Inlägg

Inlägg som naikon har skrivit i forumet
Av naikon
Skrivet av Gruvs:

@naikon: Jag upptäckte felet, var klantig. Upptäckte att min dator var kopplat till signalomvandlaren och inte rautern. Har nu kopplat om och nu ser allt ut som det ska

Gött att du hittade det

Av naikon

Har du NAT påslaget i routern? Vad har du fått för IP på din dator?

Av naikon

Hade ni verkligen berättat för era vänner? Jag hade nog bara berättat för mamma och brorsan.
Det hade gjort mig galen om mina vänner fick reda på det. Gillar de mig för den jag är, eller för att jag blivit miljonär? Jag hade förmodligen blivit otroligt cynisk mot alla i min omgivning.

Jag skulle nog lagt in pengarna i en fond, och med tiden att jag blir äldre börjat använda pengarna. Då kan man ju skylla på att man lyckats få ett välbetalt jobb eller liknande. Leva ett vanligt svensson-liv fast med lite guldkant på närvaron.

Av naikon
Skrivet av Flygplanet:

Påminn mig inte. *facepalm*

"Välkommen till Göteborg, ett stort fuck you till dig som kör bil"

Av naikon
Skrivet av HappyPie:

Jag hade valt ullevimotet om du kommer öster ifrån och köra de jag sa innan via allén, alternativt från Frölunda / daghammarsköld via övre husargatan (bakom linné) och komma söder ifrån. Personligen hade jag undvikit allt som är kring centralen.

Att välja Ullevimotet om man kommer ifrån E20 österifrån är ju superkorkat, det är ju köer ända från Sävedalen/Partille varje morgon ända fram tills E6an. Att välja vägen som TS föreslår är helt rätt, via Röde Orm - Götatunneln. Den sträckan flyter på mycket bättre (förutom när Götatunneln är enkelriktad dvs).

Av naikon

Ser inte riktigt vad frågeställningen är - ja, ligger du i högra fältet ur tunneln så behöver du ju byta fil efteråt. Men ett filbyte behöver du ju göra ändå om du ligger i vänstra fältet.

Förresten, ska dom inte enkelrikta tunneln ett tag nu?

Av naikon

https://www.computersalg.se/i/1296942/corsair-vengeance-lpx-d...
Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC19200/2400MHz CL16 2x8GB
1312kr, två kvar på lager

Närmast på Prisjakt ~1990kr

Av naikon

Jag har Bahnhof i Göteborg via Telia Öppen Fiber, och har de senaste typ 4 veckorna börjat tappa internetförbindelsen någon gång per dag (vad jag märkt iallafall). Kommer tillbaka efter typ 10 sekunder. Har publik IP. Kommer upp i 80mbit fast att jag ska ha 100.

Kan det ha något med samma problem att göra?

Av naikon

Ni som har servrar, vad betalar ni i elavgift endast för servrarna? Visst har man varit sugen på att köpa någon begagnad rackserver men det känns ju som att elkostnaden avskräcker lite

Av naikon

Vad är det för utbildning du ska gå? Jag själv har spontant övningskört några år men inte kommit till skott. Blev tipsad av kollegor om en intensivkurs i Arvika/Karlstad så att man faktiskt får det gjort.

Av naikon
Skrivet av EmilH:

@naikon: Jag hade gärna hjälpt till men bor i Falkenberg.

Schysst, det är tanken som räknas

Av naikon

Sorry om det inte passar in i tråden riktigt, men slänger ut frågan. Känner ni till någon väldigt körglad MC-förare i GBG som skulle vilja hjälpa till på vägen till körkortet genom att vara handledare så får ni gärna hojta till. Eller om ni vet några som redan övningskör där man kan haka på som elev.

Det blir tyvärr lite dyrt att ta hela kortet på trafikskola och det hade passat bra att kunna öva privat, men känner tyvärr ingen med MC-intresse...

