Inlägg

Inlägg som Dark_Widget har skrivit i forumet
Av Dark_Widget

Tycker det känns lite skrämmande att mobilvarianten inte låter dig byta låtar och skedmatar dig med en massa skit du inte vill höra.

Som exempel så startade jag häromdagen Spotify på min nya telefon, hittade något ifrån Soran Ismail jag ville lyssna på! Kanon!
Lyssnar på en "låt", efter det kommer det någon jävla ljudbok med en obehaglig röst som jag för mitt liv inte kunde stänga av!
What the actual fuck..

Av Dark_Widget
Skrivet av biorrith:

Jag använder Buzz Launcher på min Z2 och gjorde det även på min S3 och jag kommer aldrig köra stock igen säger jag bara. Så mycket bättre i min mening.
Vill man inte designa en egen finns det mängder med "skins" som är färdigbyggda. Testa!

Skrivet av TiasE:

Som Söderbäck säger så går detta öht inte i vare sig stock (Nexus) eller TouchWiz (Samsung), ni får kika runt lite efter en ny launcher som stöder detta, har inte testat ADW på länge så kommer inte ihåg om den grejjar detta men efter lite googlingar så verkar det finns hur många launchers som helst som klarar av det ni är ute efter.

Skrivet av Söderbäck:

Du menar i appdrawern antar jag.
Det går nog inte i samsungs gränssnitt. Inte i android-vanilla gränssnittet heller
Men du/ni kan skaffa en annan launcher som har stöd för detta. Finnas många olika att hämta i play store.

Jag använder nova launcher. Där kan man iaf ändra till lite olika visningslägen för drawern. Horisontell/vertikal. Indelingstyper och så tror jag man kan göra mappar även i drawern. Osäker på om man kan flytta apparna till specifika platser däremot.
ADW launcher fungerar kanske bättre för det ändmål ni är ute efter.

Känns jävligt konstigt av dom att ta bort användarvänlighet men hey, dom tjänar väl pengar på något sätt på det! xD

Jag tror dock att det ska gå att bara ändra listalternativ? Alltså om det ska vara i alfabetisk ordning eller senast installerad osv!
Just det skulle nog duga för mig då jag i stort sätt bara vill att saker som kalkylatorn och inställningar osv alltså standard grejerna ska ligga först..

Någon som vet hur man gör detta och om det ens går??

Ska förövrigt kolla de rekommenderade apparna!

Av Dark_Widget

Behöver lite hjälp med Android...

Hej!

Blir lätt hysterisk, har googlat som en idiot men jag vet inte om jag har formulerar det som ett arsle eller inte..

Mitt problem är helt enkelt, hur i helvete flyttar man på apparna i menyn?
Alltså INTE ut på snabb skärmen! Utan när du trycker in så du kan gå in på inställningar osv..

Varken jag eller min sambo lyckas hitta något sätt att omarrangera det, hon sitter på Android 4,3 (Samsung S4 och jag 4,4 (Nexus 5).

Som sagt ber om ursäkt ifall frågan är dum och svaret är lätt men jag hittar ta mig fan inget..

Mvh
Tommy

Av Dark_Widget
Skrivet av Bean:

Android är väl Linux mer än Apples OSX?

Det jag menade var att på Apple är du tvungen att köpa musik igenom iTunes, trodde att fallet nu var det samma fast med Androids "Play Music"

Skrivet av Jalle64:

Du menar hur KitKat vill ha det med program/appar? Jo men när det gäller media så finns där inget som håller det tillbaka så där är inget DRM-tjafs som med Apple iaf.

Det jag menade var att på Apple är du tvungen att köpa musik igenom iTunes, trodde att fallet nu var det samma fast med Androids "Play Music"!
Hittade dock efter ett tag att man bara fick krångla onödigt mycket! xD

Tackar! Jag löste det dock! =D

Skrivet av Sears:

Jag kan rekommendera att du installerar ES File Explorer om du vill flytta/döpa om/ta bort (hantera i allmänhet) filer på telefonen.
Jag vet inte om det krävs root för vissa av de funktionerna(av säkerhets skäl), men det är en riktigt användbar app för mig i alla fall.

Ska titta vad det är!

Av Dark_Widget

Hade varit kanon! Om min fråga hade varit "kan någon googla fram manualen"
För att förklara lite mer ingående för dig så har jag svårt att tro att dom eventuellt skulle lägga till "bullshit sektionen" där dom skriver ut att dom har gått in på Apples vägar!

