Inlägg

Inlägg som SoulShatter har skrivit i forumet
Av SoulShatter
Skrivet av mSebbe:

Svårt läge att hålla kvar personerna som inte kan ett ord på Svenska..

TS, inte för att jag tror något kommer hända igen men det kan vara värt att ha en dashcam för precis dessa lägen.. Har dock inte kollat om man ens FÅR ha en sån i detta vridna land.

Får du tyvärr inte, anses vara olovlig övervakning, eftersom du monterar en kamera som kan komma att filma publika platser. Du får använde en om du ansöker om tillstånd. Mer läsning tex https://www.motormannen.se/radgivning/kora-och-aga/dashcam-vi...

Av SoulShatter
Citat:

Liknande blockeringar finns redan för internetanvändare i bland annat England och Danmark, länders vars regelverk är förlaga till den 20 sidor långa stämningsansökan som filmbolagens ombud redan i torsdags lämnade in till Stockholms tingsrätt. Att fallet inte fått uppmärksamhet förrän nu beror enligt advokat Henrik Bengtsson på att "ingen vill göra detta till en process i media"."

England och Danmark är inte Sverige i alla fall, har inte samma lagar. Känns lite som "Men kolla på min kompis, han får ju detta!!!".

"ingen vill göra detta till en process i media". Klart ni inte vill, ni vill att skiten ska smyga igenom bakom allas ryggar. Mycket lättare att få igenom något som ingen protesterar högljutt över.

Skrivet av Kärlekstrollet:

Ok, filmbolagen åter igen tror de står över lagen. Bara korrupta domare skulle låta fallet slå igenom.

BBB och alla andra leverantörer behöver inte göra ett skit då filmbolagens sägande har inget med dem att göra.

Tycker det är dags att pressa EU parlamentet att jobba fram en motion som hindrar filmbolagen att fortsätta agera på detta sätt, de får helt enkelt lämna över sitt gnäll till polisen och låta rikslagarna göra sitt.

Gick ju utmärkt för asen att få igenom en helt sjuk dom mot Piratebay, så hoppas inte för mycket.

Av SoulShatter
Skrivet av Bakwetu:

Lägg av och klanka ner på dem, säger Ubisoft att det är så det ska vara, så måste de ju ha rätt. Varför skulle de ljuga om det?

Jag ska därför omedelbart klocka ner mina grafikkort nåt så inåt helsike, så att de inte kommer över 30 fps i något spel. Sen ska jag sparka rumpa med er alla, särskilt i cs go.

Synd att du inte kan låsa FPSen till 30 i CSGO (minst 60), annars hade de ju varit mycket mindre klödd för dig

Av SoulShatter

Som alternativ till Android lägret så skulle jag vilja tillägga Windows Phone som ett alternativ. Lättanvänt, inte särskilt mycket pillande osv. Min mor har haft samma vanliga enkla telefon i många år, men bestämde sig för gå till smartphone nyligen.

Tittade runt, och landade slutligen på en Nokia Lumia 630 hos Tre. Mest eftersom de blev 99kr i månaden utan att behöva betala för telefonen, med en gig surf. (3Surf)

Enda nackdelen är väl egentligen bristen på vissa populära appar, specifikt officiella i alla fall. Wolffram alpha finns inte som officiell app, men som med de mesta går de att hitta tredjeparts appar.

Allt annat är inga större problem, basic 5mp kamera.

Allmänt så brukar Windows Phone vara rätt smidigt, inte för mycket pillande och lite bättre batteritid än android. Mors telefon vart uppe i tre dagar sedan senaste laddning nu när jag skulle kolla en grej, med en 30% kvar. Har själv en gammal Lumia 800, som är uppe i över två år nu.

Finns i övrigt rätt fin Office integration ifall de används.