Av naikon
Skrivet av Lorault:

Netgear R7000 Nighthawk för 999:- hos Webhallen.

Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2281571

Hur står sig Netgearen mot t.ex Asus RT-N66U på CDON för 799? http://cdon.se/hemelektronik/asus-rt-n66u-p27683997

Båda har ju några år på nacken, så det känns konstigt att punga ut så mycket på en router som från 2011 respektive 2013.

Hade väl tänkt lägga runt 700-800kr

Av naikon
Skrivet av TheJonaz:

HP-servern är en rackserver som ligger under skrivbordet. Borde den inte tilldelas eget IP som de andra maskinerna, nu när den går in i switchen och sedan vidare in i routern?

Det beror på om du har ställt in statiskt eller dynamiskt IP på den. Det kan du checka med hjälp av denna guiden: https://kb.netgear.com/27476/How-to-set-a-static-IP-address-i...
Då ser du om du har "Obtain IP-address automatically"(dynamisk) eller "Use the following:"(statisk).

Av naikon
Skrivet av TheJonaz:

Följdfråga, nu när jag har tråden igång: finns det någon begränsning på IP'n som routern kan dela ut via Netgear-switchen? Planen är att göra HP-servern till en container och dela upp den i 4 mindre, för interns bruk. Minecraft server till frugan, backup till datorerna och lite så.

Begränsningen sitter snarare i hur många adresser din router kan dela ut via DHCP. Du kan ha en enstaka fysisk dator inkopplad i en port i switchen, som virtualiserar 100 st containrar/VM:s som får IP:n från din router.

Vanligtvis i ett hemmanätverk har du 253 adresser till ditt förfogande, dvs om din router delar ut ett 192.168.1.0-nätverk med nätmasken 255.255.255.0. En adress går bort till routern och en till broadcast = 253 adresser.

Av naikon

Vad har han angett för DNS-server? Kör han med dynamiskt IP så får han IP-adress + DNS-servrar från routerns DHCP. Du kan be han gå in under Adapter settings i kontrollpanelen och ändra DNS-servrar till t.ex Googles 8.8.8.8 och 8.8.4.4

Av naikon

- Använd Wifi:t, starta överföringen innan du går till jobbet/skolan så bör det vara klart sen.
- Använd en extern hårddisk som du för över filerna till.

Om du nu inte vill köpa två st USB-nätverksadaptrar (som du iförsig kan lämna tillbaka öppet köp när du är klar)

Av naikon
Skrivet av godspeed:

Re-certade diskar innebär oftast reparerade diskar av tillverkaren, alternativt att det egentligen inte ens varit nåt fel på dem annat än styrkretsfel alternativt att personen som anmält rma faktiskt hade något annat fel på sin dator än just sin hårddisk
Dock är det sista alternativet sällan förekommande eftersom de flesta köper sina diskar genom en återförsäljare och som kontrollerar om disken genererar felkod och det uppmanas även slutkund göra vid inskick direkt till tillverkaren

Personligen håller jag tassarna borta från re-certade diskar med erfarenhet från butik i bakgrunden där vi köpt stora batcher billigt med såna diskar där många fallerade inom garantitiden

Tack för ett vettigt svar, då håller jag mig undan från denna.

Av naikon
Skrivet av f@boy:

@naikon: Det står klart och tydligt på beskrivningen.

"Recertified-hårddiskar är förbrukade eller nyformaterade hårddiskar som tillverkaren har raderat och använder igen... "

Nej, jag tycker inte det är helt solklart. Vad menas med att de är förbrukade? "Nyformaterade", ja det är väl alla hårddiskar som säljs?
Det står inte heller något om min första fråga, varför dessa diskar annars kostar 2600kr jämfört mot andra 3TB-HDD som ligger runt tusenlappen.

Av naikon

Kan någon förklara grejen med denna hårddisken? Är lite på jakt efter en helt vanlig 3.5 SATA med minst 1 TB utrymme.
Recertified, betyder det att den är begagnad eller vadå?