Inlägg

Inlägg som naikon har skrivit i forumet
Av naikon
Skrivet av anon5930:

Nu är jag långt ifrån insatt, men en kollega pratade om olika flygcert nu i sommar och att ta exempelvis för att flyga ultralätt är ju inga astronomiska summor samtidigt. Är nog aldrig för sent.

Själv bor jag så att jag ser när mindre flyg lyfter och landar, inte lite inspirerande att blicka upp och drömma sig bort.

Ultralätt låter som segelflyg Eller är det mindre Cessna och liknande? Tyvärr lider jag av slumpmässiga migränanfall inkl. synbortfall där jag blir halvblind så pilotdrömmen var ganska snabbt ute ur leken.

Av naikon
Skrivet av sparkar_boll:

Jag är supertaggad! Hoppas de gör spelet ordentligt, med samma nivå av design och komplexitet som FSX. Hoppas de gör fler uppdrag i formen av Secret Shuttle och Yakutat Mail Run, samt att grafiken är fantastisk även om man har en lite sämre GPU t.ex. 1060. Även att de gör ett ATC-system som är komplext där allt inte känns stelt och robotiskt som FSX ATC

Alltså, fixa en AI-baserad ATC med röstkommandon tillsammans med VR-kompabilitet så är jag SET FOR LIFE. Då slipper man gräma sig över att man inte kunde bli pilot

Av naikon

Microsoft Flight Simulator 2020-tråden

Båda trådarna om X-plane och FSX är ju stora så jag förstod inte varför det inte finns en om nya FS2020. Detta verkar bli ett RIKTIGT läckert spel.

Idag släpptes det en del nytt preview-material som man kan se om man loggar in på deras hemsida: https://www.flightsimulator.com/
Tyvärr fungerar inte inloggningen för mig så jag länkar det via Reddit istället:
https://i.redd.it/v2n8pp5dqpg31.jpg
https://i.redd.it/m8r28j9h3pg31.png
https://v.redd.it/mrv1bks80pg31
https://v.redd.it/ao031cyfmtg31
https://v.redd.it/16j78rynlpg31
Roadmap: https://i.redd.it/059cwt6s3pg31.jpg

Det måste varit säkert över tio år sedan jag varit så här taggad på ett nytt spel. Hoppas verkligen att Microsoft håller sitt ord och fokuserar på just ordet "simulator" så att det inte förvandlas till ett fiasko som Microsoft Flight (2012).

Av naikon
Skrivet av Tempel:

Man kan i princip inte ha för mycket minne. Att min burk (AMD Ph II X6) hängt med så pass länge beror på att jag satsade på 16G redan från början (minne var billigt då) och sen uppgraderat till SSD. När minne är billigt så köper man så mycket man kan, det har man lärt sig med erfarenheten av att hållt på med byggen sen 97 då jag gick över till PC då priserna åkt upp och ner som en jojo, översvämmningar, bränder och gud vet vad har fått priserna att gå i taket mer än en gång. Samtidigt är det inget som begränsar en dators användande som att den swappar.

Undar om alla vi få med DD3 system på AMD har 16 eller mer?

Hehe, jag sitter på en Phenom II X4 955 med 8 GB minne...

Av naikon
Skrivet av Anaii:

Den här tråden handlar huvudsakligen om körkort och förstahoj. Så det passar ju rätt bra.

Kan ju starta en ny om annat mc-relaterat som inte är om det. Nästan bara jobbigt att dela upp MC snack på för många trådar. Lite väl niche på ett datorforum...

Jag provade starta en tråd för några månader sen för mer allmänt hojprat, men den försvann nog tyvärr lite! #17810082

Av naikon
Skrivet av claudiomarino:

Problemet vid Troubleshoot är: "Ethernet doesn't have a valid IP configuration.

Nej, det är bara två stationära datorer (som är ikopplade hela tiden).

Vi har inte haft något behov av en då vi har fyra utgångar i fördelaren. Skulle en router kunna hjälpa?

Om du har två stationära datorer ikopplade hela tiden så har du ju problemet där. Du får bara en publik IP-adress från din ISP. Fyra utgångar i fördelaren hjälper inte då du i princip bara kan använda en åt gången. En router löser detta problem.