Av SoulShatter
Skrivet av antonlundin:

Det där vettefan om det stämmer. När du spelar online så är det väl spelskaparna/utgivarna vars servrar du spelar på, så där är det nog ingen skillnad. Jag har dessutom hört att Xbox One-kontrollen ska vara sämre än PS4an. Där är det ju stor skillnad mot 360 och PS3 där 360 var den överlägset bästa kontrollen. PS4an har desstum bättre hårdvara.

Men i slutändan handlar det om vilken konsol ens kompisar har och vilka exclusives man är ute efter.

Microsoft har ju sin molntjänst Azure, vilken de subventionerar till Xbox utvecklare. Så spel på Xboxen använder sig gärna av Azures dedikerade servrar då de är billigt för utvecklarna att använda sig av. Så generellt lär de vara mer troligt att Xbox spel använder sig av dedikerade servrar. Sen hur de ser ut för tillfället vet jag inte, håller mig till PC

Av SoulShatter
Skrivet av Sebbepojken:

Den här tråden i ett nötskal, inklusive de lama skämten och ordvitsarna. Ni som inte rört webbläsaren sen förra decenniet ska veta att ni inte tillför något överhuvudtaget.

https://www.youtube.com/watch?v=lD9FAOPBiDk

Jag använder Chrome pga alla plugins jag kommer åt där, men är ändå medveten om att IE 11 är en fullt kompetent webbläsare. Och i Windows touch-miljö är IE den i särklass bästa webbläsaren du kan använda. I mobilmiljö är den inte att leka med heller.

Absolut. Köpte en Windows tablet förra året. Som vanan trogen installerade jag Chrome automatiskt, men insåg rätt snabbt att de var rätt meningslöst. Internet Explorer är fruktansvärt mycket bättre på att hantera touch än vad Chrome är, så de är Explorer för hela slanten på den.

Av SoulShatter
Skrivet av strejf:

Valve har snart ändrat sig fler gånger än Microsoft med Xbox One.

Skickades från m.sweclockers.com

I alla fall inte en släppt produkt de ändrar massa på i efterhand

Av SoulShatter

Kan ju vara värt att kolla på begagnat också. Förstärkare, speciellt enklare stereo förstärkare brukar ha rätt rejäl livslängd. Jag har en Harman Kardon HK970, köpte begagnat för ett par år sedan för strax över 2 papp. Verkar gå för runt 1.6-1.9 numera.

Vet dock inte hur de fungerar med sub till den, i och med att jag inte har provat. Pre-out finns hur som, men skulle gissa att de krävs en aktiv sub eller sub-förstärkare.

Av SoulShatter

Ärligt talat, är de så hemskt att man inte kan spela de två dagarna man är i en stuga i ingenstans, så får man se över sina spelbehov. Kan ju passa på att umgås med släkt och vänner under tiden, eller spela på sin gamla spelkonsol och spela på den nya när man kommer hem.

De är givetvis tråkigt, men man kan inte basera en hel release runt om att ett mindre antal som inte råkar ha internet just runt julhelgen. En större antal kan åtgärda de med dongel/hotspot.

De är ett par dagar utav ett helt år. De går att ordna de sen och spela obehindrat utan internet sedan. I övrigt baseras konsollerna rätt mycket runt om att man ska ha internet i alla fall.

Känns mest som de görs en höna av en fjäder här.

Av SoulShatter

Notera att detta mest troligen är total tid på. Dvs att de levt fyra år av att vara konstant på. De flesta stänger ändå av sina datorer, så istället för 24hr per dag så blir de 3-16hr per dag.

Min disk som varit mest på är en disk ifrån 2005 med ungf 3.2 år total tid på. Har varit på de senaste 200 dagarna och fungerar fortfarande fint.

CrystalDiskMark visar information om disken om man är nyfiken. Notera att S.M.A.R.T behöver vara aktiverat.

