Inlägg

Inlägg som eriikoo har skrivit i forumet
Av eriikoo
Skrivet av elixyr:

@eriikoo: 4.8ghz Får mata på så mycket mer spänning om jag ska upp över 4.9 känns inte värt.

Verkar som 9700K vill ha ca ~1,3 / ~1,314 för att orka 4,9GHz dock påverkar det värmeutvecklingen markant.

Av eriikoo
Skrivet av elixyr:

1.275v med LLC level 6 i bios.

I 4,9GHz?

Av eriikoo
Skrivet av elixyr:

@eriikoo: MCE tror jag är avslaget, har manuellt ställt in vcore så den ger samma hela tiden load som idle. Vid surf/YT så ligger den runt 42 grader med fläkten @ ~700rpm.

Låter bra! Min ligger runt 40C - 43C med fläkten på ~518rpm vid surf. Vad kör du med för Vcore stabilt?

Av eriikoo

@str8forthakill: Tack för svar! Det där ska jag labba med vid tillfälle.

Av eriikoo

Har scrollat den tråden och ville inte bumpa den. Kunde dock inte riktigt återfinna det som jag sökte där.

Skrivet av elixyr:

Tjmax temperatur 100 °C (212 °F)

Så länge den håller sig under det så

i Aida64 stresstes med CPU,FPU och cache sniffar min 9700k @ 4800MHz runt 80 grader på den varmaste kärnan. Men en U12A + LL120 fläkt i 1300rpm. Vcore på 1.29v

Då är det ungefär samma som vad jag får. Min Vcore verkar dock vara högre än 1,29 dvs 1,34 och ibland ~1.436. Kör du med MCE påslaget i BIOS?

Vad jag förstår så har "be quiet dark rock pro 4" tysta fläktar som går i lägre varv (1200 och 1500 RPM), vilket påverkar så klart kylningen lite.

Skrivet av scoorch:

TJ max har jag för mig ligger på 105c. Det finns lika många svar som trådar på nätet om vad som anses "safe" personligen anser jag att 90+c peak är någon form utav gräns för min egen del.

Exakt, det är den personliga "safe och komfortabla" gränsen som jag eftersöker samt relevant data angående Tjmax temp och om livslängden sänks på processorn när den överskrider en viss temperatur.

Av eriikoo
Skrivet av scoorch:

Inga konstiga temperaturer alls skulle jag säga. Hade det värre med D15s jag.

Vad klarar och ligger i7 9700K på temperaturmässigt under hög belastning enligt Intel i dessa hastigheter? Har försökt hittat relevant data... Men vad kan man acceptera som okej?

Av eriikoo
Av eriikoo
Skrivet av anon298854:

Din core volt verkar hög

Tydligen "ASUS Tuning" (automatiska optimering) och MCE (asus multicore enhancement) som verkar tycka om att kräma på med 1.34 och ibland t.om. 1.4. För stabilitetens vägnar?

Skrivet av str8forthakill:

Istället för att köra benchmarks, starta ett spel du spelar, genomför den tyngsta normala lasten du genomför och kolla temps.

Ska testa nu i ett spel...

Av eriikoo

Intel i7 9700K temperatur med Dark Rock Pro 4?!

Hej,

Nyss uppgraderat till en i7 9700K tillsammans med en Dark Rock Pro 4 i ett ROG STRIX Z390-H GAMING med minnen HyperX Fury RGB DDR4 3200Mhz. Riggen är installerad i ett Corsair Carbide 275Q med tre stycken 120mm i fronten samt en 120mm bak (max i chassit). Minnena kör jag i XMP samt även kört moderkortets automatiska optimering, "ASUS-tuning" (OC Tuner I) i BIOS. Processorn går stabilt i 4,7GHz med 4,9GHz i Turbo.

Hur som helst undrar jag om mina temperaturer är normala?! Vad får ni som sitter med denna kylare installerad?
Har läst att i79700K går varm och har sett temperaturer på internet från 63C upp till 90C med luftkylning. Vad är optimalt och normalt för denna processor?

