Inlägg

Inlägg som Zaint666 har skrivit i forumet
Av Zaint666

Jaha och där ser det ut som om man var lite snabb i köpfingret ändå.

Beställde Andersson innan jag han se dmtech plattan. Hur stor skillnad är det på dessa om man jämför?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1468986,1520964

Stora för mig personligen är att dmtech tar normal stora sd kort vilket är ett stort plus då jag fotar mkt och har sd minne. Skulle vara fint att kunna kolla direkt på plattan utan att gå omvägar.

Om det finns ytterligare argument för denna så kommer jag antagligen att returnera andersson plattan när den kommer. Input?

Tack för allt
M

Av Zaint666

Hmmm ser att jag bara har 4 trådar o 21 inlägg sedan starten 2008, känns som om ngt saknas där... mer än bara ett par inlägg... men men, kanske haft fler än ett nick, länge sedan man var här nu.

Ultimat hade väl varit google nexus men 7" är för litet och 10" ligger över budget. Satsar på lite mer flis på riktiga datorer tills plattorna utvecklats tillräckligt för att de skall vara kraftfulla nog för att ersätta dagens laptops.

Men så gick jag in på den site som säljer dessa andersson's 9,7" och till min häpnad så har de en på internetlager... 2300kr för alla de egenskaper som jag söker just nu.

Tackar för hjälpen go vänner. Kännas som jag läst tillräckligt om denna för att inte köpa grisen i säcken vilket det skulle ha varit annars.

Om andra är intresserade så är detta densamma som pipo M1 som går för runt 1600 vid beställning utomlands. Stora skillnaden är inhemsk garanti och utbytt batteri. Rekommenderas starkt för denna prisklass.

Må väl alla sweclockers
M

Av Zaint666

Fuuu de sluta sälja den, vad ska jag kika efter nu? Hjäp ni kunniga.

Så kikade på Andersen 2,5 till sambon i julklapp. Den tog slut men de fick nya kring nyår och nu säljs den inte längre! Här sitter jag nu på pottkanten utan en försenad julklapp...

Har inte hunnit sätta mig in i plattdjungeln hela vägen och seriöst har jag inte tid så därför vänder jag mig till er.

Budget 2-2500
Skärm ca 10" och inte tft med ok upplösning.
HDMI
Inte apple.
USB host
Vettig processor
Batteri är mkt viktigt

Så hjälp sweclockers, när jag har mina perioder brukar jag försöka göra detsamma för er.
MVH
M

Av Zaint666

Håller själv på att kika på samma sak till en hp dv6...
Set ut som om datorn vill boota från första hd plattsen och det är därför man bör instalera den där (andrahandsinfo från nätet).

De finns att köpa på ebay med en sökning på "SATA 2nd hdd caddy optical drive", cirka 10$.

Här är 2 länkar ang instalationen:
http://blog.superuser.com/2011/06/30/installing-the-optical-bay-hdd/
http://www.youtube.com/watch?v=0P8eCA7u5Ec

Hoppas det går bra för dig.

Kikar efter ngt ställe i sverige som säljer dessa så man slipper 2v leverans om ngn har rekomendationer.

Peace
M

Ps, viktigt att kolla tjockleken på driven, har på min 12,7mm men det är inte standrad tydligen. Ds.

Av Zaint666

Tycker att den oficiella uppdateringen till 2.3.5 borde finnas länkad i denna tråd med

http://wwwen.zte.com.cn/endata/mobil...2559206355.zip

Tackar Superlight från

http://www.sweclockers.com/forum/75-mobiltelefoner/1082366-zte-blade-2-3-a/

Inte testat själm ännu men det verkar legitimt;)

Av Zaint666

Fick plötsligt ett erbjudande för en experia x10 för bara ngn hundring mer än vad jag bett om... är det värt det hela då jag inte hinner kika på några jämförelser?

Av Zaint666

Sådär, nu har man uppdaterat sig något när det kommer till mobildjungeln...

Ser ut om som det står mellan några modeller

HTC Wildfire S
Samsung galaxy gio
Eller den blade som nämts i tråden.

Sista förfrågan innan löp nu. Är det ngt annat man bör kika efter?

Av Zaint666
Citat:

Jag tycker det är sjukt att inte priserna börjat trilla ner än på hyfsad hårdvara. Minimum vad som är väl 1ghz processor och större/högre upplöst skärm än xperia mini. Sony Ericsson Xperia Neo känns som en lur som borde kosta runt 1500 kr. Men kostar 1000 kr mer. Alla lurar i detta segment känns för högt prissatta. Jag tänker inte köpa någon förrän marginalerna på lurar är lika stor som för övrig hårdvara.

