Inlägg

Inlägg som Dark_Widget har skrivit i forumet
Av Dark_Widget
Skrivet av Deathdancer:

Svår fråga att svara på. Det beror helt på hur mycket tid du lägger ned på det, vilka förkunskaper du har, hur lätt du har att lära dig nya saker och avancerat spelet ska vara. Mind you, Super Mario är svårare att göra än vad det ser ut. Mycket jobbigt när man inser att gubben inte ska stanna när man släpper tangenten, utan ska sakta ned

Men mellan tummen och pekfingret tog det mig kanske 3 månader innan jag kände till så pass mycket att något sådant skulle vara "görbart". Då började jag med att lära mig själv genom guider på YouTube och Java for Dummies för att senare gå en enkel 10-veckors komvuxkurs i programmering.

Haha mjo det har du rätt i, är en del detaljer man inte riktigt tänker på!
Därför det finns så många turn-based RPGs antar jag ;p

Jo du har rätt, jag formulerar mig lite mer relevant.. Uppskattningsvis hur lång tid hade det tagit för dig att skapa en Mario klon efter säg 3-6 månaders "studerande"?

Av Dark_Widget
Skrivet av Deathdancer:

Plattformar kan ha stöd för flera språk. Exempelvis har Windows stöd för mer än bara C++, men C++(med funktioner exklussiva till Windows) har inte stöd för något annat än Windows. Sedan är C++ och Java "språket", dvs det som gör att datorn förstår det du skriver.

Java är lite speciellt i och med att det är plattformsoberoende eftersom att det skapar en virtuell plattform i den plattform du sitter på.

Eclipse som du blev länkad till tidigare är ett så kallat IDE(Integrated development enviroment) som du använder för att skriva, kompilera, testa och samordna din kod. Eclipse används inte bara till Java, men det är det enda den är "bäst" på. Kort och gott är det programmet du startar för att kunna programmera Java.

Om det inte nämnts tidigare så använder Android Java, om du undrar varför vi tjatar om det.

Det enda du mjukvarumässigt behöver är då en dator med Eclipse. Sedan är det bara att tuta och köra.

Aah kanon tackar så mycket!

Det fanns faktiskt någon slags guide med som man kunde köra på Eclipse's hemsida, tänkte jag ska dra igenom deras "tutorial" så får vi se vart det tar mig! =D

Hur lång tid tar kodning ungefär?
Säg att göra ett jätte enkelt spel, typ en Super Mario klon med medelmåttig-ish kunskap?

Av Dark_Widget
Skrivet av Deathdancer:

Frågan du bör ställa dig är framförallt om du anser dig ha det som krävs för att skapa något originellt, för att ha en unik idé är många gånger viktigare än att vara skarp i fingrarna. När du sedan ser dig om efter plattform och språk kommer det vara mycket lättare att välja, för det finns enormt mycket att välja bland. Sedan är det allra viktigaste när det kommer till att lära sig "programmera" att förstå och acceptera att det kommer ta tid, och inte så lite heller, så du behöver vara någorlunda säker på att du kommer tycka om det. Gillar du problemlösning och matematik kommer du inte ha så svårt för det. Annars kommer det bli enormt tråkigt.

Om du dock är helt inställd på mobil plattform är det framförallt Java du ska kika på, vilket fungerar lika bra på x86 som ARM. Det du behöver ha i åtanke är att Java har sina brister i koden, och kan i längden bli väldigt frustrerande att jobba i.

Om du ska hålla dig till Windows kan jag rekommendera C#. Mycket logisk syntax och lätt att lära sig till skillnad från annan C-baserad kod. Nackdelen ligger i att det inte är plattformsoberoende som Java är, men vinner på att det inte känns som en hund med dragspel och raketkastare när man skriver i det.

Skulle kunna hönsa på i evigheter, men du gör bättre i att få informationen från en pedagog, inte en hemmasnickrare med storhetsvansinne

Haha fair enough! xD
Men hur funkar det här med språken? Så som jag förstod så är det väl plattformarna som har olika språk? Då "har jag" väl redan ett språk med Andriod programmet som föregående länkade? (Har installerat det och ska titta lite på det under dagen tänkte jag!) Eller finns det olika kodningar och språk inom samma program också?

Av Dark_Widget
Skrivet av Söderbäck:

Google har en site för detta:
http://developer.android.com/sdk/index.html?hl=sk

Tack!

Bra ställe att börja på.
Eclipse är verktyget Google rekommenderar för att skriva koden i, men det finns andra alternativ här också.
Emulator och annat bra-å-ha finns även där. Ja, du ser säkert själv ;).

Skrivet av Deathdancer:

Då rekommenderar jag att du söker dig till någon utbildning för det du bestämmer dig för. Att lära sig på egen hand leder oftast ingenstans, och via en utbildning kommer du lära dig verktyget snabbare än vad du någonsin kan göra på egen hand.

