Inlägg

Inlägg som Aeig har skrivit i forumet
Av Aeig

Bjuder gärna 700 kr + frakt

Mvh

Av Aeig
Skrivet av mauimallard:

Hej!

Har ett be quiet pure base 500

Nu har jag

X670-p wifi
Nzxt kraken x63 280mm
Ryzen 7950x
Evga gold 850w
Asus tuf 4080 oc

4x 140mm fans

Behöver ett nytt case, se bilderna:

Vad ska man köpa?

https://ibb.co/PGm56Qp
https://ibb.co/h27M9LT
https://ibb.co/L8wzb3R
https://ibb.co/3TqR9kK

Bilder för hjälp:)

Det ser ut att vara i minsta laget

Vad har du för budget?

Mvh

Av Aeig

Det är inga konstigheter

Mvh

Av Aeig
Skrivet av ratbongo:

Om någon känner att tiden inte räcker till innebär det dock att personen önskade att den gjorde det, vilket då är ett tecken på att det som du tycker är mer meningsfullt inte räcker för denne person för att känna sig helt tillfreds. Tycker man att annat är viktigare och är nöjd med det uttrycker man det bara som att man tappat intresse för att spela, eftersom annat fyller funktionen som spel gör.

Ett vanligt fel många gör är att anser att det som de tycker är viktigt, eller vad som är normen, är det som alla ska göra.

Jag lade ingen personlig värdering i detta, utan skrev endast "verkligt meningsfullt". I krönikörens fall så verkar det som att familjen går först, vilket då antagligen är mer meningsfullt för honom än att spela datorspel.

Däremot så kan det också tyda på att han inte har reflekterat djupt nog innan, eftersom tiden "inte räcker till". Vid full insikt och acceptans så hade det inte funnits en obekvämlighet i att ge upp en distraktion.

Mvh

Av Aeig

Ju äldre människor blir, desto tydligare blir generellt (och förhoppningsvis) det som är verkligt meningsfullt, och det kräver prioritering för ett gott mående.

Spel, film, serier osv är blott distraktioner, precis som skuggorna i Platons grotta.

Det är sunt tecken att tiden inte räcker till (i skribentens fall)

Mvh

Av Aeig

Öppnar gärna bud på 1500 kr + frakt, eller 1200 kr + avhämtning

Mvh

Av Aeig

Zotac är välbyggda grafikkort och de har funnits väldigt länge, en av världens största tillverkare

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Sir Skybalotte:

Tack för ert engagemang. Verkar som de flesta här trots allt är överens om att det med största sannolikhet kommer gå bra med RM750x, speciellt om jag kör 70% powerlimit eller likanande på kortet. Känns intressant ur ett energieffektivitetsperspektiv också.

Jag kan såklart köpa ett nytt nätagg också, men det känns onödigt ur ett ekonomiskt, miljö/klimatmässigt och praktiskt perspektiv om det fungerar med det jag har i de flesta fall (utan att riskera skada på komponenter såklart). Därav frågade jag här, utöver att läsa på Reddit osv. Tack!

Varför byter du inte nätdel? Du kan ju med lätthet sälja din befintliga

Mvh

Av Aeig

Seasonics uppdaterade version av deras populära Focus serie har precis släppts på Inet, prisvärt alternativ som osar kvalité: https://www.inet.se/produkt/6906087/seasonic-focus-gx-1000w-a...

Om 2490 kr är för dyrt så finns Kolinks nya Regulator, den ser lovande ut på specifikationerna: https://www.inet.se/produkt/6906191/kolink-regulator-1000w-at...

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Eismannen:

Är lite inne på samma tankar. I dagsläget är det löjligt kralligt.. Har ett 4070 också och egentligen tycker jag det räcker rätt bra, men sen sätter man sig och lirar med 4090 och det flyter så man nästan blir yr.

Bara de inte brunnit upp om 5-6 år 😅

Ja, det är faktiskt löjligt.

Jag tror att Nvidia överskattade AMDs 7000 serie och klämde ur varje droppe prestanda ur RTX 4090. Det är tydligt att kortet inte är effektivt stock då det går att sänka powerlimit med 20-30% med endast 2-5% prestandaförlust. I efterhand så var kortet redan bra nog för att klå 7900 XTX med avsevärt lägre förbrukning.

Kör man ett 4090 undervoltat i ett välventilerat chassi så räcker det nog med högst ett byte av thermal pads och kylpasta vid ett tillfälle för att det ska hålla i 5-6 år.

Jag tror Nvidia har RTX 5090 redo och inväntar AMDs nästa steg, de har ingen anledning att släppa kortet i nuläget.

Mvh

Av Aeig

RTX 4090 är ett fantastiskt kort, även om jag spelar ytterst lite nuförtiden så kan jag uppskatta prestandan Det är en trygghet att krämen finns där, oavsett titel eller inställningar (nästintill).

Jag tror att RTX 4090 blir det nya GTX 1080 Ti, ett kort som kommer vara gångbart även om 5-6 år på relativt OK inställningar.

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Night Prowler:

Kan man få dom tystare med bättre fläktar?