Av naikon
Skrivet av claudiomarino:

Det har rullat på fint utan komplikationer sedan jag skrev sist men igår när jag kom till kontoret så var den gula triangeln tillbaka. Efter några timmar försvann den av sig självt. Nu är den tillbaka igen.

Nätverkskortet har de senaste drivrutinerna.

Några idéer? Vad kan jag prova?

När du har den gula varningstriangeln, har du då en IP-adress eller tappas den?

Har du flera olika devicer som du håller på att koppla in och ut? Vad är anledningen till att du inte har en router?

Av naikon

Dags att fira då det visat sig att vi äntligen får ett nytt Microsoft Flight Simulator!

https://www.youtube.com/watch?v=ReDDgFfWlS4

Av naikon

Du säger att du inte har en router, och att det fungerar på din Mac. Då kan det vara så att leaset på IP-adressen inte hunnit gå ut (eftersom man oftast bara blir tilldelad en publik adress).
Hur länge har du haft i kabeln i nya datorn och väntat?
Prova koppla ur Macen, och koppla in datorn precis innan du lägger dig och se om du fått en IP-adress på morgonen.

Av naikon

Namnet "Dacia" och ordet "roadtrip" går inte ihop. För mig är det en no brainer, Dacian är något man tar till Ica för att handla mjölk - MAX. Har du en S60 så hade jag helt klart valt den p.g.a all den extra komfort som t.ex vägljudet och sätena.

Sen har jag svårt att tro att det skiljer såpass mycket i bränsleförbrukning mellan en S60 och en Dacia när man väl kommit upp i hastighet på t.ex landsväg eller motorväg. I 120 km/h på motorväg borde skillnaden vara försumbar mellan de två då luftmotstånd spelar större roll än t.ex cylindervolym.

Av naikon

Ni med AC eller som planerar att köpa: vad har ni för elkostnader för AC:n? Hur mycket ökar elräkningen?

Av naikon
Skrivet av Knightogus:

Är det någon som har sin webbplats på misshosting? Tycker att erbjudandet om domän verkar väldigt intressant men hittar inte så mycket skrivet om sidan här på forumet. Har inget hotell i dagsläget och hade velat ha det på samma ställe. Recensioner från 2016-ish verkar inte så bra men på senare tid har många på trustpilot skrivit gott om tjänsten. Dock verkar det mest vara folk som använder sig av deras "sidbyggare" - något som jag inte har planerat att använda.

Har använt deras 5kr-erbjudande typ två år i rad nu, och det har fungerat utmärkt. Till och med kundservicen har varit grym, livechatt med snabb hjälp även för mig som bara betalt typ 10kr sammanlagt...

Av naikon

Blizzard borde fixa ett tool där man kan skriva in vilken guild man var med i under vanilla, för att sen se vilka andra guildmates som tänkt börja lira Classic så att man kan synka ihop sig!
Kan inte komma på något sätt att komma i kontakt med mina gamla guildes...

Av naikon
Av naikon

Såg om Gladiator i söndags för vad jag tror är tredje gången och är fortfarande berörd. Ursäkta språket men fy fan vilken bra film det är. Det är få filmer som jag fällt en tår till, men vid slutet av Gladiator är det svårt att hålla tillbaka. Man sitter som hypnotiserad genom hela filmen och känslorna bubblar inombords.

Soundtracket är fantastiskt, skådespelet är utmärkt och storyn är nervkittlande. Ser ingen anledning till varför denna film inte skulle få 10/10 av mig.

Av naikon
Skrivet av Calsoe:

Jag hade ett problem för länge sedan som hindrade att BankID fungerade. I mitt fall berodde det på att jag hade ett hotkey-program som inte lirade som det skulle med BankID (eller om jag förstod dokumentationen från BankID rätt så var det BankID som stängde ner sig då den tyckte sig se en keylogger).

Alright, ja det känns som att BankID misstänker något och stänger ner sig självt. Men har inget specifikt hotkey-program, och datorn är ju genomsökt med olika antivirusprogram. Har stänga av så många processer som möjligt för att sen starta BankID med samma problem.