Av SoulShatter
Skrivet av Rillepille:

Drog igång en Arma 2 benchmark, ganska tungdrivet. Körde den 2 ggr med Parked Cores och Unparked Cores. Och det gav en liten boost på hela 2 fps
Så nånting ger det iaf, tackar för länken

Edit: Jag har en i5 2500k på 4,4ghz, och ett 6950 1gig stock.

http://i.imgur.com/NAVVAWO.jpg

14% förbättring är ju inte fy skam

Av SoulShatter

Enda faran med att dammsuga utsidan (utblåsen) är att fläktarna kan ta viss skada ifall de dras runt på ett sätt de ej ska snurra på egentligen, kan skada kullagren.

Dammsuga inne i en dator ska man vara försiktig med, och har egentligen inte så mycket med om de finns ström eller inte att göra, utan är de att dammsugare tenderar till att skapa statisk elektricitet, som kan skada de känsliga komponenterna. Fundera på att installera dammfilter istället, undviker till stor del att dammet kommer in i datorn och lätt att rengöra dessa.

Bra att använda för att rensa insidan av en dator är en burk komprimerad luft.

Av SoulShatter
Skrivet av wingman92:

Tycker att 4k på så liten skärm är ju löjligt ok på 50 tums tv. Tycker att 1440p på min 27tums dell är nästan för mycket allt blir så smått att man får sitta sjukt nära för att läsa eller att spela skjutspel för att se något.

sen hur ska du ens kunna driva 4k i spel många spel är svår drivna i lilla 1440p

De handlar mer om skalning än upplösningen. Har du svårt att läsa öka skalningen.

Av SoulShatter

Steam, G2play, Greenmangaming (beror lite på, kan vara billigare med US proxy). Amazon har jag också använt.

http://www.cheapshark.com/ är trevlig för att söka efter var spel är billiga, ungf Prisjakt för digitala butiker.

En subreddit på Reddit brukar vara väldigt aktiv med att lägga upp var de finns deals - http://www.reddit.com/r/gamedeals

Av SoulShatter
Skrivet av Mr.Borka:

Men inte det gamla argumentet nu igen!
När hela industrin rör sig åt hållet allt striktare verktyg för att låsa licenser och begränsa användandet så är man i stor utsträckning tvungen att använda just Steam eller liknande tjänst vid köp utav spel. Detta för att pöbeln inte bryr sig om deras pengar stödjer positiv utveckling, stöd åt striktare DRM eller om pengarna går direkt till stöd till Afghansk kokainexport.

Fri marknad låter säkert fint, men det utgår från att konsumenten kan fatta utbildade och förståndiga beslut. Vilket är helt frånvarande hos konsumenter utav underhållning - oavsett format.

Bara säger att jag personligen inte har några problem med att använda Steam, då de ger mig mycket tillbaka. Ska erkänna att jag ser Steam som fördelaktigt när jag köper spel. Enkelt sätt att ha alla mina spel på samma ställe, lätt att komma åt.

Ett DRM som inte är i vägen är ett DRM som inte är ett problem, som jag ser det i alla fall. DRM blev striktare en gång i tiden, men de har de flesta företagen backat på numera. De vet att konsumenter inte uppskattar ett DRM som stör och blockerar.

Steam är ett DRM, som jag inte märker mycket av men ger mig mycket tillbaka. Friends, overlay, workshop, spel samlade på ett ställe. Hålla reda på var jag har ett hundratal olika spel är en mardröm.

Licenser låses, men i gengäld är spelen rätt billiga. PC har sales och sänkta priser väldigt ofta, medans de nästan aldrig händer till konsol och i de fallen inte särskilt stora sänkningar.

För mig så är Steam en positiv utveckling. Jag är inte tvungen att köpa spelet direkt på Steam, kan köpa en Steam nyckel. Eller en Origin nyckel om jag så vill. Kan köpa DRM fria spel också, men då slutar de med att jag får de på en site jag ska komma ihåg att de finns på. Alternativt hitta en skiva i en hög (vilket dock är DRM i sig), vilket är de sista jag vill göra.

DRM i sig är inte alltid ont. De är implementationen av de som kan vara problemet. DRM har funnits länge, fysiska kopior är också DRM i sig.

