Inlägg

Inlägg som Maango har skrivit i forumet
Av Maango
Skrivet av giplet:

Båda funkar med 1.8V, men Corsair stickan har en EPP setting med tuffare timings och kräver då 2.1V. Ställer du inte in timings manuellt så lär BIOS välja högsta JEDEC setting som den fixar och där ser minnena ut att vara precis lika.

Jag skulle tro att det är en kombination av CPU, minne och disk som gör din dator långsam. Ser att ditt moderkort klarar flera snabbare CPU'er, tex vissa Phenom II X4. Kolla bara så att din uppgradering inte börjar närma sig priset på en ny rigg, för som du själv konstaterat så är DDR2 minnen inte billiga, inte ens begagnade DDR2 minnen är billiga, och en snabbare processor som funkar kan också bli en utmaning att hitta.

Då tolkar jag det som att det egentligen inte är något problem att minnena körs i olika volt i dagsläget?

Jo, en ny processor skulle nog inte skada. En SSD kommer det som sagt att bli hursom (då jag kan använda den i nästa rigg), men nu när du säger det så klarar ju faktiskt moderkortet även X4 processorer. Att köpa nytt existerar ju inte men däremot finns ju beggat marknaden.

http://www.tradera.com/amd-phenom-x4-9850-2-50ghz-black-editi...
Denna ska ju kunna lira med moderkortet om jag fattat allt rätt?

Och även denna, men då känns processorn ovanför mer intressant:
http://www.tradera.com/amd-processor-cpu-phenom-8450-x3-2-1gh...

Av Maango
Skrivet av kyre:

Spelar olika volt för olika stickor någon roll egentligen, så länge ingen av dem räknar fel?

Lägre volt sparar väl på elräkningen, men på minnen lär det ju inte märkas ändå?

Detta undrar jag med. Någon med större koll som kan svara på detta?

Skrivet av serverfel:

Vart bor du? Jag som många andra sitter på massa gamalt skit som vi inte använder. Kan du inte köpa ett par stickor begagnad. Se dock upp med volt, timings osv. Själv har jag haft kompatibiletsproblem mellan vissa minnen som föll på detta. Lyckades i detta fall lösa det genom att klydda i bios. Men det är inte lika självklart för alla.

Är du nöjd med din gamla burk skall du HELT KLART behålla den. Det är bra för miljön om inget annat.

Jadu, bor i Sthlm, så någon borde ju finnas som har liknande minnen i närheten. Allra helst kör jag ju dock samma modell på allt vilket gör fyndandet lite svårare.

Nöjd och nöjd, lönen hindrar mig från uppgradering
Men den funkar än så länge, även om det är lite trist att inte kunna lira nya spel smärtfritt.

Av Maango
Skrivet av Johan^junior:

6400/8=800MHz, så ja, du kör med två jämförbara stickor idag, mer intressant är väl att den ena stickan vill ha 2,1V medans den du trodde var hälften så snabb, klarar sig med 1,8V, så se över spänningsinställningarna i bios.

Haha, skönt att du hittade hit Johan
Men då kommer min nästa fråga, är 1,8 eller 2,1 att föredra?

Av Maango
Skrivet av Johan^junior:

Hm, jag har en svag aning om att DDR2 började vid 533MHz, men det kan mycket väl vara felaktigt. Det är inte som så att du läst av i cpu-z vad som minnena egentligen är benämda som? 400MHz i Dual Data Rate ger 800MHz, så det inte är en tankevurpa, och så du köper mer minne utan att egentligen få någon större prestandaskillnad.

Good input, nu när jag kollar Wikipedia så står det så här:
"PC2-6400: DDR-SDRAM-minnesmodulen arbetar på 800 MHz och använder DDR-400-kretsar, 6.400 Gbyte/s bandbredd"

Och denna info ger speccy mig:
http://i.imgur.com/HuB1s.jpg

Kan det vara som så att de faktiskt körs i 800mhz alltså?

Av Maango
Skrivet av Alpha77:

Gick från 4GB DDR2 till 8GB tycker det var värt det för fotoredigerings program bland annat.
men gammalt moderkort så 8GB är max :/

Skulle jag köpa nytt blir det garanterat 16GB eller mera.
SSD är nog riktigt bra funderar på det med.. men blir nog moderkort/processor/ram/ssd för min del 2013.