De testar som jag genomför är AIDA64, IntelBurnTest, RealBench osv... Bifogar en skärmdump från AIDA64 FPU STRESS TEST.

https://i.ibb.co/LShW34b/DARK-ROCK-PRO-4-i79700-K-AIDA64-2.png

//Eriikoo

Av eriikoo

Någon som vet om HPs ESXi 6.5 ISO funkar på en ML310? Samt hur mjukvaru-RAID:en funkar tillsammans med ESXi för ML310?

/Fate

Skickades från m.sweclockers.com

Av eriikoo
Skrivet av eonic:

Kan vi kanske få höra från trådskaparen hur det gick i fallet sedan detta hände?

Old topic and a late answer... But here's an update:
Ärendet togs upp i SVT Plus och efter inslaget/artikeln så fick jag byta ut TVn. De godtog alltså en reklamation, tillslut. Troligen blev de nervös efter att jag kopplade in media. Det är vad jag minns. Försökte googla upp artikeln/inslaget men hittade det ej. Kanske går att hitta i öppet arkiv. Detta var trots allt några år sedan. //Fate

Skickades från m.sweclockers.com

Av eriikoo
Skrivet av hjälpsam:

32gb är max minne, du behöver inte bekymra dig om att köpa "orginal" minne. HP:n hanterar det mesta så länge det är udimm:ar. Möjligen att du får trycka en gång extra första gången den detekterar att de inte är HP och man får bekräfta under uppstart, men sen är det ingen skillnad.

Det går att blanda 8:or och 4:or om man följer ordningen som står i manualen.
Verkar vara v2 modellen, lite nyare.

Tack för svar! Kompletterar med minne då 16GB känns som minimum. Vet av erfarenhet att mjukvarubrandväggen gillar att svälja minne.

Överväger att beställa eller vänta tills något annat intressant dyker upp men absolut prisvärd server.

Skickades från m.sweclockers.com

Av eriikoo
Skrivet av hjälpsam:

Det borde vara 4x 8gb UDIMM som är max i en sån, det är vad den cpu-familjen hanterar.
DVS inte REG-minnen så de är lite dyrare, men en 8gb sticka kostar ca 700 kr begagnad, fyrorna har jag inte kollat efter men de borde vara billigare eftersom suget är större på åttorna.

Angående GGSP så har jag alltid varit supernöjd med deras service. Kollar du här på forumet så tror jag inte du hittar något negativt om dem alls faktiskt .

Är inte 16 eller 32GB max i HP ML310? Processorn stödjer 32GB fysiskt minne enligt Intels sida. Jag menar mer vilka HP partialnr på ECC minnena som kan tänka sig sitta i. Antar att det är stock dvs baserat på HPs BTO nummer? Exempel namn på minne: HP 4GB PC3-12800E ECC RAM.

Verkar dock inte som att det finns 4-stickor utan får köra på 8GB. Hur är det att blanda 2x4 och en 8-sticka?

Skickades från m.sweclockers.com

Av eriikoo
Skrivet av hjälpsam:

Tror inte värmen är något större problem så länge inte rumstemperaturen är för hög från början. Jag har en ML10 som är ungefär samma som en ML310 fast i ett mindre chassie och den skapar inte mycket värme. Inte ens på sommaren går fläkten upp i varv, iofs kr den bara filserver vilket inte är något tyngre jobb .

Det finns en hel del supermicro begagnat, men man ser inte så mycket X11, och inte så mycket X10 heller och äldre än det är det rätt onödigt att satsa på till ett nytt bygge.

Har du tid att vänta dyker det säkert upp något kul .

Jag sitter inte i sjön och har tid att vänta en stund. Har kikat lite på Ebay och det verkar vara tunt på marknaden. Gäller att bevaka dagligen men absolut är ML310 intressant. Vad är det för ECC minnen som sitter i den? Står endast 8GB (2x4GB ) DDR3 ECC UDIMM. Om jag nu skulle slå till på den, så kan det vara värt att komplettera med 2x4GB.

Hur är ggsp som företag?