Nej det är väl lite samma spår som jag är inne på, var o kikade för ca ett år sedan och det är fortfarande zte blade som får fungera som billig ersättare till min gamla nokia som för övrigt hade mkt bra ljud för priset. Sitter nu på en gammal tegelsten som låg i reservlådan och den håller bokstavligen på att ramla sönder i beståndsdelar även om man fortfarande kan ringa.

Citat:

... kameran under all kritik även om den går att få rätt mycket bättre med hjälp av en app... Rootar man den och lägger in en custom rom blir den dessutom rätt mycket piggare än original man klämmer på i affären. Tyvärr hänger den inte med de snabba dyra telefonerna alls längre i prestanda men så länge du inte spelar är det inget som begränsar.

Spelar gör jag med en dator som klarar intressanta spel i en miljö som gör det hela till mer av en upplevelse, detsamma med musik.

Behöver mer en "palmtop" som klarar telefonsamtal, koppla upp sig mot nätet och spela upp min mobila musiksamling med vettigt ljud.
Jag inget alls mot att tweaka min utrustning för maximal prestanda, något jag anser att man bör göra för att ha kontroll över sina saker. Att kameran går att kontrollera till det bättre var en mkt glädjande nyhet. Ytterligare en sten i vågskålen. Tack.

Ser rent av ut så att det får bli att lägga pengar på en billig blade o stå ut tills mobil/kamera/dator blir lite intelligentare i sin kombination, om nu ingen annan har rekommendationer på en bättre modell tills dess?

Må väl
M

Av Zaint666

Jo som sagt har jag varit o kikat på bladen men för länge sedan.
Nu har ju dess uppföljare dykt (skate) upp som det verkar de har uppgraderat kameran en hel del... Ska ta o leta igenom recensioner efter denna för tillfället...
Några andra modeller som man kan hålla utkik efter nu när man ändå är ute o söker o jämför?

Tackar för övrigt alla i tråden som hjälper TS i sin stund av okunnighet.

Ps. Jo självklart kör man väl alltid med andra lurar än vad som kommer it ett telefonpaket... Åtminstone ett gediget audio intresse här, varav jag söker en mobil som har hyfsad uppspelning så man slipper köpa till en DAC.

Av Zaint666

hmmm tja som jag sa från början är minimodellerna inte ngt speciellt som jag är ute efter... annars verkar xperia mini vara den ultimata mobilen i denna prisklassen... skulle lätt kunna tänka mig att slänga ut 500kr för en större skärm.
Men tack för rådet, ytterligare en modell att gå ut o klämma på i morgon. (precis som man inte hade tillräckligt med annat att göra;)

Av Zaint666

Kikade på blade som en föregående modell men tyvär så håller inte kameran någon kvalitet över huvud taget. Hade varit bättre att gjort modellen ännu billigare utan att sätta in totalt skräp innanför skalet.

Tyvär har jag inte hunnit kolla uppföljaren skate, men det ser ut som om jag måste utbilda mig under natten för mobilen måste införskaffas under morgondagens julhandel!

Som jag sagt är priset runt 1500, dvs +/- 500 om det går att berättiga.
Bryr mig inte speciellt om processorn är långsam, har datorer för att driva det som kräver processorkraft. Huvudsaken är att den klarar av att driva den dedikerade process som jag tilldelar, ex musik och ngn enstaka gång en browser samtidigt.

Kikade på samsungs galaxy gio som jag fått rekommenderad. Ngn som har några kunskaper om denna eller liknande?

Tills morgondagens julhandel... skynda långsamt;)
M

Av Zaint666

Vettigt runt 1500?

Så är helt nyinsatt i smartphone djungeln och har seriöst inte tid att läsa in mig för att kunna göra en seriös jämförelse. Därför vänder jag mig till er insatta.

Har några önskningar.

Vettig batteritid
Ok kamera, skall bara användas när eos kameran är för bulkig att ta med.
Bra ljudåtergivning för musik, ingen audiofil men kommer ha detta som primär mobil spelare.
Bör ej vara en mini modell, man vill ju kunna använda pekskärm.
Behöver ej ngn överdriven processor, så länge det flyter ganska smidigt. (Spel kommer väl snarare bli på dator framför tele)

Nåväl, antar att det är miljoner fler saker som man bör ta hänsyn till men jag hoppas detta ger en någorlunda överblick på vad jag är ute efter.

Må väl
Peace
M

Av Zaint666

bump

Av Zaint666

Krashad HD, rädda partion?

Efter mkt om och men har min gamla zepto gått in i väggen och fått multipla problem och måste ersättas.

Det stora problemet är som titeln säger att hd:n krashat. Eller rättare sagt går det inte att komma åt c: partitionen längre vilket inte är några större problem då all viktig data sparats på andra partitioner.

Frågan är nu hur jag kan komma åt datan på dessa andra partitioner? Är på g att köpa ett hd kabinett för att koppla den externt till en annan dator. Är det så enkelt som att skaffa ngt billigt kabinett eller är det något annat man bör tänka på?