Jo, just fotoredigering är en av de saker jag sysslar med. Lightroom är en pina då det kan ta upp till 20 sek innan programmet har hunnit ladda in två bilder som ska jämföras bredvid varandra.
Även Photoshop CS5 går rätt segt till och från, framförallt när man ska leka med filter.
I övrigt spelar jag en del samt sedvanligt surf.

8gb är max på denna mammabräda, japp.

SSD tips:
http://www.inet.se/produkt/4304508/ssd-120gb-intel-330-resell...

Av Maango

Värt att köpa DDR2 i dagsläget?

Så, jag sitter här med en, i Sweclockers mått, stenåldersdator som ska få sig en liten uppgradering i form av ny SSD. I samma veva är jag sugen på att uppgradera med nytt RAM, i dagsläget sitter jag med 4gb DDR2 som körs i 400mhz, detta pga att jag använder två olika stickor, en av dessa:
http://www.inet.se/produkt/5304235/corsair-4gb-2x2048mb-dhx-x... samt en annan Kingston sticka i 400Mhz. Detta gör således att Corsair stickan klockas ner till 400mhz.
Tanken är att jag ska köpa ett paket med 2x2gb Corsair 800Mhz till och sen plocka ut Kingtson stickan. Således 6gb i 800 mhz.

Är det värt pengarna? 600kr landar det nästan på för det som i praktiken ger 2gb till utöver befintligt minne fast i dubbelt så hög hastighet.

Setup:
Mammabräda: Asus M2N SLI: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NSLI/#specificatio...
Processor: AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1ghz
Grafikkort: Sapphire Radeon HD 6850
Nätagg: Corsair vx 550W

PS: Polaren som jag fick prylarna från har en till 2gb Corsair sticka av samma modell som är trasig. Minns att komplett vägrade ersätta denna sticka trots att den var DOA, ser nu att Corsair ger "livstidsgaranti" på sina stickor. Med lite tur kan jag få en till sån sticka och därmed landa på 8gb, utan extra kostnad

Av Maango
Skrivet av Ozzed:

Men de kan inte påstå att det funkar bra med mus och tangentbord utan att visa hur, och det har de inte gjort.

Jag har testat, jag kan förklara hur du gör. Du använder din högra (eller vänstra om du är vänsterhänt) hand och draaaaaaaar musen (även känt som pekdon) åt det håll som du vill förflytta dig inuti "metro". Bagatell enligt vissa, raketforskning enligt andra (uppenbarligen).

Av Maango

Gör en polisanmälan. Även om det känns som att det inte leder till något så syns det i statistiken. Och om det är något som inte leder någonstans så är det definitivt att inte anmäla alls.

Kontot är förövrigt redan avstängt hos Tradera.
Tips för framtiden när det kommer till Traderaköp är att alltid kolla tidigare betyg. Är det en ny köpare kanske man ska fundera över om det är värt det öht.

Av Maango
Skrivet av Genelec8030:

Jag tycker att Classic startmeny är bättre och snyggare än Vista/7-menyn. Det enda som gör att Vista/7:ans meny är bättre är att den har inbyggd indexerad programstartare ala Launchy/Spotlight.

I XP körde man Classic meny med Launchy, startmenyn var betydligt renare, mindre och användbar då. Man hade alltså exakt samma funktionalitet som man idag har med Win 7's startmeny, men man slapp att den tar upp halva skärmen och har massa onödigt skit.

Metro är ur designperspektiv och användbarhet ett stort skämt jämfört med båda alternativen ovan.

Du vet väl om att du utan några som helst problem kan anpassa startmenyn och ta bort "skiten" som du inte vill ha? Tips från coachen bara...

Av Maango

Rena rama gissningsleken här, kolla Apples hemsida istället för info.

http://support.apple.com/kb/PH2580

"To use Find My iPhone, you need to set up Find My iPhone on each iOS device and Mac before it is lost. Requires iOS 5 or later or OS X Lion v10.7.2, respectively."

Av Maango
Skrivet av Wixerone:

Du hittar säkert denna dialogruta. Skriv in ditt namn så borde det vara fixat!

http://iloapp.skitsnack.net/data/_gallery//public/2/134496199...

