Inlägg

Inlägg som Deranged har skrivit i forumet
Av Deranged

Cyberport.de har jag handlat av många gånger och det har aldrig strulat. Både bekvämt och säkert att välja COD (Cash On Delivery). Från beställning till hemleverans har alltid tagit 4-5 dagar när jag beställt, förutsatt att varan då finns på lager.

Av Deranged

Aldrig i mitt liv att jag skulle köpa något av en 16-åring som "driver" ett "företag. Inte med de höga priserna du kör med, attityden att "jag har tjänat 30,000,- på en månad" och varför står det "om oss" när du driver butiken själv? Är vi schizofrena? Gärna bra att ha ett kapital att luta sig tillbaka på också. Eller ett 020/0771-nummer istället för mobilnummer. En snabb koll på dig visar att du inte har några tillgångar, kul om folk köper datorer som sedan går sönder när du konkar...

Av Deranged
Av Deranged

Nja, finner MSI Wind rätt plastig. Personligen föredrar jag Acer One, SSD samt att den är fläktlös. Trevligt dock att fler och fler UMPC's kommer ut på marknaden, konkurrens=lägre priser.

Av Deranged

Inte frågan om behov utan om uppenbar lathet. Kom själv med något produktivt svar vetja'!

Av Deranged
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oandersen
Jag har inte "tid", eller ork att sitta och trycka ctrl+ eller liknande...

Du har inte "tid/ork" att göra en enkel knappkombination som går på sekunden men du har uppenbarligen "tid/ork" att husera på detta forum med frågor?

Följande inlägg hade du konstigt nog "tid/ork" till att läsa allt enligt egen utsaga.

Av Deranged

Datorn har nu börjat dyka upp på divere tyska Internetbutiker som bokningsbar med leverans om "ca 3-4 veckor". Förhoppningsvis innebär detta att den kommer hit inom kort. Priset i Tyskland är för övrigt €329, 3,150 SEK, för modellen med 8 GB SSD och Linux.

Av Deranged

Frågan var om det finns virus till Linux och om så var fallet, finns det antivirusprogram. Svaren på frågan var ju ja så tråden har nu gjort sitt. Att ni tycker att det är onödigt med antivirusprogram får stå för er, åsikter om det är nödvändigt eller inte efterfrågades inte.

Av Deranged

Finns något som heter garanti...

Av Deranged
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hund-ONE Vad är det du inte förstår? [u]Du behöver inget antivirusprogram![/u] Behöver jag förtydliga mig ännu mer?

Eftersom jag, återigen, kommer göra bankärenden mm så vill jag vara på den säkra sidan. Behöver jag förtydliga mig ännu mer?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av twan
Men som svar på din ursprungliga fråga (om du inte gillar svaret att du inte behöver något antivirusprogram) så har du alltid ClamAV.

Nja... verkar inte så där jättesäkert...

Alin Rad Pop på Secunia Research har rapporterat om en sårbarhet i ClamAV som utgörs av en minnesbuffert som kan överflödas. Den triggas när en packad fil (UPACK) av formatet PE (Portable Executable) öppnas och analyseras av ClamAV. Sårbarheten kan utnyttjas genom att skicka en specialgjord UPACK-fil till ett sårbart system.

En lyckad attack resulterar i exekvering av godtycklig kod i det sårbara systemet.
Misslyckade attacker innebär att sårbara system kan försättas i ett icke nåbart tillstånd.

Av Deranged

Jag kommer bl.a. göra många bankärenden, vill därför vara så säker som möjligt. Frågar igen, finns det något antivirusprogram till Linux Linpus Lite?

Av Deranged
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Du blev ju tydligen väldigt stött
Du är som alla andra insnöade mac-människor som inte tror det finns alls.
Jag ska garva den dagen du blir drabbad

Men visst, stäng tråden, gör inte mig ett dugg, med tanke på att den inte tillför nåt

Tråden handlar om Llnux, förmodade virus samt antivirusprogram till detta, inte Mac.

Till Mac finns det ett handfull antal trojaner/virus så visst finns det men tycker man att dessa handfulla, 3-5 st, är många så... *trött*

Garva du på om du vill, har under mina 15 år som Mac-användare aldrig råkat ut för något, aldrig hört någon som gjort det heller... kan du säga detsamma?

Det är personer som du som inte tillför tråden något så har du inget vettigare för dig än att besudla den med trams så föreslår jag att du finner en produktiv hobby av något slag.

Tråden handlar som sagt var om Llnux, förmodade virus samt antivirusprogram till detta, alla andra inlägg kommer anmälas.

Av Deranged
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Skönt att leva i förnekelse va?

Men snälla människa! Tror du på fullaste allvar att sökresultatet som blir när man söker på "Mac + Virus" på Google är antalet trojaner/virus som finns så gör du mig mörkrädd.

Kan tråden återgå till det den handlar om, annars kan en moderator stänga den och kanske utfärda varningar till de personer som hela tiden går OT?

Av Deranged
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Tre fyra? Googlar man på trojan +mac får man över en halv miljon träffar.

*gapskratt*

Av Deranged
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hund-ONE
En PC är en hemdator. En PC kan vara en Mac med Mac OS X eller Windows, likväl som att det kan vara en dator från Dell med Linux.

Är det Captain Obvious som är i farten? Jag vet att PC står för Personal Computer. Dock brukar man säga PC- respektive Mac-användare. Jag får väl finna svaret på annat håll eftersom ingen tycks kunna/vilja länka till ett antivirusprogram som fungerar på Linux Linpus Lite utan istället måste påpeka att två-tre trojaner/virus finns på Mac trots att tråden handlar om Llnux, virus och antivirusprogram för just... ovan nämnda Linux.

*sigh*

Av Deranged

Varför måste PC-användare göra en tråd som handlar om Linux och virus till en Mac vs PC-tråd bara för att jagg nämnt att jag är Mac-användare sedan 15 år? Var vänlig läs det man skriver och inte vad du vill att det ska stå. Har inte skrivit att jag har "varit helt säkrad från virus" eller ens tagit upp Mac än mer som långvarig användare.

Eftersom det framkommit att det finns virus till Llinux så frågar jag igen, finns det antivirusprogram till Linux och vilket är det som anses vara bäst? Länka gärna.

Av Deranged

Även om den är, som du säger, liten så finns den. Kommer göra bankärenden, använda VISA-kortet mm när jag är på resande fot så jag vill vara så försiktig som möjligt. Finns det virusprogram så länka gärna till det som anses vara bäst, tack.

Edit: Jaha? Vad har Mac med ämnet att göra?

Av Deranged

Linux och virus?

Jag ska köpa min en UMPC som kör Linux Linpus Lite och undrar om det finns virus till Linux? Är Macanvändare och har inte använt mig av en PC på över 15 år, därför som jag frågar.

Finns det virus så undrar jag om det finns virusprogram till Linux Linpus Lite och vad de kostar.

/Tack på förhand

Av Deranged

Jag väntar ivrigt på denna och Dells Mini-Inspiron.

Edit: Här finns för övrigt ett litet filmklipp som visar Aspire One. Ser riktigt bra ut.

Av Deranged

Väntar på denna och Dell Mini-Inspiron.