Inlägg

Inlägg som naikon har skrivit i forumet
Av naikon

Fick just min första lägenhet i Sannegården/Lindholmen efter att ha bosparat i HSB i ca 7 år
Etta på 35 kvm och 4500 i hyra.

Av naikon
Skrivet av eas@tetris:

Hej, ursäkta för sent svar. Man justerar gasspjällen så att det är samma undertryck/sug in till varje cylinder. Risken är annars att cylindrarna belastas ojämnt och går varma, vad jag vet. Det orsakar förstås även ryckig motorgång. Egentligen skall motorn vara i tipptopp skick, så justerade ventiler, rengjorda förgasare, nya packningar, nytt tändstift och luftfilter, ställd timing osv annars riskerar man dölja större fel genom att kompensera med förgasarna.

Jag följde Haynes-manualen för min Honda CB600F, så har du en manual kommer du långt! Klippet nedan kan vara till hjälp, men förvänta dig inte att allt är lika lättåtkomligt. Har tagit med min carbtune till Göteborg så är bara att PMa om du vill möta upp och låna den.

https://www.youtube.com/watch?v=KHGPqP6G9cA

Tillägg: har läst på forum att en enklare metod är att lysa genom förgasarna med en ficklampa och då jämföra hur mycket ljus respektive släpper igenom, så om du ser att spjällen är olika kan det mycket väl vara dags för justering.

Grymt, tack för svaret! Precis samma dag som du skrev så satte jag dock ihop hela hojen igen Lite bökigt att ta av allt igen, men det kanske är värt det.
Tycker den går lite bättre efter nya packningar i förgasarna, men fortfarande inte helt hundra. Den "backfire:ar" (bakåtsmäller?) fortfarande när man släpper på gasen och motorbromsar. Antar att det har att göra med att förra ägaren bytt till ett öppet avgassystem, och att det inte går att göra så mycket åt det...

Så farligt är det ju dock inte, den fungerar ju iallafall. Men har blivit mer taggad på en hoj med insprutning, kollar speciellt efter Varadero XL1000 och V-strom DL1000.

Av naikon
Av naikon
Skrivet av ElWeed:

@naikon: Nice! 👍🏼 Tänkte själv på min 2- hjuling idag. Tror jag skall ta en sväng i helgen. 🤔 Enda problemet är kläderna. Är inte van vid att köra vid denna årstiden så jag har inte något som är både varmt och säkert.

Hur är ni andra klädda som kör MC när det är under 6 grader?

EDIT: Är det en TDM 850 du har?

Blev det någon premiärtur?

Ja, det är en TDM 850 men vill gärna sälja den till våren, hade den mest bara för att ta körkoret. Sugen på en FJR1300 eller V-strom...

Skrivet av eas@tetris:

Du kan låna en carbtune av mig om du behöver synkronisera förgasarna. Det gjorde enorm skillnad för mig!

https://i.imgur.com/tcN4mYx.jpg

https://i.imgur.com/KQrAPbT.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Fan vad schysst! Jag är dock inte så haj på förgasare, utan jag följer bara min Haynes-bok för att byta packningarna. Vad exakt är det man gör när man synkroniserar förgasarna? Ändrar man på gasspjället, bränsleblandning eller luftblandning? Med blotta ögat så ser det faktiskt ut som att det ena gas-spjället (butterfly valve?) är mer öppet än det andra på tomgång.

Av naikon

Satan vad det kliar i gashandtaget, våren får gärna komma snabbt

Roar mig med att pyssla om hojen, den går inte helt hundra så tänkte se över förgasaren med nya packningar, vi får se hur det här går:

https://i.imgur.com/yeQO8vV.jpg

https://i.imgur.com/vVaq0Te.jpg

https://i.imgur.com/82H40OH.jpg

https://i.imgur.com/NcO0NDB.jpg

Av naikon
Skrivet av ElWeed:

Bra initiativ!

Var själv ute på min första runda för året i Söndags. Återfallsknutte som skaffat mig en slö "gubbahoj"!

Kul i alla fall även om man saknar det sinnessjuka draget i de stora sporthojarna. Får se hur länge man klarar sig utan att byta upp sig... Hoppas att jag kan låta bli. Borde egentligen inte ha något större än en EU- moppe.

EDIT: Bor inte i GBG och har lite svårt för att glida. Blir mest "aktiv" körning när jag är ute.

Det var inte dåligt att köra i januari! Jag försöker hålla mig till hojkörning vid minst 10 grader om det inte gäller korta sträckor. Men det kanske går att lösa med extra fodring i klädseln

Jag har bara haft kortet sen i oktober och hann nog inte med kanske mer än kanske fem åkturer. Tror inte jag har upptäckt "aktiv körning" än utan jag har fortfarande väldigt stor respekt för motorcykeln och trafiken. Det kanske släpper när man lagt fler mil på mätaren och blivit mer bekväm i svängandet och avläsning av trafiken.