Skickades från m.sweclockers.com

Av eriikoo
Skrivet av dn0:

jag får inte köra min hp 1u server hemma i lägenheten så jag byggde en budget pc för ändamålet. krämade på med dimm o disk i den bara. Enda är att de kan vara kinkigt med vilket nic du kör. Jag var tvungen att skaffa ett pci intel kort för att gå det funka. Det blev tyst o billigt. Enda nackdelen jag kan se är att jag gärna hade velat ha redundancu på psu.

VMware är väldigt kinkig på vilka NIC de stödjer. Gäller även CPU om du t.ex. ska uppgradera till 6.7. Jag fick tex bygga en custom image med ESXi-Customizer-PS då jag skulle installera ESXi på en äldre hemma PC (ändå ganska schysst hårdvara).

Skickades från m.sweclockers.com

Av eriikoo
Skrivet av hjälpsam:

Du anger ingen budget men en sån här borde räcka långt
http://ggsp.se/hp/3081-hp-proliant-ml310e-gen8-xeon-e3-1220-v...
Mycket billigare än så blir det inte.

Annars en Dell av samma typ, alternativt bygga något runt ett lämpligt supermicro moderkort.

Det är väl de vanligaste varianterna.

Tack för svar. Budget ligger väl på ca 3000-5000 kr. Billigare/billigast möjligt är absolut bättre. Klarar en ml310 att stå i en relativt trång garderob? Tanke på både värme och storlek. Finns det inga färdiga lämpliga servrar byggd på ett supermicro kort? Har byggt/moddat flertalet DL360 samt mITX för hemmet, men för denna build (som är till en bekant) så känns det skönt att bara unboxa och installera.

//Fate

Skickades från m.sweclockers.com

Av eriikoo

Tips på hårdvara/microserver för ESXi

Tjena!

Tänkte bygga mig eller köpa mig en färdig hårdvara, som jag i sin tur tänkte använda som en ESXi-maskin i hemmet. Jag har inga höga prestanda krav på hårdvaran, dock är ett krav 2xNIC samt att den är prisvärd.

Maskinen ska användas till/för pfSense eller Sophos XG Firewall Home Edition. Tidigare hade HP en fantastisk HPE MicroServer/hårdvara (Gen8), som dessutom var prisvärd för "hemmakonsumenterna". Tyvärr misslyckades HP i min åsikt rejält då de släppte sin "nya" HPE ProLiant MicroServer Gen 10 utan ILO, 1xNIC och en ganska trött AMD-prolle.

Någon/några som har förslag på substitut? Tacksam för tips!

Ha det!

/Fate

Av eriikoo

Overall ok, men gillar inte "nya" Windows Update. Tyckte den va crap redan då den lanserades i TP:n. Fortfarande fungerar inte 5.1 som det ska och optical out för de som har Realtek drivare. Problem med drivarna och Windows stacken redan sen Build 10041, vilket är synd ( http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wint... ).

Av eriikoo
Skrivet av MuLLvaD3n:

Precis som ovanstående så har jag absolut inget problem med fläkten på min Mac. Jag sitter med den i sängen just nu och de hörs inte överhuvudtaget. Du har antagligen fått en dålig fläkt och det borde bara vara att lämna in så får du en utbytt fläkt. Det är inte allt för svårt att öppna en mac heller men det kanske inte är något jag skulle rekommendera allt för högt!

Bara jag som haft otur tror jag :/ skönt att mac:en rullar på för er alla andra.

Av eriikoo
Skrivet av Playboy_1338:

Jag har själv en sen mbpr 15" sen 2013 som jag har använt flitigt i både knät när jag suttit i soffan eller vid skrivbordet, och jag kan inte ens höra mina fläktar susa, så länge jag inte gör något tungt ansträngande. Men inte ens då låter det några som helst missljud från fläktarna, och datorn är fortfarande i nyskick. Kolla om det fortfarande går på garanti inte säkert vid ägarbyte.
Hur som så hade jag nog pratat med "hen" som sålde datorn och påpekat problemet och gjort någon kompromiss.
Eller värsta fall köpt en ny fläkt och bytt den själv.

https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Pro-13-Inch-Retina-L...

Tack för svar, det är märkligt iaf att den surrar. RIKTIGT störande :/ Jag köpte den ny i butik (på netonnet). Ska ta och knalla dit till helgen och byta/reklamera produkten.