Inlägg

Inlägg som Klumpeduns har skrivit i forumet
Av Klumpeduns
Skrivet av jehuty:

Är det någon skillnad mellan steam och GOG versionen om man ska använda moddar? Är någon svårare att få igång moddarna med?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är också nyfiken på detta, hoppas att någon känner sig manad att svara.

Av Klumpeduns

Jag bytte från lågprofil (ej mekaniska) till högprofil (mekaniska) för kanske två år sedan nu. Jag tycker fortfarande att höga tangenter är skit, det går verkligen inte att skriva på. Mina fingrar fastnar lätt mellan tangenterna, framför allt när jag skall flytta ett finger som är på en nedtryckt tangent. Den dagen detta tangentbord ger upp så blir det att leta efter ett mekaniskt tangentbord med lågprofil

Av Klumpeduns

Skum diskussion. jag erkänner villigt att jag inte besitter ett berg av kunskap, men det känns ju ganska rimligt att CPUer testas utifrån det officiella stödet. Det är ju inte Swecs fel att Intel väljer att nöja sig med 2666-minnen. Däremot kunde det kanske passat att slänga in ett avsnitt med snabbare minnen under sektionen där de överklockar CPUn. Jag förstår att det tar extra tid och att testet i sig redan tar mycket tid. Men det borde räcka med några få applikationer för att ge en fingervisning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns

Av en slump såg jag Däckonline köra vad jag tycker är en fuling. Under en torsdag kollade jag däck från Goodyear. De ville ha 839kr per däck, men jag köpte samma däck av min lokala verkstad då de tog 975 inkl byte och omläggning. Följande måndag kollade jag Däckonline igen för jag pratade vinterdäck med en polare. Däckonline körde nu en kampanj, 10% rabatt!!! Dock så sålde de nu däcken för 968kr (innan rabatt). Dvs, dyrare trots deras "rabatt".

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns
Skrivet av Bakgrund:

Är det inte sjukt att EU:s godkännande ens behövs?

Så är det ju alltid när det finns risk för att ett företag får för stor andel av marknaden, oavsett bransch.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns

Lösningen är enkel och självklar. lägg ner , eller kraftigt banta, public service. Vips så har staten en mycket mindre andel av medielandskapet. Men det kommer de så klart inte att göra, så deras "oro" i detta sammanhang är bara ett spel för galleriet. Men de väljer att gå denna väg då de sedan kan skylla på EU och två sina händer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns

När ni gör tidsödande tester som dessa så känns det lite extra bra att jag inte blockerar annonser på er sida.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns

Borde ni inte göra detta innan Singles Day? Den dagen verkar ju bli större och större även i Sverige och är mig veterligen större än BF internationellt. Förra året fanns det helt klart en del schyssta erbjudanden den dagen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns

Jag är nog bara nojig, men framtida kartell var genast något som dök upp i mitt huvud.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns
Skrivet av birdman:

Av personlig erfarenhet så undviker jag Windows Store som pesten men vad ska man om tex. Rockstar skulle välja att släppa DDR2 exklusivt där.
Ska man tjuta av glädje att Rockstar får mer kling i kassan och själv lida igenom allt som Windows Store att erbjuda?

Då får man helt enkelt skippa att spela deras spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns
Skrivet av Söderbäck:

Anledningen att välja epic store är väl då för att spelet inte finns på steam ;).

Situationen är klurig. för varken steam eller epic store väljer ju slutpriset. De tar istället en procentsats på säljpriset som spelutvecklaren sätter.
Vad finns det för motivering för spelförläggarna att sänka priset för att de säljer via epic store? 15% lägre som i ditt exempel.
Att spelförläggarna vill vara snälla mot kunderna och dela med sig kanske. Hoppas på deras godhet. Ja det kan man tänka sig eller önska sig.
Men det här är inget Epic store kan styra över.
Det är upp till de som ger ut spelen att välja hur de vill göra med prissättningen.

Häri blir det svårt att motivera spelförläggarna tror jag.