Av Dark_Widget
Skrivet av Jalle64:

Jo, men jag menar den som brukar finnas i telefonen. Inte en ev pappersvariant.

Ah du tänkte så, ska jag vara ärlig så hittar jag inte ens en manual i telefonen.
Något av mina google sökningar så var det någon som påstod att man inte kunde använda sig av egna filer längre, att Android hade blivit som Apple i det läget, så vart lite osäker och kände att det var lättare att fråga folk som är lite duktigare än mig själv gällande

Av Dark_Widget
Skrivet av erCon:

Enklast kanske är att ta ner en extern spelare, men i Play Musik -> Mitt bibliotek bör du hitta filer du har fört över.

Lite krångel så gick det visst igenom Play Musik! Trodde först det var Googles svar på Spotify!
Tack!

Skrivet av Jalle64:

Tittat i din telefons manual?

Hahaha du har inte köpt telefon på några år va? xD

Av Dark_Widget

Hur kommer jag åt mina filer?!

Hej!

Har precis köpt en ny Nexus 5(med Kitkat 4.4) och fört över lite musik och ett par ljudböcker...
Var i hela världen hittar jag det!?

Har googlat som en idiot men hittar ta mig fan inget!

Mvh
Tommy

Av Dark_Widget
Skrivet av Sears:

Jo, men Samsungs S4 är ju legendariskt full med bloatware
(något som Nexus 5 har noll av)

Ah, nejnej. Det poppar upp en ruta där appen frågar om administratörsrättigheter där du har valet att ge rättigheter eller neka (om inget trycks efter 15sek så nekas det automatiskt).
Du ger bara dessa rättigheter till appar du vill ska ha dem.

1. Ladda ner Android SDK tools. Här är en direkt länk så du slipper leta.
Packa up filerna i C, så att du har en mapp som heter "android-sdk-windows" i C.
2. Öppna "SDK Manager.exe", markera "Android SDK Tools" och "Android SDK Platform-Tools" under "Tools" och "Android Support Library" och "Google USB Driver" under "Extras" och tryck på "Install 4 packages".
3. Slå på USB debugging på telefonen. Detta gör man i Settings -> About phone, tryck på "Build number" 5-10ggr, så ska Developer settings låsas upp. Detta finns precis ovanför About phone. Gå in där och slå på USB debugging.
4. Öppna en kommandotolk (tryck på start-knappen, skriv "cmd" och tryck enter). Skriv "cd /android-sdk-windows/platform-tools". (cd står för change directory)
Skriv "fastboot reboot bootloader" (detta startar upp telefonen i bootloader läge, detta kan du göra manuellt också genom att hålla inne volym ner när du startar telefonen.
Skriv "fastboot devices". Syns det en rad med siffror och bokstäver så ska det funka som det ska.
Skriv sedan "fastboot oem unlock" och följ instruktionerna på mobilen. (du styr med volym-knapparna och väljer med power)
Och skriv till sist "fastboot reboot". När telefonen nu startar så ska den visa en upplåst lås-symbol vid Google logon.

Och det var allt. När den är upplåst är det lätt att roota eller slänga in en ny recovery. Behåll filerna du la i C så du slipper ladda ner dem igen om du skulle vilja använda dem.

Sitter med telefonen i handen nu och det går väl inte riktigt som det är tänkt!
Jag antar att telefonen vid något steg ska kopplas in till datorn men av någon anledning så svarar varken dator eller telefon alls på att jag kopplat in den, windows gör inte ens pling ljudet för ny maskinvara :S

EDIT;
HAHA nevermind, det var bara min sladd som var lite seg (antagligen för den var ny) så hakarna som ska hålla kvar laddaren var lite hårdare än jag trott!
Nu ska vi försöka igen! xD

EDIT2;
Nope han fortsätter bara säga "waiting for device", jag antar att "USB-felsökning" är det svenska varianten på "USB-debugging"

EDIT3;
Har hållt på i några timmar nu och blir hysterisk! Har googlat som en idiot efter fler guider och det visar sig att jag måste ha någon jävla drivrutin, hittar och ska installera den, "en drivrutin för enheten hittades men det finns inget hashvärde för filen" WHAT THE FUCK

EDIT4;
ÄNTLIGEN lyckades jag hitta en guidejävel som faktiskt fungerade, håller på att unlocka nu!

Av Dark_Widget

Ville bara uppdatera och skriva att Nexus 5 bör finnas hos mig imorgon!

