Inlägg

Inlägg som Trimmy har skrivit i forumet
Av Trimmy

Jag har en känsla av att de som gillar Linux ser ett egenvärde i att sitta och pilla med operativsystemet. Själv vill jag bara att min dator ska starta lätt och ge mig det jag vill ha utan att jag behöver göra något extra. Eftersom jag spelar mycket datorspel så blir det naturligt med Windows. Annars kanske jag skulle sitta med något annat, OSX kanske eller Ubuntu, vem vet.

Av Trimmy

IHS integrated heat spreader heter den metallplatta som brukar sitta på själva processorn nu för tiden. Men den tror jag inte är av koppar.

Av Trimmy

Startar datorn överhuvudtaget, det kan vara bra att kolla om CPU fläkten startar, vissa moderkort har inbyggd fläktkontroll som gör att datorn inte startar om fläkten inte är ikopplad. Lyssan och hör om hårddiskarna startar.

Lyser lamporna på framsidan. Om inget startar alls så har du garanterat kopplat någon sladd fel. Kanske sladden till startkontakten sitter fel, det brukar vara puligt att få det rätt.

Av Trimmy

Stackars fattiglappar.

Av Trimmy

Jag tror nog att det finns många användare som inte använder datorer "day in and day out." För denna konsumentgrupp är det goda nyheter att det äntligen kommit billiga små datorer som är lätta att stuva undan och billiga att köpa.

Jag kan bara ta mina föräldrar de köpte en hem-pc för ett tag sedan som de använder för att betala räkningar och maila lite ibland. Den gick på runt 20 000. Visserligen skulle en 10 tums skärm inte duga till deras gamla ögon men med en extern skärm och och tangentbord har de allt de behöver.

Jag anser att de flesta som köper en dator betalar för prestanda de inte har någon som helt användning för (gäller förmodligen inte de flesta på detta forum).

Av Trimmy

Jag fattar inte hur 8 GB kan vara så mycket dyrare när det sitter på en SSD disk mot när det sitter i en USB minnespinne. Är det någon som kan förklara det?

Av Trimmy

Du kan ju alltid googla på "recover lost files" eller något liknande för att hitta ett program som återställer filer som har blivit raderade av misstag. Windows tar ju inte bort filer utan tar bara bort "pekningen" till filen.

Det borde gå att hitta filer som försvunnit i en formatering speciellt om du valt "quick format".

Av Trimmy

De används nog mycket till att brute force knäcka lösenord för spionage/industrispionage och "terroristjakt".

En riktigt liten godbit, som hämtad ur en Hollywood produktion:

http://www.spectrum.ieee.org/print/5280

Av Trimmy

Jag tror nog att Microsoft känner sig lite nervösa av den här utvecklingen, det är därför de jobbar så hårt med att få ut WIndows 7 och att optimera prestanda så mycket som möjligt. Allt för att det ska gå att köra på Netböckerna. Det här kommer att resultera i något unikt för att komma från Microsoft; ett operativsystem som är mindre krävande än det föregående.

Jag är säker på att om de som utvecklar Linux kunde göra det så att det fungerar bättre för spel än Windows så skulle Microsofts era vara över. Men det kräver att man ska kunna installera Windowskompatibla spel på Linux och därmed även Direct X av senaste version. Jag skulle byta OS direkt.

Av Trimmy

Vi kan ju alltid glädja oss åt att det blir lättare att exportera produkter när kronans värde sjunker. Det ökar chanserna för att inte bli arbetslös. Att bli arbetslös är ett än värre slag mot konsumtionsförmågan än vad ökande priser har. Tro mig jag har varit där.

Av Trimmy

Det låter som en kallödning tycker jag. Metallen utvidgas efter en stunds körning och då blir kontakten dålig i lödningen. Det kan gå att kolla och fixa själv men kallödningar kan vara svåra att upptäcka. Bästa är att använda en lupp och stark lampa.

Av Trimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nautilus011
Och folk som varit med i datasvängen ett tag vet väll att det va än dyrare för 10 - 15år sen. Och hänger på swec har väll redan en hel del av datordelar som inte behöver bytas ut.

Jag minnas att jag köpte min första dator -96 och den kostade då 20 000 kronor ganska precis. Vilket med inflation idag borde motsvara ca 30 000. Men då var det visserligen ett komplett system med en 15" skärm, CD-läsare, tangentbord och mus.

Processorn var en Pentium på 100 MHZ, hårddisk 850 MB, minne 64 MB och 8 MB grafikminne.

Om jag då kunde lägga 30 000 på något sådant så borde jag kunna lägga 10 000 på en i7 om jag skulle vilja. Men jag är ingen "early adopter" utan låter andra testa av nya produkter så att de värsta buggarna är borta när jag investerar.

Så det får bli en ny dator till sommaren eller hösten kanske. Och vad jag köper då kan jag inte avgöra idag. Beror på ekonomi och tillgång.

Av Trimmy

Bioshock måste nog jag säga. Det var hypat för att vara fpsrpg(!). Men jag blev sjukt irriterad på att i framtiden kommer alla pistoler att gå sönder efter att man skjutit ca 30 skott eller så. Och robotar spawnar i rum man rensat för en minut sedan. Så att man kommer att rensa samma rum om och om igen med en pistol som går sönder hela tiden.

Av Trimmy

Det bästa är att återgå till en konfiguration som har fungerat förut. Om inte det fungerar så har nog något gått sönder.

Själv har jag strulat en hel del när jag skulle byta NB-kylare från original som satt fast med "plast pluttar" till en med heat pipes som satt fast med skruvar. Efter bytet var datorn svart. Efter mycket felsökande hittade jag felet.

En av skruvhuvudena hamnade rakt på en mikroskopisk krets på baksidan och mosade denna. Bara att köpa nytt moderkort. Denna gång har jag satt fast kylaren men först tog jag en oanvänd wettexduk som jag klippt till och gjort hål för skruvarna sedan nylonbrickor för att skruvhuvudena inte ska komma åt något på baksidan av moderkortet.