Inlägg

Inlägg som naikon har skrivit i forumet
Av naikon

Ny video med flygning från Arlanda och över Stockholm: https://www.youtube.com/watch?v=0PBRhgWgvXQ
Flygplatsen tycker jag ser oerhört tråkig ut för att vara Sveriges största. Stockholm ser bättre ut, men ändå inte riktigt så spännande som jag förväntat mig.
Kanske att man har haft lite för höga förväntningar, och att mycket istället kommer förbättras över tiden.

Av naikon
Skrivet av Sebban95:

Har insett att flyga i Sverige kommer bli ganska trist då Bing Maps inte är uppdaterat sen 2015 på dom flesta ställena. Tex Gavlehovsområdet i Gävle finns inte med och inte heller det "nya" industriområdet i Falun.

Lär säkert komma uppdateringar, frågan är om FS2020 automatiskt uppdateras parallellt med att Bing Maps uppdateras.
Samtidigt finns ju t.ex Karlaskrapan i Göteborg med, vilket är konstigt eftersom den inte ens är byggd.

Själv sitter jag och grubblar på dilemmat med uppgraderingen av datorkomponenter. Hade hoppats på att spelet skulle komma lagom till nya generationen CPU och GPU, typ okt-nov eller när det blir. Nu sitter man här med en i7 2600k, 8GB RAM, RX480 (motsvarande GTX1060), men har ingen lust att köpa komponenter som håller på att fasas ut. Chansar väl och ser om man kan köra på typ medium utan lag, annars får jag väl vänta några månader med att lira

Av naikon

Release 18e augusti! Priserna börjar på 59$ upp till 119$
https://www.flightsimulator.com/microsoft-flight-simulator-se...

Av naikon

Lite off-topic, men vilken nostalgi! Exakt den laddaren och batteriet hade jag till min Nikko runt typ 2005!
Du har ingen bild på bilen för skojs skull

Av naikon

Bra där! Men passar inte detta bättre i galleriet, vad är det vi skall diskutera?

Av naikon
Av naikon
Skrivet av griid:

Riktigt sugen på att uppgradera datorn för det här spelet. Har försökt följa och läsa mig fram, men kommer det komma uppdrag eller scenarios där delar av planet går sönder så man kan träna på att flyga med lite handikapp?

Som sagt, scenarion/uppdrag är bekräftade, har för mig att det till och med syns i några av deras officiella screenshots.

Failure conditions kommer såklart också finnas med, men då är det ju i stil med att motorer lägger av eller att man tappar styrning osv. Kraschfysik har de dock sagt att de aldrig kommer lägga in, dvs att plan tex skulle kunna explodera eller kollapsa, eller att objekt som fastigheter ska kunna påverkas av krasch (tänk terrorbrott).

Av naikon

Kör fortfarande med min gamla Phenom II 955 i speldatorn, funderar på att byta ut trotjänaren vid nästa Ryzen-generation lagom till Flight Simulator 2020. Klurar redan nu på en värdig begravningscermoni

Av naikon

Hoppas de fixar till bilfysiken, för mig som mer är lagd åt bilspel än skjutspel så har jag alltid förknippat GTA med att köra bil. GTA IV hade en mer realistisk och simulatorlik bilfysik vilket gjorde spelet otroligt kul för min del, det var kul att bara cruisa runt. GTA V butchrade allting som har med bilfysik att göra. Fysiken blev super-arkadig och väldigt orealistisk, och gjorde all bilkörning tråkig. Även motorcykelfysiken i GTA 4 var kul, men i GTA 5 är den helt åt skogen

Nej, jag förstår att GTA är inte ett renodlat bilspel eller simulator av något slag, men ur GTA 4 har jag fått ut flera hundra timmar, medans jag lade ner GTA 5 efter några timmar och sålde konsolen istället.

Av naikon
Skrivet av EyEr0n:

Teorifrågor online?
Vad rekommenderas?

Rekommenderar iKörkort MC till telefonen. Det var i alla fall allt som behövdes för mig, inga böcker eller teorilektioner. Gött att kunna kötta lite frågor när man sitter på toa och skiter

Av naikon
Skrivet av iknight:

Jag rekommenderar ett fixie (fixed gear). Typ ingen underhåll krävs, det är roligt, och går att cykla rätt så snabbt om man kör med ett hög "Gear ratio".

En fixie kan ju vara den sämsta rekommendationen någonsin för en pendlare. Den duger till att vara snygg hängandes på väggen, attrahera hipsters och göra småärenden i stan (obs, det får inte vara backigt i stan)

Av naikon

Snålt att bara slänga med Shimano Claris-växlar på Crescenten för tio papp.