Av Dark_Widget
Skrivet av Sears:

Det kan kort beskrivas som onödig programvara.
Många tillverkare (inklusive LG med deras G2) ligger runt 700-1000MB använt RAM utan några appar igång i bakgrunden. Nexus 5 och 4 ligger båda två på runt 500MB utan någonting igång.
Jag hade även för mig att Galaxy S4 har runt 9GB ledigt utrymme på 16GB varianten(beroende på var man köpt den). Detta att jämföra med 11.5GB på 16GB Nexus 5.
Det extra RAM och lagrings-utrymmet tas upp av extra funktioner och appar som tillverkaren lagt till i deras modifierade version av Android.
Och dessa funktionerna/apparna går normalt inte att ta bort från telefonen för att de räknas som system appar. Du kan sedan Android 4.0 av-aktivera (disable) dessa i app-menyn, men för att kunna ta bort dem måste du vara rootad. Dock så kan man råka ta bort någonting som är viktigt för systemet om man inte vet riktigt vad man gör, så det är sannolikt lättare att bara installera ett nytt ROM istället.

Ett ROM är en modifierad version av Android som separata(inte från tillverkaren) utvecklare gjort för telefonen, antagligen för att de inte är nöjda med mjukvaran eller bara för att de vill lägga till fler funktioner. Du kan installera Cyanogenmod, vilket är en allmänt riktigt bra upplevelse som är nära standard Android, men med massor med extra funktioner som inte segar ner telefonen. Nackdelen med ett stock Android-baserat ROM är att man inte kan använda Samsungs kamera program, utan får använda Googles standard kamera app, vilket inte funkar till 100% med alla telefoner.
Men du kan även installera ett Touchwiz-baserat ROM (modifierade versioner av Samsungs egna ROMs). Det ska nog inte vara allt för svårt att hitta ett ROM utan en massa bloat.

Det finns garanterat bra guider för hur man installerar ROMs på Samsung telefoner, bara leta runt lite. XDA är ett bra forum för sådana saker.

Du behöver inte roota ASAP, men du borde låsa upp den ASAP, då det är detta steget som kräver att du wipar/nollställer telefonen(rensar allting på den).
Sedan är det även mycket enkelt att roota och göra annat med den när den är upplåst redan.

Aah alright! =D Tack för massor och bra information!

Skrivet av juniorjesper:

Min telefon är ganska nyss återställd den med men om man bara går in på Swedroid och scrollar lite så blir scrollen hur efter som helst etc.

Fyfan vad tråkigt, känns lite som man borde kunna förvänta sig lite mer av något som kostar 3-6000kr :S

Av Dark_Widget

Mycket bullshit ifrån Ubisoft.
Spelet skulle ha PC som huvud plattform och vara portat till konsoler, vid release visade det sig inte vara sant.
Förutom det så är porten ganska dålig och tydligen riktigt pissigt optimerad.
Dessutom har det nyss kommit fram att Ubisoft medvetet har dragit ner på grafiken för PC, många tror att Sony betalat för detta för att skillnaderna mellan PC och konsol inte ska bli så tydliga..

Riktigt besvikelse att dom ska bete sig såhär hur som helst.

Av Dark_Widget
Skrivet av TiasE:

Det är ju det som är så underbart med Nexus mobilerna, absolut 0 bloat från mobiltillverkarna.
Min förra Androidlur var från Sony Ericsson och det var ju så mycket skit i det operativet så man blev ju tokig, så skönt å ha ett rent Android

Dock skippade jag att roota min Nexus 5 när jag tog hem den, ångrar det lite nu i efterhand när jag ser att man måste nollställa telefonen i samband med det, något som INTE krävdes på min förra.

Så även du rekommenderar att jag rootar telefonen asap! xD
Känns nästan som något otillåtet? Är som sagt inte helt inne på vad man gör (fick en guide nyss men har inte tittat på den än då jag inte har telefonen än!)

Av Dark_Widget
Skrivet av Sears:

Jo, men Samsungs S4 är ju legendariskt full med bloatware
(något som Nexus 5 har noll av)

Ah, nejnej. Det poppar upp en ruta där appen frågar om administratörsrättigheter där du har valet att ge rättigheter eller neka (om inget trycks efter 15sek så nekas det automatiskt).
Du ger bara dessa rättigheter till appar du vill ska ha dem.