Skrivet av MultiMan:

Vilken bank? Lösningarna skiljer.

Hur startade problemet? Windows update eller annat som ändrats?

Går klockan rätt?

Grejen är att jag är osäker på hur problemet uppstod, jag tror att han har haft något som heter Net ID tidigare istället för BankID. Dock lite svårt att luska ut då morfar inte har världens bästa minne...
Som sagt så har det förmodligen inget med banken att göra, då vi bara kommit till steget där man laddar ner programmet från BankID's egna sida.

Skrivet av Niivpzi:

Hittade detta:
https://support.bankid.com/sv/fixa
Där har du en avinstaller som borde ta bort ALLT och lite till gällande BankID.
Sen provar du:
https://test.bankid.com/Desktop
och återigen:
https://install.bankid.com/

Alt.
Kör in RevoUninstaller så du får bort register-skräp från bankid.

Har provat! Både med deras egna uninstaller samt RevoUninstaller. Samma problem kvarstår.

Av naikon

BankID stänger ner sig självt efter någon sekund

Hej där allihopa

Hjälper min käre morfar som har problem med BankID (inte Mobilt alltså) på sin Windows 7-dator, och jag blir inte klok på det.
Problemet gäller själva Bank ID-mjukvaran, alltså inte bankdelen där man hämtar hem själva legitimationen.

Så fort man startar BankID så stängs det ner, det hinner inte ens komma upp något fönster. Kollar man i Task Manager så ser man hur processen startar men stängs ner efter ca 3-4 sekunder.

Jag har
- Ominstallerat BankID säkert 10 gånger
- Tagit bort mapparna i %Appdata%
- Rensat ut allt i registret med BankID
- Avinstallerat hela antivirus-programmet
- Kört som administratör
Ändå så avslutas processen efter någon sekund.

Enda som kvarstår är såklart att ominstallera hela datorn, men undviker helst det så långt det går.

Tips?

Av naikon

https://i.imgur.com/e3uOggO.jpg

https://i.imgur.com/5eBPPzs.jpg

Ny hjälm! Går från en billig Biltemahjälm till riktiga grejer

Av naikon

Nya Ryzen blir en perfekt ersättare till min Phenom 2 X4 955, lagom till dess tioårskalas!
Gamla Bettan blev nämligen nyligen totaldissad för första gången när Apex skulle startas, då CPU:n tydligen var för gammal och ej stöds

Av naikon
Skrivet av vinylsamlaren:

Bor tyvärr inte på "baksidan" av Sverige utan på "framsidan".

Skämt åsido, förra sommaren (2018) var väl första sommaren jag knappt använda min hojutrustning dvs kläder utan jag körde mest i T-shirt och shorts men rejäla MC-stövlar. Såg säkert lite märkligt ut men jag tillhör inte dom som bränner fram i överljudsfart utan tuffar fram lugnt och fint på ej trafikerade småvägen i 70 - 80 km/h med mina customhojar. Är nog mest ute och hojåker för att uppleva lugnet och naturen som alternativ till att trampa mountainbike.

Igår (onsdag 27 feb) hade vi drygt 16 grader i skuggan så jag funderade faktiskt på en premiärtur för i år. Men nu ser det ut som om ishavsvindar drar ner över södra Sverige kommande dagar. Å andra sidan måste jag köpa nytt batteri i år. Det gamla är slut. Starta hojen kan jag ju göra med hjälp av startkablar till bilen.

Då är jag nog mycket lik dig, jag cruisar och mest runt i laglig hastighet för att njuta av landskapet. Stör mig som fan på att nästan alla bilar kör upp och lägger sig två meter bakom mig, precis som att dom tror att jag helt plötsligt ska sätta av i 200 blås.

Att du vågar köra utan komplett skyddsutrustning förvånar mig lite. Hur försiktig man än är så är det ju stor risk att en bilist som ska svänga ut på landsväg inte ser dig. Eller att du t.ex behöver väja för rådjur eller liknande. Då är ju risken att du hamnar på asfalten oavsett hur lugnt du kör.