Av SoulShatter
Skrivet av Elitist:

Varför ska jag behöva Steam för att spela en fysisk kopia av ett single player-spel jag köpt?

Kan man tycka är onödigt. Men du är å andra sidan inte tvungen att köpa de spelet.

Personligen gillar jag Steam väldigt mycket. De ger en smidighet att ladda ned och köra spel. Jag finner att fysiska spel är oftast i vägen, och har inte använt min DVDläsare på år. Flyttade den ifrån förra burken, och har bara använt den en gång, iom att F2011 krävde att jag skulle ha skivan i. Vilket irriterade mig något enormt.

Lira spel offline är inget större problem, finns offline läge för det.

Min synvinkel är snarare varför ska jag behöva ha en fysisk kopia av ett spel istället för en digital, som tar upp plats, kräver att jag trycker i de och håller koll på vilken hylla de har gömt sig i.

Jag har inget större problem med DRM som inte är ivägen. Och Steams är inte de för mig i alla fall.
Riskerar inte att ha ett spel som slutar fungera pga repad skiva/förlorad skiva heller.

Men de hela är ju upp till ens personliga preferenser. Personligen känner jag mig färdig med fysiska kopior som tar plats och tid.

Av SoulShatter

Jsut BF3 kör jag i 1080p på min 1440p, men mest pga mina krav på minmum FPS.

Men i övrigt så ska en 27'' ha 1440p, desktop osv är 1080p för lågt.

Av SoulShatter
Skrivet av Eronki:

Varför ska Samsung betala kopieringsavgift överhuvudtaget? De tillverkar lagringsenheter, de privatkopierar väl inte på dem??

Men de kan mycket väl påverka deras försäljning och konkurrens, i och med de högre priserna som följer. Någon vill köpa 4 diskar, helt plöstsligt med nya regler är dessa diskar 320kr dyrare än tidigare.

Skrivet av resurrect:

Det har jag faktiskt ingen koll på. Men de står med på listan på copyswedes hemsida:
http://www.copyswede.se/elektronikbranschen/registrerade-impo...

Skrivet av maccswe:

Likaså gör Samsung. Kan mycket väl handla om äldre avtal, för andra produkter. Händer ju att man hoppar av ett abonnemang för att priset höjs i efterhand till exempel.

Skrivet av D@nielsson:

Varför har man då skrivit på ett avtal som ger extern aktör rätt att kontrollera? Låter jävligt märkligt.

Allt går inte att övervaka..

Antagligen är de en rabatt ifall de gör detta. "Betala x kronor/GB utan avtal, x-z kronor/B med avtal". Spekulation, men de lär ju ha någon typ av morot som gör de fördelaktigt att skriva på avtalet.

Skrivet av Kryckster:

Jag tycker att alla återförsäljare ska skriva dit summan av copyswedes andel på kvittot när man handlar, så att alla ser hur stor och orimlig den är. Jag kommer framöver endast köpa lagringsmedia från utlandet så länge denna avgift existerar.

Låter som en väldigt trevlig idé. Gör också att folk som inte följer denna fråga börjar ställa frågor när de får sin faktura/kvitto med avgift till Copyswede på. Då kommer de börja undra över varför den avgiften finns där, och efter kort googling stöta på artiklar på nyhetssiter/SweC om detta. Effektivt sätt att skapa uppmärksamhet till frågan.

Man kan ju i alla fall hoppas att om större delen av ett demokratiskt lands (relevanta) befolkning är emot en viss lag, så ses den över.

Av SoulShatter
Skrivet av KaptenIT:

någon som har lust att kolla de aktuella värderna för deras intäkter? Länk till deras info på Ratsit.se det är inte lite iaf XD

Vet inte om du fått svar på de än, men de är bara att googla "Copyswede årsredovisning"

http://www.copyswede.se/om-copyswede/arsredovisning/

Av SoulShatter

Trevligt att man som användare av Windows Phone inte ser ut att behöva bry sig

(Notera att Windows Phone och Windows Mobile INTE är samma sak)