1. Ladda ner Android SDK tools. Här är en direkt länk så du slipper leta.
Packa up filerna i C, så att du har en mapp som heter "android-sdk-windows" i C.
2. Öppna "SDK Manager.exe", markera "Android SDK Tools" och "Android SDK Platform-Tools" under "Tools" och "Android Support Library" och "Google USB Driver" under "Extras" och tryck på "Install 4 packages".
3. Slå på USB debugging på telefonen. Detta gör man i Settings -> About phone, tryck på "Build number" 5-10ggr, så ska Developer settings låsas upp. Detta finns precis ovanför About phone. Gå in där och slå på USB debugging.
4. Öppna en kommandotolk (tryck på start-knappen, skriv "cmd" och tryck enter). Skriv "cd /android-sdk-windows/platform-tools". (cd står för change directory)
Skriv "fastboot reboot bootloader" (detta startar upp telefonen i bootloader läge, detta kan du göra manuellt också genom att hålla inne volym ner när du startar telefonen.
Skriv "fastboot devices". Syns det en rad med siffror och bokstäver så ska det funka som det ska.
Skriv sedan "fastboot oem unlock" och följ instruktionerna på mobilen. (du styr med volym-knapparna och väljer med power)
Och skriv till sist "fastboot reboot". När telefonen nu startar så ska den visa en upplåst lås-symbol vid Google logon.

Och det var allt. När den är upplåst är det lätt att roota eller slänga in en ny recovery. Behåll filerna du la i C så du slipper ladda ner dem igen om du skulle vilja använda dem.

Kanon tackar så mycket!
Vad exakt är bloatware dock?? Är det något som går att lösa?

Av Dark_Widget
Skrivet av TiasE:

Jag är riktigt nöjd, inte upplevt nå frysningar eller så ännu men så är den ju fortfarande helt ny, kan inte svara för hur den blir om ett halvår när man hunnit fylla den med massa saker

Njae självklart inte, men min sambos Galaxy S4 började krångla inom några dagar!

Av Dark_Widget
Skrivet av Cooling23:

Har haft min Wii U i 4 dagar och jag kan bara säga WOW! Har så roligt med Mario Kart 8 och Wind Waker HD. Verkligen värt pengarna!

Kul att se att fler är nöjda med sin Wii U!
Rayman är också förjävla roligt, bör testa åtminstone "demo appen" dom har i eShopen!

Av Dark_Widget
Skrivet av juniorjesper:

Har en iPhone 5 och den kan hacka till lite ibland. Klart man upplevt lagg/microfrysningar etc när man haft en lur ett tag?
Även Iphone 5s kan göra det?

Mjaa det skulle väl vara att han buggar till lite ibland så jag måste "låsa" telefonen igenom att trycka till på avstängningsknappen.
Men något direkt lagg eller småfrysningar har jag faktiskt inte märkt av, gillar inte Apple som bolag men är faktiskt förvånad över stabiliteten!

Av Dark_Widget
Skrivet av juniorjesper:

Tror nästan alla telefoner gör det nån gång.

Har inte upplevt något med min iPhone jag har nu, verkar vara ganska mycket med Android dock!

Av Dark_Widget
Skrivet av TiasE:

Kan väl säga som så att jag köpte min Nexus5 i Fredags och jag har inte behövt ladda den mer än över natten sedan dess trots flitig användning både vad gäller surf, spel och GPS tracker när jag varit ute och cyklat några timmar.

Det är ju faktiskt ganska betryggande ändå! Är du nöjd med den förövrigt då? Inget frysande eller random lagg??

Av Dark_Widget
Skrivet av Sears:

Den ska klara runt 4timmar surf/annan lätt användning med runt 16timmar standby(med skärmen av) på en dag. G2 skulle klara runt 5timmar vid samma användning, som jämförelse.

Att roota är att installera en app som delar ut administratörsrättigheter till andra appar som ber om det. Med administratörsrättigheter så kommer du åt systemfiler och kan pilla runt i dem, om du så vill. Det finns appar för blockering av reklam, appar som tillåter dig att ändra ditt gränssnitt och mer.
Att roota ger dig kortfattat helt enkelt möjligheten att göra vad du vill med din telefon.
Du behöver inte roota om du inte vill, men jag rekommenderar att du låser upp bootloadern utifall att just för att den gör en wipe av telefonen då.

Fair enough!

Hmm, det låter väldigt osäkert att automatiskt dela ut adminstratörsrättigheter? Eller misstolkar jag någonstans?
Amen ta och skicka över guiden sålänge! =D