Situationen är klurig alltså.

Om jag måste betala 500 för ett spel oavsett var jag köper det, så känns det åtminstone för mig bättre att veta att skaparen får en större del av kakan. Sen så har det så klart betydelse vilket företag som ligger bakom spelet. Är det ett litet företag så är det viktigare, är det något av de stora bolagen så känns det mycket mindre viktigt. Obs, mitt inlägg rör endast denna sakfråga och inte alla aspekter av Steam vs Epic.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns

*Laughs in never any queue on Mirage Raceway*

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns
Skrivet av Extol:

Galet va fort Ragnar och Onyxia dog. Vanilla raids var nog inte så svåra som alla säger (förutom att det tog längre tid att fixa gear/lvl/rep =tidskrävande, inte svårt) Sen ställde nog ADSL och trä datorer till det en hel del

Värt att tänka på är att all gear i vanliga dungeons är i patch 1.12-version, vilket innebär att det finns lite bättre gear att tillgå nu än vad det fanns när wow släpptes 2005. Men visst, MC är inte så svårt, och nu när spelet har funnits i så många år så vet alla spelare som gör lite research vad som gäller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns
Skrivet av downup:

Jobbigaste med classic nu är att alla är runt samma lvl så "loot" quests blir väldigt långa Som att plocka oats i Westfall första questet. Så lång tid att göra färidgt,

men känns att mobs spawnar snabbare än vad de gjorde back in the days? Tycker mobs spawnar fort.

***
Första lvl 60 har kommit nu, 3 dagar och 10h. Galet. men boostad som satan

Undra när Method får ner Ragnaros

Ja, det är definitivt INTE classic spawn rate.

Av Klumpeduns
Skrivet av Itasha:

Någon som inte är inloggad och kan kolla köer åt mig? Är inne på Gehennas just nu men funderar på att byta till Razorgore. SKulle gärna veta hur köerna skiljer sig på dessa två just nu.

Denna sida kan ge en fingervisning annars. De har kollat 17:20, och sen 19:00. Så kanske kommer det en update till snart.

https://classic.wowhead.com/news=294747/classic-wow-server-qu...

Av Klumpeduns
Skrivet av Elektroman:

Fast du tänker för kort. Det hade mycket väl gått att göra så att serverbelastningen fördelades jämnt trots att flera spelare är i samma realm. Det är bara att göra realmen större / fler instanser / flera spelare behöver inte vara på samma server trots att de är samma realm. Finns oändligt med lösningar, men naturligtvis kommer blizzard aldrig göra ett skit eftersom fanatiska dårar älskar spelet även om det tar 14 timmar att komma in.

Det var väl exakt vad de gjorde med layering. Sen verkar det inte räcka till, but still.

Av Klumpeduns

Någon har sammanställt kötid som rådde för en timme sen. Visa servrar saknar kö helt, men förstår så klart att det är ett problem om man redan hittat ett guild innan release, framför allt om det är ett hardcore-guild

https://classic.wowhead.com/news=294747/classic-wow-server-qu...

Av Klumpeduns

Någon som spelar på en PvE-server och kan informera om det är kö där också? Och i så fall hur lång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klumpeduns
Skrivet av SleeZy:

Av allt snack att dömma så är pvp servern shazzrah där alla spanjorer har tänkt stanna.

Här har du en sammanställning från reddit/discord osv, så den är ju inte helt korrekt.

https://i.imgur.com/ZUGp1Dx.png

Tackar. Jag får väl förtydliga att det inte är just spanjorer som skulle vara ett problem, utan potentiellt servrar som har en väldigt stor majoritet av en nationalitet oavsett land.

Av Klumpeduns

Finns det några här som kommer att köra på PvE-server, och i så fall vilken?

Och är det någon som känner till någon sida där man kan se en grov förväntad fördelning av nationaliteter på servrarna? Minns hur det var i gamla classic när jag råkade hamna på en servrer med massvis av spanjorer. Kunde man inte spanska så var det svårt att hitta grupper.