Inlägg

Inlägg som Aeig har skrivit i forumet
Av Aeig
Skrivet av Mörksuggan:

Undrar om detta hade varit lagligt i Sverige?

Att fejka produktivitet genom någon form av mjukvara som simulerar arbete? Nej det tror jag knappast, även om Sverige är ett absurt land på många sätt så skulle det nog inte vara okej ens här

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Pr0xyz:

Jajamen har kollat i fancontrol och även i bios att pumpen snurrar på. Hör även att den låter när datorn startas med vattnet som sätter igång. Vickade på datorn men ska vrida på den ytterligare och ev. montera om kylaren.

Huvudsakliga punkten var att den har haft mycket bättre temperaturer nyligen, men blivit varm från ingenstans. Hänt en gång tidigare och då hjälpte det att montera om. Får köra en veva och se vilket steg som hjälper.

Sälj din AIO och köp en luftkylare istället, mer praktiskt och det blir aldrig någon form av katastrofalt haveri

Mvh

Av Aeig

Jag köpte AM5 när det kom och började ursprungligen med en 7700X, vilket i sig är en grym CPU. När Webhallen körde sin Black Friday stream med Sweclockers hade jag turen att få tag i en 7800X3D för kanonpris (då).

Tanken var alltid att satsa på en X3D CPU då jag främst använder datorn till spel, jag ville också ha något som skulle hålla i ett par år då intresset för att skruva och plocka isär har minskat genom åren. Nuförtiden vill jag helst bara att det ska fungera och ha grym prestanda i allt jag gör

Jag hoppas att den fungerar väl i 2-4 år till, då jag byter till den snabbaste X3D processorn till AM5 som kommer finnas då.

Mvh

Av Aeig
Skrivet av kattkalas:

Ok, tack för snabba svar!
Funkar det att köpa en nyckel för 170 kr eller måste man köpa äkta? Märker man nån skillnad?

Köp en nyckel på Kinguin

Mvh

Av Aeig
Skrivet av isbjoern:

Helt ärligt så vinner han/hon som spenderar sina pengar på det som dom tycker är värt, att lägga 1000kr mer på ett spel som jag vet att jag kommer spela i många hundra timmar till när jag har möjlighet att göra det är inget som någon ska lägga sig i.

Ärligt talat är tendensen bland "gamers" att försöka säga åt folk vad de ska spendera pengar på bland det värsta med hela intresset. Reddit är hemskt på det, fullt med inlägg med folk som försöker sitta på en hög häst och berätta för folk vad de borde tycka är roligt och värt - tyvärr ser det ut som att de höga hästarna har spridit sig även hit till sweclockers.

Dessutom, även fast det är ovidkommande för ovan punkter, så om man spelar ett antal säsonger till så tjänar man in såpass mycket på Battle Pass upplåsningen ihop med Premium Currencyn att du i slutändan betalar €10 för de kosmetska sakerna - detta är såklart bara relevant om man ska spela så många säsonger, men det tror jag de flesta som köper Ultimate edition är tämligen säkra på att dom kommer göra.

Detta är så finurligt, att alla olika former av auktoriteter i samhället inom olika sfärer har fått "pöbeln" att slåss inbördes om olika grejer som egentligen inte gynnar någon annan än överheten. Det finns överallt och datorspel är endast ett område där det sker.

I just fallet Diablo 4 så tar Blizzard betalt för kosmetiska grejer, hade ingen betalat hade det följt med spelet (så som det var förr). Eftersom det dock finns människor som gärna betalar extra så hamnar dessa bakom en betalvägg istället. Tänk vad absurt det hade varit om man hade behövt låsa upp enheter eller raser i Starcraft, C&C för 10 kr styck för snart 30 år sedan.

Istället för att gemensamt gå ihop som grupp (gamers) och sluta betala och istället tvinga spelbolagen att släppa färdiga, kompletta spel så bildas det grupperingar som lägger energin, tiden, uppmärksamheten på att klaga på varandra istället och dessutom försvara de rikaste som fullkomligt struntar i vart lojaliteten ligger.

Det är genialiskt och jag beundrar det

Min fråga: Hade du hellre betalat 1000 kr för spelet en enda gång, och allt hade ingått ändå?

