra ut!
Jag gillar själv Corsairs SP eller Aerocool DS Silent nu efter att ha kört dom ett tag i mitt R3.
BeQuiet! SilentWings (Protechnics) är nog också väldigt bra.
Jag la undan mina GT 1450, tyckte dom började låta illa efter 4 år..
Läs lite recensioner också, finns massor!

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits

Ny HSF, går Thermalright True Spirit 140 i en FD Define R3?

Hejsvejs!

Funderar på ny HSF, trött på min CM Hyper 212 Plus nu efter alla år.
Vill ha nått effektivare och som jag kan köra på en PWM fläkt istället för två som jag gör idag.
Har sneglat på Thermalright ganska länge nu, men orolig att en True Spirit 140 inte kommer in i mitt FD Define R3 chassi.. Evo 212:an är ju typ 160mm hög, och det ser ut som om jag har 1cm till godo till sidoplåten.. Det skulle kunna gå..? Lite osäker på vilken höjd True Spirit 140 är när den är färdigmonterad. Jag hittar olika mått online, allt från 165mm till 172mm, och där nånstans tror jag ligger gränsen för vad man kan få in i ett Define R3?! (168mm enl. FD själva).

Någon som testat eller har en True Spirit 140 i ett FD Define-chassi som vet om det kommer gå?

http://www.inet.se/produkt/8308815/thermalright-true-spirit14...

.. eller kanske man ska köra på ett HR-02 Macho Rev.B istället.. eller Sythe Mugen MAX? Ni får gärna komma med förslag på nått ni tror är bättre, men kravet är att det ska prestera bra och på en fläkt! Jag är trött på köra push/pull för ljudets skull nu. Och nä, jag köper ingen Noctua HSF!

Av lacrits

Jag kan skriva under på att Aerocool DS är tysta, har dubbla 120mm i fronten på ett R3. Kör dom kring 800rpm och man får krypa nära för att höra luftsuset.. inget fläktblad eller annat mekaniskt missljud, bara luftdraget som hörs på mina.

Av lacrits

Skulle kunna vara moderkortets BIOS också som spökar. Kör du automagisk överklockning så nolla och kör BIOS i fabriksinställningar..

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits
Skrivet av BraapBraap:

Hej kollade också "benchmarks" på 970 och då såg det ut som om denna var bättre än 290X, men har hört att denna (970) har bara 3,5gb minne medans resten verkade väldigt "segt".

Har också hört att 970 är väldigt "energi-snål" så behövs verkligen 750W?

Annars verkade resten jättebra

Mvh Elliot

GTX970 är bättre än 290X, men du får väga in priset också.. Det är inte stor skillnad i prestanda. Men, 970 är rätt mkt svalare och strömsnålare, så det får du också väga in.
Ska du köra ett grafikkort så räcker 500-600W agg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits

Rulla ihop och ta med sig sin 55" UHD TV när man ska ut till stugan över helgen..

Av lacrits

Om TS har ett Cooler Master GX agg så skulle jag rekomendera prova med ett annat agg (PSU). GX modellerna är högst tveksamma! Byggda av Seventeam (OEM) på en riktigt gammal omodern platform/design och Suscon kondingar runtom..

Av lacrits

rittal.com - dom har skåp!

Av lacrits
Skrivet av Sudaxo:

Tack för svaret, Känner att jag nästan borde byta ut datorn i sig inom kort. Kanske håller mig till efter sommaren och köper en ny dator istället!

Vänta åtminstone till AMD släppt sin nya 3XX-serie och Intel släppt nya Broadwell K för desktops! Intel Skylake vetigudarna när Intel släpper, den är ordentligt försenad redan.. Så nån gång juli/augusti börjar det bli dags fundera på uppgradering. (Sitter själv i uppgraderingstankar)

Av lacrits

Ska du bara uppgradera för att spela så är det bäst lägga pengarna på nytt grafikkort..
X2 5200 & 9500GT har väl några år på nacken vid detta laget.. typ från 2008/2009 va?
Kör du 9500GT på PCIe-bus eller nån annan?
Hur mkt är du beredd lägga på uppgradering?

Av lacrits
Skrivet av versions:

för att 144hz inte är lättdrivet. tittar du på länken du skickade så ser du att ett 980 klarar 80 fps i 1080p i just far cry 4 på högsta inställningarna.

av ljudskäl samt inets utbud så går samtliga r9 290 och 290x bort så valet står mellan 970 och 980.

FarCry benchen var bara ett exempel på ett rätt tungt spel. Beror ju på vad du spelar också.. Vill du trycka 144fps i HD så får du nog satsa på Titan Z SLI! Men kör du BF2 så..
Jag kör BF4 HD Ultra settings med mitt 280 dcu ii top, flyter på utan att jag klagar kring 55fps. Har gammal i5 2500K (4,1Ghz) på Asus P8P67 Pro, byggt 2011.

Skickades från m.sweclockers.com