Av naikon

Den stora tråden om motorcyklar och hojåkning

Hade starkt för mig att det fanns en stor motorcykeltråd här på SweC, men jag har inte kunnat hitta något bortsett från "Bild på din MC-tråden". Verkar finnas ett stort intresse för hojar på forumet när MC-trådar dyker upp, så varför inte ha en allmän tråd

Jag slänger ut första frågan! Med relativt färskt körkort undrar jag om det finns någon i Göteborg som är sugen på lite hojåkning nu fram till våren och sommaren. Finns såklart ett stort community på Facebook och Sporthoj, men jag är inte ute efter att köra ihjäl mig. Jag vill köra sansat, njuta av landskapet, upptäcka vackra vägar och kanske stanna och ta en fika.

Av naikon

Jaha blir det inget om Ryzen??

Av naikon

Vänta tills april/maj när nya generationen Ryzen kommer?

Av naikon
Skrivet av frong:

Angående att ta tungt mc-kort: är det inte så absurt att man faktiskt måste ta X körlektioner med en instruktör exkl. uppkörningen? Har för mig att min polare nämnde det.

Jag förstår inte exakt vad du menar - men nej, det finns inget sådant krav.

Däremot om du ska börja köra på en körskola så kommer de inte vilja släppa iväg dig på uppkörning förrän de själva tror att du kommer bli godkänd. Men det är ju mer praxis och ingen speciell lag...

Av naikon
Skrivet av Elektron:

Risketta och risktvå måste vara något nytt? Jag har inget minne av att jag gick något sådant. Någon som har koll på när de la till dessa moment?

Skickades från m.sweclockers.com

Enligt Wikipedia blev det obligatoriskt 2009.

Av naikon
Skrivet av bärplockaren:

Jag körde bara med körskolan, så antar mycket sitter kvar sen moppetiden för x antal å sedan.

Men boka en lektion och stämm av med handledare hur många lektioner du behöver och boka upp dig, för dessa tider försvinner fort och inte bra om det tar för lång tid mellan körningarna heller.

Ta även hjälp av youtube och kolla videos hur låg/högfartsbanan går till.

Det lät VÄLDIGT billigt! 10st körlektioner via en körskola brukar oftast kosta upp mot 10k. Eller var det kanske 10x40min?

Ska försöka rada upp totalkostnaden för mitt kort:

- Körlektioner 3 st a 90 min 1780kr = 5340kr
- Uppkörning 1650kr + 1600 till körskolan = 3250kr
- Teoriprov = 300kr
- Riskettan + risktvåan = 3700kr
- Tillträde till körskolans manöverbana = 600kr
- Tillverkning körkort = 250kr
= 13440kr

Av naikon

Kostnaden för att ta allting via körskola ligger förmodligen mellan 15k-25k. Kanske runt 15k om du har det väldigt lätt för dig och har vana från tvåhjulingar sen tidigare, men snarare 25k om du kräver många körlektioner.

Kostnaderna skenar snabbt iväg, bara uppkörning via trafikskolan brukar ligga på 3000-4000kr (1650kr till Trafikverket) och riskettan+risktvåan 4000kr.

Jag tog A-kortet i oktober och hamnade på ca 12k med allting inräknat. Jag tog 3 körlektioner och uppkörning via körskola, och hade övningskört mycket privat.

Av naikon
Skrivet av anon298854:

Verkar som att någon utnyttjat Willys erbjudande 5-för-100kr

Av naikon

https://i.imgur.com/WElKcBj.jpg

Ack så tråkigt att köpa, men kommer behövas när man snart flyttar hemifrån. Men fan vad den suger!

Med 45% på Singles Day + 300kr kupong i Wrapp blev priset 1073kr från 2499kr

Av naikon
Skrivet av Awesomnezz:

@naikon: plinga till i appen direkt att jag skulle få cashback, hade ingen aning om de fören de hände

Ska hämta min dammsugare om en stund, finns på ups ställe

Betalade du med Paypal?

Av naikon

Din gamla Belkin-router borde absolut fungera, så vidare den inte är trasig såklart.
Vad är det som strular då?

Av naikon
Skrivet av Homie:

Har era dammsugare blivit skickade? De har inte skickat min än.

Ja min skickades idag, vilken köpte du? Jag köpte "Performer Silent Dammsugare med påse"

Av naikon
Skrivet av Awesomnezz:

Betalade man med PayPal och hade sitt bankkort kopplat till Wrapp fick man även 300kr Cashback! (Fick jag iallafall, Blev en dammsugare till totalt 60% rabatt)

Köpte min dammsugare igår, men inköpet har inte dykt upp under senaste inköp i Wrapp. Betalade med Paypal och har Nordea. Hur lång tid tog det för dig att det dök upp i Wrapp?

Av naikon
Skrivet av Awesomnezz:

@naikon: Köpte en helt vanligt på deras hemsida med rabattkoden, cashbacken kommer efteråt så länge du har ett bankkort kopplat till appen Wrapp och betalar med de kortet i kassan på Philips hemsida. jag köpte en tyst variant som ordinarie låg på 2499kr och behövde bara betala 1470kr men kommer få tillbaka 300kr inom någon dag i appen.

Men koden på Studentkortet.se är ju bara 35%, hur fick du 45%?

Edit: My bad, man ska tydligen använda "singelsday" istället