Inlägg

Inlägg som Trimmy har skrivit i forumet
Av Trimmy

"With all your favorite Windows 8 apps" finns det någon som använder Windows appar? Jag gör då inte det.

Av Trimmy

Intressantare som HTPC än som AIO dator. Med en bra grafikdel så att grabben kan spela på TV:n bara.

Av Trimmy

Det finns inga som helst risker med att köra utan kylpasta, alla processorer har inbyggt överhettningsskydd som stänger ner processorn när temperaturen närmar sig skadliga nivåer. Som nämnts tidigare i tråden så har kylpastan inga magiska egenskaper den ökar bara värmeöverföringen mellan IHSen och kylblocket en aning. Om du inte har någon kylpasta blir alltså processorn en aning varmare, något den inte tar skada av. Om det blir för varmt så stannar processorn och du får blåskärm.

Du ska absolut inte använda kopparpasta, risken är ganskak stor att du kan förstöra din processor eller ditt moderkort med kortslutning.

Det bästa du kan göra om du inte har pasta är att ha på en droppe olja på processorn (bara en droppe!). Och ja jag vet att alla kommer att gapa om att fett isolerar värme men faktum är att olja leder värme bra mycket bättre än luft så en droppe kyler mer än isolerar. Sen när du får hem din pasta är det bara att torka bort oljan med lite papper. Och det är ingen risk att det blir någon hinna som hindrar kylningen heller som vissa skulle kunna tro.

Undvik tandkrämen också även om den fungerar så finns det vatten i tandkräm vilket kan ge kortis också. Sen tror jag nog bara att tandkrämen funkar i början när man haft på den sen torkar ju vattnet och kyleffekten avtar.

Av Trimmy

Lite mer beskrivning av när problemet uppstår vore bra, är det när du spelar/belastar eller är det slumpmässigt hur länge är datorn på innan problemet uppstår? Har du koll på temperaturerna dvs processorn och grafikkortet. Har du uppdaterat alla drivrutiner framförallt för grafikkortet?

Kolla att fläkten till processorkylaren snurrar.

Av Trimmy

Kan någon bara förklara vad kompabilitet är. Kompatibilitet är när något är kompatibelt dvs passar ihop. Men kompabilitet vill jag nog ha en närmare förklaring till.

Av Trimmy

Ålder: 40
Plattform: PC
Favoritspel: Spelar just nu BF3, BC2 och Portal 2

Av Trimmy

Försökte spela igår men gav upp när alla servrar hade rubberband lag:-( Spelade lite Portal 2 istället.

Av Trimmy

För min del spelar det ingen roll hur mycket snabbare och bättre en iphone är jämfört med min SII. Det är inte Apples telefoner jag tycker illa om utan affärsmodellen och inlåsningen. JAG äger min telefon inte Apple.

Av Trimmy

Använd skoltiden till att skaffa dig en gedigen utbildning.

Av Trimmy

Om du inte är så känslig för fula lösningar så tycker jag att du ska ta bort hårddisk burarna som Merlinen föreslår. Sen kan du sätta någon sorts skiva i papp eller liknande så att luften från den nedre fläkten tvingas förbi grafikkorten. Annars tar luften den lättaste vägen som kanske inte är där den behövs mest.

Av Trimmy

ASUS har i alla fall sagt att priset kommer att bli lägre än för en Macbook Air, sen finns det ju ett antal olika modeller av Air. Kan lungt säga att jag är intresserad av en UX21 om priset är rätt förstås.

Av Trimmy

Har just köpt detta kort och saknar nu bara ett vattenblock för att få ner ljudvolymen. Är det någon som känner till i fall det är någon tillvekare som har planer på att lansera ett vattenblock till det här kortet? Har bara testat kortet lite igår kväll med BC2 och det presterar bra:-)

Av Trimmy

Jag kör med eldräven bara för möjligheten att installera adblock plus så att man slipper alla annonser.

Av Trimmy
Skrivet av Bebben:

Om någon har vägarna förbi Landvetter (inte flygplatsen. ) så rekommenderas Pizza House skarpt! Jefflar va gott det är och trevligare personal får man leta efter.

I sollentuna finns också ett ställe som heter Pizza House som gör riktigt bra pizzor, stora, krispig botten och bra fyllning. Se upp för calzonen bara där de är på tok för snåla med osten.

Av Trimmy

1,6 kilo kallar inte jag ultralätt precis.

Av Trimmy

Tror nog att Fractal Design Array passar mig bättre den har ju fler diskplatser och är billigare. Jag ska köpa en sån när 3TB diskarna kommer.

Av Trimmy

Jag installerade den här drivrutinen och visst vissa saker blev snabbare men andra blev långsammare. Så här ser det ut i crystal diskmark, efter är överst:

--------------------------------------------------
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
--------------------------------------------------

Sequential Read : 270.906 MB/s
Sequential Write : 194.151 MB/s
Random Read 512KB : 166.744 MB/s
Random Write 512KB : 178.902 MB/s
Random Read 4KB : 18.162 MB/s
Random Write 4KB : 17.873 MB/s

Test Size : 100 MB
Date : 2010/03/24 0:30:02

--------------------------------------------------
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
--------------------------------------------------

Sequential Read : 219.332 MB/s
Sequential Write : 171.168 MB/s
Random Read 512KB : 229.083 MB/s
Random Write 512KB : 160.075 MB/s
Random Read 4KB : 28.371 MB/s
Random Write 4KB : 17.567 MB/s

Test Size : 100 MB
Date : 2010/03/09 23:24:40

Observera att random read har tappat rejält. Jag har två OCZ vertex 30 GB i Raid 0.

Av Trimmy

Ålder: 38
Plattform: PC
Spel: Fallout 3, Battlefield 2, Battlefield Vietnam, Wolfeinstein + Andra shooters typ Crysis.

Av Trimmy

Det borde fungera tycker jag eftersom processor och moderkort har sockel am3 och minnena är DDR3 som moderkortet också stöder. Själv skulle jag nog gå upp lite i pris och ta den här processorn:

https://www.inet.se/datorkomponenter/processorer/amd-phenom2-...

Men då blir det förstås dyrare.

Av Trimmy

Det blir nog en OCZ vertex ändå.