Mvh

Av Aeig
Skrivet av soil00:

https://www.inet.se/produkt/1512083/taurus-gaming-elite-rtx-4...

Denna t.ex tycker jag ser schysst ut rent prismässigt men vet inte riktigt vad jag ska kolla efter.

Dessa från Komplett är ett klokare val:

https://www.komplett.se/product/1303132/gaming/gamingdator/ga...

https://www.komplett.se/product/1251419/gaming/gamingdator/ga...

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Ragnvlad:

14700KF, ASRock Z790M-ITX WIFI, 32GB DDR5, 4070RTX, 2SSD, 2st M2

Nätagget är från 2017

Jag hade nog sålt det befintliga och köpt ett nytt 550-850W med ATX 3.0 och PCI-E 5.0 stöd

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Ragnvlad:

Har ett gammalt Corsair AX850 Gold som sitter i nuvarande burken, funkar utmärkt. Går den att köra vidare på tro?
Denna modellen:

https://www.overclockersclub.com/reviews/corsair_ax850/2.htm

Hur gammalt är det samt vilka komponenter ska du ha i det nya bygget?

Mvh

Av Aeig

Vilken raritet, av ren nyfikenhet vad kostade den från början, hur många fanns det?

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Swepiraten:

Tjena.
Köpt ny BF dator som jag byggde ihop och har funkat perfekt.
Problem uppstod för nån månad sen. När jag starta datorn var upplösningen plötsligt 1024 x 768 alltså Windows default . Titta i enhetshanteraren och märkte att mitt grafikkort hade ett orange varningstecken. Så testa starta om. Hjälpte inte. Dra ut strömkabeln funkar ibland men kommer bli samma fel igen. Avinstallera drivrutin med olika program som rensar upp allt. Installera om Windows! Samma fel funkar dock ibland att kortet återställs när man drar kabeln men jag vet att det kommer bli lika igen. när man väl startar och allt är som vanligt kan jag spela och köra långa stresstester som datorn klarar men när jag avslutar testet eller spelet så pang svart skärm. Men datorn är igång.
Så skicka in kortet till inet

Fick ett nytt kort då det var fel på förra enligt inet. Stoppa in nya kortet och samma tråkiga upplösning fanns och med exakt samma problematik som förra kortet har.
Hur är det ens möjligt. Bytt kablar strömkablar osv. Ja alla kablar sitter i.
Nu kör jag på displayport på moderkortet och datorn funkar galant.
Ingen överklockning eller värmeproblem. Sjukaste felet jag varit med om. Ändå byggt datorer i 20år.

Nån som varit med om liknande eller vet vad det kan vara.
Kan man verkligen ha så oflyt med två trasiga kort.

Jag har ett nätagg nytt från msi på 850w så kraft finns.
3gånger har jag installerat om Windows med samma fel.

Har du testat olika PCI-E portar på moderkortet?

Mvh

Av Aeig

Kan starkt rekommendera denna säljare, oerhört trevlig, pålitlig, & hjälpsam som jag gjort flera affärer med!

Mvh

Av Aeig
Skrivet av musa02:

typ "någon håller på med något hemligt"? Så de menar att Sony gör något hemligt med The last of us P2 PC version? om jag fattade rätt?

I detta sammanhang kanske mer att Sony "sitter på", som en höna ruvar på ett ägg

Mvh

Av Aeig

Jag hade dock tittat på denna: https://www.komplett.se/product/1307024/gaming/gamingdator/ga...

Och anpassat den, "anpassa inför köp" med följande ändringar:

- Byt grafikkort till MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X, då får du 16GB VRAM vilket säkerställer att kortet fungerar bra betydligt längre än endast 8GB.

- Byt RAM till Kingston FURY Beast DDR5 5600MHz 32GB, då får du 32GB DDR5 istället för 16GB DDR4 som du har nu.

Största fördelen är priset, 13 371 kr om du gör ovan ändringar. Den är betydligt billigare, du får också AM5 plattformen vilken kommer ha stöd tom 2027 (i nuläget enligt AMD), med nya processorer ända tills dess. Detta gör att du kommer kunna byta till en helt ny processor 2027-2028 som är mycket snabbare än allt som finns idag, utan att att behöva byta moderkort eller minne.

Edit: Båda datorerna du tittar på i nuläget har äldre plattformar, Intels är redan slut med inga nya släpp, och AM4 får nya processorer men båda kör DDR4.