Nopp, det där funkar inte. Jag blir ägare till mappen så pass mycket att jag kan gå in i den men mappar och filer i den måste jag lägga mig själv som ägare till ytterligare en gång. Det ska ju gå att ärva rättigheterna till undermappar men det funkade inte

Skrivet av ggustavsson:

Ett enkelt sätt är att boota datorn med en Linux live CD/DVD/USB tex Mint eller Ubunto, sen är det bara att kopiera/flytta/ta bort hejvilt

Jupp, det var så jag fick göra. Kanske lika bra, nu blev jag sugen på att lära mig Ubuntu också

Av Maango
Skrivet av Sifear:

Ett enkelt sätt att ge filer och mappa ny behörigheter är att du gör en ny mapp med rätt behörigheter. sedan KOPIERAR du över filerna till den nya mappen. Alla nya kopior kommer få mappens behörighet. Du kan sedan slänga de gamla filerna.

Självfallet, om nu filerna hade betett sig som de ska så hade detta gått alldeles utmärkt. Men jag nekades tom att kopiera dom.

Skrivet av Sifear:

Har du annars provat att gå in i toppmappen och sätt rätt behörigheter på denna och sedan gå in under avancerat och välda att ersätt behörighetsposter för alla underliggande objekt?

Jajamen, men det funkar inte heller. Då kommer de felmeddelandena som jag postade i det andra inlägget.

Av Maango
Skrivet av Z0l!d:

Har har du så du bara höger klickar på mappen och trycker på meny valet så är det klart
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-ownersh...

Ajustdet, det glömde jag skriva, den fixen har jag redan installerat, men det sker liksom samma sak där som om jag försöker göra en mapp min den vanliga vägen, jag kan komma in i mappen efteråt men filerna är fortfarande låsta och varje mapp i mappen måste jag ta ägarskap över igen. Ägarskap ärvs liksom inte.

Aja, jag har"löst" problemet på en annan väg, installerade nyaste Ubuntu, bootade och flyttade filerna därifrån till en annan av mina hårddiskar, då har alla rättigheter skrivits om och nu går de att öppna som vanligt i windows 7.
Dock vore det intressant att veta hur det här skulle ha lösts egentligen?

Av Maango

Ja, det går att ta bort den och som tidigare person säger så kan det tom bli så att allt glider snabbare.
Till nästa ominstallation av Windows så rekommenderar jag att du gör en formatering av hårddisken och installerar det helt från början istället. Tycker man ska försöka undvika att göra på det vis som du har gjort så mycket som möjligt.

Av Maango

Detta felmeddelande får jag när jag försöker tillämpa nya behörigheter på en mapp, felet är inte pga just denna fil, så här ser det ut på alla mappar som inte bara är helt tysta men ändå inte tillämpar de nya behörigheterna.

http://i.imgur.com/EjP1U.jpg

Klickar man på fortsätt så ger den bara ett identiskt felmeddelande men för nästa fil ända tills det är slut på filer i mappen.

Tryck på Avbryt och då kommer detta

http://i.imgur.com/KQWRU.jpg

Av Maango

Problem med filrättigheter/ägarskap

Efter att ha försökt lösa detta själv och googlat ett tag så ger jag nu upp och ber er om hjälp.

Har ett levande helvete här med hantering av filrättigheter i Windows 7 samt ägarskap av mappar/filer. Det är nämligen så att jag har kopplat in en hårddisk från en gammal dator som gav upp för flera år sen, den datorn körde Windows XP. Nu när jag vill öppna/kopiera/radera flertalet av dessa filer så blir jag nekad då jag saknar rättigheter till filerna.

Det jag kan göra dock är att högerklicka på varje enskild fil---->Egenskaper--->Säkerhet--->Avancerat-->Ägare-->Redigera-->Välja mitt konto som ägare-->OK--->Stänga ner alla dialogrutor och sedan in på Egenskaper igen-->Säkerhet-->Redigera-->Lägg Till...-->Skriva mitt användarnamn--->Kryssa i rutan "Fullständig behörighet" när min användare är vald--->OK och sedan kan jag använda filen som jag vill.

Detta tar som ni förstår tid och går självfallet för att jävlas med mig inte att applicera på hela mappar, jag får nämligen antingen ett felmeddelande om att jag inte har rättigheter till filerna när rättigheterna ska läggas till min användare eller så säger Windows ingenting men sedan när jag klickar på filerna så är de ändå låsta. Alltså...vad fan ska jag göra?