För iOS vet jag inte vad det är för verktyg, men för Android är det bara att följa ovan kommentars länk.

Och tack!
Som sagt tänkte börja med att se om det finns något jag kan tänka mig alls innan jag börjar ta kurser och så!

Av Dark_Widget
Skrivet av Deathdancer:

1. Idé
2. Kunskap
3. Tid
4. Utrustning

För att utveckla mobilappar krävs väldigt lite utrustning. Överväg att gå några kurser i det språk du tänkt programmera i, och i spelutveckling.

Är det Android eller/och iOS apparna ska vara till?

Med utrustning menade jag mest mjukvara!

Jag har faktiskt inte tittat något på det, har ingen aning om vad som finns störst marknad för..

Av Dark_Widget

Skapa mobil appar/spel?

Hej SweC!

Har funderat lite på att börja se om programmering utav mobil appar/spel kan vara något av intresse, så nu är jag nyfiken på vad jag behöver för utrustning till detta..
Kom gärna med förslag också då jag är helt nollställd!

Mvh
Tommy

Av Dark_Widget
Skrivet av Kriistoffer:

>_< nej det går inte an

*väntar på fredagen*

Haha! xD
Menade mest som ett sätt att stilla förhoppningarna, men jag fixar det åt dig!
Enligt han som spelar så är det en väldigt värdig uppföljare och han är jättenöjd med det!

Själv håller jag på och brottas och skickade nyligen ett argt mail till Microsoft för jag kan inte spela skiten(1an) igenom steam -.-'

Av Dark_Widget

http://www.youtube.com/watch?v=KCHy75y_hHY

Här har ni lite Lets Play av spelet!

Självklart så är det spoilers men det går ju att kolla början för att få feelingen av spelet!

Av Dark_Widget
Skrivet av Mcgreag:

En lek jag kan rekommendera till nybörjare är Reynads Zoo lek. Det är inte bara billig (6 rares var av 4 vill du i alla fall ha till många andra lekar och ingen epic och ingen legandary) utan dessutom väldigt effektiv. Är också en ganska bra lek att lära sig spelet med då det är en minion baserad lek som spelar många små minions utan att vara rush. Man får lära sig att tradea effektivt.

Här är senaste versionen av den: http://www.sakurakai.se/wp-content/uploads/zoo.jpg
Notera att detta är den slutgiltiga formen av den, inte någon billighetsversion, den blir inte bättre av att blanda in legendaries etc.
Tidigare version av den hade Young Priestess istället för Abusive Sergeant och Argent Commando istället för Dark Iron Dwarf. Den nya versionen gör bättre mot lekar som spelar minions med mycket hp som t.ex priest eller Giants Warlock.

Lol vart jätte förvirrad först när du pratade om en "lek" och "lekar", trodde det var nått minigame någon kommit på med HS typ "ta en shot varje gång en warrior får war axe på given så är du snart förgiftad"..
Sen insåg jag att du menade decks xD

Av Dark_Widget
Skrivet av FinApelsin:

Tycker warlock är mycket bättre. Att dra ett kort påverkar spelet mer än att göra 1 dmg.
Egentligen så är den som ett "dra 2 kort spell" fast man tar 2 dmg och bara betalar 2 mana.

(Eftersom man inte spenderar ett kort när man drar 1 nytt kort så har det samma effekt som ett "dra 2 kort spell)

Skickades från m.sweclockers.com

Gillar inte warlock direkt, dessutom så är det VÄLIDGT mycket minions du får gratis och favorable trades (chillwind vs chillwind + ping tex)
Sen är den sinnessjuk ihop med Arcane Missiles

Skrivet av JimmieSan:

Finns en anledning locks är top atm Bättre heropower atm.

Mage är typ nära döda i constructed tournament och legend-rank 1-5

Oh, insåg inte att han skulle spela i contstructed tournament, trodde han frågade om hjälp för att han var ny och att jag gav honom det simplaste alternativet!

Dessutom enda anledningen är ju för att rushdecks är ganska broken atm

Av Dark_Widget
Skrivet av anon216160:

Provade precis att lira lite och tyckte det verkade roligt. Har spelat Magic: The Gathering lite smått med en väldigt erfaren spelare.
Vad ska man tänka på och sånt? samt vilken gubbe är bäst att lira med som nybörjare?

Dåså då har du ju en liten headstart
Mage är väl ganska simpla att förstå konceptet på, dom har inte mycket "combos" eller invecklade kort utan det är mycket spells som för x dmg.
Dessutom så har dom den bästa hero poweren i spelet

Av Dark_Widget
Skrivet av vexxan:

Tack för din feedback

Än så länge har jag inte vågat disenchanta något, känns så definitivt och vet ej vilka kort som är dåliga.