Edit #2: Vill också säga att du inte behöver byta ut grafikkortet, 7700XT är mest prisvärt av de alternativ som finns, men jag antog att du tvunget vill ha Nvidia eftersom du endast valt datorer med det. Om du kan tänka dig AMD hade jag inte bytt grafikkort utan lagt pengarna på ett finare moderkort.

Moderkortet är ett med A520 kretsen, jag hade lyxat till det och bytt till ett B650 om du ska ha datorn i 4-7 år Du hamnar isåfall på 14 289 kr!

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Karrekorre:

Sorry, borde ha skrivit det. 14990 pix

AM4 är en "bättre" plattform då du kan byta till en 5700X3D eller 5800X3D när/om du vill ha mer prestanda i framtiden.

16GB RAM är endast OK, men det är samma för båda så varken bra eller dåligt.

Grafikkorten skiljer sig hyfsat åt där 4070 Super definitivt är värt 1000 kr mer.

Jag hade bytt, om det inte är för besvärligt.

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Karrekorre:

Halloj!

Sitter med nästintill ångest!

Har köpt denna men har fortfarande öppet köp! Har denna nu

Sen kom detta erbjudande. https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/stationar-gami...

Användningen består av Gaming, mestadels COD och Musikproduktion

Ytterst tacksam för köpråd och snabbt svar.

Vad fick du betala för den första?

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Pauls711:

Intel har en bit till att gå innan de åter ligger i topp men att de vänt skutan med Pat Gelsinger sedan 2021 är väl ingen tvekan.
Mvh Paul

Varför är det ingen tvekan om att de har "vänt skutan"?

Sedan 2021 har de har förlorat marknadsandelar inom datacenter, bärbart, GPUer står still, deras fabs är försenade, både Apple och Microsoft (nu) har valt bort dem till fördel för egna lösningar eller andra tillverkare, de missade starten av AI tåget och de ligger dessutom efter både Nvidia och AMD, och de förlorar marknadsandelar mot AMD på marknaden för konsument CPUer.

Vart exakt vinner Intel i nuläget?

Mvh

Av Aeig
Skrivet av ipac:

Ehh, eller så vänder de det redan iår. Vi får se.

Varför skulle det vända i år?

Intel förlorade först Apple, och nu Microsoft, jag ser ingen anledning till varför en kund ska välja deras CPUer framför AMD eller Qualcomm.

Tillägg: Inte heller har de presenterat några större nyheter om diskreta Battlemage, jag vidhåller fortfarande att vi sannolikt aldrig kommer få se dessa kort i någon större skala, dvs de misslyckas även med att ta marknadsandelar för grafikkort.

Mvh

Av Aeig

Intel är chanslösa mot AMD denna generation, sämre energieffektivitet, färre kärnor, lägre AI förmåga.

Blir några tunga år innan de vänder detta, om de någonsin gör det.

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Ragnvlad:

Har de senaste åren bara haft och byggt små m-ITX, då komponenterna i detta segment bara tycks bli dyrare så överväger jag att nästa dator får BLI I vanligt ATX-format. Dock letar jag efter så små ATX-chassin som möjligt? Någon som har koll?

Vad har du för budget?

Detta är ett otroligt chassi, kvalitén är skyhög och det är otroligt litet för ATX: https://www.sliger.com/products/cases/cerberus_x/

Det blir ju dock någon form av investering, om du återanvänder det i flera byggen

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Beltet:

Hej!
Håller på och meckar ihop ett system till min son. Det kommer vara hans första stationära.
Jag är ute efter ett billigt RGB chassi. Och det finns ju hur många olika som helst som är billiga. Och undrar ifall ni har någon input kring det?
Vilka märken är "hyfsade"? Något märke man bör undvika?
Har ni några tips med bra erbjudanden?
Har själv bara använt mig av erkända märken tidigare.

Mvh

Detta chasssi från Montech är det överlägset mest prisvärda alternativet: https://www.inet.se/produkt/6905708/montech-x3-mesh-svart

Jag hade personligen dock valt detta, perfekt balans mellan prisvärdhet och kvalité: https://www.inet.se/produkt/6906220/phanteks-xt-pro-ultra-sva...

Mvh