Kan vara till hjälp:
Den gamla hårddisken hade en installation av Windows XP och är av den gamla hederliga PATA sorten.
De filer jag inte kan använda som jag vill ligger alla under två olika användare som hade lösen på kontot. Filer som låg under en användare utan lösen har gått att flytta utan problem.
Massor av filer under Windows- samt Program mappen har också gett mig de här problemen, dock inte alla.
Vissa av filerna har blåa filnamn istället för svarta. (?)
Det ligger en gammal användare kvar som ägare på vissa av mapparna men de ggr jag har plockat bort den så har det inte hjälpt. Dessutom går den inte att ta bort på alla mappar då den "ärver rättigheter" men det går inte att stänga av.

http://i.imgur.com/NwZso.jpg

Så, någon har någon smart idé som hjälper mig från mitt lidande?

Av Maango

Försöker komma på bra användningsområden för detta och det enda jag rent spontant kan komma på, i dagsläget, är väl skolor. Eller har Google något som kan ersätta Officepaketet? Annars är det ju tämligen värdelöst. Plus att skrivare och kopiatorer måste gå att använda till, något som jag misstänker att det inte gör idag.

Av Maango

Jag har använt en mini pro och det är tveklöst den värst mobil jag någonsin varit med om, hur den öht släpptes av SE eller att den blev populär är mer än jag förstå. Det enda bra på den modellen är att det finns ett tgb och då är det ändå långt ifrån det bästa tangentbordet på marknaden.

Fick en Motorola Milestone från 09 (X10 är från 11) och Milestonen slår X10an med hästlängder. Vad du än gör, köp inte en X10 mini "pro"!

Av Maango
Skrivet av manglarn66:

mm men den skickar ju all luft neråt så det borde vara processorns problem (som för övrigt också är varm ). Jag vill ju helst inta dra upp några fläktar då jag är rätt mån om låg ljudnivå. Frågan är ju mer om det är nåt som är fel helt enkelt.
Nej något nytt chassi blir det inte. Har planerat att ha den här datorn i många framlöver. Dessutom så är det en färdigköpt hp och allt verkar inte helt standardiserat, Vet inte om det syns men chassifläkten förefaller vara styd från tv-instickskortet högst upp. Så är inte helt säker på att det är särskilt enkelt att byta. Och ja, chassit är rättvänt

svar på ot: ljudnivån skulle jag säga är bra. I idle hörs den inte alls och trots de höga temperaturerna låter det inte särskilt mycket. Ibland slår fläktarna till och börjar dåna lite när man spelar, men bara i nån minut. När de väl gör det så låter de mer än vad jag har för mig att mitt gamla gtx 260 (referens) gjorde. Är inte helt säker dock, svårt att komma ihåg.

Varm luft stiger uppåt och i en trång låda spelar det ingen större roll åt vilket håll luften skickas, finns det inget luftflöde utåt så kommer luften i lådan tillslut bli så varm att komponenterna bara blir varmare och varmare. Men pröva att byta kylpasta, det kan ju hjälpa
Står dock fast vid att ett nytt chassi är att rekommendera då du kan ha större fläktar (flyttar mer luft vid lägre RPM=tystare) och dessutom kanske två stycken för att dra ut luften. Sen så tillhör chassin å andra sidan den sortens hårdvara som jag tycker är roligast att leka med

Finns det ingen kontakt för en chassifläkt på ditt moderkort då? Brukar se ut så här:

http://archive.64bits.se/guider/intel2004/ny_4pin.jpg

Då kan du styra chassifläkten du har via lämplig programvara.

Av Maango

Då det där grafikkortet inte skickar ut luften ur lådan och du endast har en chassifläkt är det inte alls så konstigt att kortet blir varmt, om det dessutom är så att det är dåligt applicerad kylpasta så förvånar temperaturen mig inte alls. Det du såklart kan göra är att dra upp fläkthastigheten i CCC för att kyla kortet bättre. Det och att byta kylpasta.

Du verkar ju inte helt okunnig när det kommer till datorer så mitt råd är nog att kanske investera i ett nytt chassi och trycka in prylarna i det
Är chassit upp- och ner på bilden eller är det så där? haha

ot: Hur är ljudnivån på det där kortet? Sitter själv med ett Sapphire 6850 och det är hur tyst som helst, helnöjd