Standard är att fläktarna varvas upp vid start, detta är mig veterligen inte möjligt (som lekman) att ändra på, möjligtvis med modifierat BIOS.

Det har inget med fläktarnas kvalité att göra, utan snarare vilket maximalt varvtal fläktarna har.

Det finns fläktar från ex Be Quiet! som endast varvar upp till 1000 rpm, dessa bör vara hyfsat tysta även vid uppstart.

Mvh

Av Aeig

Det är standard att fläktarna varvar upp vid uppstart, låter som dessa?

Mvh

Av Aeig
Skrivet av landahl:

Ändå har du ett 4090

Trots detta är jag inte distraherad

Mvh

Av Aeig
Skrivet av spinxen:

Först och främst, jag har full respekt för att låginkomsttagare har det absolut tuffast just nu. Men som villaägare har omkostnaderna ökat helt brutalt i kronor räknat. Hyreslägenheterna ökar kanske 10-12-14% per år nu och det anses vara extremt (vilket det såklart är för många). För oss med ett hus i en medelstor stad har utgifterna ökat 100%++ över bara 2-3 år. För mig handlar det om 20-25k/månad. Då är givetvis räntan den stora faktorn, men även el, vatten, värme mm har ökat avsevärt. Men flytta då kanske du säger? Bor man i ett hus är man ju inte lika rörlig som om man bor i hyreslägenhet, att parera för ev. inkomstbortfall pga. sjukdom eller arbetslöshet är en avsevärt mycket större process än att säga upp lägenheten och flytta med 3 månaders notis... I'm just saying.

Ditt resonemang är sunt ur ett ekonomiskt perspektiv, det du skriver om rörlighet är korrekt.

Däremot gynnar det varken dig eller en låginkomsttagare att ställa kostnaderna och dessa typer av bostäder gentemot varandra.

Om inte staten och kommunerna vore korrupta (ej arbeta för folkets bästa) och slösaktiga så skulle våra skatteintäkter räcka till att stötta båda formerna av boende.

Befolkningen kan och bör kräva lagar, regler och åtgärder som motverkar bostadsbristen, underlättar rörlighet, stöttar dem som har det svårast ekonomiskt, med mera, men den politiska viljan finns inte då idealismen är död.

Mvh

Av Aeig
Skrivet av Sir Skybalotte:

Kikar på att skaffa ett RTX 4090 MSI GAMING X TRIO. Har ett RM750x med en 3900X bla (resten i sign). Vågar man köra ett 4090 med det nätagget? Såg att det frågats tidigare i tråden, men hade uppskattat lite fler tankar. Also, stämmer det att 70% effekt enbart ger 5% prestandaförlust?

Vänligen,
David

Kul med nytt grafikkort!

Ett RM750x bör utan svårigheter fungera med ett RTX 4090 och en 3900X, givet att du inte överklockar båda två maximalt. Ett tips är att köpa en 12VHPWR kabel från Corsair som passar specifikt ditt nätagg, detta fungerar generellt bättre än en adapter som medföljer.

Det stämmer att 70% endast ger cirka 5% prestandaförlust (ungefär).

Däremot så har MSI haft problem med sin Trio X modell, att själva GPUn inte var korrekt lödd på kretskortet.

Jag hade hellre köpt Phantom varianten som är nedsatt på Komplett: https://www.komplett.se/product/1218883/datorutrustning/dator...

Mvh

Av Aeig

Det intressantaste och på sätt och vis "nyttigaste" med utvecklingen generellt är att beskåda hur "förvånad" och oförberedd den stora massan är inför det som sker och komma skall i vår ekonomi.

Distraktioner i form av spel, meningslösa tv program, influensers, icke produktiva hobbies med mera har vilselett majoriteten, detta kan då bli deras väckarklocka att faktiskt intressera sig i allmännyttiga förehavanden.

Den starkaste medicinen är ofta den beskaste att svälja.

Det var ett fåtal som tidigt skanderade "you shall own nothing and be happy", de kallades av sina medmänniskor för foliehattar och konspiratörer, nu verkar de (i detta fall) få rätt.

Mvh

Av Aeig

Den främsta orsaken till detta är att vi lever i en modern oligarki, vår demokrati är en "ulv i fårakläder"

Våra rikedomar koncentreras till en få % elit, både inom politiken och privat, vilket utarmar offentliga sektorer och allmännytta, samt gör den stora massan fattigare relativt de stigande priserna.

Det leder till en oundviklig kollaps, vilket de framsynta känner till och rustar för.

Redan på Platos tid insåg filosoferna att det var nödvändigt med en balans mellan eliten och den större massan, denna uråldriga sanning har dock glömts bort.

Mvh

Av Aeig
Skrivet av medbor:

Hade de inte ’youtube red’ förut?

Jo, det var deras tjänst för egenproducerade serier bla.

Mvh

Av Aeig

Kan detta på något sätt vara kopplat till AI och inlärning?

Intressant vinkel ändå, att skapa flöden baserat på färg vilket i sig är knutet till sinnesstämning.

Jag har fått funktionen på mitt konto, ska testa lite

Mvh