Generellt hittar man mycket mer prisvärda cyklar på t.ex https://www.chainreactioncycles.com/se/en/ och https://www.wiggle.se/cykling/ Speciellt om man kan hitta fjolårets modeller.

Hur långt pendlar du? Annars kan jag rekommendera att kolla på en med bockstyre, otroligt skönt

Av naikon
Skrivet av lifeisgood:

Fick hem bilen idag. Riktigt skoj att få leka lite. Nu behöver jag bara hitta något enklare som barnen kan få köra. Den är lite för snabb för en tvååring.

Ingår det frakt eller? Försökt kolla på deras hemsida men hittar inget om shipping costs

Av naikon
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jag påbörjade arbetet i förrgår med att plocka upp hingsten. Batteriet var slut på 7.7 volt och köpte därför en CTEK XMS 5.0 för att ladda upp det. Det gick inte alls så jag fick låna en biltemaladdare som inte heller gick. Fick köpa nytt batteri och installera samt ladda (var på 12.2 volt vid köp) men nu startar den som den ska. Bara olja och snabb genomgång på kedja/däck kvar sen kan jag övningsköra det sista innan jag förhoppningsvis har kortet till Juni.

7.7 volt låter RIKTIGT dött!

Själv är jag lite skärrad av obekväma erfarenheter där mina motorcyklar vid opassande tillfällen valt att inte starta. Numera underhållsladdar jag batteriet med CTEK typ varannan vecka för att vara säker på att det är fulladdat, rätt smidigt när man har en permanent CTEK-sladd monterad på batteriet.

Lyckat till med kortet!

Av naikon
Skrivet av Särimner:

Påminner just dig, motorcyklist eller nyfiken som läser detta meddelande, att fortsätta betala och eller bli medlem i Sveriges motorcyklister (SMC). De kämpar hårt med att jobba och utveckla Sveriges mc-kultur samt skydda mc-intressena hos statens organ. SMC har makt och har påverkat många lagar till vår fördel. Oavsett vad du kör för mc, glidare som sporthoj till gamla 30-mopeder.

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Funderat på att bli medlem tidigare, nu har jag blivit det. Provar på första året som ungdom medan det fortfarande gäller. Finns tidningarna digitalt? Isåfall kanske man skulle försöka be dem att inte skicka ut det för miljöns skull.

Jag har min försäkring via Bilsport MC och där får jag 500kr rabatt per år om jag är med i SMC. Alltså medlemsavgiften betald, så det är ju en no-brainer

Av naikon

Hmm, förstärkaren kostade runt 2500kr ny ca år 2012.
Högtalarna kostade runt 2000kr år ca år 2006

Kanske en tusenlapp? Förstärkaren är ju hyfsat modern med HDMI och ARC

Av naikon
Skrivet av Stefflo:

Om man funderar på att bli hobbypilot, vilken kontroll rekommenderas. Aldrig kört någon flygsim förr förutom wings så har faktiskt en Logitech Extreme 3D pro liggandes, kanske duger den att börja med?

Det är ju perfekt, joystick är ju det enda som verkligen behövs för att prova på. Det är ju dumt att gå och köpa sprillans ny och dyr utrustning om det nu skulle visa sig att du tycker det är supertråkigt Det kan man ju ta i efterhand.
Flyger man IFR med t.ex Airbus och Boeing så är det ju ganska lite tid som man faktiskt styr spakarna själv!

Av naikon

Efter lång väntan har vi äntligen fått ett nytt avsnitt som handlar om multiplayer:

- Det finns ett multiplayer-option för att flyga realistiskt online enligt flygregler, tillsammans med live-väder och live-trafik byggt på samma data som t.ex Flightradar24.com
- Ett option för att flyga lite mer för skojs skull
- Servrar hostas automatiskt i Azure

Inget än om shared cockpit, men det är ju med på top wanted-features från communityn.

Av naikon

Slår ett slag för Kinnarps, lite dyrare men en väl värd investering. Går ju att hitta begagnat om man vill spara lite extra stålar...

Av naikon
Skrivet av Jonasg72:

Funderar på om det är värt att försöka få en ny router från ComHem sitter nu på ett gammalt 200/10 abonnemang med en Netgear CG3700 som måste vara 6-7 år gammal. Den ha en del problem som jag har lite svårt att identifiera vad det egentligen beror på, kopplar ner wifi anslutningen, ger anslutning men inget internet, varierande täckning (över tid). Kommer en ny router (och tillhörande 300 abonnemang) ha förutsättningar att vara stabilare? Hur är det med föräldrakontrollen på ComHems router, kan man tidsinställa vilka enheter som ska ha uppkoppling?

Ett tips är att sätta Comhem-routern i bryggat läge och sen använda vilken router du vill.