Jag hade en rolig arena-match igår btw. Spelade lock vs mage och hade card-advantage, men han hade mer hp.

Sista draget i matchen var mitt. Jag hade 1 hp, han 19. Jag attackerade honom med mina minions för 16 skada, han hade 3 hp kvar. Jag fick då lite panik eftersom han helt enkelt kunde pinga mig nästa runda och vinna.

På hand hade jag endast ett kort, HELLFIRE. Jag kastade kortet och fick död på oss båda vilket resulterade i att matchen blev oavgjord

/Fredric

Skickades från m.sweclockers.com

HAHA klockrent! xD
Hade blivit skitsur som magen! ;p

Äsch det är bara köra, du lär få de flesta korten med tiden ändå!

Av Dark_Widget

En bra stabil straightforward deck, bra om man är relativt ny till spelet och behöver en liten knuff i rätt riktning!
Byt ut Novice Engineer dock, dom är inge vidare längre..

EDIT;
Inser nu att det är väldigt mycket lowcost cards för att vara både druid och control ;o
Men testa den du!: )

Av Dark_Widget
Skrivet av mrqaffe:

Det kan väl vara lämpligt att prova att byta olika delar, har du provat att koppla bort allt som inte behövs ? Och om det inte funkar då så ska du kanske prova ett annat moderkort.

Jepp, har testat det flertal gånger, även idag..
Blir att försöka köpa nytt sen då! =/

Skrivet av sp1vtr:

har du uppgraderat moderkortets BIOS? I mitt fall frös/stängdes av datorn typ 3 gånger om dagen och det krävdes att jag uppgraderade BIOS till senaste gigabyte BETA!! bios då upphörde problemen. Jag böt tom strömagget i felsökningen, men som sagt det var ny bios som löste det.

Dumt att ingen kom med det här tipset tidigare.. 0.0
Problemet nu är ju dock att datorn som sagt inte startar alls längre, eller ja.. Skärmen rättare sagt.

Av Dark_Widget

Ville bara uppdatera (ifall någon ens läser längre!) men nu har problemet utvecklats!

Igår så frös datorn igen men den här gången slocknade skärm, tangentbord och mus!
Nu när jag försöker få igång den igen så får jag ingen bild på skärmen, har testat både det inbyggda och den vanliga GPUn men samma resultat på båda..

Någon som har någon idé om vad om kan vara fel? Måste nästan vara moderkortet eller?

Av Dark_Widget
Skrivet av BrusE:

Du kanske ska ställa dem frågorna direkt till leverantören?

Kan också vara så att han vill ha en opartisk förklaring av några som inte tjänar pengar på att dra halv sanningar eller smöra på lite extra...

Av Dark_Widget
Skrivet av anon5930:

Digitalt och fysiskt har ju båda sina fördelar. Plattformstitlar är dock en typ av spel jag gärna har fysiskt/ej låst till konto då det kan vara trevligt att låna ut/släpa med till någon.

Jag kollar rätt sällan där, oftast inga priser att hurra för men DKC:TF var ovanligt bra faktiskt.
Det är den enda butiken jag vet om tyvärr.

Personligen föredrar jag att ha fysiska kopior, känns som man får mer valuta för pengarna dessutom så känns det helt enkelt roligare att ha lite spel på hyllan så att säga

Aah jävla osis då, tack för tipset ändå! Ska hålla koll på dom

Av Dark_Widget
Skrivet av anon5930:

Du får en kod som du aktiverar i eShop med din Wii U. Jag köpte både Pikmin 3 och Zelda: Wind Waker via Game.co.uk.

Det var som fan, trodde faktiskt inte det skulle gå!
Doch har http://www.hemmakvall.se/donkey-kong-country-tropical-freeze.... för typ samma pris, tycker det är mycket roligare att ha fysiskt ex!

Brukar dom ha bra priser där? Vet du andra sidor där du kan göra likadant?

Av Dark_Widget
Skrivet av Tranceguy:

ok ja ber om ursäkt läste en del ur den , och läste då va en annan skrev och va helt inne på att det va Ebay du hade handlat från. men då förstår jag måttligt störande i allfall.

Inget att be om ursäkt för!
Men jo jävligt tråkig sits, speciellt med tanke på att jag har ganska dåligt med pengar!

Av Dark_Widget
Skrivet av anon5930:

449kr i eShop. Ca 361kr (£33) via Game.co.uk och deras download-version: http://www.game.co.uk/en/donkey-kong-country-tropical-freeze-...

Huh?? Hur funkar det där?? ;o
Kan man alltså köpa deras download version och ladda ner med (vad jag antar är) serienyckel ifrån eshoppen??