Tackar i förhand.

Må väl
M

PS, finns det kabinett som stödjer både 2,5 och 3,5 för en billig peng? Helt oinsatt i dessa då de aldrig behövts förut.

Av Zaint666

Jag är i precis samma sits som du, på jakt efter ngt billigare paket som ska fungera till diverse. Dvs, bilden betyder allt och tekniken mindre.

Att montera på gipsvägg är väl ingen större fara, se bara till att läsa upp dig på ngn guide så du inte sabbar det hela.

Har en rekommendation kring billiga led. I alla de tester jag läst bör man fortfarande undvika dessa 2011. I vår prisklass är de lcd eller plasma som gäller.
Kan du vara försiktig med skärmen verkar plasma ge den bättre bilden, och nej permanenta inbränningar är inte vanligt i dagsläget om man inte missbrukar dem. Lär dig om ghosting, back bleeding etc om du är intresserad av bild. Inputlag om du även vill kunna spela.

Om du nu har hittat en modell bör du ju kolla recensioner kring denna (google, cnet etc) samt läsa upp dig på vad folk säger på ex avforum. Känner personligen inte till denna LG så jag ska inte dissa den, vet bara vad folk säger över lag om billiga led så jag söker inte ens längre efter det.

Håller själv på att söka för fullt och pga många uppgraderingar just nu försöker jag hålla kostnaderna nere på varje produkt. Har fått min gamla zepto laptop havererad, klump tv:n sjunger på sista versen samt familjen behöver ytterligare en dator... fan mkt blir det;)

Nåväl hoppas andra kunniga kan komma med åsikter och rekommendationer.

Peace

Av Zaint666

Tja riktigt samma dator kan man väl knappas säga.

Namn, design cpu och gpu etc skiljer sig ganska markant.
Asus dator kommer med ett bättre rykte samt 2 års fabriksgaranti vilket inte är att underskatta samt att cpu:n är snäppet vassare 17:e vs 21:a plats enligt notebookcheck.
Men om man på samma site jämför gpu:n skiljer sig HP:n markant med att hamna på plats 66 jmf med 100, vilket inte är att underskatta jämfört med alla andra ex i tråden.

Nu är jag inte helt insatt kring amd:s grafik så ngn expert kanske kan komma med ytterligare upplysningar. Men om man vill spela en del verkar HP:n kunna leverera en hel del mer kraft.

Bara mina två cent...

Av Zaint666

Tittar på HP Pavilion dv6-6138so,(6000kr) behöver råd av er kunniga.

Så som titeln säger kikar jag på denna dator

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/hp-paviliondv6-6138so/156594.3003/

Priset ligger på 6000 men jag kan tänka mig att lägga upp till 7000 (vilket är mitt tak) om något bättre erbjudande som berättigar detta finns ute....
Är inte alls insatt kring vare sig CPU:n Eller GPU:n då jag alltid kört med intel och det är därför jag hör av mig här.

Datorn kommer att användas till film, musik och spel (i den ordningen) till den nya tv:n som skall införskaffas i dagarna. Är klart en gammal inbiten gamer men har begränsad budget tyvär. Skulle inte alls ha ngt mot at kunna köra lite småkrävande spel typ fallout NW o kanske mer.

storlek, vikt, bateri o annat krams är ganska oväsentligt då jag kommer att köpa en liten o lätt laptop för att ersätta min nu totalhavererade zepto.

tl;dr finns det ngn markant bättre dator för 1000 mer än den länkade?

MVH
The Dude

Av Zaint666

Har hört atalas om andra som har haft liknande värmeproblem...
Tycker att tråden om undervoltning verkar mkt intressant:

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Det finns ytterligare en guide i ämnet som var mer inriktad mot vistaanvändare... bara sök.

Hoppas att det hjälper

Av Zaint666

Har också kikat på denna dator, som tyvär tagis slut hos Zepto så nu är jag ute efter alternativ...

Hittade en Acer Extensa 5620-5A2G25Bi för 6500kr
Det finns ett par stora skillander vilket jag som novis inte är helt inne på

De stora skillanderna: (Resterande är samma i stort)
Processor: C2D 1,83
Minne: 2GB (hälften mot 3405w)
Grafik: GeForce 8400M GS
Dvd: blueray

Så om man jämför tycker ju jag personligen att denna låter mer prisvärd än 3405w. Stämmer detta?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=292038

Av Zaint666

Sög på karamellen lite för länge...

Kikade på 3405W för några dagar sedan och bestämde mig slutligen för ett inköp...
Men till min förbittring så ser jag nu att den är slut på Zeptos hemsida...
Var tar man vägen i detta läge?
Skulle uppskatta råd om ngn känner till om liknande erbjudanden finns ngn annan stans eller om liknande erbjudanden är på g hos Zepto...?
Budgeten på 7000 kan jag tyvär inte överskrida.